- 9 Nisan 2016
- 3.170
- 2.477
- 83
- 39
Evet kullanıyorum bugün kendi doktoruma gideceğim. Bakalım o ne diyecek.Aspirin de kullanıyor muydun? Böyle durumlarda aspirini kesiyorlar genelde. Geçmiş olsun. İnşallah geçer biran evvel.
Eşinin değerleri sayı da hız da gayet iyi sadece morfoloji 4 alt sınırken 3 ama bu çok büyük bir sorun değil. Oksidatif stres dna hasarı yapmıyorsa o da sorun değil. Sizde bariz görünen fsh sorunu. 10 geçince doğal gebelik zorlaşıyor. Aydan aya değişse de bir defa bile yükselmiş olması rezerv azaldığını gösteriyor. 13 e de çıktığını yazmıştın. 15 üstünü tedaviye almıyor biçok merkez. E2 de 50 üstüne çıkması iyi bir durum değil. Bu sitede görmüştüm e2 50 üstü fsh 12 üstü olduğunda tedaviye başlamıyordu bi hoca. Tabi bunlari hic önemsemeyen bakmayanların da var ama daha çok ileri yaş ve düşük rezerv havuz uygularken falan yani. Yani daha çok senden kaynaklı gibi duruyor sorununuz. Aşılamalarda kaç kaç yumurtların olmuştu? Benim fikrim takviyelere ve beslenme düzeni ile tüpe hazırlanıp biran önce tüp denemek. Diğerleri vakit kaybı.Arkadaşlar öncelikle kusurabkmayın. Çok giremiyorum kadınlar kulubüne. Sadece soru sorup çıkıyor gibi oluyorum ama zaman bulamıyorum. Valla hakkınızı helal edin.
Bizim durumu biliyorsunuz az çok. Ama yine de genel olarak toparlamak istiyorum. 2 sene oldu bebek istiyeli. 1 aşılama yaptırdık tutmadı. Doktor kontrolünde çatlatma iğneleri ile deniyoruz olmuyor. Rahim filmi çektirdim.açısal olarak rahim tam ters dedi doktorum. Onun dışında tüplerde bir sıkıntı yok. Açık. Eşimin değerleri içinde iyi diyor doktorlar. Elle tutulur bir problem yok aslında. Normal yolla olmaması için bir sebep yok diyorlar. Dna hasar da yaptırdık eşime. Sadece oksidatif stres diye bir şey var o normalin üzerinde çıktı. Ama Kaan aydost bunun hamileliğe bir engel olmadığını söyledi ve ilaç verdi. Şimdi doğal yolla takviyelere başladık. Macunlar filan. Şimdi 2 ay macunlara normal yolla deneyelim diyoruz. Ama olumsuz olursa ne yapmalıyız kararsızım. Bir aşılama daha yaptırmalı miyiz yoksa tüp bebeğe mi geçsek.
Yani şu an için çok büyük sorun olarak görünmese de zamanla daha da yükselebilir fsh. Ne kadar erken davranırsan sonuç da ona göre olur diye düşünüyorum. Allah yardımcın olsun.Testlerimizi yolluyorum. Gerçi burda sağolun hepiniz yorum yaptınız. Ama tekrar hatırlatma amaçlı yolluyorum. Bu değerlerle ve yukarıda yazdıklarımla siz ne tavsiye edersiniz?
Öncelikle teşekkür ederim. Şimdi şöyle benim kafamı karıştıran şu. Amh değeri 2 küsür bir değer çıktı(ekte de) yolladım. Doktor çok iyi dedi. Düzenli Muayenelerimde de de yumurta rezervlerinin gayet ii olduğunu söylüyor. Hatta hormon testi yaptırmakta ben ısrar ettim. Şimdi hangisi doğru? Fsh ve E2 evet yüksek ama. Hangisini baz almalıyız? Muayenede her ay düzenli yumurtalarım oluyor ve Doktorumun söylediğine göre gayet ii. Büyümesi filanda ii. Ama bir taraftan da böyle bir değer var. Aşılama iki yumurta ile yapıldı. 10.gün de kontrolümde herşey yolunda hatta 10.güne göre çok ii dedi büyüklüğü. Ne düşüneceğimi şaşırdım gerçekten...Eşinin değerleri sayı da hız da gayet iyi sadece morfoloji 4 alt sınırken 3 ama bu çok büyük bir sorun değil. Oksidatif stres dna hasarı yapmıyorsa o da sorun değil. Sizde bariz görünen fsh sorunu. 10 geçince doğal gebelik zorlaşıyor. Aydan aya değişse de bir defa bile yükselmiş olması rezerv azaldığını gösteriyor. 13 e de çıktığını yazmıştın. 15 üstünü tedaviye almıyor biçok merkez. E2 de 50 üstüne çıkması iyi bir durum değil. Bu sitede görmüştüm e2 50 üstü fsh 12 üstü olduğunda tedaviye başlamıyordu bi hoca. Tabi bunlari hic önemsemeyen bakmayanların da var ama daha çok ileri yaş ve düşük rezerv havuz uygularken falan yani. Yani daha çok senden kaynaklı gibi duruyor sorununuz. Aşılamalarda kaç kaç yumurtların olmuştu? Benim fikrim takviyelere ve beslenme düzeni ile tüpe hazırlanıp biran önce tüp denemek. Diğerleri vakit kaybı.
