Erkek İnfertilitesi Morfoloji, sayi, hiz problemi olup care arayanlar gelin dertleselim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Bend
Yok daha karar veremedim. Şişli memorial tek embriyo transferi yapıyor ben çift istiyorum nedense daha çok umut gibi geliyor. Kafam karışık.
Bende emsey ve memoriel diye dusundum hatda sanada mesajla sormustum konustuk sonra yine donup dolasip ayni yerde yapmaya karat verdim

Bend

Bende emsey ve memoriel diye dusundum hatda sanada mesajla sormustum konustuk sonra yine donup dolasip ayni yerde yapmaya karat verdim
Evet konuşmuştuk hatırlıyorum. Senin hakkında hayırlısı olmuştur inşallah. Sen ne kullandın? Bende takviye alıyorum.
Benim emsey hala aklımda görüşmeye gideceğim rahim filmimi bir çektireyim.

Evet konuşmuştuk hatırlıyorum. Senin hakkında hayırlısı olmuştur inşallah. Sen ne kullandın? Bende takviye alıyorum.
Benim emsey hala aklımda görüşmeye gideceğim rahim filmimi bir çektireyim.
2 ay kadar biesteron dhea ,q10 ve inofolic kullandim tup bebek asamasinda ilk denememde dollenme olmadigi icin doktor farkli inelerde verdi

Çok ilg8nc o kadar yumurtadan kaliteli illa ki çıkar bence. Sizin spermler imsi mi oldu mikroçip mi? Bu arada belki daha evvel yazmışsınızdır ama kaçırdım galiba nerede tüp yaptırdınız? Şişli memorial erkek kısırlığı için çok iyiymiş ama gerçekten tek embriyo konuyosa o da düşündürücü. Ya bi de gerçekten embriyo kalitesine kimse sakın takilmasin. Benimkilere herkes mükemmel harika diyodu. Hatta dr a transfer sonrası evimin 1 saat sürdüğünü bişey olup olmayacağını sormuştum. Bişeycik olmaz bunlara demişti hopla zıpla dedi. Hayırlı olsun çocuklar dedi. Yanı hiç belli olmuyor bu işler.
Ha bi de bugün memorial daha mi iyi yapıyo tek koymakla acaba diye de düşündüm. Belki duymuşsunuzdur bi öğretmen 36 yaşında ik8nci doğumunu yapmış ik8z doğurmuş ama sonra vefat etmiş. Tabii bunu çok kötü bi örnek Allah korusun çok üzücü ama herşeyin hayırlısı dememe sebep oldu bugün

Ikinc
Ikinci denememde 4 embriyo olustu ilk denememde dollenme olmadi ben bahcecide yaptim ben tekbolsun saglikli olsun diye dusunemlerfenim tel transfer yaptiricam

Offff çok pahalı bir tüp bebek parası 4 tanesini göndersen. Pgt Türkiye de yapılmıyor mu? Bu nedir ya bir ülkenin parası bu kadar mı değersiz olur.
Bu tedavim an itibari ile 18 bin civari ona göre hazırliklı ol memoriel kendi bünyesinde yapiyormuş ama sanirım fiyat ayni

Bu tedavim an itibari ile 18 bin civari ona göre hazırliklı ol memoriel kendi bünyesinde yapiyormuş ama sanirım fiyat ayni
Ben işte bu sisteme de karşıyım. Eğer bünyesinde yapıyorsa beden dolar üzerinden fiyatlandırma yapılıyor. Pgt bir elektronik cihazla olan birşey mi yoksa sürekli malzeme gerekli ve bu dışarıdan dolarla mı yapılıyor? Aşırı derecede para tuzağı olduğunu düşünüyorum fakat el mahkum işte.
Memorial iyi biryer bunda hemfikirim fakat kafamı karıştıran olayları da Yok değil.
SGK ile anlaşma yapması çok kolay olduğu halde yapmıyor. El mahkum istediği herşeyi yaptırıyor. Kaçınca tüp denemen olsa dahi tek embriyo yerleştiriyor. Üstüne dondur çöz yapıyor. Diğer denemeler için de göbeğini kendilerine bağlıyorlar ama lab. İyi olduğu için tercih ediliyor. Belki ben de tercih edeceğim ama düzenbazlık çok var gibi...

Bende sayfasını takip ediyorum ama kaçıncı deneme olursa olsun tek transfer yapıyora katılmıyorum çift transfer edilende var hastanın durumuna göre yaşına göre değişiyor.

