Antalyadayim ben tip fakultesi microenjeksiyon yontemi uyguluyormus cnm erkek faktoru olunca tabi. TIP fakültesi icinde tup bebek merkezi var docent olan doktorlar var ben ona muayene olmustum randevu alip oda tup bebek merkezine yonlendrdi kendiside merkezde çalışan bir hoca sevilende bir hoca tabi imkanlar boyleyken mutlka sira bekleme orani sayida artis oluyor bana yazin onermedi laboratuvar başarımızı etkiliyotlr falan diye ama laboratuvarn basari oranin iyi oldgunu duydum 5 6doktor var hepside tup merkezinin doktoru kimi ilac yazip kimi takip yapiyor irtibat halinde butun hastalar tum doktorlarla, ben ilk denememi oyuzden orda dusundm bide bilincli gitmek lazm bu cok onemli doktorla iletisim kurmayida bilmek lazm despot doktorla karsilasmdm enerjlerinide sevdim insallah dusundgm istediğim gibi olur deneyip gorecgz cnm hayirlisi diyelimSiz hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama devlet çok kalabalık özel ilgilenemiyorlar atlayabilecekleri hususlar olabilir özellikle benim gittiğim yerde ürologlar hep asistan bir dr bile muhattap alamadık.
Bir de devlet has. Imsı mikroenjeksiyon milroçip gibi teknolojiler var mı? Lab. 5. Gün embriyosu için elverişli mi bazı lab sadece 3. Güne kadar embriyo geliştirebiliyor diye biliyorum. Lütfen bunları iyi araştır.
Devlette işler yavaş ilerliyor, Aslında maddi açıdan durumunuz iyi ise İstanbulda çok iyi doktorlar var başarıları da çok iyi. Mesela ankarada nova art var özel hastane onlar raporu kendileri çıkarttırıyormuş o rapor ile devletin ki arasında nasıl fark oluyor hiç bilmiyorum bir araştır istersen.Biz sayıdan değil de hızdan almayı düşünüyoruz. Hız düşük olunca heyet rapor çıkarıyormuş. Bzm de en azla %6 hızlı 94 haraketsiz olunca aşılama zaman kaybı oluyor direk rapor veriyorlar. Gittiğimiz eğitim araştırmada maalesef dr değil genelde asistanlarla muhattap oluyoruz. Sperm sonuçlarımızı gösterdik özelden kabul etmiyoruz biz yapmalıyız dedi. Uzun zamandır burada yaptırmamışsınız dedi. Elimde ki testlerde sayı 28/30/40 milyonlardaydı takviye kullanmamıştık şimdi 120/130/150 milyonlarda yükseldi ama hız hiç yükselmedi. Sayıyı düşük çıkarmamız gerek
Asistan dedi ki normalde 2 aşılama şartı aranıyor ama bazı durumlarda aranmıyor 2 tane test yazdı. 2 sperm testiyle de rapor veriyorlarmış. Ben 3 aşılama veya 3 sperm testi diye biliyordum. Acaba yanlış mı bilgilendirdi bilmiyorum. Hiç gitmek istemiyorum Devletten yana şansım Yok hiç dr muhattap olamıyoruz. Heryer de mi böyle bilmiyorumx
Ben 3 kez tüp bebek yaptırdım ilk negatiften sonra ne yapmam lazım dedim genetik test yaptırabilirsiniz dediler,diğer yazdığım testlerde 2. 3.tüp bebek merkezlerinin yazdığı testler.Bence gittiğin doktorlarla alakalı, sana yazdığım testleri kendin sağlık ocağında yaptırabilirsin ,ki tüp bebek merkezlerine gittiğinde tedaviye başlamadan istiyorlar testler. Benim bir arkadaşım tüp bebeğe başladı hba1c 3 aylık insülin değeri yüksek çıkınca transferi ertelendi şuan düşürmeye çalışıyor .Sana yazdıklarımın hiçbiri gereksiz değil. Merkezler sever taksit taksit test istemeyi ,kendin araştır talep et doktorlardanmoonlovers canım senin dediğin tetkikleri ben dr söyledim ama hiçbiri gerek görmüyor. Bu benim şanssızlığım mı?
