Ya olmazsa korkusu hep oluyor ben ilkine de öyle başladım ikinciye daha umutlu başladım ama biraz çöktüm bugün bu tedavi psikolojik olarak güçlü olmayı gerektiriyor psikolojik olarak tam hazır olmadan başlamayın derimAy hadi inşallah bu kez olur. Ocak patlaması mı olacak ne??? Herkes Ocak’ta başlıyor böyle olunca hepimizin tutma ihtimali istatistik olarak ne diye düşünüyorum. Sonra hangimizin tutmayacak diye düşünüp kendimi üzüyorum ya olmazsa diye
Psikolojik olarak hazirlamak cok zor aslinda esim bana diyo hep kendini kotuye alistir cok umutlanirsan olmazsa cok yikilirsin diyo ne yazikki onun mantigi bu bazen cok kiziyorum ona umutlanmama bile izin vermedigi icinY
Ya olmazsa korkusu hep oluyor ben ilkine de öyle başladım ikinciye daha umutlu başladım ama biraz çöktüm bugün bu tedavi psikolojik olarak güçlü olmayı gerektiriyor psikolojik olarak tam hazır olmadan başlamayın derim
Bende hep olumsuzdum hele transfer sonraları şimdi akıllandım. Hatta bu sefer tüp olursa akupunktur tarzı şeyler düşünüyorum.İnan bu neden oluyor bilmiyorum. Çok korkuyorum nedensiz bir şekilde. Hatta ya eşim azosperm olursa diye düşünceler sarıyor beni. Ya spermler haraketsizleşirse tamamen. Neden böyleyim bilmiyorum.
Deneyeceğim çünki ilkini zaten yumurta ile spermin buluşmasında neler yaşanacak döllenecek mi? 5. Güne gidecek mi diye deneme amaçlı düşünüyorum olmazsa çok üzülürüm ama denemem lazım. Fazla da bekletmek istemiyorum. Kendimi hazır hissetmezsem dondurturum. Fakat bekletmek istemiyorum. Şuan takviyeler kullanıyoruz bırakmadan denememi yaptırmak istiyorum.Y
Ya olmazsa korkusu hep oluyor ben ilkine de öyle başladım ikinciye daha umutlu başladım ama biraz çöktüm bugün bu tedavi psikolojik olarak güçlü olmayı gerektiriyor psikolojik olarak tam hazır olmadan başlamayın derim
Bence de yaptır. Ben eğer bunu alamazsam destek alırım o arada da embriyoları dondurturum. Şimdi herkes neredeyse Ocak’ta başlayacak ve hepimizin bir anda olması binde bir ihtimal gibi geliyor ya benim olmasa ya o kişi bensem diye düşünüyorum. Çok farklı düşüncelere kapılıyorum. Ben aşırı düşünüyorum uykularım kaçıyor hatta.Bende hep olumsuzdum hele transfer sonraları şimdi akıllandım. Hatta bu sefer tüp olursa akupunktur tarzı şeyler düşünüyorum.
Başlarken fsh önemli 9 altı olmalı ,E2 50 altı olmalı, hormon ilaçlara başladıktan sonra yumurtalar büyüdükçe e2 de artmalı ,eğer çok yumurtan olursa ohss riskine karşı transfer ertelenir ,transfer için rahim kalınlığı 9 üzeri olması iyi bunun için taze nar suyu içersin hergün kalınlaştırıyor ,transfer için progesteron e2 önemli, hatta transfer sonrası progesteronun en az 10 üzeri olması lazım tutunması içinBence de yaptır. Ben eğer bunu alamazsam destek alırım o arada da embriyoları dondurturum. Şimdi herkes neredeyse Ocak’ta başlayacak ve hepimizin bir anda olması binde bir ihtimal gibi geliyor ya benim olmasa ya o kişi bensem diye düşünüyorum. Çok farklı düşüncelere kapılıyorum. Ben aşırı düşünüyorum uykularım kaçıyor hatta.
San birşey danışmak istiyorum. Yumurtalar toplandıktan sonra hangi hormonlara bakılıp transfere karar veriliyor. Bunlarıda öğrenmem lazım.
Benim eşim de tam tersi iyi düşün iyi olsun modunda çünkü bizim evin karamsrı benim:) eşinin de sana destek olması lazım yoksa çok zorlanırsınPsikolojik olarak hazirlamak cok zor aslinda esim bana diyo hep kendini kotuye alistir cok umutlanirsan olmazsa cok yikilirsin diyo ne yazikki onun mantigi bu bazen cok kiziyorum ona umutlanmama bile izin vermedigi icin
bu tedavinin en zor yanı bu iste... psikolojik olarak bende ne yapacagimi şaşırdım açıkçası... umutlu olmak mı yoksa olumsuz olabileceğine alıştırmak mı kendini bilemedim... insan cok düşünüyor kafasında sonra herşeyi kuruyor...Benim eşim de tam tersi iyi düşün iyi olsun modunda çünkü bizim evin karamsrı benim:) eşinin de sana destek olması lazım yoksa çok zorlanırsın
Tedavi sırasında da çok kuruyor insan kafasında ama başlayınca tedaviye bir şekilde ilerliyorbu tedavinin en zor yanı bu iste... psikolojik olarak bende ne yapacagimi şaşırdım açıkçası... umutlu olmak mı yoksa olumsuz olabileceğine alıştırmak mı kendini bilemedim... insan cok düşünüyor kafasında sonra herşeyi kuruyor...
