Hayırlı olsun Rabbim tamamına erdırsın inşAllah ankaradaki embrıyolog ismi ne acaba o mu sızde tedavi uyguladıKızlar en baştan neler neler yaptım, size anlatayım.
2014 yazında evlendim, başta bebek düşünmedik, ben hep düzenli kadın doğum kontrollerine giderdim, bir sıkıntı yok dediler hep. 2017 nisan gibi biz bebek denemeye başladık, 2-3 ay denedik, sıkıntı yok demelerine rağmen olmayınca eşim spermiyogram verdi. Şoka girdik, 8 milyon sperm vardı ama hiç hareket yoktu. Doktor bize direkt tüp bebek dedi, bizde hiç araştırmadan hemen yapmaya karar verdik. Eşim işleme kadar emodeks ve klomen falan kullandı, duyduğumuz keçiboynuzu kürünü falan yaptık. Neyse ilk tüp bebek yapıldı, 3. gün embriyosu verildi, test günü değerim 5 çıkmıştı, arada değer dediler tekrar yaptığımda 25 çıktı. İyi son anda tuttu dediler ama sonra 40 oldu ve adetim başladı, kimyasal gebelik oldu.
Bu süreçte negatifi alınca Kaan hocaya gittik. testler kanlar istedi. Vitamin ilaçları, klomen, fsh iğnesi vs. Çeşitli ilaçlar kullandık ama ne yaptıysak uzun bir zaman hiç hareket olmadı. O zaman Kaan hoca bir de genetik test yapalım dedi. Dna hasarı vs yoktu ama genetik testte 2 gen bozuk çıktı. Hareket olmasa da canlı olan spermler olduğu için tüp bebekte şansınız var dediler.
2. denemeyi Genartta yaptık. Burada embriyoları 5. güne kadar bekletip transfer olmasını istedik. Eğer 5e giderse embriyoya genetik test yaptıracaktık. 6 embriyo oluştu, ilk 3 gün süper sağlıklı ilerlediler, 4. gün 4 tane kaldı, 5. gün embriyolar gidiyor test yapılamaz gelin transfer edelim dediler. Merkeze bir gittikki embriyolar ölmüş, 2 tane çok çok kötü CC kalite embriyo kalmış. Yüzde 15 ihtimal tutar deyip istememe rağmen para almak için transfer ettiler. Sonra eve gelip makaleler okudum, meğerse yurtdışında CC kalite embriyo transfer edilmezmiş. O yüzden genart benim için kötü bir tecrübe oldu.
Sonra durumu bizim gibi olan kişiler varmı diye hep makaleler okudum, İngilizce kaynakları çevirdim vs, uğraşırken, hareketsiz spermi hareketlendirip tüp bebek denemesi tutan bir makaleye denk geldim. Bir de baktım ki yazan kişi Türk hem de Ankara da bir embriyolog. Makaleyi baya baya ezberledim, eşimin değerleriyle epey benzerdi. Sonra yine Kaan hocanın muayenehanesine gittik, hoca olmaz diye bir şey yok şansınız var, sadece daha fazla denemeniz gerekebilir, deneyin dedi. Yine eşime iğne tedavisi başladı. Hocaya o makaleyi de sordum, hoca o kişiyi tanıyormuş, bizi ona yönlendirdi. Neyse eşim ona gitti, aynı sperm testlerini ne kadarı canlı vs o da test etti, hormon iğnesi boşuna almayın sizin durumda işe yaramaz dedi, ama ben Kaan hocanın tedavisine karışamam siz bilirsiniz dedi. Biz de eşimle düşündükki her ay 1000- 1200 ilaç parası veriyoruz, tamam artık kullanmayalım dedik. Birazda bıkmıştık. Başka bir eczacı arkadaşım da bu vitaminlerin falan hep para, inanç sömürüsü olduğunu söyledi. biz de sadece sağlıklı beslenmeye dikkat ettik, tüm ilaçları bıraktık.
Bu ay 3. denememizi yaptık, dediğimiz embriyolog yaptı, ankara ünide. Embriyolog spermleri tek tek epey taradım, uzun uğraşlar sonucu en iyilerini işleme aldım dedi. Kadın doğum kısmını da Ankara üniversitesinin hocalarından yine ismini duyuyordum Cem Atabekoğlu takip etti. Cem hoca gerçekten işini bilerek titizlikle yapan biriymiş. Artık hangisi vesile oldu bilmiyorum 22 yumurta oldu, sadece 4 tanesi döllendi. Döllenme bu kadar az olunca çok üzülmüştüm. ama olmaz diye bir şey yokmuş. Embriyo Az olduğu için 3. gün transfer ettiler, diğer 2 tane kalan embriyom 5. güne giderse dondurulacaktı, 5e gidemediler. Benim moral biraz daha bozuldu tabi. Ama demekki altın yumurta benimleymiş. Şimdilik testim pozitif inşallah herşey güzel devam eder.
Embriyoloğun ismini söyleyebilir misin?Kızlar en baştan neler neler yaptım, size anlatayım.
