Morfolojı bozuklugu ve bızımde hızımız dusuk 1grade varıkosel var bızede ameliyat önermedıker ama bnce tek sebep varıkosel evıcap ıyı e vıtamını için promen k da iyi ama sıze ıyı gelmemiş sadece tek bir urolojı doktoruyla kalmayın bızde ögreneli ıkı ay oldu mucadele verıyorum sagolsun burdakıler cok yardımcı oluyolar , bıze dr klomen önerdı tabı herkesın farklı oluyor ,, morfolojı için evıcap ıyı bıze ıyı geldı sadece cok kullanması zararlı dıye bılıyorumCok dusuk dedı amelıyatlık kadar degıl dedıler bıde esımde kromozon bozuklugu var yanı sekılde bozukluk varmıs ılac arastırması yapmadım hıc ben bu zamana kadar
En fazla ıkı ay önerılıyor dıye bılıyorum İnşAllah artar ve bebişinize kavusursunuz4 gün kaldı sonra bırakıcaz 1 ay kullanmış olcaz toplamda bizde
En fazla ıkı ay önerılıyor dıye bılıyorum İnşAllah artar ve bebişinize kavusursunuz
Canimmm cok sagol ya darisi isteyen herkese insallah. Sen nasılsın napiyosun? Bagisiklik sistemi bebegi reddetmesin diye verdiler cok sukur ise yaradi canimYaa canim seni gorunce nasil sevindim
Ara ara profiline bakiyordum dusukten beri hic mesajin yoktu ve su haberi verdin ya, oyle mutlu oldum ki senin adina
Insallah saglicakla kucagina alirsin bebisini. cinsiyeti kiz mi erkek mi?
bu arada intralipid serum ne oluyor?
Insallah bu beklemelerinin sonucunu alacaksin canim. Evet onlarla ugrasiyorum. Oglum hasta teyzesi ishal oldu yarin dr.a goturecegiz. Uyaniklarken 5 dk baska bir is yapamiyorum. Onlar uyurken de ki uyuduklari 30 dk isimi mi yapayim dinleneyim mi yoksa kendime vakit mi ayirayim? Ama her anlarina taniklik ettigim icin ve gecen sene bu zamanlarin hayalini kurdugum icin yoruldugum her saniyeye sukrediyorum :)İyiyim canım çok şükür beklemedeyim. Sen nasılsın? Küçük kuzularla uğraşıyorsun sanırım. :)
Amin canım aminnnnn . Bu aralar sizden çoooookkkk dua bekliyorum. Çok heyecanlıyım yıllar sonra bir minnoşumu göbüşüme alacağım. Hatta dr dosyama bakarken embriyomun resmî vardı onu gördüm bakakaldım biliyormusun çok değişik oldum onlar benim mi dedim kendikendime ahhh ahhh :)Insallah bu beklemelerinin sonucunu alacaksin canim. Evet onlarla ugrasiyorum. Oglum hasta teyzesi ishal oldu yarin dr.a goturecegiz. Uyaniklarken 5 dk baska bir is yapamiyorum. Onlar uyurken de ki uyuduklari 30 dk isimi mi yapayim dinleneyim mi yoksa kendime vakit mi ayirayim? Ama her anlarina taniklik ettigim icin ve gecen sene bu zamanlarin hayalini kurdugum icin yoruldugum her saniyeye sukrediyorum :)
Artık olmadıkca benım umutsuzluk oldu asırı derecedeUmutsuzluğa kapılmayalım canım allahtan umut kesilmez normal yolla olmazsa diğer aşamalara bakıcaz artık
Cok tesekkur ederim normal yolla oldu demi suana kadar duydugum en guzel seyı duydum herkes normal yolla olmaz dedı ben ılk kendıme baktırıyodum hep fakat doktor bana dedıkı kendını cok yıpratma esınde detaylı muayne olsun sende hıcbı problem gormuyoruz dedılerBen bu arada histeroskopi ve laparoskopi olmuştum, onun sonrasında eşimin değerleri de yükselmeye başlamıştı, 3 ay kadar sonra hamile olduğumu öğrendim, aşılama denememiştik henüz, estağfurullah, sorun tabi, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
