- 21 Aralık 2016
- 2.302
- 1.936
- 83
Evet doktorda iyi dedi ama olmadı canım. Bakalım tekrar sonuçlar nasıl çıkacak ama eşimin yine boş vaktini bulmam lazım :)Morfolojide %5 e iyi diyor doktorlar ,ileri hızda önemli ,birde spermin dna sı, ros değeri .Nekadar süredir denediğiniz de önemli 1 yıla kadar normal kabul ediliyor.
Sizin değerleriniz nasıl pekiEvet doktorda iyi dedi ama olmadı canım. Bakalım tekrar sonuçlar nasıl çıkacak ama eşimin yine boş vaktini bulmam lazım :)
Ben rahim filmi falan çektirdim canım temiz çıktı. Hormon tahlillerimde iyiydi. Sadece prolaktin yüksek çıkmıştı ondada ilaç kullandım. Eşim test yaptırdıktan sonra bende tekrar hormon testleri yaptıracağım aylar geçti üzerinden çünküSizin değerleriniz nasıl peki
Ankara düzende mi yaptırdınız?kızlar merhaba sonuçlardan anlayan varsa yardımcı olabilir mi?
miktar (ml)4.9
ph: 7.5
likefikasyon süresi :15 dk
viskosite:normal
1. saatte toplam hareketli sperm yüzdesi:%70
1. saatte ileri hareketli sperm yüzdesi:%65
toplam sperm sayısı(milyon/ejekülat):196,0
sperm yoğunluğu(milyon/ejekülat):40,0
yuvarlak hücre(milyon/ml):<1.0
lökosit (milyon/ml):< 1.0
MORFOLOJİ
normal morfoloji sperm yüzdesi:%7
baş anomalisi:%93
1)akrozomal defektler:%8
2)strukturel defektler:%85
boyun ve araparça anomalisi:%7
kuyruk anomalisi:%12
sıtoplazmik çıkıntı:%0
normal başı olup boyun,araparça ve kuyruk anamolisi:%0
Düzen sadece bir lab. Dr yok maalesef. Biz Kaan aydosun hastasıydık şuan tüp bebeğe hazırlanıyoruz.Sağol canım orayıda araştırayım bi. Peki sizin doktorunuz düzen lab.damıydı? Benim iyi bi ürolagda bulmam lazım. Bizim gittiğimiz doktor başka yere gitmiş.
Dr ismini öğrenebilir miyim?liv hospitalda doktorumuz.Orda bu tahlil yapılmadığı için düzene yönlendirdi.
Kaan hoca ile görüşüyor musunuz canım ?Düzen sadece bir lab. Dr yok maalesef. Biz Kaan aydosun hastasıydık şuan tüp bebeğe hazırlanıyoruz.
Yok kuzum bıraktım. Benden test sonucu falan istemişti ama göndermedim. Sanırım ben biraz kafama buyruk biriyim. Sinir etti beni... veya biz ilerleme kaydedemedik. Bir kaç ay dediği ilaçları kullandık sonuç değişmeyince fax çekin Ağustos ayında falan dedi ben de bıraktım. Yardım etmese de olur. Olan benim 500 lirama oldu. :)Kaan hoca ile görüşüyor musunuz canım ?
Sağol canım. İnşallah sizinde tüp bebek süreciniz istediğiniz gibi gider.Düzen sadece bir lab. Dr yok maalesef. Biz Kaan aydosun hastasıydık şuan tüp bebeğe hazırlanıyoruz.
üroloji değil ama benim kendi kadın doğum hocam istedi bunu.Dr ismini öğrenebilir miyim?
