Esimin semineri var ya ögleden sonraya kaliyor mecbur ac gitmek sart mi canim @Zeynep6302OLur cnm ama erken git aç karnına şeker direncine de baktır. Sabah gitmek herzaman garantidir.
Diğerlerinden emin değilim ama prolaktin mesela sabah erken bakılması gerekiyor. Ben bi defasında randevu bulamamıştım öğleden sonra gidip giriş yaptırdım. Sabah gidip kan verdim. Sabah yaptırsan daha iyi olur.Kizlar bi sey sorcam ben adetin 3. Gunu olan hormon testlerini yaptrcm da bu testler icin ögleden sonra gitsem olur mu yaparlar mi sizce
Aspirin de kullanıyor muydun? Böyle durumlarda aspirini kesiyorlar genelde. Geçmiş olsun. İnşallah geçer biran evvel.Kızlar sancım vardı doktora geldik. Bebeğimiz iyi ama kesenin yanında biraz kanama alanı oluşmuş . İğne yapacaklar. Ayağa kalkma dedi doktor. Moralim çok bozuk dua edin bize lütfen....
Anladim canm bir de hamilelik olusmadigi icn baktrmk istyrm desem bakarlar dimi ? Bos yere gitmeyim devlette dusunyrm baktrmayida . Hangileri vardi sen bilyrmsnDiğerlerinden emin değilim ama prolaktin mesela sabah erken bakılması gerekiyor. Ben bi defasında randevu bulamamıştım öğleden sonra gidip giriş yaptırdım. Sabah gidip kan verdim. Sabah yaptırsan daha iyi olur.
Evet bakarlar.Anladim canm bir de hamilelik olusmadigi icn baktrmk istyrm desem bakarlar dimi ? Bos yere gitmeyim devlette dusunyrm baktrmayida . Hangileri vardi sen bilyrmsn
Sağlık ocağında aile hekimleri bunların hepsine bakıyor ücretsiz.Evet bakarlar.
Rutin bakılan değerler var ama devlette de olsa hastaneden hastaneye değişiyor. Temel olarak adetin 2. Veya 3.günü FSH -Lh-E2-TSH-Prolaktin-Progesteron bakılıyor. Bunlar önemli ve illaki bakarlar. Bunun dışında T3 T4 hemogram Elisa gibi şeylere de bakabiliyorlar. Ama şeker insülin direnci D ve B vitaminleri Folat demir falan da bakilsa iyi olur bence.
Sağlık ocağında aile hekimine de baktırmıştım tedavi öncesi elimde bulunsun diye. Genel olarak kan ve hormon değerlerine baktı ama bu adetli iken bakılanlari yaptırmadım onları da yapıyorlarsa çok iyi. Hatta bu 21.gün progesteron ü bakıyorlar mı onu da merak ediyordum bilgin var mı o konuda.Sağlık ocağında aile hekimleri bunların hepsine bakıyor ücretsiz.
Yanlis bilmyrsm 21.gunu bakilan progestorndu sanrm .olmadi onumuzdeki ay gideyim sabah gidemezsm birde amh diye bisey duymstm o herzamn bakilablr miEvet bakarlar.
Rutin bakılan değerler var ama devlette de olsa hastaneden hastaneye değişiyor. Temel olarak adetin 2. Veya 3.günü FSH -Lh-E2-TSH-Prolaktin-Progesteron bakılıyor.(Unuttuğum bişey yoktur inşallah) Bunlar önemli ve illaki bakarlar. Bunun dışında T3 T4 hemogram Elisa gibi şeylere de bakabiliyorlar. Ama şeker insülin direnci D ve B vitaminleri Folat demir falan da bakilsa iyi olur bence.
21.gün de progesteron bakılıyor adet başlangıcında da bakılıyor diğer değerlerle beraber. Amh ı devlette yaptiramamistik biz. Fsh iyi diye gerek görmediler özelde yaptırmıştık. O zaman isteyen doktor onu da adetli baktimamizi istemişti ama genelde farketmedigini söylüyorlar yazıyorlar. Eğer yaparlarsa yaptır tabi mutlaka önemli bir test. Yapmıyorlarsa da çok dert değil diğer değerler de aşağı yukarı bir bilgi verir. Muayene bulguları da önemli. Antral folikül sayısı falan.Yanlis bilmyrsm 21.gunu bakilan progestorndu sanrm .olmadi onumuzdeki ay gideyim sabah gidemezsm birde amh diye bisey duymstm o herzamn bakilablr mi
Canım ilişki kanama alanı oluşturmaz benimde bildiğim kan sulandırıcı karın böyle şeylere sebep olduğu doktorun açıklamasını yapar zaten korkma dua ederiz sana bizdeYok yapmadım ama 2 gün önce ilişki olmuştu muhtemelen bundan kaynaklı diye düşünüyorum.
Olur mu olmaz mı birşey diyemeyeceğim fakat ben her gittiğimde sabah gelmemi ve aç gitmemi istiyorlar. Hatta aç olup olmadığımı soruyorlar. Bir kere eşim öğleden sonra ve tok verdi hormon testini ürolog ona doğru sonuç vermemiştir tekrarla dedi.Kizlar bi sey sorcam ben adetin 3. Gunu olan hormon testlerini yaptrcm da bu testler icin ögleden sonra gitsem olur mu yaparlar mi sizce
Cok sagol bilgilerin icin21.gün de progesteron bakılıyor adet başlangıcında da bakılıyor diğer değerlerle beraber. Amh ı devlette yaptiramamistik biz. Fsh iyi diye gerek görmediler özelde yaptırmıştık. O zaman isteyen doktor onu da adetli baktimamizi istemişti ama genelde farketmedigini söylüyorlar yazıyorlar. Eğer yaparlarsa yaptır tabi mutlaka önemli bir test. Yapmıyorlarsa da çok dert değil diğer değerler de aşağı yukarı bir bilgi verir. Muayene bulguları da önemli. Antral folikül sayısı falan.
Hangi şehirlerde ki aile hekimi bakıyor? Burada tiroidlere kan değerlerine vitaminlere bakıyorlar. Hormonlara bakmıyorlar.Sağlık ocağında aile hekimleri bunların hepsine bakıyor ücretsiz.
Canim eşinin sonuçları nasil çıktıHız konusunda birşey diyemem ama bizimde çok ileri derece değildi varikosel doktor ameliyat değerlere etki edebilirde etmeye bilirde demişti ameliyatın üzerinden 3 ay geçti bugün test yaptı eşim sonucu merakla bekliyorum akşama çıkacak
Evet bakıyorlar,ben gittiğimde ne var ne yok bütün değerlere bakın diyorum bütün kutucukları işaretliyor hemşiremSağlık ocağında aile hekimine de baktırmıştım tedavi öncesi elimde bulunsun diye. Genel olarak kan ve hormon değerlerine baktı ama bu adetli iken bakılanlari yaptırmadım onları da yapıyorlarsa çok iyi. Hatta bu 21.gün progesteron ü bakıyorlar mı onu da merak ediyordum bilgin var mı o konuda.
Bağlı olduğunuz yerde kayıtlı olduğunuz sağlık ocaklarında baktorabilirsiniz.Adet dönemindeki testler ,Elisa testleri ,D vitamini B ,demir,hba1c, insülin ,tiroit,sadece amh ca125 bunlara bakmıyorlarHangi şehirlerde ki aile hekimi bakıyor? Burada tiroidlere kan değerlerine vitaminlere bakıyorlar. Hormonlara bakmıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?