- 30 Ekim 2017
- 6.318
- 6.577
- 198
Kuzum hiçbirşey diyemeyeceğim. Kalakaldım. Polip hormon dengesizliğinden oluyormuş. Bende birşeyler kullandım sırf biraz daha sağlamlaşsın yumoşlar diye. Benim fsh 7 iken 5.9 olduSaklicennet kuzu tüp bebek doktoru gerek görürse alıyormuş tüp bebekten önce histeroskopi ile bi kaç kişiden öyle öğrenmiştim onu.
Peki ben de pco yok ama şu inofolic i kullanmaya başladım bi sıkıntı olur mu sizce ?moonlovers
Muayenede görünmeyecek şeyler oluyor,oyüzden histereskopi yapıyorlar hem içeriyi inceliyorlar hemde problem varsa kist polip vs.temizleyip düzeltip çıkıyorlar. Yani muayenede görülmemiş olabilir . Rahat ol sen sıkıntı yaptıkça birşeyler ters gidiyor daha öncede söylemiştim sana :)Allah razı olsun canım benim. Bende çok araştırdım benim ki çok küçükmüş ama yine de korkuyorum. Soğan kürüne bir iki gün içinde başlayacağım. Polip aşırı östrojenden oluyormuş. İnofoliği 1 taneye indirdim. Ekstra bir ay birşey kullanmayacağım. Hormonlarımı bozdum acaba. Şimdiye kadar muayenede görünmemişti. Hsg de göründü. Hayırlısı olsun artık Allah’a şükür tedavisi var.
Evet canım rahat olacağım dün çok düşündüm karar verdim çok stres yapıyorum sanırım. Hiçbirşeyden zevk alamıyorum. Yine birsürü kişi baba ve anne oldu görsen biri sürekli market ürünleri yiyor diğeri sigara alkol alıyor. Hanımlar poğaça börek. Biz ise sürekli antioksidan gıdalar soğan salataları sebzeler vs sen de biliyorsun. Rabbim şuan vermiyor demektir. Abartmayacağım ne gerekiyorsa yaparız artık ne yapayım. Her yere gittik tapmadık şey kalmadı şimdi bende polip çıktı. Çok küçük ama büyük mü olsaydı da alınması garanti olsaydı ya tutmazsa diye düşünüyordum. Artık düşünmeyeceğim. İnşallah tabi. Sinirlerim bozuluyordüşğmdükçe.Muayenede görünmeyecek şeyler oluyor,oyüzden histereskopi yapıyorlar hem içeriyi inceliyorlar hemde problem varsa kist polip vs.temizleyip düzeltip çıkıyorlar. Yani muayenede görülmemiş olabilir . Rahat ol sen sıkıntı yaptıkça birşeyler ters gidiyor daha öncede söylemiştim sana :)
Bende çok üstüne düştüm yeme içme vitamin derken bütün tedavilerim hüsranEvet canım rahat olacağım dün çok düşündüm karar verdim çok stres yapıyorum sanırım. Hiçbirşeyden zevk alamıyorum. Yine birsürü kişi baba ve anne oldu görsen biri sürekli market ürünleri yiyor diğeri sigara alkol alıyor. Hanımlar poğaça börek. Biz ise sürekli antioksidan gıdalar soğan salataları sebzeler vs sen de biliyorsun. Rabbim şuan vermiyor demektir. Abartmayacağım ne gerekiyorsa yaparız artık ne yapayım. Her yere gittik tapmadık şey kalmadı şimdi bende polip çıktı. Çok küçük ama büyük mü olsaydı da alınması garanti olsaydı ya tutmazsa diye düşünüyordum. Artık düşünmeyeceğim. İnşallah tabi. Sinirlerim bozuluyordüşğmdükçe.
Şimdi yüklü bir ödemeye de girdik malüm ben çalışmıyorum. Elimizde bir kaç tane tüp bebek yapacak birikim var ama bu iş daha da pahalıya patlayacak galiba. Eğer olmazsa 4 sene birşey yapamayacağım.