3tane urolojıyle gorustuk ayrı ayrı sımdı bıtane daha bulduk ona gıtmeyı dusunuyoruz evet malesef bıze iyi gelmedı yanı hıcbı ılerleme goremedık ılactan sonra oyuzden de umutsuzluga kapıldık aslında kaan hocadan cok memnunlar fakat ankaraya gıtme gibi bi imkanımız yok suandaMorfolojı bozuklugu ve bızımde hızımız dusuk 1grade varıkosel var bızede ameliyat önermedıker ama bnce tek sebep varıkosel evıcap ıyı e vıtamını için promen k da iyi ama sıze ıyı gelmemiş sadece tek bir urolojı doktoruyla kalmayın bızde ögreneli ıkı ay oldu mucadele verıyorum sagolsun burdakıler cok yardımcı oluyolar , bıze dr klomen önerdı tabı herkesın farklı oluyor ,, morfolojı için evıcap ıyı bıze ıyı geldı sadece cok kullanması zararlı dıye bılıyorum
Sizdeki sorunun derecesini bilmiyorum ama eşimdeki hız morfoloji sorununa çare bulamadık maalesef. 1.5 sene takviye kullandık hatta 2 sene. Milim ilerleyemedik üstüne bir tüp bebek parası harcadık doktor muayene falanda sayarsak onu da geçtik.Artık olmadıkca benım umutsuzluk oldu asırı derecede
Tesekkur ederim bıldıgılendırdıgınız ıcın bızım doktorumuz ılk bızı bu kadar problemle uyarmadı tup ıcın acele etmeyın bıraz bı tedavı olun dıye yonlendırdı bız ılk ogrendıgımızde dırek tup bebek yaptırmayı dusunmustuk doktorumuz oyle dedıkten sonra bekledım tedavı ıcın evet malesef kı ılaclar kurler bır mılım bızde de bır ılerleme olmadı sızın yazdıklarınızı okuduktan sonra buraya yazmaya karar verdım cunku caresızlık cok kotu bır durum bıde esımde spermde sekıl bozuklugu varmıs oyle demıstı kromozon da olup olmadıgını bılmıyorumSizdeki sorunun derecesini bilmiyorum ama eşimdeki hız morfoloji sorununa çare bulamadık maalesef. 1.5 sene takviye kullandık hatta 2 sene. Milim ilerleyemedik üstüne bir tüp bebek parası harcadık doktor muayene falanda sayarsak onu da geçtik.
Ümitsizlik vermek istemem ama bazen de gerçeklerden bahsetmek gerekir. Eğerki kullandığınız takviyeler size 3 ay içerisinde fayda sağlamazsa örneğin hızınız %10 du 20 olmazsa 15 olmazsa zamanınıza ve paranıza yazık etmeyin. Bu benim düşüncem. Ben tüp bebeğe başladım Allah’a şükür 5 blast embriyom oldu genetikten sağlıklı gelmesini bekliyorum inşallah sağlıklı gelirse transfer olacak.
Bu arada morfoloji bozukluğu kromozom bozukluğu demek değil. Siz mi yazmıştınız karıştırmış olmayayım ama eklemek istedim.
Tekrar geçmiş olsun.
Bizde de genelde 0 çıkıyor ama düzen lab yaptırdığımız spermiyogramlarda 2/3 çıkmıştı bazen 1. Bizim sayımız artıyordu fakat hızda %1lik bile bir artış elde edemedik. Ameliyatta olduk Kaan aydosada gittik. Tedavimiz 3 ay sürdü ve ilerleme olmayınca tüp bebek dedi ve çok üzüldüm giden zamana ayrı emeğime ayrı ödediklerine ayrı. Umarım siz aşama kaydedersiniz.Tesekkur ederim bıldıgılendırdıgınız ıcın bızım doktorumuz ılk bızı bu kadar problemle uyarmadı tup ıcın acele etmeyın bıraz bı tedavı olun dıye yonlendırdı bız ılk ogrendıgımızde dırek tup bebek yaptırmayı dusunmustuk doktorumuz oyle dedıkten sonra bekledım tedavı ıcın evet malesef kı ılaclar kurler bır mılım bızde de bır ılerleme olmadı sızın yazdıklarınızı okuduktan sonra buraya yazmaya karar verdım cunku caresızlık cok kotu bır durum bıde esımde spermde sekıl bozuklugu varmıs oyle demıstı kromozon da olup olmadıgını bılmıyorum
Evet malesef bır tup bebek kadar doktorlara gıde gele harcıyoruz yanı cozum yoksa deneyelım tup bebekte artık zaten ama cogu ınsan tup bebekte tutmuyo dıye soyluyorlar moralım alt ust oldu sız yaptırdınız mı tup bebek ?Bizde de genelde 0 çıkıyor ama düzen lab yaptırdığımız spermiyogramlarda 2/3 çıkmıştı bazen 1. Bizim sayımız artıyordu fakat hızda %1lik bile bir artış elde edemedik. Ameliyatta olduk Kaan aydosada gittik. Tedavimiz 3 ay sürdü ve ilerleme olmayınca tüp bebek dedi ve çok üzüldüm giden zamana ayrı emeğime ayrı ödediklerine ayrı. Umarım siz aşama kaydedersiniz.
