Erkek İnfertilitesi Morfoloji, sayi, hiz problemi olup care arayanlar gelin dertleselim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Kızlar çok değişik duygular içindeyim. Yarın test günümdü, bu akşam gidip kan verdim. Minik mucizem benimleymiş, beta 157 çıktı. inşallah herşey sağlıcakla ilerler.
yaaaaa cok sevindim. Gogsen hoca test gununde deger 200un ustundeyse yuksek ihtimal ikiz olur demisti. Benimki test gunumde 200un ustundeydi ve ikizdi. Seninde oyle olabilir pandora. Ayyy cok sevindim

Evet kuzum onu tercih ettim. Opuyu da o yapacak sanırım onu istedim. Küçükler var dedi aklım şimdide onlara takıldı :)
Onlar gelişecektir canım sen merak etme.opu ne zaman insallah.
İnşallah seninde transferin olduğu hamiş oldugun günleri görürüz.

Kızlar çok değişik duygular içindeyim. Yarın test günümdü, bu akşam gidip kan verdim. Minik mucizem benimleymiş, beta 157 çıktı. inşallah herşey sağlıcakla ilerler.
Ay süper çok sevindim canım hadi gözün aydın .bak yeterki Allah ol desin.
Yanlış hatırlamıyorsam sizde genetikti sorun .çok sevindim canım sağlıkla devam etsin inşallah.
Beth18 canım kaç aylık oldunuz?
Kuzuların büyümüştür

Onlar gelişecektir canım sen merak etme.opu ne zaman insallah.
İnşallah seninde transferin olduğu hamiş oldugun günleri görürüz.
İnşallah inşallah canım dualarını eksik etmiyorsun biliyorum allah razı olsun.
Dün e24300 çıkmıştı bugün gidiyorum kontrole bakalım ne diyecekler.
Arkadaşlar beta artmasını bekliyorlar gün sayıyorlar bende e2 bekliyorum. Heyecan yapıyorum :)

Yaaa tebrik ederim .Gozlerim nasil doldu .
O kadar sevindim ki anlatamam .
Su topik hareketlendi yaa bahar geldi bahar .
Rabbim diğer arkadaşlarımıza da nasip etsin

Iyiyim canim .Oglusla beraber fena griptik .Yeni toparlaniyoruz .7 .ayimiz doldu.Emeklemeye calisiyor oglum .Ek gıdaydı oyundu ,bakimiydi derken gunler gecip gidiyor .Bana cok duskunlesti .Hosuma gitmiyor degil ama zorlaniyorum .Su an annem bize bakiyor sabah cok erken kalkti anneme verdim ama bensiz durmuyor .Tam bir koala yani .
Siz nasilsiniz ?

Yaaa coksevndm canm musait olnca surecini anltrmsn bize de umut ve bilgi olsn.
tamam canım, işe geldim şuan, müsait bir zamanda uzun uzun yazacağım.
Yaaa coook sevimdim masallhgozun aydin canim Allh tamamina erdirsin ins.

yaaaaa cok sevindim. Gogsen hoca test gununde deger 200un ustundeyse yuksek ihtimal ikiz olur demisti. Benimki test gunumde 200un ustundeydi ve ikizdi. Seninde oyle olabilir pandora. Ayyy cok sevindim
Evet bugün 200 ü geçmiş olabilir :) Bakalım sağlıklı gelsinde ikiz ya da tek hepsine razıyım :)

Teşekkür ederim kızlar, Allah hepimize hayırlı, sağlıklı evlatlar nasip etsin.

Yaaa tebrik ederim .Gozlerim nasil doldu .
O kadar sevindim ki anlatamam .
Su topik hareketlendi yaa bahar geldi bahar .
Rabbim diğer arkadaşlarımıza da nasip etsin
evet afilim ben de seni etiketleyip haber ediyim diyordum, okumuşsun :) senin ilk haber verdiğinde de nasıl uçmuştuk, daha dün gibi :)

-Pandora- canimm sen bana cok buyuk umut oldun bizdede genetik problem cikmisti kaan hocanin yaptirdigi testte ins bizimde tedavimiz guzel sonuclanir.

-Pandora- canimm sen bana cok buyuk umut oldun bizdede genetik problem cikmisti kaan hocanin yaptirdigi testte ins bizimde tedavimiz guzel sonuclanir.
Evet bizde fshr ve usp9y geni bozuktu. Sanırım sizde de fshr bozuktu dimi? Hocayı aradım şimdi, değer güzel dedi tebrik etti, yarın yine kan ver katlanıp katlanmadığına bakalım dedi.

