- 30 Ekim 2017
- 6.318
- 6.577
- 198
Merhaba canım. Seni hiç unutmuyorum rabbim bu yaşadığın güzel şeyleri bize de yaşatsın.canım merhaba. Evet eşimin sperm sayısı çok çok azdı ileri hareket sıfırdı. Hemen tedavi sürecimizi anlatayım size. Belki umut olur.
Nisan 2017'de bebek düşünmeye başladığımızda 6 aylık evliydik. ben 34 eşim 42 yaşında. Nisanda bebek denemelerine başladık ama 6 ay boyunca pozitif sonuç alamadık. Hep ben doktora gittim ama hiç bir sorun görünmüyordu. Yaşımızdan dolayı doktor hemen aşılama yapalım dedi. Aşılama için ben klomen kullandım aşılama günü eşim sperm verdi ve gördüğümüz sonuçla yıkıldık. Sadece 4 adet sperm vardı. 2si ölü 2si yerinde hareketli. Aşılama iptal oldu tabi. Sonra biz ürologlar gezmeye başladık. Hormon değerlerinde hiç bir sorun yoktu. ilk gittiğimiz ürolog çift taraflı varikosel var acil ameliyat olması gerekir dedi. biz ameliyat için gün aldık falan. Derken doktor doktor geziyoruz yine. O arada biri arkadaşımız olan 2-3 üroloğa daha gittik. Hepsi de dedi ki ameliyat çözüm değil direkt tüp bebeğe başlayın. Buarada ben eşime her gün keçiboynuzu kaynatmaya başladım. 1 ay boyunca bunu içti ertesi ay değerimiz 6 milyona çıkmıştı. Ama ileri hareket hala sıfırdı. Tüp bebek tedavisine başladık. Doktorumuz eşime emodex ve teatrio gıda takviyeleri verdi. Tüp bebek tedavisi sırasında eşim bu ilaçları içti. Yumurta toplama günü eşimden sperm alındığında sayı 15 milyona çıkmıştı. Benden toplanan 7 yumurtanın hepsi döllendi. 6 tanesi 5.güne kadar çok kaliteli bir şekilde ulaştı. 1 tanesi transfer edildi kalan 5 tanesi donduruldu. Ve ben o 1 embriyo ile ilk denememde hamile kaldım. 30.haftamıza geldik bile:) Asla umudunuzu yitirmeyin, önemli olan doğru zamanda doğru doktorlarla karşılaşmak ve hep pozitif olmak. Bu yolda emek veren hepimizin Allah yardımcısı olsun. Tez zamanda güzel ve hayırlı haberler alın hepiniz inşallah.
evet kesinlikle katiliyorm yumurta sayisi kadar sperm guzel sonuclar ortaya cikiyor.. Bakalim bende kac yumurta gelişecek esimde kac sperm.. Bendede cok yumurta olacagni sanmam klomen kullandm zamanda 6ay yumurta hucrelerm olurdu bir suru pkodan dolayi oda cok yumurta gorunur ama ovulasyon gunu 2 si gelisr ole bir yani var belki spermlerle bu sayede dengeleriz bosta kalan yumurta olmazKızlar tavsiyem vakit kaybeden tüp bebek tedavisine başlayın. Tedavide sizden toplanan yumurta sayısı kadar sperm yeterli.