evet zaten en zoru tedaviye başlamaya karar vermek...Tedavi sırasında da çok kuruyor insan kafasında ama başlayınca tedaviye bir şekilde ilerliyor
Çok teşekkür ediyorum. İyiki varsın bu konularda bana çok yardımcı oluyorsun.Başlarken fsh önemli 9 altı olmalı ,E2 50 altı olmalı, hormon ilaçlara başladıktan sonra yumurtalar büyüdükçe e2 de artmalı ,eğer çok yumurtan olursa ohss riskine karşı transfer ertelenir ,transfer için rahim kalınlığı 9 üzeri olması iyi bunun için taze nar suyu içersin hergün kalınlaştırıyor ,transfer için progesteron e2 önemli, hatta transfer sonrası progesteronun en az 10 üzeri olması lazım tutunması için
Evet kuzum gitmeden önceki adette yaptırabilirsin bildiğimiz rutin testleri. Zaten sana bir liste veriyorlar gerekli gördüklerini. Dosyana kaydediliyor sonuçlar. Tedavi aşamasinda e2 ve progestana bakıyorlar. İlaclarla yükseliyor zaten. Transfer sonrası iki kez daha istemişlerdi bendenÇok teşekkür ediyorum. İyiki varsın bu konularda bana çok yardımcı oluyorsun.
Ben geçen ay hormonlara baktırdım. Fsh 6 e2 43 çıktı başlarken de hormon testleri yaptıracak mıyım acaba.
Bir pıhtılaşmaya birde genetiklere baktıramadık. Bakmadılar umarım o larda sorun yoktur.
Merkeze gidince göreceksin beraber başladığınız onlarca çifti. Herkesin derdi aynı ama Rabbim hanginin yüzünü güldürecek belli değil. Gönül ister ki her tedavi olumlu sonuçlansın. Hiç kolay değil süreç. Maddi tarafını hiç saymıyorum bileAy hadi inşallah bu kez olur. Ocak patlaması mı olacak ne??? Herkes Ocak’ta başlıyor böyle olunca hepimizin tutma ihtimali istatistik olarak ne diye düşünüyorum. Sonra hangimizin tutmayacak diye düşünüp kendimi üzüyorum ya olmazsa diye
İyi düşünmek lazım. Bazen azoluların sayfasına giriyorum eskiye gidiyorum görüyorum ki anne olmuşlar offf diyorum yaratan rabbime hamd olsun. Bir damla Sudan can yaratan hiç yoktan var eden rabbime hamd olsun. Mucizeden başka birşey değil.Merkeze gidince göreceksin beraber başladığınız onlarca çifti. Herkesin derdi aynı ama Rabbim hanginin yüzünü güldürecek belli değil. Gönül ister ki her tedavi olumlu sonuçlansın. Hiç kolay değil süreç. Maddi tarafını hiç saymıyorum bile
Başlarken fsh önemli 9 altı olmalı ,E2 50 altı olmalı, hormon ilaçlara başladıktan sonra yumurtalar büyüdükçe e2 de artmalı ,eğer çok yumurtan olursa ohss riskine karşı transfer ertelenir ,transfer için rahim kalınlığı 9 üzeri olması iyi bunun için taze nar suyu içersin hergün kalınlaştırıyor ,transfer için progesteron e2 önemli, hatta transfer sonrası progesteronun en az 10 üzeri olması lazım tutunması için[/QUOTEn
nar suyunu tedavi sürecinde mi içelim canım. Ben genelde içerim zaten ama. Merak ettimBaşlarken fsh önemli 9 altı olmalı ,E2 50 altı olmalı, hormon ilaçlara başladıktan sonra yumurtalar büyüdükçe e2 de artmalı ,eğer çok yumurtan olursa ohss riskine karşı transfer ertelenir ,transfer için rahim kalınlığı 9 üzeri olması iyi bunun için taze nar suyu içersin hergün kalınlaştırıyor ,transfer için progesteron e2 önemli, hatta transfer sonrası progesteronun en az 10 üzeri olması lazım tutunması için
Ya canım niye böyle diyorsun beni de stres ettin bak :) hepimiz birden olacak belki. Hiç aklıma bu gelmemişti. :) ben de hep beraber başlıyoruz ne güzel diyorum tabi nasipte.Bence de yaptır. Ben eğer bunu alamazsam destek alırım o arada da embriyoları dondurturum. Şimdi herkes neredeyse Ocak’ta başlayacak ve hepimizin bir anda olması binde bir ihtimal gibi geliyor ya benim olmasa ya o kişi bensem diye düşünüyorum. Çok farklı düşüncelere kapılıyorum. Ben aşırı düşünüyorum uykularım kaçıyor hatta.
San birşey danışmak istiyorum. Yumurtalar toplandıktan sonra hangi hormonlara bakılıp transfere karar veriliyor. Bunlarıda öğrenmem lazım.
İnşallah canım bizde de niyet öyle bakalım hayırlısı artık. Ben tedaviden de korkuyorum biraz. Yani sonunu düşünmek ayrı. Bide işlemlerden de korkuyorum niyeyseB Birmucize sağol canım L Longway2015 evet canım inşallah aksilik olmazsa ayarladım herseyi heyecanlı olcak :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?