Rapor alacağım inşallah. Biliyor musun orada da aksilik olur diye korkuyorum. Olur ya sinir bir dr çatarız olmaz ilk önce aşılama der falanBende çok üstüne düştüm yeme içme vitamin derken bütün tedavilerim hüsrandediğin gibi hiç önemsemeyenler anne baba oldu oyüzden takma hiçbirşeyi ,yani öyle hikayeler okuyorum bütün engellere rağmen tüp bebek tutuyor bizde hiçbirşey yok ama 4 negatifim var aklıma geldikçe sinirleniyorum. Şimdi oluruna bıraktım eşim ameliyat oldu sadece doktorun verdiği iki ilacı alıyor yeme içme hiç önemsemiyoruz. Senin de kafana takacak sorunun yok sadece güveneceğin doktoru bul kendini ona emanet et. Rapor alabiliyorsan al zamanın varsa değerlendir ve rahat ol
Canım çok da kafana takıp araştırma. Çünkü araştırdıkça insan daha çok şey öğrenip hepsini birden düşünmeye ve yapmaya çalışıyor ve bu sefer devreye stres faktörü giriyor. Ki bu biz kadınlarda hormonları altüst ediyor. Kendini oyalayacağın uğraşlar yada el işleribul. Ben öyle yapıyorum. Bebek bebek bebek sorularıyla beni bunaltan ortamlara girmiyorum, sevdiğim şeyleri yapıyorum.. Zaten hani eşimin işi dolayısıyla memlekette değiliz çok sık akraba baskılarıyla da yüzyüze kalmıyorum o konuda daha rahatım..Allah razı olsun canım benim. Bende çok araştırdım benim ki çok küçükmüş ama yine de korkuyorum. Soğan kürüne bir iki gün içinde başlayacağım. Polip aşırı östrojenden oluyormuş. İnofoliği 1 taneye indirdim. Ekstra bir ay birşey kullanmayacağım. Hormonlarımı bozdum acaba. Şimdiye kadar muayenede görünmemişti. Hsg de göründü. Hayırlısı olsun artık Allah’a şükür tedavisi var.
Ben de şu kafa dağıtma olayı pek işe yaramıyor. 2 gün yüzmeye 2 gün pilatese gidiyorum ekstra zaten öğrenciyim ama boş bulduğum her vakit kendimi soru çukurunda buluyorum sonra başlıyorum araştırıp öğrenmeye. Kafamda olmadığı tek an eşimle vakit geçirirken o zaman hiç düşünmüyorum. Eşimin ruhumda pozitif bir etkisi var. Hep evde olsun istiyorum. O zaman hiç düşünmüyorum. :)Canım çok da kafana takıp araştırma. Çünkü araştırdıkça insan daha çok şey öğrenip hepsini birden düşünmeye ve yapmaya çalışıyor ve bu sefer devreye stres faktörü giriyor. Ki bu biz kadınlarda hormonları altüst ediyor. Kendini oyalayacağın uğraşlar yada el işleribul. Ben öyle yapıyorum. Bebek bebek bebek sorularıyla beni bunaltan ortamlara girmiyorum, sevdiğim şeyleri yapıyorum.. Zaten hani eşimin işi dolayısıyla memlekette değiliz çok sık akraba baskılarıyla da yüzyüze kalmıyorum o konuda daha rahatım..
Umarım herşey en kısa zamanda yoluna girer.. Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın inşallah...
Hiç üzülme bak maaşallah değerleriniz kullandığınız şeylere tepki verip artıyor İnan bu çok büyük bir nimet. Biz 1 senedir takviye kullanıyoruz. İleri hızımız %1 bile artmadı ve %95 haraketsiz sürekli hemde. 1 kere bile haraketsiz rakamını düşük görmedim. Morfoloji ise testten teste değişiklik gösterir bizim sürekli 0dı sonra 1/2/3 oldu şimdi tekrar test yapsak 0 bile çıkabilir. Üşenmeden devam etmelisiniz. Eşiniz uzman bir üroloğa görünsün. Burayı takip ediyorsanız takviyelere az çok aşinasınızdır. Sadece kürler yeterli olmaya bilir bitkisel kapsül ve vitamin takviyesi almalı. Sağlıklı beslenmeli. Daha çok yükselir kullanımlara karşılık vermesi dediğim gibi büyük bir nimet şükret lütfen. Beterin beteri var :) geçmiş olsun.Arkadaşlar merhaba. Ben uzun süredir takip ediyorum ama yazmaya anca cesaret edebildim. Biz de eşimle 8 aydır bebiş için uğraşıyoruz. Ben de polikistik over var. Ben sürekli benden dolayı olmaz diye düşünürken eşime sperm testi yaptırdık ve sayı 10 milyon hareketlilik ileri hızlı %5 yerinde hareketli %15 olmak üzere toplam %20 ve morfoloji 2 çıktı. Araştırmalarınla bu sonuçların pek iyi olmadığını gördüm çok üzüldüm. Hemen saraçoğlunun kürlerine başladık 1,5 ay sonra tekrar sperm testi yaptırdık sayı 27 milyon ileri hareketli %30 ve toplam hareketli %35 olmuş. Fakat morfoloji 0 olmuş. Moralim çok bozuldu. Hangi doktora gitsem ne yapsam bilemiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var
K. Bakma geç cevap verebildim. O ara rahimde polip olduğunu öğrendim hiçbirşeyle ilgilenemedim.tşk ederim. eşimin kullandığı promotil men antioksidanmış. içeriğine baktım da .