2014 yazında evlendim, başta bebek düşünmedik, ben hep düzenli kadın doğum kontrollerine giderdim, bir sıkıntı yok dediler hep. 2017 nisan gibi biz bebek denemeye başladık, 2-3 ay denedik, sıkıntı yok demelerine rağmen olmayınca eşim spermiyogram verdi. Şoka girdik, 8 milyon sperm vardı ama hiç hareket yoktu. Doktor bize direkt tüp bebek dedi, bizde hiç araştırmadan hemen yapmaya karar verdik. Eşim işleme kadar emodeks ve klomen falan kullandı, duyduğumuz keçiboynuzu kürünü falan yaptık. Neyse ilk tüp bebek yapıldı, 3. gün embriyosu verildi, test günü değerim 5 çıkmıştı, arada değer dediler tekrar yaptığımda 25 çıktı. İyi son anda tuttu dediler ama sonra 40 oldu ve adetim başladı, kimyasal gebelik oldu.
Bu süreçte negatifi alınca Kaan hocaya gittik. testler kanlar istedi. Vitamin ilaçları, klomen, fsh iğnesi vs. Çeşitli ilaçlar kullandık ama ne yaptıysak uzun bir zaman hiç hareket olmadı. O zaman Kaan hoca bir de genetik test yapalım dedi. Dna hasarı vs yoktu ama genetik testte 2 gen bozuk çıktı. Hareket olmasa da canlı olan spermler olduğu için tüp bebekte şansınız var dediler.
2. denemeyi Genartta yaptık. Burada embriyoları 5. güne kadar bekletip transfer olmasını istedik. Eğer 5e giderse embriyoya genetik test yaptıracaktık. 6 embriyo oluştu, ilk 3 gün süper sağlıklı ilerlediler, 4. gün 4 tane kaldı, 5. gün embriyolar gidiyor test yapılamaz gelin transfer edelim dediler. Merkeze bir gittikki embriyolar ölmüş, 2 tane çok çok kötü CC kalite embriyo kalmış. Yüzde 15 ihtimal tutar deyip istememe rağmen para almak için transfer ettiler. Sonra eve gelip makaleler okudum, meğerse yurtdışında CC kalite embriyo transfer edilmezmiş. O yüzden genart benim için kötü bir tecrübe oldu.
Sonra durumu bizim gibi olan kişiler varmı diye hep makaleler okudum, İngilizce kaynakları çevirdim vs, uğraşırken, hareketsiz spermi hareketlendirip tüp bebek denemesi tutan bir makaleye denk geldim. Bir de baktım ki yazan kişi Türk hem de Ankara da bir embriyolog. Makaleyi baya baya ezberledim, eşimin değerleriyle epey benzerdi. Sonra yine Kaan hocanın muayenehanesine gittik, hoca olmaz diye bir şey yok şansınız var, sadece daha fazla denemeniz gerekebilir, deneyin dedi. Yine eşime iğne tedavisi başladı. Hocaya o makaleyi de sordum, hoca o kişiyi tanıyormuş, bizi ona yönlendirdi. Neyse eşim ona gitti, aynı sperm testlerini ne kadarı canlı vs o da test etti, hormon iğnesi boşuna almayın sizin durumda işe yaramaz dedi, ama ben Kaan hocanın tedavisine karışamam siz bilirsiniz dedi. Biz de eşimle düşündükki her ay 1000- 1200 ilaç parası veriyoruz, tamam artık kullanmayalım dedik. Birazda bıkmıştık. Başka bir eczacı arkadaşım da bu vitaminlerin falan hep para, inanç sömürüsü olduğunu söyledi. biz de sadece sağlıklı beslenmeye dikkat ettik, tüm ilaçları bıraktık.
Bu ay 3. denememizi yaptık, dediğimiz embriyolog yaptı, ankara ünide. Embriyolog spermleri tek tek epey taradım, uzun uğraşlar sonucu en iyilerini işleme aldım dedi. Kadın doğum kısmını da Ankara üniversitesinin hocalarından yine ismini duyuyordum Cem Atabekoğlu takip etti. Cem hoca gerçekten işini bilerek titizlikle yapan biriymiş. Artık hangisi vesile oldu bilmiyorum 22 yumurta oldu, sadece 4 tanesi döllendi. Döllenme bu kadar az olunca çok üzülmüştüm. ama olmaz diye bir şey yokmuş. Embriyo Az olduğu için 3. gün transfer ettiler, diğer 2 tane kalan embriyom 5. güne giderse dondurulacaktı, 5e gidemediler. Benim moral biraz daha bozuldu tabi. Ama demekki altın yumurta benimleymiş. Şimdilik testim pozitif inşallah herşey güzel devam eder.
Teşekkür ederim. İsmi Sinan Özkavukçu, o tedavi yapmadı sadece sperm seçip yumurtaya enjekte etme kısmını yaptı.Hayırlı olsun Rabbim tamamına erdırsın inşAllah ankaradaki embrıyolog ismi ne acaba o mu sızde tedavi uyguladı
Sinan ÖzkavukçuEmbriyoloğun ismini söyleyebilir misin?