Üroloğa genetik test istediğimizi söyledim ama gerek Yok ki azolı değilsiniz. O sonra ki iş dedi. İlla tüp bebek yaptırıp negatif alacağız cebimiz boşalacak öyle detaylı tetkikler yapılacak. Çok saçma çok. Yaptıranlar nasıl yaptırıyorlar merak ediyorum.
İnan ki aile hekimimden birşeyler istedim. İnsilün direncine bakalım dedim. Şeker yoksa yoktur bir anlamı Yok dedi. Tsh bakalım dedim. Bir tek tsh yazmış t3 t4 istememiş Tek başına bir anlamı Yok ki...Ben 3 kez tüp bebek yaptırdım ilk negatiften sonra ne yapmam lazım dedim genetik test yaptırabilirsiniz dediler,diğer yazdığım testlerde 2. 3.tüp bebek merkezlerinin yazdığı testler.Bence gittiğin doktorlarla alakalı, sana yazdığım testleri kendin sağlık ocağında yaptırabilirsin ,ki tüp bebek merkezlerine gittiğinde tedaviye başlamadan istiyorlar testler. Benim bir arkadaşım tüp bebeğe başladı hba1c 3 aylık insülin değeri yüksek çıkınca transferi ertelendi şuan düşürmeye çalışıyor .Sana yazdıklarımın hiçbiri gereksiz değil. Merkezler sever taksit taksit test istemeyi ,kendin araştır talep et doktorlardan
İnşallah güzel sonuçlar alırsın.Antalyadayim ben tip fakultesi microenjeksiyon yontemi uyguluyormus cnm erkek faktoru olunca tabi. TIP fakültesi icinde tup bebek merkezi var docent olan doktorlar var ben ona muayene olmustum randevu alip oda tup bebek merkezine yonlendrdi kendiside merkezde çalışan bir hoca sevilende bir hoca tabi imkanlar boyleyken mutlka sira bekleme orani sayida artis oluyor bana yazin onermedi laboratuvar başarımızı etkiliyotlr falan diye ama laboratuvarn basari oranin iyi oldgunu duydum 5 6doktor var hepside tup merkezinin doktoru kimi ilac yazip kimi takip yapiyor irtibat halinde butun hastalar tum doktorlarla, ben ilk denememi oyuzden orda dusundm bide bilincli gitmek lazm bu cok onemli doktorla iletisim kurmayida bilmek lazm despot doktorla karsilasmdm enerjlerinide sevdim insallah dusundgm istediğim gibi olur deneyip gorecgz cnm hayirlisi diyelim
Bende bilmiyorum bunu canım bilen birisi cevaplarsa çok sevinirim bende öğrenmiş olayımBende bu soruyu merak edyr dna hasar testi ve morfoloji aynı şey mi
Değil arkadaşlar DNA hasarı sperm başında oluşan spermi dölleyip devam ettirecek dnasındaki bozukluklar anlamına gelir.Bende bilmiyorum bunu canım bilen birisi cevaplarsa çok sevinirim bende öğrenmiş olayım
Eşimde varikoselde vardı canım. 1 yılönce testleri yaptırmıştık sperm sonuçları çok kötü değil bebek olabilir dedi ama hala hamile kalamadım. Tekrar test yaptıralım dedik. Birazda eşimin işleri yoğun çok vakit ayıramıyor. Devlet hastanesine hiç gidemez bu yüzden.mecburen özele gidicez.Spermiyogram ve hormon testleri yaptırmalı eşin. İster dr önersin ister özelde yaptırın. Ama dr varikosel kontrolü de yapabilir. Devlette bu testleri yaptırırsanız ücret ödemezsiniz.