bunun yanında başka ilave birşeyler bulmam lazım..
- L-Karnitin ve Co-enzim Q10 üzerinde yapılan klinik çalışmalar,sperm mobilite, viskosite ve hızı üzerinde gözle görülür olumlu etkileri olduğunu kanıtlamıştır.
- Aynı zamanda -Karnitin ve Co-enzim Q10 erkek üreme sağlığında ROS hasarlarının önlenmesinde yardımcı olur.
- Çinko, selenyum, magnezyum sayesinde güçlü antioksidan etki sağlar
- A Vitamini içererek erkek üreme sağlığına olumlu katkıda bulunur
- Sentetik folik asit yerine, metabolizasyonunu tamamlamış versiyonu olan aktif folat glukozamin tozu içererek (Quatrefolic) daha yüksek ve güvenilir etki sağlar.
bende Folattro Folik Asit kullanmaya başlayacam. başka omega 3 alayım diye düşünüyorum... şuanda araştırıyorum başka ne alabilirim diye ??
Aynen bende spora ve kurslara gidiyorum onlar etkili aslında oyalanma konusunda.. Esinle bebek istediğimizi ve olmadığını kimse bilmiyor bizimde ama. Her görenin daha bebek düşünmüyo musunuz kaç yıl oldu olsun artık demeleri, sorgular gözlerle göbeğimi işaret etmeleri falan sinirlerini bozuyor. Düşünmüyoruz henüz derkenki içimde olan acı tarifsiz. Ama sınav dünyası.. Bizlerin sınavı da bu. Umarım sabrımızın sonunda bizi mis kokulularımız bekliyordurBen de şu kafa dağıtma olayı pek işe yaramıyor. 2 gün yüzmeye 2 gün pilatese gidiyorum ekstra zaten öğrenciyim ama boş bulduğum her vakit kendimi soru çukurunda buluyorum sonra başlıyorum araştırıp öğrenmeye. Kafamda olmadığı tek an eşimle vakit geçirirken o zaman hiç düşünmüyorum. Eşimin ruhumda pozitif bir etkisi var. Hep evde olsun istiyorum. O zaman hiç düşünmüyorum. :)
Etraftan baskı Yok çok şükür kimse bilmiyor rahatım.allah hepimize hayırlı evlatlar versin inşallahx
Hepimize geçmiş olsun. Inşallah sizin kullandıklarınız da fayda verir .Rabbim hepimizin gönlüne göre versin. Biz Ankara'da yaşıyoruz hangi üroloğa gitsek bilemiyorum. Aslında Kaan hocadan randevu aldık ama gidip gitmemek konusunda kararsızım. DNA hasar testi yaptirmistik onun sonucunu bekliyoruz. Bu arada e vitamini, çinko falan kullanıyor eşim. Morfoloji için başka önerebileceğiniz takviyeler var mı? Çok var ama hani şu etkili baya diyebileceğiniz?Hiç üzülme bak maaşallah değerleriniz kullandığınız şeylere tepki verip artıyor İnan bu çok büyük bir nimet. Biz 1 senedir takviye kullanıyoruz. İleri hızımız %1 bile artmadı ve %95 haraketsiz sürekli hemde. 1 kere bile haraketsiz rakamını düşük görmedim. Morfoloji ise testten teste değişiklik gösterir bizim sürekli 0dı sonra 1/2/3 oldu şimdi tekrar test yapsak 0 bile çıkabilir. Üşenmeden devam etmelisiniz. Eşiniz uzman bir üroloğa görünsün. Burayı takip ediyorsanız takviyelere az çok aşinasınızdır. Sadece kürler yeterli olmaya bilir bitkisel kapsül ve vitamin takviyesi almalı. Sağlıklı beslenmeli. Daha çok yükselir kullanımlara karşılık vermesi dediğim gibi büyük bir nimet şükret lütfen. Beterin beteri var :) geçmiş olsun.
