Aşılama Morfoloji %0 ile Hamile Kalabilen Var mı?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
haklısın nazelmascım ama ne kadar az insanla paylaşırsan o kadar az dağılırsın ona laf anlat buna dert anlat insan tükeniyor bana güven hiç kimse bilmediği halde kendi aramızda bile konuşunca ben ağlama krizindeyim komşular soruyordu ilk zamanlar sizin evden feryat figan ağlama sesleri geliyordu birir mi öldü diye evet diyordum yakın bir akraba ne yapayım ilk tüp bebek olmadığında kafamı parçalamak için duvara vurduğumu hatırlıyorum inan benim kadar acı çeken biri olamaz. belki bu bir savunma mekanizmasıdır . kimseye anlatmadığım için buraya üyeyimdir siz beni görmüyorsunuz ama anlıyorsunuz.

senin durumuna da dikkat ettim eşin ameliyattan sonra resmen düzelmiş birçok kişi varikoselden birşey elde edemiyor bak bu bir işaret tedaviye cevap veriyorsunuz Allah size yol açıyor bebeğinize varmanız için
kendinde yumurta takibi yaptırmanı tavsiye ediyorum preseed jel varmış ben hiç kullanmadım ama herkes pek memnun onda ovulasyon günlerini buluyorsun jelde spermleri hızlandırıp yumurtaya eriştiriyormuş. onu kullanın bir kaç ay. bence sizin olur doğal yolla. baktın bir sorun var histeroskopi yaptırırsın ayrıntılı görünüyor rahim içi bayıltıyorlar da.
sabırsızım diyorsun benim kadar olamazsın o kadar sabırsızdım ki 3 yıldır burnumdan fitil fitil geliyor, eğer yaşın gençse sakın üzülme biz yaşlı olduğumuz için bu kadar üzgünüz eşimle, yoksa nasıl olsa her derdin vardır bir dermanı

güzelim üzme kendini bukadar yaş 26 3 senedir istiyorum bende dr.gittim klomen verdi sadece üçay kendim denicekmişim klomen içip yumurta takibi yok catlatma igneside yok ben bir şey anlamadım sadece klomenle oluyormu bilmiyorum bu ayda olmazsa bayramdan sonra başka bir dr.gitcem orucum aksamasın diye gecen sene aksamıştı bana eşim düzelmemişti fayda göremedimbu arada ben rahim filmi cekildim bir şey yok tu hormon falan tset lerinde normal cıktı inş.bekledigimiz o gun gelir birbirimize dua edelim...

güzelim üzme kendini bukadar yaş 26 3 senedir istiyorum bende dr.gittim klomen verdi sadece üçay kendim denicekmişim klomen içip yumurta takibi yok catlatma igneside yok ben bir şey anlamadım sadece klomenle oluyormu bilmiyorum bu ayda olmazsa bayramdan sonra başka bir dr.gitcem orucum aksamasın diye gecen sene aksamıştı bana eşim düzelmemişti fayda göremedimbu arada ben rahim filmi cekildim bir şey yok tu hormon falan tset lerinde normal cıktı inş.bekledigimiz o gun gelir birbirimize dua edelim...

edelim güzel arkadaşım tabi dua edelim, senin durumun iyi ki sadece klomen yeterli görülmüş ovulasyon yani yumurtlama sağlayıcıdır biliyorsun. sakın dert etme ama başka doktora da görün tabi, yaşın böyle gençken hayat senden yana nazcım inan bana ablan olarak söylüyorum senin yaşında olmak için neler vermezdim ben ozaman bırak evliliği hala ip atlamakla meşguldüm hiçbirşeyden haberim yoktu sakın panik olma bebek gelecek sen daha küçüksün ondan bekletiyor seni:34:

edelim güzel arkadaşım tabi dua edelim, senin durumun iyi ki sadece klomen yeterli görülmüş ovulasyon yani yumurtlama sağlayıcıdır biliyorsun. sakın dert etme ama başka doktora da görün tabi, yaşın böyle gençken hayat senden yana nazcım inan bana ablan olarak söylüyorum senin yaşında olmak için neler vermezdim ben ozaman bırak evliliği hala ip atlamakla meşguldüm hiçbirşeyden haberim yoktu sakın panik olma bebek gelecek sen daha küçüksün ondan bekletiyor seni:34:

