- 27 Ağustos 2016
- 2.244
- 1.907
- 83
Canım zor sancılı bir süreç.bir hamile kalın inan bu yaşadıklarını hemen unutacaksin .imtihan çok zor.bende yaşadım hep dualarimdasiniz .Allah'ım tüm isteyen arkadaşlarımıza tez vakitte nasip etsin.Şuan kendimi dinleme modundayım her geçen ay umutlar tükeniyor tüp bebeğe doğru yol alıyor gibiyim. Olsa da tüp bebek ile olsa. Tersi tedirgin ediyor.
Ailemin farklı şehirde yazlığı var bu ayı burada geçirdim diyebilirim. Kafamı dinliyorum. Eşimde gelip gidiyor. Tatile gitmedik bu sene tüp bebek için bütçeyi ayırdık. Takviyeleri azalttık. İstanbul’a gidince tekrar bir yükleme yapacağım. Tahlillerimi yaptırmaya çalışacağım. Ne zaman herşey tam anlamıyla hazır olursa artık tüp bebek deneyeceğim. Biim olmuyor hız ne yapsak yükselmedi sayı 155 milyon oldu ama hız olduğu yerde sayıyor. Belki olan spermler kalitelidir benim de yaş avantajım var kim bilir belki hemen olur.
Olsun bitsin böyle uğraşmak istemiyorum. Her gün aklımda bir an düşünmeden geçmiyor. Ne zor birşeymiş. Rabbim senelerce bekleyen ve hiç umudu olmayanlara yardım etsin çok zor. Geçenlerde Doğum günü partisine gittim. İlk yaş kutlaması. Hediye almak için çocuk mağazasına girdim. Hislerimi anlatamam gözümü kapatmak istedim Yok olmak istedim. Çok zoruma gitti. Çok üzüldüm üstüne parti kutlamalar çocuklar tuz biber oldu. Allahım daha kötüsüyle imtihan etmesin bizleri. Er yada geç olacak umudu ayakta tutuyor bir kez daha anladım.
Toparlanıp kaldığım yerden devam etmeliyim.
Hepimizin için geçerli olan birşey var hayat devam ediyor. Allah yardımcımız olsun.
Sen nasılsın?
Sorma kuzum ya. Bu stresle nasıl baş edeceğiz bilmiyorum. Ömrümde hiç böyle bir kasık ağrısı çekmedim. Dün sol kasığımı oyuyorlar gibiydi. Ahh dedim kesin bir sorun var. Kist mi oldu bu seferde? Sabah uyadığımda geçmiş zaten adette bir garip pıhtılı falan. Allah sonumuzu hayr etsin. Ruh halimiz zaten belli bedene de yansıyor artıkAHhh tatlım benim aynen bende de hiç olmayan şeyler oluyor ve değiştikçe hamilelik belirtisimi acaba diye düşünüp düşünüp hayal kırıklığına uğruyorum.
Kesinlikle stres sıkıntı üzüntü. Düzenim mahvoldu 2016 takvimime bakıyorum senede sadece 2 kez düzenim değişmiş geri günlerim 30/32 arası düzenli problemler çıktıkça düzenim 30/32/....36 ya kadar çıkıyor arada da 40 veya 48 güne çıkıyor böyle olunca da üzülüyorum. Muhtemelen seninki de yaşadıklarından dolayı.