Çok sevindim canım anlatamam inşallah bu kez olur. Yengenden ziyade abinde kullansın en azından emodex kullansın.Saklicennet yumurta tembelligin icin onerin var mi canim?Yengem yeniden tedaviye başlayacak. Başlamadan biraz kur filan baslamak istiyor.
Ah ya hiç sorma temiz çıktı diye sevinirken polip araştırmasına girdim girmez olaydım. Ama benim polipler 2 mm olduğu için almaya gerek görmeyebilirler ya hormon ilaçlarıyla büyürse bebişlerime engel olursa diye endişeleniyorum. :))Saklicennet gecmis olsun canim rahim filmin sukur temiz cikmis
Poliplere hic uzulme polip konusunda uzmanlastim artik 3 defa ameliyat olmus biri olarak
Tup bebege baslamadan bir histereskopi yaptirirsin rahmin icini kamerayla izlersin eglenceli de oluyor aslinda :) Mm'lik polipler zaten operasyona bile degmeyecegini dusunuyorum cunku benim 2 cm falan oldugundan alinmisti. 3 defa tekrar ettiginden 3 sefer ameliyat oldum 1 er sene araliklarla. Vucudun ostrojen hormonu fazla oldugundan olustugunu ogrenmistim. Hic kafaya takma sen onu. tedavine odaklan moralini bozma
Bu arada rahim filmi ben de digerb ay cekinecegim. Sen anestezili mi cektirdin normal mi? Bir kere anestesisiz cekinmistim yillar once. Kıpraşmaktan 3 sefer rontgenciyi yanima getirtmistim kizmisti kiprasma diye :))
Kaan hocaya bende gittim bize bir katkısı sperra adlı kapsülü keşfetmemize vesile oldu sayımız çok arttı. DNA hasarı olmadığı için tüp bebeğe yönlendirdi hız değerimiz artmıyor. Maddi anlamda kayıp görmeyecekseniz gitmenizi tavsiye ederim. Ama normal bir üroloğa da gidin mutlaka.Hepimize geçmiş olsun. Inşallah sizin kullandıklarınız da fayda verir .Rabbim hepimizin gönlüne göre versin. Biz Ankara'da yaşıyoruz hangi üroloğa gitsek bilemiyorum. Aslında Kaan hocadan randevu aldık ama gidip gitmemek konusunda kararsızım. DNA hasar testi yaptirmistik onun sonucunu bekliyoruz. Bu arada e vitamini, çinko falan kullanıyor eşim. Morfoloji için başka önerebileceğiniz takviyeler var mı? Çok var ama hani şu etkili baya diyebileceğiniz?
Hadi yaa bahsetmedim mi polipciklerimden :)) kurtaj kesinlikle yaptirma dedigin gibi operatif histereskopiyle daha iyi kökünü aliyorlar. ilk ikisini arastirma hastanesinde yaptirdim. sonuncuyu tup bebek yaptirmadan hemen once Novaart tup bebek merk Mehmet Erdem yapti hatta cd ile kamera goruntusunu verdiler rahmimin icinden bir suru varmis yakip yakip cekip aliyorlar :)Ah ya hiç sorma temiz çıktı diye sevinirken polip araştırmasına girdim girmez olaydım. Ama benim polipler 2 mm olduğu için almaya gerek görmeyebilirler ya hormon ilaçlarıyla büyürse bebişlerime engel olursa diye endişeleniyorum. :))
Senin poliplerden daha önce hiç bahsetmemiştin. İnşallah daha tekrarlamaz. Kürtaj yöntemiyle alınırsa tekrarlar diğer türlü kökünü yakıyorlarmış diye okumuştum. Bir de tekrarlıyor mu yani
Ben rahim filmimi anestezi almadan çektirdim. Deneyimli ve son teknoloji kullanan bir dr du. Geldi Benin’le baya bir konuştu hatta onu özellikle istemiştim. Hiç birşey duymadım diyebilirim sadece rahminle birşey geziyormuş gibi oldu hani tuvaletin gelince sesler gelir sanki gaz bir sağa bir sola yuvarlanır ya o hissiyat oluştu acı yoktu. Ben de çok korktum eşimi yanıma almadılar :) yarım saat önce minoset içtim belki işe yarar diye. Gerek olduğunu düşünmüyorum çok başarılıydı bir daha gerek olursa yüne oraya giderim ama biraz pahalıydı Yada İstanbul pahalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?