Canim eşinin sonuçları nasil çıktı
Benimde amh 2.17 ,ultrason görüntüsünde yumurtalarım iyi görünüyor ,düzenli adet görüyorum e2 de 50 altı ama fsh 9 küsür fsh yüksekliği kaliteyi düşürüyor rezervimiz iyi olsada birde buna erkek faktörü eklenince başarı şansı düşüyor.Öncelikle teşekkür ederim. Şimdi şöyle benim kafamı karıştıran şu. Amh değeri 2 küsür bir değer çıktı(ekte de) yolladım. Doktor çok iyi dedi. Düzenli Muayenelerimde de de yumurta rezervlerinin gayet ii olduğunu söylüyor. Hatta hormon testi yaptırmakta ben ısrar ettim. Şimdi hangisi doğru? Fsh ve E2 evet yüksek ama. Hangisini baz almalıyız? Muayenede her ay düzenli yumurtalarım oluyor ve Doktorumun söylediğine göre gayet ii. Büyümesi filanda ii. Ama bir taraftan da böyle bir değer var. Aşılama iki yumurta ile yapıldı. 10.gün de kontrolümde herşey yolunda hatta 10.güne göre çok ii dedi büyüklüğü. Ne düşüneceğimi şaşırdım gerçekten...
Peki aşılama ihtimali de ve tüp bebek ihtimali de mi düşüyor o zaman?Benimde amh 2.17 ,ultrason görüntüsünde yumurtalarım iyi görünüyor ,düzenli adet görüyorum e2 de 50 altı ama fsh 9 küsür fsh yüksekliği kaliteyi düşürüyor rezervimiz iyi olsada birde buna erkek faktörü eklenince başarı şansı düşüyor.
Eşinizin değerlerine bağlı ileri hareketiniz çok iyi sizin daha şanslısınız ,benim aşılamada 4 yumurtam vardı tutmadı,3 tüp denemem oldu tutmadı.ilkinde 1 embriyom kaldı 7 hücreli negatif,ikincide 6 kaliteli embriyom vardı iki sefer transfer oldum tutmadı,üçüncüde 2 tane 8 7 hücreli tutmadı, sperm sayısı 50 milyon morfoloji 3 ileri hareketli 18 falan dna hasarı 7 çıkmıştı bende rahim filmi iki histereskopi çektirdim herşey normal ama sonuç alamadık ha bu arada varikosel de var.yani sadece fsh 9 olması bukadar etkilemez bence ama size tavsiyem biraz düşürmeye çalışın fsh ıPeki aşılama ihtimali de ve tüp bebek ihtimali de mi düşüyor o zaman?
Hepsini bi arada değerlendirmek gerekiyor. Folikül sayısının iyi olması güzel. Ama fsh yükselmesi kaliteyi ne kadar etkiliyor bu ancak tedavide anlaşılıyor. Yani imkanınız varsa ve acele ediyorsanız tüp bebek tedavisi spermdeki yumurtadaki veya embriyo oluşumu gelişimi gibi faktörlerde mi sorun var tutunmada mı sorun var biraz daha netleştirir.Öncelikle teşekkür ederim. Şimdi şöyle benim kafamı karıştıran şu. Amh değeri 2 küsür bir değer çıktı(ekte de) yolladım. Doktor çok iyi dedi. Düzenli Muayenelerimde de de yumurta rezervlerinin gayet ii olduğunu söylüyor. Hatta hormon testi yaptırmakta ben ısrar ettim. Şimdi hangisi doğru? Fsh ve E2 evet yüksek ama. Hangisini baz almalıyız? Muayenede her ay düzenli yumurtalarım oluyor ve Doktorumun söylediğine göre gayet ii. Büyümesi filanda ii. Ama bir taraftan da böyle bir değer var. Aşılama iki yumurta ile yapıldı. 10.gün de kontrolümde herşey yolunda hatta 10.güne göre çok ii dedi büyüklüğü. Ne düşüneceğimi şaşırdım gerçekten...
