Erkek İnfertilitesi Morfoloji, sayi, hiz problemi olup care arayanlar gelin dertleselim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Arkadaşlarrrrrrrr rahim filmi çektirdim. Açık çıktı fakat 2 tane 2mm lik polip varmış.
Geçmiş olsun canım. Benim arkadaşımında büyük bir polipi varken tüp bebek yaptırdı ve bebeğini kucağına aldı yakın zamanda. Sanırım poliplerin büyüklüğü ve konumu önemliymiş tüp bebek tedavisinde. Öyle okumuştum bir doktorun yazısında...

Histereskopi ile alıyorlar diye biliyorum ,tüp bebek doktoru bu konuda yönlendirme yapar. Hastaneye karar verirseniz doktor yönlendirir sizi

Teşekkür ederim arkadaşlar. Bende araştırdım 1.5 cm üzerinde olursa işlem yapılıyormuş benim 2sinin toplamı 1 cm bile değil ama tabiki dr görüşeceğim içim rahat etsin. Rahim filmine baktım da polipler rahmin alt kısmında ortalarda umarım gebeliğe engel değildir.
Bugün 3. Gün test sonuçlarımı aldım. Hafif pco var zaten.
E2 43
Fsh 5.99
Lh 8.7
Prolaktin sınır 23 benim bu ay 29 çıkmış zaten göğüslerim bu ay çok dolgundu.
Fakat tsh 4.7 çıkmış
Serbest t4 0.7 düşük
Serbest t3 3.2 normal
Bunun içinde uzmana görünmeliyim galiba. Yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldik derken bunlar çıktı. Çok büyük sorunlar mı bilemedim.
moonlovers senden yorum bekliyorum canım.

canım çok anlamasamda arkadaşımda gecen hafta çektirdi polip 4*2 yazıyor tüp bebek doktoru önemli değil dedi

E2 50 altı olmasını istiyor doktorlar, TSH ta yüksek tüp bebek için, Lh fsh tan büyük senin pco var demek buda, bence gebe kalamamanın sebebi eşimin değerlerinin yanında bunlarında etkisi fazla bence.tüp bebeğe hemen başlatmazlar seni tsh falan düşmesi lazım oyüzden tüp bebek doktoruna karar verip görüşmeye gittiğinde seni yönlenditeceklerdir.amh baktırdın mı? Birde hcba1, D vitamini ,ca 125 testi, bunlara da baktır bence

Amh daha yaptıramadım. D vit kullanıyorum. Diğer bahsettiğin testlere de bakmadılar illa ben mi demeliyim bilemiyorum.
Hafif pco var ama yumurtluyorum. Dr sorun değil bu demişti. Yumurtluyorsun adetlerin de iyi senede 3/4 kez adet görenler de gebelik oluşmuyor demişti. Tsh da 2.5di şimdi niye 4 çıkıyor anlamadım. Dr lar senin gebeliğine engel bir durum yok eşinin ileri hızlısı çok düşük direk tüp bebek yaptırın diyorlAr. Ama uzayacak gibi..

Eğer sen direkt tüp bebek doktoruna gitsen daha doğru yönlendirilirsin ,normal kadın doğumcular benim yazdıklarımı istemez. 21. Gün de progesterona baktır bence, ca 125 eğer çikolata kisti falan varsa o test değeri yüksek çıkıyor onu da o yüzden istiyorlar, hba1c 3 aylık şekere bakıyor o da şeker var mı yok mu gebelik için önemli, Adetliyken muayene olmak önemli pco için amh de önemli ona göre daha iyi değerlendirilir .yumurta her ay oluşması gebe kalınacak anlamına gelmez bazen istenilen büyüklükte olmaz bazen çatlamaz. İleri hız morfoloji çok önemsemiyor doktorlar sizin sayınız falan çok iyi oldu son zamanlarda ,TSH zaten gebeliğe engel moralini bozmak istemiyorum ama senin durumunda engellemiş olabilir .pkolu olanlar günde 2 inofolik öneriyor doktorlar

Sağol canım. Olabilir tabi herşey olabilir. Ben biraz kafamı toparlayıp dr dr gezeyim bari. Dr karar verip testleri yaptırayım..
inofolik kullanıyorum.
Eşimin 154 milyon spermi var ama 144 milyonu ölü.
Bir tek tüp bebeğe bağlanmıştım. Şimdi o da olmayacak diye çok üzülüyorum.

Sonuçlarını toparlayıp bir tüp bebek merkezinde ön görüşmeye gidip sorsan kafandaki soruları hem ücretsiz gerekli bilgiyide veriyorlar

Sonuçlarını toparlayıp bir tüp bebek merkezinde ön görüşmeye gidip sorsan kafandaki soruları hem ücretsiz gerekli bilgiyide veriyorlar
Ücret önemli değil de Basit testleri tamamlayayım rahim filmi çektireyim 3. Senem dolsun diye bekledim. Sınavlarım var geçsin gideceğim inşallah.

Bana da transferden bir hafta evvel kan testi yapmışlardı. Tiroid 3.3 gelmiş tüp tedavisi için 2 altı olması lazım demişlerdi. Ve bunu nedense transferden 1 hafta evvel yaptılar. Tiroid aralığına giriyorum ama gebelik için 2 altı olması lazım dediler. Ilaç vermişlerdi 1 hafta sonra da transfer olmuştu. Bu transferin tutmaması için bi sebep mi bilmiyorum. Normal gebelik için de bi sorun mu onu da bilmiyorum ama tüp için 2 altı olması gerek deniyorsa bence normal gebelik için de bu bi sorun olabilir. Ama tek başına sorun olur mu bilmiyorum onlarca insanda bu değerler hep 2 nin altında mi yani sorusu aklıma geliyor. Şu an bu konuda bir ilaç almıyorum değerim kaç onu da bilmiyorum baktirsam mi ona da yaa

Geçmiş olsun Saklicennet inş emeklerinin tez zamanda karşılığını hayırlı bir şekilde alırsın tsh için endokrin e görünmelisin bende guatr hastası olduğum için yıllardır takip ettiririm hamile kalmaya engel diyenler bile oluyor tsh ı 1.5 seviyelerinde tutman gerek ilaçla hemen düzene giriyor zaten hamilelikte de 2.5 ın üzerine cıkmasını pek istemiyorlar ama bunlar kesin kaide diye bir kural yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…