Biz de hiçbir fayda göremedik biliyorsunYok kuzum bıraktım. Benden test sonucu falan istemişti ama göndermedim. Sanırım ben biraz kafama buyruk biriyim. Sinir etti beni... veya biz ilerleme kaydedemedik. Bir kaç ay dediği ilaçları kullandık sonuç değişmeyince fax çekin Ağustos ayında falan dedi ben de bıraktım. Yardım etmese de olur. Olan benim 500 lirama oldu. :)
Artık ben kendi kendime hallediyorum. Testleri özelde yaptırıyoruz zaten. İlaçları da ben ne istersem onu alıp kullanıyoruz. Artık üroloğa falan gitmiyoruz. Ben kendi tetkiklerimi yaptırmaya başladım.
Kesinlikle her an aklımıza bazen yüzüyorum sırt üstü rahat pozisyona geçince hemen ansızın seninde bebeğin olmuyor Merve belki de olmayacak bak geçen hamile gelip yüzmenin hayalini kuruyordun ama yine karnın boş. Hele bir de hamile bir bayanla yüzüyorduk. Ondan uzak durmak için elimden geleni yaptım. 1 dk aklımdan çıkmıyor yok böyle birşey. Çok zor gerçekten.Biz de hiçbir fayda göremedik biliyorsunSırf devam ederken yazayım diyorum impryl dan başka bir tek takviye vermiyo inatla anlamış değilim 10 aldır tedavideyiz Kendime ben de başladım. Eşim üroloğa gidecek ameliyatın 3 ayı doldu ama içimden bi his işe yaramadı diyor. Yaş oldu 30 benim artık tüpe geçsek diyoruz. Bugün derste gözlerim doldu ansızın çok zorlandım öğrencilerimden saklamakta. Sanırım içten içe çok büküyor bu üzüntü bizi..
Yüzerken de aklım da hamile arkadaşlarımla hep bi mesafe oldu. Çünkü koymak zorundayım yoksa çok içerliyorum çok şeye.Kesinlikle her an aklımıza bazen yüzüyorum sırt üstü rahat pozisyona geçince hemen ansızın seninde bebeğin olmuyor Merve belki de olmayacak bak geçen hamile gelip yüzmenin hayalini kuruyordun ama yine karnın boş. Hele bir de hamile bir bayanla yüzüyorduk. Ondan uzak durmak için elimden geleni yaptım. 1 dk aklımdan çıkmıyor yok böyle birşey. Çok zor gerçekten.
Kaan hocaya gelecek olursak bizim tedavimiz 2 ay sürdü ve tüp bebek dedi. Takviye konusunda da kendin karar ver. İmpryl rosu düşürür o da dna hasarını düşürmeye etken olabilir. Ben olsam nac ve emodex kullanırım ekstra astaklantin alabilirsin. Artık hiçbir dr güvenmiyorum.
Siz spermiyogram ile bir de DNA hasar testi yaptırın sonuca göre haraket edelim. Eşim tüp bebek için opstravent Beyza’nın eczacısının verdiği karışık bal ve bitkisel kapsül kullanıyor içerikleri güzel. Hızımız artmadığı için ben sayıyı arttırmaya çalışıyorum. Ekstra d vit gün aşırı solgar multivitamin omega 3 astaklantin kullanıyor. Hergün 2 ceviz 10 adet siyah kuru üzüm 2 adet kuru kayısı 1 adet kuru incir 1 adet hurma ve kuru erik. Bir avuç kabak çekirdeği yiyor. 2 adet havuç 1 adet elma 1 adet kivi veya mandalina yiyor. Çok iyi bakıyorum KocişeYüzerken de aklım da hamile arkadaşlarımla hep bi mesafe oldu. Çünkü koymak zorundayım yoksa çok içerliyorum çok şeye.Teatrio kullanıyoruz ne zamandır. 2 aydın falan. Bide şu eczacıdan kapsül ve karışımı kullandırıyorum. Emodeks de alsam çok mu olur. Yoruldum artık
Aydın’da detay lab. Yapıyor canım 400 tlSperm dna hasari nerde yaptirdiniz kizlar birde ucreti neydi acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?