Maalesef bir garantisi Yok ama size şunu söyliyeyim belki umut olur. Bizim en son testimizde sayımız 32 milyon. İleri yavaş hız %2 yerinde %7 çıkmıştı. Zaten genelde fazlasını hiç göremedik. Hep haraketsizlik %91/97 arası çıkıyor. Döllenme bile olmaz diye endişeleniyordum sürekli ağlıyordum neden hiçbirşey işe yaramıyor diye. Artık psikolojim bozulmaya başlamıştı bunları düşüne düşüne. Artık yeter ne olacaksa olsun dedim ve Şişli Memorial da Semra hocanın ekibiyle başladım. Eşimde yıkama sonrası sperm 2 milyon bile çıkmıyordu toplan ileri haraket eden sperminiz 500 tane falandı ama şuan 5 tane 5. Gün embriyom var. Bu kadar berbat değerlerden 4 1. Kalite 1 tanede 2. Kalite embriyom oldu. Ben genetiğe gönderdim inşallah sağlıklı gelmelerini bekliyorum. Bizim spermlerde morfoloji sorunu da vardı ayrıca bunun içinde ımsı yöntemi kullanıldı. Sizde İstanbuldasınız sanırım bence Şişli Memorial bu konuda çok başarılı.Evet malesef bır tup bebek kadar doktorlara gıde gele harcıyoruz yanı cozum yoksa deneyelım tup bebekte artık zaten ama cogu ınsan tup bebekte tutmuyo dıye soyluyorlar moralım alt ust oldu sız yaptırdınız mı tup bebek ?
15 milyon sperm %14 haraketli spermle 32 milyon %7 haraket arasında hiç fark Yok böyle düşünün. Hızınız yüksekse sayı çok da önemli değil. Birde Kaan aydos bize sperra vermişti o sayımızı yükseltmişti.Ne kadar güzel anlatmıssınız tesekkur ederim bızım sayımız 32mılyon bıle degıl ve evet bızımkınde de morfolojı bozukluk cıktı yanı büyükbas dedıklerı olay varmıs. Evet bızde istanbuldayız oranın ismini cok duydum oraya gıtmedık acıbademı kullandık hep bıde orayı degerlendırelım orda iyi bi urolojıde var mı gıttıgınız o tedavıyı bızde duyduk ve sımdı gitmek istedigimiz doktor ımsı tedavısı de yapıp ayırıyomus dedıler tavsıye ettıler oraya da gıdelım dedık. Sızden farklı bır durumda degılım psıkolojıkman hem coktum hemde artık ne uyku duzenım kaldı ne de hayat duzenım ınsanı cok yoruyo
İnşallahh güzell sonuclar alırsınız Rabbim isteyen herkese verir inşallah bunları yasamayan cekmeyen bir ınsan kesınlikle anlamaz. Cok guzel anlatmıssınız o duyguları 1yıldır ugrasıyoruz bızde hıcbır ılerle kaydedememek butun hayallerımı yıktı benım evet Bülent beye de gittim ben nerdeyse 8-9tane kadın dogumcuya gıttım ve bir problem gormedıler cok saglıklı ve daha cabuk hamıle kalırsın dedı hepsı tabı esımde azıcık olsa ılerle olsa ya da asılama yapalım demelerını bekledık bızde deniyoruz yapıyoruz kurlerı hıcbısey degısmemıs ben kendıme de yaptım daha mı kolay olur dıye kürlerden önere bilecegınız yumurta kalıtesını artırmak ıcın varsa bıldıklerınız paylasırsanız sevınırım artık zaten son care olmuyosa tup deneyelım en azından boyle bızde hıcbır yere varamadık sureklı beklıyoruz15 milyon sperm %14 haraketli spermle 32 milyon %7 haraket arasında hiç fark Yok böyle düşünün. Hızınız yüksekse sayı çok da önemli değil. Birde Kaan aydos bize sperra vermişti o sayımızı yükseltmişti.
