- 5 Mart 2017
- 3.904
- 2.056
- 133
- 40
Canım arkadaşlarım çok sağolun adet olmadım henuz ama bugün evde test yaptım negatif adeti beklıyorum ilk aşılamamda 12.gun adet olmuştum bu biraz gecikicek sanırımSuskun Ceylan canmm seni merak ettim yanlış hatırlamıyorsam dün test günündü değil mi?
Siz sanırım memorialdesiniz ben o salçayı da takip ediyorum sanırım laboratuvarlarına çok güvendikleri için yüzde 90 5.gün transferi yapıyorlar ama biz izmirdeyiz ve burada genelde 3. Gün transferi yapıyorlar. Benim mantığına göre de 5. Gün transferi en iyisi ve 5. Güne çıkmayacaksa transfer yapılmaması ama o durumda merkezler para alamayacağı için bunu yapmıyorlar 3. Gün transfer ediyorlar.3. Merkezi Ankarada seçtik daha i imkanlar var diye ve ilk hün imsi istediğimi 5. Güne beklemesini istediğimi söyledim ama orada merkezde olumsuzluklar yaşadık ve imsi uygulanmadığını öğrendik ve yine 3. Gün transferi oldu evet 3. Yer hayal kırıklığı oldu ki istanbul ankara arasında kararsız kalmıştık olmadı.birde şu var 3. Gün sonrası embriyolar gerileme varsa sperm kaynaklı oluyor .Bilemiyorum. Sperm 3.günden sonra embriyoya etki etmeye başlıyor. Neticede 2.gün tek embriyosu olup direk transfer edilip tutan da var. Ama 5.güne gidemeyen embriyo zaten rahimde de gidemiyor belki orayı bilemiyoruz. Tek embriyosu olup 5.güne gidip blast olup pgtye gonerip sağlıklı gelip hamile kalan da var. Bazı merkezler labaratuar şartlarına da güvenemediği için 5.günü beklemek ya da dondurmak istemiyor. İmsi ile seçildiğinde sperm kalitesi de daha net görünüyor. Normal niye olmuyor diye düşünürken insan acabalara boğuluyor. Tedavide de sonuç alamayınca dağa çok acabalara boğuluyor. Yapılabilecek her şey yapılınca nasip kısmet demesi daha rahat oluyor. Yani 3.gün eldekilere şans vermek riske atmamak iyi tamam ama zaten hemen öleceklerse de transfer stresi hormonları maliyeti zaman kaybı da ayrı düşündürüyor.
Ben aşılamanın başarısına inanmıyorum .yani fsh yüksekliği o ay gelişen yumurtayı etkiler bence, rezervini etkilemez ,hayıt oyu çayı falan iç bi araştır netten. Biraz takviye kullanın derimmoonlovers , @Jalapenoo fsh i düşürebilsek bile bunun bir etkisi olur mu artık? (amh ı da düşünerek). Bir kere değeri yüksek gördük sonuçta. Sizin de söylediğiniz gibi. Şu an macun kullanıyorum kendime ve eşime. Şimdi bu da soru işareti... değerler normale binmeden tüp bebek yaptırmak mantıklı mı? Bu değerlerle 2.kez aşılama denemeli miyiz? Macunu kullanmaya devam edip, biraz da bunun sonuç göstermesi için mi beklemeliyiz? Offf... Kafamda deli sorular... ,
Aşılama bence erkek infertilitesinde fasarya :) ben 2. Yaptırdım sonucu beklıyorum sanırım yine olmadı ama rapor için 2 tane daha yaptırmam gerekiyorBen aşılamanın başarısına inanmıyorum .yani fsh yüksekliği o ay gelişen yumurtayı etkiler bence, rezervini etkilemez ,hayıt oyu çayı falan iç bi araştır netten. Biraz takviye kullanın derim
Hemen olumsuz düşünme canım. Adet gelene kadar umut var. Bazen idrar testlerinde görünmüyor. Hayırlısıyla inşallahCanım arkadaşlarım çok sağolun adet olmadım henuz ama bugün evde test yaptım negatif adeti beklıyorum ilk aşılamamda 12.gun adet olmuştum bu biraz gecikicek sanırım
İnşallah öyledir canım ağrım sızımda yok aniden gelcek gelirseHemen olumsuz düşünme canım. Adet gelene kadar umut var. Bazen idrar testlerinde görünmüyor. Hayırlısıyla inşallah
Progestron kullanıyorum fitil böyle çubukla yapılıyor oda gecikme yapabiliyormuşHemen olumsuz düşünme canım. Adet gelene kadar umut var. Bazen idrar testlerinde görünmüyor. Hayırlısıyla inşallah
Gittim cnm. Kanama alanı yok dedi. Bebişimiz tam 9 haftalık göründü 10. Haftadasınız dedi. O alan 2. Kesemiz eriyor ondan oluşmuş dedi. Geçer yakında dedi. Riskli tehlikeli bi durum yok. Gebeliğin tadını çıkar dedi. Canın birşeyler istemiyor mu kocanla uğraş bezdir onu dedi böyle şeylerle vakit harca herşey normal dedi elhamdulillahzeynepppppppp canım gittin mi doktora nasılsın
Hayırlısı cnm belki kanda cıkarEvet canım bugün 13.gun bugün evde test yaptım tek çizgi malesef adet olmayı beklıyorum canım doktoru aramak için olmazsam Çarşamba kan testi yapıcam canım
Nasipp inşallah canım :)Hayırlısı cnm belki kanda cıkar
Belki erkek olcakkkKızlar gece rüyamda hastane çıkışı için bebek kıyafetleri almıştım maviydi rengi onları katlıyordum düzenliyordum hayırdır inşşşşşş
Belki erkek olcakkk
İnşallah olumlu sonuç alırsın. O bekleme süresi gerçekten çok zor. Seni çok iyi anlıyorum. Adet olana kadar beklemek gerekmiş ama. Umudunu kaybetme. Güzel düşün.Nasipp inşallah canım :)
Aşılamayı düşünmemdeki temel sebep birazda rahim tersliği oldu açıkçası. Bizim bir de o sıkıntı var. Valla kafam çok karıştı. Ama aşılamada da ikinci seferde başarıya ulaşan da çok. Şu an eşimle macunlara başladık. Bakalım inş etkisi olur. Siz cnm tüp bebek denemeden önce macun filan ek takviyeler denediniz mi?Ben aşılamanın başarısına inanmıyorum .yani fsh yüksekliği o ay gelişen yumurtayı etkiler bence, rezervini etkilemez ,hayıt oyu çayı falan iç bi araştır netten. Biraz takviye kullanın derim
Nasip kısmet. Yeni gün yeni umut.Şimdi hastalandim :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?