ama umutsuz konuşma üzülüyorum herşeyin bir zamanı vardır allah verecegi zamanı bilir bizde bekleriz bizim elimizden de bukadarı geliyor üzülme kaç yaşındasınki sen ben şimdi bukadar rahatım bende cok şeyler atlattım eşim varikoseldi 2 kere ameliyat oldu onun sonucunda şansım yükseldi yoksa 2-3 tane spermle olacak iş degildi...

ama umutsuz konuşma üzülüyorum herşeyin bir zamanı vardır allah verecegi zamanı bilir bizde bekleriz bizim elimizden de bukadarı geliyor üzülme kaç yaşındasınki sen ben şimdi bukadar rahatım bende cok şeyler atlattım eşim varikoseldi 2 kere ameliyat oldu onun sonucunda şansım yükseldi yoksa 2-3 tane spermle olacak iş degildi...

mrb bahar b tatilden yeni döndüm yazdıklarını okuyunca üzüldüm.......kardeşin bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına alır inşallah..........hayatım boyunca çocukları hep çok seven onlarla iyi anlaşan biri oldum ama bazen düşünüyorum demek ki bu da benim sınavım........ve hayatta şunu öğrendim vakti gelmeden ne kadar istersen iste hiç birşey olmuyor...........bu vakti Allah biliyor....ve düşünüyorum hep demek ki şu anda zamanı değil ve benim için hayırlısı bu...........herşeyin bizim için hayırlısı olsun..........

hoşgeldin, desteğin için sağol. üzerinden sadece bir hafta geçti, sanki daha uzun süre geçmiş gibi. artık iyiyim. beni merak etmeyin. bu ay ilaçsız kontrolsüz bi ay geçirip önümüzdeki ay kısmetse tüp bebeğe başlayacağız.

biz henüz hiç tanımadığımız, varlığını birgün bile hissetmediğimiz bebeklerimiz için hergün hayaller kurarken, beklerken, özlerken neler yaşıyoruz... şimdi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 .... 13 anne yandı, 7 si hastane koridorlarında o yavruları için allah a yalvarıyorlar bebekleri yaşasın onlarla kalsın diye. şu mübarek günde o annelerin dualarına katılalım o yavruları allah analarına babalarına bağışlasın. şehitlerimize allahım cennetinin en güzel yerlerini ayırsın. bu dünya da yaşayamadıkları mutluluklar sevinçler orda ruhlarını bulsun. gözümüz yaşlı ama o analar gibi olamayız. işe dalar kendi sorunumuza döneriz. ama bugün o annelere babalara eşlere yetim kalan yavrulara dua edelim. allah hepsinin bundan sonra yardımcısı olsun... çoçuklar güle güle gidin. bizi affedin. :58:

siz de koşardınız, kana kana su içerdiniz, gözkapaklarınız açılırdı her sabah... düşünür hayal kurardınız hep güzel bir gelecek için... yandı yüreklerimiz ama neye yarar. verdiğimiz hangi sözü tuttuk. hanginizin adını hatırlıyoruz.

peki üzmem seni benim umutsuzluğum size değil kendime nazcım , bekleriz beklersiniz ama 35 yaşına girdiysen gittiğin tüm doktorlar -bir kadının yumurtalık rezervi 35 yaşına girdiği gün yarıya iner derse, neden bu kadar beklediniz doğal yolla diye tutturdunuz derse - tüp bebekle bile şansınız artık normalden %25 az ilan edilirse hele 37 yaşına kadar olmazsa unutun bu işi derse bu tüpçü doktorlar sen de kapılırsın ümitsizliğe
amacım sizi üzmek değil, bildiklerimi anlatıyorum paylaşıyorum belki faydalanan olur benim yaptığım hataları yapmaz diye, istemezseniz yazmam ona da peki

selam herkese,
eşimin fsh ilaçlara rağmen düşmüş. 3,2 olmuş. klomen sonrası iğne öncesi 4,9 a kadar çıkmıştı. bide dün maya da eşim ilk orda yaptırdım artma varsa ordan takip ederim dediği için maya da spermoğram yaptırdı. morfoloji %0 :43: üstelik %60 ı şiddetli amorf denmiş. moralimiz bozuldu. keşke yaptırmasaydık. ankara üni de morfo %10 demişlerdi geçen ay. ?????