Hormon ilacını kesip baska uygulama denedi sandım çok tşkederimTeşekkür ederim. İsmi Sinan Özkavukçu, o tedavi yapmadı sadece sperm seçip yumurtaya enjekte etme kısmını yaptı.
Hiç ilaç kullanmadık Folik asit bile içmiyordum, tedavinin başında başladık.Hormon ilacını kesip baska uygulama denedi sandım çok tşkederim
benimkilerde babasini bile yabanciliyorlar. Iki gece kizim agladi agladi nedenini bulamadim. Dun aksam esime dedim ki birak bakalim ben uyutayim bu aksam. Hep ben ilgilendim hic aglamadi. Aksama kadar birlikteyiz hep beni goruyorlar baskasini gorunce yadirgiyorlar demekki. Gecmis olsun grip cok zor bebege gecince daha zor. Bizde yavas yavas oturma calismalari yapiyoruz bakalim teyzesi. Cok sukur bugunumuzeIyiyim canim .Oglusla beraber fena griptik .Yeni toparlaniyoruz .7 .ayimiz doldu.Emeklemeye calisiyor oglum .Ek gıdaydı oyundu ,bakimiydi derken gunler gecip gidiyor .Bana cok duskunlesti .Hosuma gitmiyor degil ama zorlaniyorum .Su an annem bize bakiyor sabah cok erken kalkti anneme verdim ama bensiz durmuyor .Tam bir koala yani .
Siz nasilsiniz ?
Benimki zaten sadece memede uyuyor tam bir dudak tiryakisi .Oyun oynarken bile göğsümü acmaya calisiyorbenimkilerde babasini bile yabanciliyorlar. Iki gece kizim agladi agladi nedenini bulamadim. Dun aksam esime dedim ki birak bakalim ben uyutayim bu aksam. Hep ben ilgilendim hic aglamadi. Aksama kadar birlikteyiz hep beni goruyorlar baskasini gorunce yadirgiyorlar demekki. Gecmis olsun grip cok zor bebege gecince daha zor. Bizde yavas yavas oturma calismalari yapiyoruz bakalim teyzesi. Cok sukur bugunumuzesimdi ikisi bir uyudu ben de uyucam insallah
Canım parol, minoset dışındaki ilaçlar da bitki çayları da zararlı olabilir bence, ben olsam içmezdim doktora sormadan.mrb arkadaşlar.. tüp bebek tedavisnin 5 günündeyiz... üşüttüm sanırım ateşim var. boğazlarım ağrıyor ?? ilaç kullansam mı yoksa bitki çayları falan mı içsem.. ilerlemeden geçse.. ??
İçme. Dr bana ilaç kullanma ağrı olursa da minoset gibi ağrı kesiciler kullan dedi.mrb arkadaşlar.. tüp bebek tedavisnin 5 günündeyiz... üşüttüm sanırım ateşim var. boğazlarım ağrıyor ?? ilaç kullansam mı yoksa bitki çayları falan mı içsem.. ilerlemeden geçse.. ??
Ewet canim fshr ve dnah5 geni bozuk bizdede.ins degerin katlanarak gider canim.saglikcaklA alirsin kuzunu ins.kucaginaEvet bizde fshr ve usp9y geni bozuktu. Sanırım sizde de fshr bozuktu dimi? Hocayı aradım şimdi, değer güzel dedi tebrik etti, yarın yine kan ver katlanıp katlanmadığına bakalım dedi.
az ateşim var bide üşüyorum canımm. tamam şimdi konuşayım doktorla. tşk ederimİçme. Dr bana ilaç kullanma ağrı olursa da minoset gibi ağrı kesiciler kullan dedi.
Ateşin varsa mutlaka dr git durumunu da kadın Doğum dr söyle.
Kivi portakal falan tüket bol bol ama hasta olmadan alsaydın keşke önlemini. :)T
az ateşim var bide üşüyorum canımm. tamam şimdi konuşayım doktorla. tşk ederim
şimdi aradım da sadece parol alabilirsin dedi.. yarın kontrol var.. o zaman tekrar doktorla görüş dedi.T
az ateşim var bide üşüyorum canımm. tamam şimdi konuşayım doktorla. tşk ederim
dikkat ediyorum aslında da bol meyve yiyorum .. geçen sabah baya soğuktu o arada kaptım sanırım :-(Kivi portakal falan tüket bol bol ama hasta olmadan alsaydın keşke önlemini. :)
Ihlamur iç derse limonlu ıhlamur içersin. Ayaklarını üşütme ama ilk önce ateşini düşür.
Verme boşver o da bir stres. Bence pozitif ol güzel düşün dua et ve bekle.Kızlar sizce bir daha kan vermeli miyim? doktorum istemedi Pazartesi çağırdı direk. Napim sizce
Acaba mi diye düşünüp durcaksan ver .Ben 4 kez vermistim .Simdi sakliyorum o sonuclari .Ve degerler dun gibi aklımdaKızlar sizce bir daha kan vermeli miyim? doktorum istemedi Pazartesi çağırdı direk. Napim sizce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?