0505 .... diye çıkıyor İnstagram da ikinciyi istiyorum bende inşallah size de yararNe guzel saglikla gelsin pasa .Sormak istedigin bir sey olursa cekinmeden sorabilirsin canim .49 gunluk acemi bir anneyim ama bu bebeler 1 gunde bile cok degisik tecrübeler kazandırıyor insana
Merhaba sizde esin8zecelle muayene veya dopler çekimi yapıldı mı? Varikosel olup olmadığıyla ilgili bir bilgi verdi mi acaba?0505.... diye çıkıyor İnstagram da ikinciyi istiyorum bende inşallah size de yarar
Nere yatırıyorsunuz ki ben bülent tıraş ta yaptım. Çok pişmanım. Bir sürü yumurta toplandı. Bende bir sorun görülmedi belki vardır tespit edilmemiştir. Ben eşim için kendi talebime spermiyogram yaptirmistim iki yerden. Tup bebek merkezi bir sperm dahi yeter sorun yok deyip başladılar iğneye..sonuc negatif cıktı. Inşallah sizinki olumlu olur. Bize sperm mikroçip olmasına rağmen tutmadı. Sanırım morfoloji sorunu varsa imsi yöntemi iyi oluyor. Ben bir daha denersem bahçeci veya şişli memoriale giderim. Ama öncesinde dna hasarı olup olmadığını kontrol edeceğim. Şu an adetimin 10.günü... midem bulaniyo ishal var. Çok garip et parçası gibi beyaz büyük damarlı akıntılar var.. bana gereksiz yete fazla ilaç yüklenmiş. Ürolog keşke tüp yapmasaydınız dedi. Sağlığımdan oldum. Lütfen tüp bebek yaptırırken dr 'a bu konuda konusunGünaydın Kızlar;
Allahım isteyen herkese nasip etsin İnşallah bebişş..Bizde yeni başladık Tüp bebeğe eşim varikosel çok sıkıntılı sonuçları maalesef.Tüp bebeğe yönlendirdi doktorlar.Tahliller alındı v.s adetimin 2.günü gideceğim direk yumurta toplamak için iğne mi yapacaklar.Eşimin tahlillerinin çıkmasını beklemeyecekler mi ki
canım benim mersin tüp bebek merkezi Necip Öztürk e gidiyorum . Biz ilk önce ürolojideydik eşimin varikosel sorunundan dolayı kesin konuştu doktorlar tüp bebek olur ancak dediler kaldıkı bir ay daha bekleyip sağlıklı kürler deneseydik belki sperm sayısı morfoloji si v.s düzelebilirdi .ama zaman kaybetmeyin dedikleri için çok korktuk düşün 26 yaşındayım ben daha elbetteki yorucu ve yıpratıcı bir durum morfoloji zayıf benim eşimde de dhaa tam konuşamadım doktorlar ama hastaları çok var bilmiyorum yakın ve uzun zamandır faaliyette olan bir merkez mersin Tüp bebek merkezi.Önce Allahıma sonuna ladar sonra Doktora mecburen güveniyorum inan çok korkuyorumNere yatırıyorsunuz ki ben bülent tıraş ta yaptım. Çok pişmanım. Bir sürü yumurta toplandı. Bende bir sorun görülmedi belki vardır tespit edilmemiştir. Ben eşim için kendi talebime spermiyogram yaptirmistim iki yerden. Tup bebek merkezi bir sperm dahi yeter sorun yok deyip başladılar iğneye..sonuc negatif cıktı. Inşallah sizinki olumlu olur. Bize sperm mikroçip olmasına rağmen tutmadı. Sanırım morfoloji sorunu varsa imsi yöntemi iyi oluyor. Ben bir daha denersem bahçeci veya şişli memoriale giderim. Ama öncesinde dna hasarı olup olmadığını kontrol edeceğim. Şu an adetimin 10.günü... midem bulaniyo ishal var. Çok garip et parçası gibi beyaz büyük damarlı akıntılar var.. bana gereksiz yete fazla ilaç yüklenmiş. Ürolog keşke tüp yapmasaydınız dedi. Sağlığımdan oldum. Lütfen tüp bebek yaptırırken dr 'a bu konuda konusun
Inşallah güzel hayırlı sonuçlar alırsınız. Daha gençsiniz aslındacanım benim mersin tüp bebek merkezi Necip Öztürk e gidiyorum . Biz ilk önce ürolojideydik eşimin varikosel sorunundan dolayı kesin konuştu doktorlar tüp bebek olur ancak dediler kaldıkı bir ay daha bekleyip sağlıklı kürler deneseydik belki sperm sayısı morfoloji si v.s düzelebilirdi .ama zaman kaybetmeyin dedikleri için çok korktuk düşün 26 yaşındayım ben daha elbetteki yorucu ve yıpratıcı bir durum morfoloji zayıf benim eşimde de dhaa tam konuşamadım doktorlar ama hastaları çok var bilmiyorum yakın ve uzun zamandır faaliyette olan bir merkez mersin Tüp bebek merkezi.Önce Allahıma sonuna ladar sonra Doktora mecburen güveniyorum inan çok korkuyorum
Evet 4 yıllık evliyim 2 yıldır istıyoruz çocuk olmadı meğer altında varikosel yatıyrmuş eşim ameliyatta oldu varikoselden sonuçlar daha da kötü olduInşallah güzel hayırlı sonuçlar alırsınız. Daha gençsiniz aslında
Eşinizin sperm sonuçları nasıl bilmiyorum ama bizim sonuçlar 2 sene önce 38 milyon ileri hız %7 morfoloji 0. Bu değerlerle dr bize tüp demedi ve ameliyat Önerdi. Bizde ameliyat işe yaramadı bende takviyelere yöneldim şuan sperm sayısı 155 milyon hız yine %7 morfoloji 3 çıkıyor. Demem o ki spermler güçlenmeden tüp bebek tavsiye etmiyorum. En azından antioksidanla desteklenmesi gerekli. DNA hasarı varsa tutması çok ama çok düşük. Olumsuz konuşuyor olabilirim ama 2 senedir bu işin içindeyim ve tüp bebek hala denemedim sırf hazırlanmak için...Günaydın Kızlar;
Allahım isteyen herkese nasip etsin İnşallah bebişş..Bizde yeni başladık Tüp bebeğe eşim varikosel çok sıkıntılı sonuçları maalesef.Tüp bebeğe yönlendirdi doktorlar.Tahliller alındı v.s adetimin 2.günü gideceğim direk yumurta toplamak için iğne mi yapacaklar.Eşimin tahlillerinin çıkmasını beklemeyecekler mi ki
Eşinizin sperm sonuçları nasıl bilmiyorum ama bizim sonuçlar 2 sene önce 38 milyon ileri hız %7 morfoloji 0. Bu değerlerle dr bize tüp demedi ve ameliyat Önerdi. Bizde ameliyat işe yaramadı bende takviyelere yöneldim şuan sperm sayısı 155 milyon hız yine %7 morfoloji 3 çıkıyor. Demem o ki spermler güçlenmeden tüp bebek tavsiye etmiyorum. En azından antioksidanla desteklenmesi gerekli. DNA hasarı varsa tutması çok ama çok düşük. Olumsuz konuşuyor olabilirim ama 2 senedir bu işin içindeyim ve tüp bebek hala denemedim sırf hazırlanmak için...