kaan hocaya da fsh için mail attık 3 gündür cevap yok? pazaretsi telefonla aramamız lazım. ördeğimin kolları bacakları falan kıpkırmızı oldu. kaşınıyor bide. bi kaç gün ilaçlara ara vermeyi düşünüyoruz.

Son düzenleme:
selam herkese,
eşimin fsh ilaçlara rağmen düşmüş. 3,2 olmuş. klomen sonrası iğne öncesi 4,9 a kadar çıkmıştı. bide dün maya da eşim ilk orda yaptırdım artma varsa ordan takip ederim dediği için maya da spermoğram yaptırdı. morfoloji %0 :43: üstelik %60 ı şiddetli amorf denmiş. moralimiz bozuldu. keşke yaptırmasaydık. ankara üni de morfo %10 demişlerdi geçen ay. ?????

kaan hocaya da fsh için mail attık 3 gündür cevap yok? pazaretsi telefonla aramamız lazım. ördeğimin kolları bacakları falan kıpkırmızı oldu. kaşınıyor bide. bi kaç gün ilaçlara ara vermeyi düşünüyoruz.

hayırlısı olsun canım inşallah sıfır morfolojiye rağmen hamileyiz diye yazarız............mutluluğumuzu paylaşırız......

selam herkese,

çok saçma bence 2. teste inanma %10 dan %0 düşmez 1 ayda,bu merkezler kafasına göre oynuyo sanırım,aslında çocukları olan bir babayı mayaya götürüp test yaptırmak lazım kaç çıkacak.acaba bu merkezde morfolojisi hiç düzgün çıkan oldu mu şimdi merak ediyorum

selam herkese,

canını sıkma hiç. biz bunları bilerek çıktık bu yola evet insanın morali bozuluyo ama yapacak bişeyimiz yok...yani nihayetinde bir insan sayıyor bunları ve atıyorum 70 milyon spermi tek tek saymıyolar bi kısmına bakıp mesela 100 tanede şu kadar bozuksa hepsinde aynı oranla bozuk diyiyolar ama öyle değil...rabbim yardımcımız olsun..cnm sende üzülme lütfen herşey güzel olucak inş.

geçen gün eşimin ailesiyle cümbür cemaat bir tanıdığa oturmaya gittik ..hamile olan eltimde vardı ve ben kardeşim gibi severim eltimi çok iyi bir kızdır ve anlaşırız ..2. çocuğuna hamile tabi ben evlendikten sonra kaldı....gittiğimiz evin sahibi aa hamilemisin dedi oda evet dedi ben telefonuma bakıyodum kafamı kaldırdımki bizim aile cümleten bakışlarını bana çevirmiş acıyan gözlerle bakıyor ne tepki vericem diye bekliyorlar..sinirden çıldırmama rağmen salak bir gülümseme takındım ...ya niye acıyosunuz bana sizin haddinizemi verende vermeyende ALLAH ..benim eltimi kıskandığımı düşünüylar ama hayır niye kıskanayım bütün dünyayı bekleticekmiyim yani ,ben hamile kalamıyosam sizde doğurmayacaksınız mı diyeyim...tam kendimi alıştırıyorum; olacak, şu bu ,moralim düzeliyor böyle cahil insanlar herşeyi yerle bir ediyolar ve ennnnnn iyi niyetleriyle (güya)......kendi sıkıntım yetmiyomuş gibi herkese açıklama yapmam lazım gayet umursamz görünmem lazım,ve en sinir olduğum gittiğimiz evdeki kadının gelini 45 yaşında var ;çocuğu yok dönmüş bana niye senin çocuğun yok olmuyomu niye dr.a gitmiyosun diye soruyo beni en iyi anlaması gereken kadın hepsinden beter çıktı...ve bende herkesin içinde şimdilik düşünmüyoruz dedim:(herkes yalan olduğunu biliyo ama ne diyebilirimki kendi oğullarında sorun olduğunu söylememi mi bekliyolar anlamadım(ne çok yazdım yine ama anlatacak kimsem yok beni en iyi siz anlarsınız)