Azo olmadığı sürece emin ol erkeklerin tedavisi daha basit canını sıkma. Kadınların rezervi bir gün bitiyor kalite düşüyor artmıyor ama erkeklerin bu sorunları çok yok. 2/3 ayda da spermler yenileniyor. Benim eşimin bir ay önce sperm sayısı 40 milyonken 1 ay sonra 130 milyona yükseldi. Bizim sıkıntımız hız artmıyor. Herkes de artıyor bizde artmıyor. Yapısal olsa gerek neden Yok.Aslinda erkegin faktoru daha sikintili bayanlar cabuk cevap veriyor tedaviye rahim kendini adetle yeniliyor heray dongusuyle, spermde ole olsaydi keske micro tse yontem guzel ama testislern rezevini yenilemesi icin operasyondan sora zaman gerekiyor yine 2 denemeler sikintili oyuzden yapilip bulunmama yada az bulunma sonucu olabiliyor ( doktorun dedigi aklima geliyor bana kaliteli 3 sperm yeter) operasyonla alinmasi doku hasarina yol acitigi icin biz endiselendik hep olumsuzu dusunuyorum ya zaman zman zman baslayalim ihtimaller denizinde yuzmekten hic hoslanmiyorm yapi olarak garantici oldgm icin kolay olmayacak
Ay bilmiyorum.. fenalardayımmm çok efkarlıyım çok ders çalışmaya mı versem kendimi deli olacağım.@saklı cennet umutla başla kuzum niye getiriyorsun kötüyü aklına. İnşallah her şey güzel olacak. @Suskun Ceylan sen ne yaptın kuzum? Ne zaman gidiyorsun memlekete?
O hız denen şey bizde de artmıyor. DNA hasarı mıydı etkisi varikosel miydi bilmiyorum. Allahım bizim de yüzümüzü güldürse artık. Ben raporu düşünmedim hiçAzo olmadığı sürece emin ol erkeklerin tedavisi daha basit canını sıkma. Kadınların rezervi bir gün bitiyor kalite düşüyor artmıyor ama erkeklerin bu sorunları çok yok. 2/3 ayda da spermler yenileniyor. Benim eşimin bir ay önce sperm sayısı 40 milyonken 1 ay sonra 130 milyona yükseldi. Bizim sıkıntımız hız artmıyor. Herkes de artıyor bizde artmıyor. Yapısal olsa gerek neden Yok.
0.2 bizde azo ramak kalmisiz hatta oraya dogruda gidebilir ama napalim dusun dusun zamana ihtiyac var insallah sizde guzel sonuclar elde edersiniz illaki bir puruz cikiyor ama bak her puruzu olmaz diye dusundugmz icin kafamiz karışıyor bu tibben bole evet sayi dusuk hareket yok ondan... Diyorz ama aslinda mesele nasip meselesi endiselerimiz yuzunden ben kendimede cok kiziyorm icime atiyorm esimle bu konuyu pek konsmuorz burda cene yapiyorm sizlere arada sigarasıni cok ictimi uyaririm hatta gecen sey dedim bak doktor neden kesmedin neden 3 ay disini sikmadin dediginde pisman olma dedim ve kesin konstu doktormz tedavi suresince alma agzina esin hamile kalsin paket bitir... is stresi bilmem ne erkek icinde zor onlarda takiyor esden kaynakli diye rapora yazilmis siddetli erkek faktoru suratini unutmuyorm isyerinden izin alacak tup bebek icin bunu solemiyor hani tedavimiz var vs.. isim var diyor patronda kadin belki bilse itina edecek...Ölum.kalim olmadikca işe gidilir esim iskoliktir ondan sagligi aksattikAzo olmadığı sürece emin ol erkeklerin tedavisi daha basit canını sıkma. Kadınların rezervi bir gün bitiyor kalite düşüyor artmıyor ama erkeklerin bu sorunları çok yok. 2/3 ayda da spermler yenileniyor. Benim eşimin bir ay önce sperm sayısı 40 milyonken 1 ay sonra 130 milyona yükseldi. Bizim sıkıntımız hız artmıyor. Herkes de artıyor bizde artmıyor. Yapısal olsa gerek neden Yok.