Memorialda iyi bir ürolog var infertilite ile ilgileniyor. Yönlendiriyorlar zaten hemen. Siz Bülent tıraşamı gidiyorsunuz? Görüşme bile olsa bence memoriala gidin. Hatta burada topiği var girin okuyun araştırın. Bu arada kendi yumurtalarınızın kalitesini arttırın. Hem eşiniz hemde kendiniz hazırlanın inşallah sonucu da güzel olur. Gerçekten hiç bir ilerleme kat edememiş biri olarak çok pişmanım. 3 ay kadar deneyin isterseniz ama olmuyorsa ilerle göremiyorsanız kabullenmekten başka çareniz yok demektir. Ben 2 sene kadar geciktim. Aynı durumları yaladım. Hep uyusam uyanmasam diyordum. İnsanın gözünü açar açmaz aklına ilk gelen şey çocuğum olmuyor takviyeler işe yaramıyor acaba hiç anne olamayacakmıyım? Gibi şeyler gelir mi? Geliyor işte hayatın hep böyle olacakmış gibi hissediyorsun.
Ama şuan hamile olmasam bile. Olma olasılığımın varlığı bile beni motive ediyor. Bu tedavide olmasa da er ya da geç olacak inşallah diyorum kendime. Çünkü güzel embriyolarım oluştu. Artık bebeğimin hayalini kurabiliyorum. Onun doğacak ihtiyaçları için Bile birşeyler bakabiliyorum. Hayal kurmaktan korkmuyorum. Sizde güçlü olum lütfen. İnşallah herşey daha güzel olur.
Senden sonra ben de bi dusuk yaptim nisanda.Canimmm cok sagol ya darisi isteyen herkese insallah. Sen nasılsın napiyosun? Bagisiklik sistemi bebegi reddetmesin diye verdiler cok sukur ise yaradi canim
Cok gecmis olsun canim.insallah bi daha yasamazsin. Yok testlerde bisey yoktu. Dusuklere sebep bulunamayinca bunu denedik. İnternette cok okudum tekrarlayan düşüklerde ise yaradigini. Cok sukur yaradi bende deSenden sonra ben de bi dusuk yaptim nisanda.
Sonrasinda yeni bir sehre geldik rahim filmimde tuplerden biri tikanik digeri az gecis goruldu.
rahim icinde yine polipler var. guya 15 tatilde baslayacaktik ama bu sefer de babamin rahatsizligi cikti ortaya ve kendimden one yoneldik.
Biran once histereskopi olup tedaviye baslayacagim ben de.
peki bagisikliginin baskilanmasi gerektigini nasil anladiniz testle mi
Estağfurullah canım, evet normal yolla oldu, lütfen kendini yıpratma, bize de doktor sizin ancak tüp bebek olur demişti, eşimin ileri hızlı hareketlisi %2 idi o zaman ve morfolojisi de %3’tü, bu konuda bence tek bir doğru yok, bir yerden sonra her şey kader-kısmet işi ve neyin vesile olup olmayacağını Allah bilir. Siz yine de Progeny m’i deneyin bence ve omega 3 olarak da Krilom omega 3 astaksantin isimli bit antioksidan içeriyor, ve herşeyden önemlisi sigara bence, sigara varsa bence sonuç almak zor, herşeyi mahveden, başa döndüren bir illet bence. 1 ay deneyip test verin olmazsa, artış olduğunu görürseniz devam edersiniz, eğer olmazsa da tüp bebek denersiniz, tüp bebek öncesi için de güçlendirmiş olursunuz en kötü ihtimal. Bir de yumurtlama günlerinizi takip edin, ben ovulasyon testi kullanmıştım.Cok tesekkur ederim normal yolla oldu demi suana kadar duydugum en guzel seyı duydum herkes normal yolla olmaz dedı ben ılk kendıme baktırıyodum hep fakat doktor bana dedıkı kendını cok yıpratma esınde detaylı muayne olsun sende hıcbı problem gormuyoruz dedıler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?