geçen gün eşimin ailesiyle cümbür cemaat bir tanıdığa oturmaya gittik ..hamile olan eltimde vardı ve ben kardeşim gibi severim eltimi çok iyi bir kızdır ve anlaşırız ..2. çocuğuna hamile tabi ben evlendikten sonra kaldı....gittiğimiz evin sahibi aa hamilemisin dedi oda evet dedi ben telefonuma bakıyodum kafamı kaldırdımki bizim aile cümleten bakışlarını bana çevirmiş acıyan gözlerle bakıyor ne tepki vericem diye bekliyorlar..sinirden çıldırmama rağmen salak bir gülümseme takındım ...ya niye acıyosunuz bana sizin haddinizemi verende vermeyende ALLAH ..benim eltimi kıskandığımı düşünüylar ama hayır niye kıskanayım bütün dünyayı bekleticekmiyim yani ,ben hamile kalamıyosam sizde doğurmayacaksınız mı diyeyim...tam kendimi alıştırıyorum; olacak, şu bu ,moralim düzeliyor böyle cahil insanlar herşeyi yerle bir ediyolar ve ennnnnn iyi niyetleriyle (güya)......kendi sıkıntım yetmiyomuş gibi herkese açıklama yapmam lazım gayet umursamz görünmem lazım,ve en sinir olduğum gittiğimiz evdeki kadının gelini 45 yaşında var ;çocuğu yok dönmüş bana niye senin çocuğun yok olmuyomu niye dr.a gitmiyosun diye soruyo beni en iyi anlaması gereken kadın hepsinden beter çıktı...ve bende herkesin içinde şimdilik düşünmüyoruz dedim:(herkes yalan olduğunu biliyo ama ne diyebilirimki kendi oğullarında sorun olduğunu söylememi mi bekliyolar anlamadım(ne çok yazdım yine ama anlatacak kimsem yok beni en iyi siz anlarsınız)

insan alışıyor böyle cahillere eşimin annesi sürekli doktora git belki bir sorunun vardır diyor erkek doğurmuş ya oğlunda sorun olamaz işte susuyorsun..........................yani bilki yalnız değilsin...........

çok saçma bence 2. teste inanma %10 dan %0 düşmez 1 ayda,bu merkezler kafasına göre oynuyo sanırım,aslında çocukları olan bir babayı mayaya götürüp test yaptırmak lazım kaç çıkacak.acaba bu merkezde morfolojisi hiç düzgün çıkan oldu mu şimdi merak ediyorum

canım doğrusunu istersen bende çok şaşırdım en azından%2 falan çıkması lazım. bide en şaşırtıcı yanı 26 şubatta yaptırdığımız spermogramla morfoloji oranlarımız %80 aynı rakamlar olarak yazılmış. morfoloji %0 aşırı amorf%60 gibi çoğu oran birbirinin aynısı. dedim acaba morfoloji incelemeden aynısını mı yazdılar. aradım merkezi baya sordum soruşturdum. kerem dirican ayrılmış zaten hande isminde bir bayan var. kadıncağız daha önceki testi bilmediğini söylüyor. çok da hırpalamak istemedim. yeni işe girmiş ekmeğinin peşinde bir kadın sonuçta. allaha havale ediyorum. sözün kısası bizim morfo maya da %0 hala. 5 aydır adamın yemediği içmediği kalmadı. hem ilaç hem kür. nafile :50: açıkcası ben de merak ediyorum mayada morfolojisi baktırıp %1, 2 çıkan var mı ne kadar sıkı eliyolar. bence daha iyi durumda olsa bile tüp bebek başarı oranını yüksek göstermek için herkese %0 ı otomatik veriyorlar. ama sayı ve hız diğer merkeze paralel sayılır.