DNA hasarını da İstanbul da düzen lab. Yapıyor.
İstanbulda olsam tercihim Memorial olurdu, iki senedir takip ediyorum çok pozitif alan var ama burada rapor geçerli değil. Valla doktorlar çok cins benden de en son hastane ca 125 istemişti, araştırma hastanesi yapmadı burada tedavi görseydiniz yapardım demişti sinir olmuştum, allahtan aile hekimim durumu biliyor her gittiğimde bütün testleri yapıyor.İnan ki aile hekimimden birşeyler istedim. İnsilün direncine bakalım dedim. Şeker yoksa yoktur bir anlamı Yok dedi. Tsh bakalım dedim. Bir tek tsh yazmış t3 t4 istememiş Tek başına bir anlamı Yok ki...
Bu ay üni hastanesi infertilite Kadın Doğumdan randevu aldım bir de onu deneyeceğim. Yok yok yok ellerine yapışacak galiba yazmıyorlar çok sinir oluyorum. Merkezle anlaştığımda dr isterim gidip devlete yazdırırım o şekilde yaparlar mı acaba.
Bir de ben ank değilim istanbuldayım. Kafamda iki özel tüp bebek merkezi var. İkisininde lab ve embriyologları iyiymiş. Biri memorial biri emsey. Emsey bana yakın memorial uzak. Eşim ve bende takviyeler alıyoruz başarılı olacaktır inşallah. Devlet hastanesinde düşünmüyorum onlarla uğraşamam. Allahım düşürmesin. Çok kalabalık ilgisizler.
Değerleriniz nasıl, bizimde çift taraflı varikosel vardı 4 yıl boyunca sayınız iyi deyip ameliyat önermediler. Üç kez negatif tüp bebekten sonra varikosel ameliyatı olun dendi 1 ay önce yaptırdık ameliyatBende bilmiyorum bunu canım bilen birisi cevaplarsa çok sevinirim bende öğrenmiş olayım
Ne demek CAnım bildiğim kadarıyla bilgilendiririm. Ben bir tek düzen de yaptırdım başka bilmiyorum maalesef. Sperm testi yanlış hatırlamıyorsam 80 falan. DNA hasarıda 190 olabilir aşağısı da olabilir net hatırlamıyorum. Arayıp öğrenebilirsin.Eşimde varikoselde vardı canım. 1 yılönce testleri yaptırmıştık sperm sonuçları çok kötü değil bebek olabilir dedi ama hala hamile kalamadım. Tekrar test yaptıralım dedik. Birazda eşimin işleri yoğun çok vakit ayıramıyor. Devlet hastanesine hiç gidemez bu yüzden.mecburen özele gidicez.
Siz düzen lab. Gittiniz? Fiyat hakkında bilginiz var mı?
Bizde intertıp diye bi özel lab. gitmiştik yine oraya gidelim dedik ama daha araştırmadayız. Birde bu dna hasar testi bütün lab. oluyor mu yoksa sadece düzen de mi vardır?
Çok soru sordum canım hakkını helal et
Memorial da hep tek transfer yapıyor iki yapmıyor o yüzden ilk denememi orada yapmak istemiyorum eğer olmazsa problemler çıkarsa oraya geçerim diye düşünüyorum. Kafam çok karışık.İstanbulda olsam tercihim Memorial olurdu, iki senedir takip ediyorum çok pozitif alan var ama burada rapor geçerli değil. Valla doktorlar çok cins benden de en son hastane ca 125 istemişti, araştırma hastanesi yapmadı burada tedavi görseydiniz yapardım demişti sinir olmuştum, allahtan aile hekimim durumu biliyor her gittiğimde bütün testleri yapıyor.