Bende sayfasını takip ediyorum ama kaçıncı deneme olursa olsun tek transfer yapıyora katılmıyorum çift transfer edilende var hastanın durumuna göre yaşına göre değişiyor.
Bence kişinin tercihine bırakılmalı. Sen tüm olasılıkları anlat hangisi uygun olur hangisi olmaz. Seçenekleri sıralandır gerisi hastanın kararı olmalı. Herkes tek Yada çift fark etmez sağlıklı olsunda ne olursa der Eminim. Fakat ben 27 yaşındayım sağlıklıyım düzenli spor yapıyorum. Kendimi tüp bebeğe hazırlıyorum. 3 ay öncesinden folat antioksidan omega 3 almaya başladım eğer ki sağlıklı embriyolarım olursa iki tane transfer edilmesini isterim tutar ya da tutmaz rabbim bilir ama ben bunu göze alabiliyorsam onlar ısrarla tek demesinin sadece amacı 2. 3. Denemeler için de oranın tercih edilmesi bir de canlı Doğum oranlarını arttırıp en iyi merkez olma amacı diye düşünüyorum. Hiç tanınmamış hastanelerde ikiz bebekler elde ediliyor. Üstelik şimdiye kadar da hiç riskli gebelik değillerdi. Kafamı bu tarz şeyler çok karıştırıyor ama ikiz gebeliğe karşı değilim. Zor oluyordur eminim, bizim içinde çok zor sürekli acaba bebeğim olacak mı diye düşünürken allah sana bir anda iki tane veriyor. Bence büyük nimet. Eşimin şuan %5/7 ileri hızlısı var ikinci bebeği düşünene kadar ya bu hızlar da Yok olursa. Herkese tek transfer çok saçma.

Herkese tek transferi nereden çıkardın cnm, 3 yıldır şişli Memorial sayfasını takip ediyorum ilk defa senden duydum diyorum, ayrıca 35 yaş altı çift embriyo transferi normalde yasal değil yani iki embriyo koyanlar dosyada 1 embriyo yazıyor.

SORU SORİLETİŞİM
Tüp Bebek AnkaraTüp BebekTüp Bebekte Kaç Embriyo Transfer Edilir?
Tüp Bebekte Kaç Embriyo Transfer Edilir?

Tüp bebek tedavi yöntemleri, anne adayının ve baba adayının üreme hücrelerinin vücut dışı ortamda bir araya getirilmesi ve elde edilen embriyonun tekrar anne adayının rahmine transfer edilmesi şeklinde gerçekleştirilmektedir.

Yardımcı üreme yöntemlerinde kaç embriyo transfer edilmesi gerektiği konusunda 6 Mart 2010 tarihinde bir yönetmelik çıkarılmıştır. Bu yönetmeliğe göre anne adayına kaç embriyo transfer edileceğine yasal olarak sınırlandırma getirilmiştir.

Yönetmeliğe göre transfer sayısı aşağıdaki koşullar doğrultusunda belirlenmektedir:

• Anne adayının 35 yaşın altında olması halinde birinci ve ikinci tüp bebek denemelerinde yalnızca 1 adet embriyo transferiedilebilmekte, üçüncü ve daha sonraki denemelerde ise bu sayı 2 embriyo ile sınırlandırılmaktadır. Genel olarak birden fazla embriyonun transfer edilmemesi esas alınır.
  • 35 yaş ve üzeri hastalar için tüp bebek tedavi yöntemlerinde en fazla 2 embriyonun transferi gerçekleştirilmektedir.
  • Yardımcı üreme yöntemlerinde 3 ve daha fazla sayıda embriyo transferinin yapılmasına izin verilmemektedir.

Evet yasal olmadığını biliyorum. Sanki herşeyi yasalara uygun yapıyorlar bu sadece memorial için geçerli değil.
Bende sayfasını takip ediyorum. Oradaki kişilerle konuştum. Bana yaş kaç olursa olsun çift koymuyorlar denildi. Hatta bir bayanla konuştum yaşı vardı çok çift istemiş koymamışlar sonra embriyosu bölünmüş de çift olmuş. Bazıları 2. Dondurulmuşları falan deniyorlar tutmamış yine çift koymuyorlar. Bazıları 2. Çocuk için dondurulmuşları deniyorlar ama ben takip edeli 4 ay oluyordur. Tamamiyle şahsi fikrim bu katı kural yanlış fakat başarılı bir merkez. Merkezi kötülemiyorum.

Kızlar transferimi yapmadılar. Embriyoları dondurdular. İğneler hormonlarımı yükseltmiş. Rahim dinlendirmemiz daha doğru olur dedi. Yaklaşık 2 ay sonra kontrole gidicem.

Kızlar transferimi yapmadılar. Embriyoları dondurdular. İğneler hormonlarımı yükseltmiş. Rahim dinlendirmemiz daha doğru olur dedi. Yaklaşık 2 ay sonra kontrole gidicem.
Hayırlısı olsun daha iyi olur benim merkez rahim dinlendirmeyi her hastasına öneriyor

Hayırlısı olsun daha iyi olur benim merkez rahim dinlendirmeyi her hastasına öneriyor
Evet banada mantıklı geldi. Rahim bir yılda yapacağı yumurtayı bir ayda yapıyor neticede. Anormallik olması normal. Yeterki pozitif sonuç alalım zaten ben 5 ay beklemeye de razıyım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…