Acele kararlardan kaçının. Umarım herşey güzel gider.
Umarım, çok teşekkürler bilgi verdiğin için ..3 Tahlil üst üste yaptık 1 ay içinde 3 üde aynı sonuç her iki testiste varikosel var dedi doktorumuz üroloji uzmanı bizi tüp bebeğe sevk etti maalesef . eşimin son yaptığı tahlil de yükledim
Merhaba ben iyiyim ama bu sıralar bebekle ilgili pek bir şey yapmıyorum malesef... Ne yaparsam yapayım hiç bir işe yaramıyor, uğraşmaktan bıktım, eşime devrettim herşeyi. Peşinde koşmaktan bıkmıştım.Baktı ben ilgilenmeyince kendi kendine ilaçlarını kullanmaya testlere gitmeye başladı. Bana rapor etmeye başladı ohh dedim. Baktım böyle olunca strese de girmiyorum. Size de tavsiye ederim kızlar.
Slm cnm sessizce girip okuyorum sizin yazdıklarınızı. Biraz daha İyiyim çok ilacın dozunu düşürdük biraz ama çok halsizim. Okul başladı seminer dönemi bi ton emüfredat yıllık plan vs işleriyle uğraşıyoruz. Sakin bi ilçeye taşındım kafam rahat burada okulum idarem de iyi gibi. Şimdilik herşey yolunda. Dün hemotoloji Dr gittim bebek konusunu 6 ay hiç açma dedi. Beni dinlersen bebek yapma dedi. Trombosidin düşer ve risk altına girersin dedi. Ana testimi tekrarladık yine pozitif çıktı vücudum çocuğu yabancı görüp öldürüyor. Dr hem ıtp hastasısın hemde ana testin pozitif gebe kalsanda çocuğu alabiliriz trombosidin düşerse şayet. Zaten gebelikte trombositi düşürüyormuş. Öyle Yani....
canim rahatlikla guvenebilirsin hocaya gercekten alaninda iyi biri. Ben 3.bebiste ona guvenmeyip baska birine daha gorunmustum ama bosuna gitmisim ama insan caresizlikten her seyi yapiyor. Sizi kaan aydosa yonlendirmedi mi?Canım hocayı sevdim aslında o çok farklı bi bakış getirdi. Bana bu değerlerle 10 defa hanile kalman gerekir dedi ama tabi ileri hız çok düşük bizim. Bide gördüğüm en yüksek DNA hasarı sizinki dediişte şimdi benim hsg çekilmemi istedi bide eşim varikosel ameliyatı olduğu için 3 ay dolunca değerlerle birlikte bir daha değerlendirecek. Sağ yumurtalığım olması gereken yerde değilmiş bunu ilk söyleyen oldu bugüne kadar ki hiçbir doktor söylememişti. Filme bi bakalım dedi ay sonunda film çekileceğim inşallah.
canim ismini degistirdim. Ama seninle ilgili baska degisiklik varsa ekleyebilirim. Ne ekim annelerini ne de bu topigi takip edebiliyorum.artik son hazirliklarla ugrasiyorum bide seminerler basladi dogum sonrasi iznim uzasin diye simdi kullanmak istemedim okula da gidiyorum dr izniyle. Cok yoruluyorum. Okuldan geldim 4 saat uyumusum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?