evet cnm kesinlikle ole bize kalsa hastane kapisni asindirriz cunki bu bir tedavi anestezi alican kontrole gidicen bilmemne test verilecek ama bigunle.bitse is yeride durumi bilse ona gore esnek davranir sebebini bilmesse bu ne bole zirt pirt izin aliyor denir gerci kadin kadini bazen anlamiyor ben.is yerinden bi iki izin aldm solemedm baktm surat asiyorlar dedim durum bu agiz ucuyla hayirlisi olsn dediler yine ayni tavirlar cunki hamilelik onlarn isine gelmeyecekti haksizliklari vardi gurur meselesi yaptm ciktm onlara izin diye herseferinde surat mi cekicem diye anlamayan anlamıyor cunki bu durumu yasayan biliyorUnicornbe benim esimde isyerinden izin alirken soyleyemiyor tup bebek yapıyoruz diye simdilik isim var diye izin aliyor bende soyledim gercek nedeni soyle diye ama utaniyor erkekler sanirim onlar icin de zor bir durum
Sperm çıkışı varsa o azo değildir hormon tahlillerinde lh fsh testesteron normalse takviyelerle yükselir mutlaka bitkisel kullanın. Emodex sperra gibi takviyeler. Volüm kaç. Çok düşükse sperm kanal tıkanıklığı bile olabilir. Geri kaçıyor olabilir. Bunlar araştırılmalı.0.2 bizde azo ramak kalmisiz hatta oraya dogruda gidebilir ama napalim dusun dusun zamana ihtiyac var insallah sizde guzel sonuclar elde edersiniz illaki bir puruz cikiyor ama bak her puruzu olmaz diye dusundugmz icin kafamiz karışıyor bu tibben bole evet sayi dusuk hareket yok ondan... Diyorz ama aslinda mesele nasip meselesi endiselerimiz yuzunden ben kendimede cok kiziyorm icime atiyorm esimle bu konuyu pek konsmuorz burda cene yapiyorm sizlere arada sigarasıni cok ictimi uyaririm hatta gecen sey dedim bak doktor neden kesmedin neden 3 ay disini sikmadin dediginde pisman olma dedim ve kesin konstu doktormz tedavi suresince alma agzina esin hamile kalsin paket bitir... is stresi bilmem ne erkek icinde zor onlarda takiyor esden kaynakli diye rapora yazilmis siddetli erkek faktoru suratini unutmuyorm isyerinden izin alacak tup bebek icin bunu solemiyor hani tedavimiz var vs.. isim var diyor patronda kadin belki bilse itina edecek...Ölum.kalim olmadikca işe gidilir esim iskoliktir ondan sagligi aksattik
Yok canım özelde yaptıracağım allahım beni devlete düşürmesin. Daha kötü olurum psikolojim bozulabilir. Benim rahat olmam lazım mümkünse özel ilgilenilmeli.O hız denen şey bizde de artmıyor. DNA hasarı mıydı etkisi varikosel miydi bilmiyorum. Allahım bizim de yüzümüzü güldürse artık. Ben raporu düşünmedim hiçSaklicennet sen eğitim araştırmada mı tüp yaptıracaksın canım ?
Daha urolojiye detayli muayene olamadk kana bakilacakti en son takviyemiz yazildi emodex volum 4.0 ikincide 2,5 sayi 0.2 diger degerler olculememis varikoselden dolayi esim supe ediyor ama.oksurunce damar sertligi falan yaparms ole bir sorun agri sizi yok o ole saniyor belkide biz once iyi bir urologla gorusucz sonra tup bebek dusunuyorz 3 ay ilac kullanimi yaparz takviye toparlayip baslariz dusuncesndeyzSperm çıkışı varsa o azo değildir hormon tahlillerinde lh fsh testesteron normalse takviyelerle yükselir mutlaka bitkisel kullanın. Emodex sperra gibi takviyeler. Volüm kaç. Çok düşükse sperm kanal tıkanıklığı bile olabilir. Geri kaçıyor olabilir. Bunlar araştırılmalı.
Allah kolaylık versin. Peki eğitim araştırmada rapor çıkması yeterli mi özelde kullanmak için. Benim de şu an elimde avucumda düzgün bir şey yok. O da keyfimi kaçırıyor bi kaç aya istiyorum ama bu gidişle zor gibi. Limonlunun doktorunu kafaya koydum gibi ama orda da fiyatlar çok yükselmişYok canım özelde yaptıracağım allahım beni devlete düşürmesin. Daha kötü olurum psikolojim bozulabilir. Benim rahat olmam lazım mümkünse özel ilgilenilmeli.eşim pahalıya patlayacak diyor ama yavrum gelişimde ücret hiç önemli değil. Raporu da sırf ilkinde olmazsa ikinciye para kalsın diye.
