Erkek İnfertilitesi Morfoloji, sayi, hiz problemi olup care arayanlar gelin dertleselim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Sonucu almadan üzülme. Bence morfoloji 3 iyi bir rakam.

Genetikte ne gibi bir problem var bilmiyorum ama Prof dr Kaan aydos var duymuşsunuzdur. Onun bir hastası vardı sitesinde okudum. Sorunuda %99 baş anomalisi pinhead anomali yani nokta baş içimdeki çekirdek Yok ve yumurtayı dölleyemiyor. Kaan hoca da tedavi gördüler tüp bebekle çocukları oldu. Her baş anomalisi olan sperm kullanılamaz çöp diye bir kural kayde yok. Önemli olan içindeki çekirdek kısmı. Genetik testi mi yaptırdınız da sorun olduğunu anladınız merak ettim.
İleri hızlı haraketli sperm var mı?
Promen k morfolojiye etki etmez. Hız artabilir. E vitamini morfolojiye etki eder. Düzelmesi mümkün olabilir. Sizin hücre yenileyici takviyeler ve antioksidan almanız gerekir. Spermin baş kısmındaki çekirdek ve yumurtaya bağlayıcılığı için keçiboynuzu kürü kullanabilirsiniz. Resveratrolu da Araştırabilirsiniz.

Bizde ileri hız %3/5/6 arasında değişiyor gerisi hep haraketsiz yani 90 küstülerse haraketsizliğimiz var ve hız hiç değişmiyor %1e bile düştü. Burada bir arkadaşın %100 haraketsiz. Drlar yeterki canlı olsun diyorlar. Önemli olan kaliteli olmaları. DNA hasar testi mutlaka yaptırın tüp bebek öncesi..
Devlet mi özel mi deseniz kendi fikrim özel çünki erkek infertilite de sperm seçme teknik ve teknolojileri çok önemli. Her ürolog maalesef ki infertilite alanında bilgiye sahip değil. Sperm ve yumurtaları kaliteleştirip tüp bebeğe geçme taraftarıyım. Sayı içinse sperra veya emodex öneririm. Bitkisel ürünler aynı anda kullanıldığında ters etki edebiliyor önemli olan sperme yarayan bileşenlerin aynı anda kullanılması.

Sonucu almadan üzülme. Bence morfoloji 3 iyi bir rakam.
Dün gece göndermişler sonucu. Baş anomalisi 40 tı 45 olmuş. Sadece a+b motilite 25ti 30 olmuş. Ama ileri hızlı hareketli yani a değişmemiş %10 sayıda 62ydi 65 olmuş. Kadın doğumcumu aradım. Prowomen ve infolic kullan senin yumurtalarında kalitesiz olabilir onları güçlendirmeye bak dedi. İleri hıza takılma diyen doktor oldu dün bana çok şaşırdım. İleri yavaşlarda dölleyebilir çok ince hesaplara kafa yorma dedi.

Bencede düzgün bir özel hastaneye gidin. Devlette bakılmayan birçok değer oluyor. En basitinden devletteki üroloğa sperm dna hasar testini sordum o ne dedi bana. Bidahada gitmedik eşimle. Dünde hastanede ben zırlıyorum yine tüp bebek doktoru sayılara çok takılma en ufak stres bile tüm düzeni alt ist ediyor. Eşin bida test verse stresliyse daha düşük çıkabilir. Önce bi kafanızı boşaltın dedi bana.

teşekkür ederim saklıcennet, 3 kere kimyasal gebelik oldu, ilaç vs ile havuz yöntemi ile 6 tane embriyo genetiğe ngs gönderildi ve 2 tanesi sağlıklı geldi, transfer edildi yine kimyaal gebelik oldu, sperm sonucunda baş kısmında bozukluk olduğu ortaya çıktı, şuan promen k evicap bal arısütü propolis karışımı kullanıyoruz bir aydır, aralık ayında kaan hocaya gidicez bakalım o ne önerecek, resrevatrolu ilk defa duydum inceliyeceğim

Arkadaşlar doktorumuzla görüştük progeny m diye bir ilaç tavsiye etti. Aranızda kullanan oldu mu? Promenk etki etmemiş dedi. Bu tavsiye ettiği ilaç ney anlamadım niye verdiğini:))

Canım doğru hatırlamışım:)) bu ilacı bizede tavsiye etti ve 2 3 aya gebelik sağlanabilir canını sıkma dedi. Size bunu ne için vermişti doktorunuz? Bir değişim gelişim oldu mu?