benimde gıcık bir kuzenimin ablasının çoçukları olmuyor. eşinin spermi yokmuş.(aslında tedavi seçeeklerini yeterince arştırdıklarını sanmıyorum ama) öyle olmasına rağmen kendisinin 2 çoçuğu var diye sürekli beni taciz ediyor siz düşünmüyor musunuz. faceden benim çoçuklarıma baktın mı falan diyerek. bir de başı kapalı çok dindar bir bayan. ben şahsen yakıştıramıyorum çünkü allaha inanan bir insan bu kadar cahil olamaz. o yüzden badezuzum boş verelim takılmayalım yolumuza hedefimize kilitlenelim.

insan alışıyor böyle cahillere eşimin annesi sürekli doktora git belki bir sorunun vardır diyor erkek doğurmuş ya oğlunda sorun olamaz işte susuyorsun..........................yani bilki yalnız değilsin...........

ben eşimin annesine söyledim o da önceden hep gelinin çoçuğu olmuyo falan der dururdu. bu hafta birlikteydik kızkardeşimi de söyledim. inşallah sizin de olur ben inanıyorum olacak dedi. :63:

Son düzenleme:
selam canım idare ederim işte. az önce doktorumla görüştüm. önümüzdeki ay tüp bebeğe başlayacak mıyız diye sordu. 21. gün progesteron baktır dedi. varisleri söylemiştim son gittiğimde. onunla mı alakalı bilemedim. allahım hayırlısını versin. inşallah başka engeller problemler çıkmaz. savaşırım onlarla da yeter ki tedavisi olsun. rabbim hepimize en güzelini en hayırlısını versin. bizim bebeklerimiz çok kıymetli çok özel çoçuklar olacaklar.

benimde gıcık bir kuzenimin ablasının çoçukları olmuyor. eşinin spermi yokmuş.(aslında tedavi seçeeklerini yeterince arştırdıklarını sanmıyorum ama) öyle olmasına rağmen kendisinin 2 çoçuğu var diye sürekli beni taciz ediyor siz düşünmüyor musunuz. faceden benim çoçuklarıma baktın mı falan diyerek. bir de başı kapalı çok dindar bir bayan. ben şahsen yakıştıramıyorum çünkü allaha inanan bir insan bu kadar cahil olamaz. o yüzden badezuzum boş verelim takılmayalım yolumuza hedefimize kilitlenelim.

ya evet bende ilk kez karşılaşmıyorum tabiki ama en yakınımda onlar var ve herşeyi biliyolar iki yıl oldu artık yeter..belim ağrır sen hamilesin, iştahım azalır var sende bişeyler yahu yooooooook olmuyo işte...anlamıyolar güya moral vermeye çalışıyolar ama gına geldi artık..bi hastalığımı yanlarında söyleyemiyorum .adet olnuca yaaa diye üzülüyolar hemde her ay ...önceleri her ay (evliliğimin ilk ayından itibaren) beni ararlardı niye dr.a gitmiyosun derlerdi bende eşimdeki sorunu bilmiyodum ..ya dr. benle alay eder ilk aydan niye geldin diye diyodum olsun derlerdi ısrar kıyamet sonra eşimde problem olduğunu söyleyince arayan soran olmadı ..bende eşime şimdi benim ailem seni her ay arasa niye dr.a gitmiyosun dese ne yaparsın diyorum..haklsın diyo garibim napsın..bende eşimde ne olursa olsun veren Allah bunu idrak etmek bu kadar mı zor.??????
cnm kapalı açık fark etmez bir insanın içinde merhamet ,insanlık yoksa gerisi boş........

Son düzenleme:
mrb arkadaşlar bugün tüp bebeeğe başladık inşallah sonu iyi olur.......doktor bizim için sebebsiz infertile dedi yani eşimin morfolojisinin sıfır olmasının hiçbir etkisi yokmuş bizimki sebebsizmiş???????????????????:26:inşallah öyledir tutar da hepimiz morfolojinin önemsiz olduğuna inanırız............dualarınızı bekliyorum.Allah hepinizin yardımcısı olsun.......

Back
X