Yaştan dolayı tek konabilir ama çift konulanda var.brüksel ve aret kamar özellikle yumurta kalitesiz ise falan az ilaçla tedavi yapıyor bir araştır istersen. Tüp bebeğe başlamadan seçenekleri fazlalaştırmak farklı fikirler almak iyi olabiliyorMemorial da hep tek transfer yapıyor iki yapmıyor o yüzden ilk denememi orada yapmak istemiyorum eğer olmazsa problemler çıkarsa oraya geçerim diye düşünüyorum. Kafam çok karışık.
Evet ama o da akıl karışıklığına neden olabiliyor. Memorial kesinlikle çift yapmıyor %1 diyebilirim. Eğer normal hamile kalma olasılığım olsa tercih ederim fakat çok zor benim normal hamile kalabilmem bu nedenden dolayı çift transfer denemek istiyorum. Embriyolog ve lab koşullarına önem vereceğim. Sonra tevekkül artık. Bazen çok kötü hastanelerde olumlu sonuç alıyorlar bazen de çok iyi hastaneler de alamıyorlar. Endişelerim bu yüzden.Yaştan dolayı tek konabilir ama çift konulanda var.brüksel ve aret kamar özellikle yumurta kalitesiz ise falan az ilaçla tedavi yapıyor bir araştır istersen. Tüp bebeğe başlamadan seçenekleri fazlalaştırmak farklı fikirler almak iyi olabiliyor
Rahat olmak lazım, bende en iyilerine gittim sonuç ortada .tek çift önemli değil laboratuvar önemli ,ekip önemli,doktor hasta ilişkisi önemli,güvenenileceğin herşeyi sorup istediğinde iletişime geçeceğin bir yer olması önemli. Hakkında hayırlısı olsun cnm.Evet ama o da akıl karışıklığına neden olabiliyor. Memorial kesinlikle çift yapmıyor %1 diyebilirim. Eğer normal hamile kalma olasılığım olsa tercih ederim fakat çok zor benim normal hamile kalabilmem bu nedenden dolayı çift transfer denemek istiyorum. Embriyolog ve lab koşullarına önem vereceğim. Sonra tevekkül artık. Bazen çok kötü hastanelerde olumlu sonuç alıyorlar bazen de çok iyi hastaneler de alamıyorlar. Endişelerim bu yüzden.
Allah razı olsun. Sende inşallah güzel sonuca ulaşırsın.Rahat olmak lazım, bende en iyilerine gittim sonuç ortada .tek çift önemli değil laboratuvar önemli ,ekip önemli,doktor hasta ilişkisi önemli,güvenenileceğin herşeyi sorup istediğinde iletişime geçeceğin bir yer olması önemli. Hakkında hayırlısı olsun cnm.
Spermiyogram ve hormon testleri yaptırmalı eşin. İster dr önersin ister özelde yaptırın. Ama dr varikosel kontrolü de yapabilir. Devlette bu testleri yaptırırsanız ücret ödemezsiniz.
DNA hasarını da İstanbul da düzen lab. Yapıyor.
Gayet iyi bence değerlerinizkızlar merhaba sonuçlardan anlayan varsa yardımcı olabilir mi?
miktar (ml)4.9
ph: 7.5
likefikasyon süresi :15 dk
viskosite:normal
1. saatte toplam hareketli sperm yüzdesi:%70
1. saatte ileri hareketli sperm yüzdesi:%65
toplam sperm sayısı(milyon/ejekülat):196,0
sperm yoğunluğu(milyon/ejekülat):40,0
yuvarlak hücre(milyon/ml):<1.0
lökosit (milyon/ml):< 1.0
MORFOLOJİ
normal morfoloji sperm yüzdesi:%7
baş anomalisi:%93
1)akrozomal defektler:%8
2)strukturel defektler:%85
boyun ve araparça anomalisi:%7
kuyruk anomalisi:%12
sıtoplazmik çıkıntı:%0
normal başı olup boyun,araparça ve kuyruk anamolisi:%0
baş anomalisi ne demek değeri kafama taktım bilginiz var mı?Gayet iyi bence değerleriniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?