Canım doğru hatırlamışım:)) bu ilacı bizede tavsiye etti ve 2 3 aya gebelik sağlanabilir canını sıkma dedi. Size bunu ne için vermişti doktorunuz? Bir değişim gelişim oldu mu?
Merhaba canım, ilacı üroloji uzmanı bize morfoloji ve ileri hareket düşük çıkınca takviye olsun diye vermişti. Ben sonra kadın doğum ve tüp bebek ile ilgili bir uzmana da söyledim, onlar da devam etsin demişlerdi. Şimdi yaklaşık iki ay geçtikten sonra ikinci testin sonucunu aldık, sayı ve hızda artış olmuş görünüyor, morfoloji ise %3 iken %4 olmuş, ama bu sefer farklı yerde yaptırmıştık, ondan mı kaynaklandı ben de bilemiyorum. Şimdi dna hasar testinin sonucunu bekliyoruz, ben ikinci kutuya başlatmayı düşünüyorum, bir kutu bitmek üzere şu an, ek olarak eşim günde 1 paket sigara kullanıyordu, onu bıraktı. Yine iki ay kadar da keçiboynuzu özü tüketti, çok kısa bir süre de havuç suyu içti, sonrasında ilaçta zaten A vitamini var diye düşünerek sıkmadık.

A+b toplamı %31 olmalı a Yada b gerçekten fark etmiyor. Bazı arkadaşlarımız a+b 20 22 ile hamile kaldı a değerde 2 veya 5 falandı sonuçlar gayet iyi. Eşinde sende takviye alın eşin özellikle antioksidan içerikli gıdalar ve vitaminler kullansın.

DNA hasarına muhakkak baktırın zaten Kaan hoca isteyecektir. Gebelik oluşabiliyor olması çok iyi birşey. Gebelikler hep tüp bebekle mi elde edildi. Promen k yerine progeny m yi öneririm. Zaten Kaan hoca gerekli takviyeleri verir. Resveratrol hücre yenileyici takviye.

Çok teşekkürler. Bu forumun doktoru gibi olmuşsun şuan onu farkettim:))) herkese açıklayarak cevap veriyorsun. Bize moral oluyorsun:))inşallah en kısa sürede tüm emeklerinin karşılığını alırsın. Bebeğine kavuşursun:))

Son düzenleme:
Evet sonuçlarınızda düzelme olmuş sizin canım. İnşallah sağlıcakla Bu ilacı sperm dna hasarı içinde tavsiye ediyorlarmış sanırım. Günde kaç tane içiyor eşin canım? Birde aç tok farkediyor mu

Üzerinde günde 1 kez yazıyordu sanırım ama doktor günde 2 yazdığı için eşim sabah akşam içti, tercihen aç olursa sanırım emilimi daha iyi oluyor. Ben bir de omega 3 ve astaksantin içeren takviye aldım yeni, ama onu daha kullanmadık. İçeriği antioksidan olan takviyeler hasarı da düşürebiliyor sanırım. Buradaki arkadaşlar sağ olsun ben de bayağı bilgi aldım, antioksidan açısından çekirdekli kuru üzüm almayı düşünüyorum bi de.

Aslında balık yağıda alınabilir omega 3 te faydalıysa. Doktoru bir kez daha aramak istemiyorum şuanda. Yarın arayıp sorayım artık onuda:)) çok teşekkürler canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…