Aynen cnm burda da ole asagi yukari 1 bucuk 2 bin raporlu fiyat en fazla ozelde 5 bin lira %25 30 karsiliyor arada cok fark var en azindan 2. denemeyi maliyeti dusunmeden tekrar yapilabilir ben oyle dusundum, ilac raporunu doktor yaziyor sanrm ben catlama ignesi kullandgm zman onceki doktorum rapor hakkin var ilerde lazm olur oldurmeyelim demisti tedaviye hem ilac hem tup bebek raporu oluyormu bilmiyorum onuda öğrenmek lazmUnicornbe rapor olunca ilaçlar 2 bin vs tutarken bin liraya kadar dusuyor hastane de de 8 bin vs olan ücretler 5.5 civari falan oluyor yani baya faydasi var ben egitim araştırmadan aldim
oylemi gecerliligini bilmiyordum canim bende tip fakultesinden alacagim oradada aynıdır muhtemelen ilaclarda tup bebek gibi belli yuzdeyi karşılıyor bildgm kadaryla bana eczaci yazilan doza gore de degisiyor demisti yazilan ilaclar degiskenlik gosteriyor kisiye gore hayirlisi olsun cnm bu ay bitmeden ugrayacgm hastaneye rapor islemleri icinUnicornbe canim egirim arastirma da zaten hem tup bebek hemde ilac raporunu ikisini bir veriyorlar tup bebek raporu 6 ay gecerli ilac raporu 1 ay
Kendine oyalanacak şeyler bul canım. Ben neredeyse her günümü doldurdum kurslarla. Kafam dağılmış oluyor. Düşünecek zaman kalmıyor. Üzerinde durdukça daha kötü oluyoruz. Evet dediğin arkadaş niles. Paşalar doğdu büyümüşlerdir bile. Allah bizlerede nasip etsin inşallahAy bilmiyorum.. fenalardayımmm çok efkarlıyım çok ders çalışmaya mı versem kendimi deli olacağım.
Birde bir arkadaşımız vardı ismini unuttum etiketleyemedim. Tek yumurta ikizleri vardı Doğum yaptı mı?
Volüm de problem Yok sperm geri akımını da idrar kültürüyle anlıyorlar ama öyle bir sorun olduğunu da düşünmüyorum. Hormon değerlerine baktırın. Varikosel de eğer ki ele geliyorsa birde valsavra manevrası sonra damar çapı değişiyorsa reflü varsa problem var demektir. Bunu da ultrasonda anlıyorlar. Elinize verilen kağıtta da yazması gerekir.Daha urolojiye detayli muayene olamadk kana bakilacakti en son takviyemiz yazildi emodex volum 4.0 ikincide 2,5 sayi 0.2 diger degerler olculememis varikoselden dolayi esim supe ediyor ama.oksurunce damar sertligi falan yaparms ole bir sorun agri sizi yok o ole saniyor belkide biz once iyi bir urologla gorusucz sonra tup bebek dusunuyorz 3 ay ilac kullanimi yaparz takviye toparlayip baslariz dusuncesndeyz
Evet canım eğer ki değerler rapor almaya yeterse eğitim araştırma da veriyorlar o raporu da özel hastane kullanıyor diye biliyorum. Limonluda rapor aldı sandım.Allah kolaylık versin. Peki eğitim araştırmada rapor çıkması yeterli mi özelde kullanmak için. Benim de şu an elimde avucumda düzgün bir şey yok. O da keyfimi kaçırıyor bi kaç aya istiyorum ama bu gidişle zor gibi. Limonlunun doktorunu kafaya koydum gibi ama orda da fiyatlar çok yükselmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?