Hep 3.gün mü transfer oldu? Erkek faktörü olan durumlarda 5.günü beklemek daha fazla önem kazanıyor diye düşünüyorum. Sizinkiler biraz merkezlerin de hatası gibi geliyor bana.Eşinizin değerlerine bağlı ileri hareketiniz çok iyi sizin daha şanslısınız ,benim aşılamada 4 yumurtam vardı tutmadı,3 tüp denemem oldu tutmadı.ilkinde 1 embriyom kaldı 7 hücreli negatif,ikincide 6 kaliteli embriyom vardı iki sefer transfer oldum tutmadı,üçüncüde 2 tane 8 7 hücreli tutmadı, sperm sayısı 50 milyon morfoloji 3 ileri hareketli 18 falan dna hasarı 7 çıkmıştı bende rahim filmi iki histereskopi çektirdim herşey normal ama sonuç alamadık ha bu arada varikosel de var.yani sadece fsh 9 olması bukadar etkilemez bence ama size tavsiyem biraz düşürmeye çalışın fsh ı
Tam 1 ay oldu. Murat hoca nın verdiği ilaçlara da devam ediyor. Krilom qh ve promen k. Bakalım 2 ay sonra ne olacak.Jalapenoo canım ne kadar oldu eşin ameliyat olalı İnsallah düzelme olur
İnşallah kat kat artar kem kalitesi hem sayısı hem hem hızı.Tam 1 ay oldu. Murat hoca nın verdiği ilaçlara da devam ediyor. Krilom qh ve promen k. Bakalım 2 ay sonra ne olacak.
Senin kaç haftalık oldu? Takvim yapmayacak mısın ?
Üçü de farklı merkez, eğer embriyo sayınız azsa riske atmıyorlar 3. Gün transfer yapıyorlar, ama embriyo sayınız fazla ise 5. Güne bekletiyorlar .hep merkez hatası diyemem 2015 ten beri uğraşıyorum ve milyonlarca topik okudum okadar farklı merkezle görüştük 3. Gün transferi merkez hatası demek yanlış olur.Sonuçta 3. Günle gebe kalan çokHep 3.gün mü transfer oldu? Erkek faktörü olan durumlarda 5.günü beklemek daha fazla önem kazanıyor diye düşünüyorum. Sizinkiler biraz merkezlerin de hatası gibi geliyor bana.
Bilemiyorum. Sperm 3.günden sonra embriyoya etki etmeye başlıyor. Neticede 2.gün tek embriyosu olup direk transfer edilip tutan da var. Ama 5.güne gidemeyen embriyo zaten rahimde de gidemiyor belki orayı bilemiyoruz. Tek embriyosu olup 5.güne gidip blast olup pgtye gonerip sağlıklı gelip hamile kalan da var. Bazı merkezler labaratuar şartlarına da güvenemediği için 5.günü beklemek ya da dondurmak istemiyor. İmsi ile seçildiğinde sperm kalitesi de daha net görünüyor. Normal niye olmuyor diye düşünürken insan acabalara boğuluyor. Tedavide de sonuç alamayınca dağa çok acabalara boğuluyor. Yapılabilecek her şey yapılınca nasip kısmet demesi daha rahat oluyor. Yani 3.gün eldekilere şans vermek riske atmamak iyi tamam ama zaten hemen öleceklerse de transfer stresi hormonları maliyeti zaman kaybı da ayrı düşündürüyor.Üçü de farklı merkez, eğer embriyo sayınız azsa riske atmıyorlar 3. Gün transfer yapıyorlar, ama embriyo sayınız fazla ise 5. Güne bekletiyorlar .hep merkez hatası diyemem 2015 ten beri uğraşıyorum ve milyonlarca topik okudum okadar farklı merkezle görüştük 3. Gün transferi merkez hatası demek yanlış olur.Sonuçta 3. Günle gebe kalan çok
Evet canım bugün 13.gun bugün evde test yaptım tek çizgi malesef adet olmayı beklıyorum canım doktoru aramak için olmazsam Çarşamba kan testi yapıcam canımSuskun Ceylan canmm seni merak ettim yanlış hatırlamıyorsam dün test günündü değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?