Çok mutlu oldum adınıza. Bize de umut oluyor. Rabbim ol derse oluyor. Inşallah çok güzel bir hamilelik geçirirsiniz. Sağlıkla kucağınıza alın inşaallah

Kızlar en baştan neler neler yaptım, size anlatayım.
2014 yazında evlendim, başta bebek düşünmedik, ben hep düzenli kadın doğum kontrollerine giderdim, bir sıkıntı yok dediler hep. 2017 nisan gibi biz bebek denemeye başladık, 2-3 ay denedik, sıkıntı yok demelerine rağmen olmayınca eşim spermiyogram verdi. Şoka girdik, 8 milyon sperm vardı ama hiç hareket yoktu. Doktor bize direkt tüp bebek dedi, bizde hiç araştırmadan hemen yapmaya karar verdik. Eşim işleme kadar emodeks ve klomen falan kullandı, duyduğumuz keçiboynuzu kürünü falan yaptık. Neyse ilk tüp bebek yapıldı, 3. gün embriyosu verildi, test günü değerim 5 çıkmıştı, arada değer dediler tekrar yaptığımda 25 çıktı. İyi son anda tuttu dediler ama sonra 40 oldu ve adetim başladı, kimyasal gebelik oldu.
Bu süreçte negatifi alınca Kaan hocaya gittik. testler kanlar istedi. Vitamin ilaçları, klomen, fsh iğnesi vs. Çeşitli ilaçlar kullandık ama ne yaptıysak uzun bir zaman hiç hareket olmadı. O zaman Kaan hoca bir de genetik test yapalım dedi. Dna hasarı vs yoktu ama genetik testte 2 gen bozuk çıktı. Hareket olmasa da canlı olan spermler olduğu için tüp bebekte şansınız var dediler.
2. denemeyi Genartta yaptık. Burada embriyoları 5. güne kadar bekletip transfer olmasını istedik. Eğer 5e giderse embriyoya genetik test yaptıracaktık. 6 embriyo oluştu, ilk 3 gün süper sağlıklı ilerlediler, 4. gün 4 tane kaldı, 5. gün embriyolar gidiyor test yapılamaz gelin transfer edelim dediler. Merkeze bir gittikki embriyolar ölmüş, 2 tane çok çok kötü CC kalite embriyo kalmış. Yüzde 15 ihtimal tutar deyip istememe rağmen para almak için transfer ettiler. Sonra eve gelip makaleler okudum, meğerse yurtdışında CC kalite embriyo transfer edilmezmiş. O yüzden genart benim için kötü bir tecrübe oldu.
Sonra durumu bizim gibi olan kişiler varmı diye hep makaleler okudum, İngilizce kaynakları çevirdim vs, uğraşırken, hareketsiz spermi hareketlendirip tüp bebek denemesi tutan bir makaleye denk geldim. Bir de baktım ki yazan kişi Türk hem de Ankara da bir embriyolog. Makaleyi baya baya ezberledim, eşimin değerleriyle epey benzerdi. Sonra yine Kaan hocanın muayenehanesine gittik, hoca olmaz diye bir şey yok şansınız var, sadece daha fazla denemeniz gerekebilir, deneyin dedi. Yine eşime iğne tedavisi başladı. Hocaya o makaleyi de sordum, hoca o kişiyi tanıyormuş, bizi ona yönlendirdi. Neyse eşim ona gitti, aynı sperm testlerini ne kadarı canlı vs o da test etti, hormon iğnesi boşuna almayın sizin durumda işe yaramaz dedi, ama ben Kaan hocanın tedavisine karışamam siz bilirsiniz dedi. Biz de eşimle düşündükki her ay 1000- 1200 ilaç parası veriyoruz, tamam artık kullanmayalım dedik. Birazda bıkmıştık. Başka bir eczacı arkadaşım da bu vitaminlerin falan hep para, inanç sömürüsü olduğunu söyledi. biz de sadece sağlıklı beslenmeye dikkat ettik, tüm ilaçları bıraktık.
Bu ay 3. denememizi yaptık, dediğimiz embriyolog yaptı, ankara ünide. Embriyolog spermleri tek tek epey taradım, uzun uğraşlar sonucu en iyilerini işleme aldım dedi. Kadın doğum kısmını da Ankara üniversitesinin hocalarından yine ismini duyuyordum Cem Atabekoğlu takip etti. Cem hoca gerçekten işini bilerek titizlikle yapan biriymiş. Artık hangisi vesile oldu bilmiyorum 22 yumurta oldu, sadece 4 tanesi döllendi. Döllenme bu kadar az olunca çok üzülmüştüm. ama olmaz diye bir şey yokmuş. Embriyo Az olduğu için 3. gün transfer ettiler, diğer 2 tane kalan embriyom 5. güne giderse dondurulacaktı, 5e gidemediler. Benim moral biraz daha bozuldu tabi. Ama demekki altın yumurta benimleymiş. Şimdilik testim pozitif inşallah herşey güzel devam eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…