Eğer son kararınız tüp bebek olursa da Yücel Karaman’ın Brüksel Tüp Bebek Merkezi ile de görüşmenizi öneririm, kendisi benim ameliyatlarımı yapmıştı, gerçekten çok titiz bir ve işinde uzman bir doktor.Ben bu arada histeroskopi ve laparoskopi olmuştum, onun sonrasında eşimin değerleri de yükselmeye başlamıştı, 3 ay kadar sonra hamile olduğumu öğrendim, aşılama denememiştik henüz, estağfurullah, sorun tabi, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Ne kadar güzel seyler demişsiniz Rabbim evladınızı size bagıslasın. Bunu duydugum ilk defa sizsiniz dogal yolla olan. Bızım bundan 3ay önceki testimizde morfoloji 0cıkmıstı sımdı bitane daha mı verelım test sigarayı bıraktı tam anlamıyla dıyemıyorum yanı gunluk gene 1-2-3 iciyo 3u cok asmıyo ama yine de bırakmadı e vitamını de kullandınız mı omega 3 harıcınde ? Bide kusura bakmazsanız uroloji doktorunuz kımdı o mu yonlendırdı sıze bunları yoksa kendınız mı kullandınız ? Sizde de bir problem var mıydı yani sizde bi yandan yumurtalık ıcın bıseyler yaptınız mı? Bu kadar cok soru sordum özur dılerım cok merak ediyorumEstağfurullah canım, evet normal yolla oldu, lütfen kendini yıpratma, bize de doktor sizin ancak tüp bebek olur demişti, eşimin ileri hızlı hareketlisi %2 idi o zaman ve morfolojisi de %3’tü, bu konuda bence tek bir doğru yok, bir yerden sonra her şey kader-kısmet işi ve neyin vesile olup olmayacağını Allah bilir. Siz yine de Progeny m’i deneyin bence ve omega 3 olarak da Krilom omega 3 astaksantin isimli bit antioksidan içeriyor, ve herşeyden önemlisi sigara bence, sigara varsa bence sonuç almak zor, herşeyi mahveden, başa döndüren bir illet bence. 1 ay deneyip test verin olmazsa, artış olduğunu görürseniz devam edersiniz, eğer olmazsa da tüp bebek denersiniz, tüp bebek öncesi için de güçlendirmiş olursunuz en kötü ihtimal. Bir de yumurtlama günlerinizi takip edin, ben ovulasyon testi kullanmıştım.
Rica ederim canım ne demek, yaşadıklarımızı paylaşıyoruz hepimiz, faydası olursa ne mutlu, bende rahimde şekil bozukluğu ve bir tüpte sıvı birikmesi vardı, o nedenle ameliyat olmuştum Ekim’de. Onun dışında başka sorun yoktu benden kaynaklı, fakat yaş ilerliyordu tabi, onu da doktorlar bazen dezavantaj olarak görüyor tabi. Eşim Şişli Kolan Hastanesi’nde üroloji uzmanı Oğuzhan Bey’ e muayene olmuştu, konunun uzmanı olan ürologlara gidecek vaktimiz olmamıştı bizim, eşim hafta sonu dahil yoğun çalışıyordu. Onun yorumu da doğal yolla denememiz, gerekirse sonra yardımcı üreme tekniklerine geçebileceğimiz yönündeydi. Progeny m’i üroloji uzmanı vermişti eşime, omega 3’ ü ise benim kadın doğum doktorum ikimiz için vermişti, bir de bana pregnacare conception vermişti, folik asit ve vitamin takviyesi olarak. Ayrıca e vitamini almadık içeriğinde olduğu için multivitaminlerin. Bence sigarayı bırakamıyorsa eşiniz hiç olmazsa nikotin bandı ya da nikotin sakızı deneyebilir, çünkü sigaranın dumanı DNA hasarına yol açan kısımmış. İsterseniz en az 1 ay takviye değiştirip deneyin ve ilerleme olup olmadığını görmek için sonra test verin. İnşallah hayırlı haberlerle gelirsiniz.Ne kadar güzel seyler demişsiniz Rabbim evladınızı size bagıslasın. Bunu duydugum ilk defa sizsiniz dogal yolla olan. Bızım bundan 3ay önceki testimizde morfoloji 0cıkmıstı sımdı bitane daha mı verelım test sigarayı bıraktı tam anlamıyla dıyemıyorum yanı gunluk gene 1-2-3 iciyo 3u cok asmıyo ama yine de bırakmadı e vitamını de kullandınız mı omega 3 harıcınde ? Bide kusura bakmazsanız uroloji doktorunuz kımdı o mu yonlendırdı sıze bunları yoksa kendınız mı kullandınız ? Sizde de bir problem var mıydı yani sizde bi yandan yumurtalık ıcın bıseyler yaptınız mı? Bu kadar cok soru sordum özur dılerım cok merak ediyorum
M MoralbozukEğer son kararınız tüp bebek olursa da Yücel Karaman’ın Brüksel Tüp Bebek Merkezi ile de görüşmenizi öneririm, kendisi benim ameliyatlarımı yapmıştı, gerçekten çok titiz bir ve işinde uzman bir doktor.
Sİzde sorun olmaması da çok iyi, bence yumurta rezervi yetersizse çare çok daha zor ama sperm için çare daha fazla var, ya da pco gibi rahatsızlığınız da yoksa çok şanslısınız, onlar da sıkıntı ve uğraş isteyen süreçler sonuçta. İnşallah siz de müjdeyle gelirsiniz.Ne kadar güzel seyler demişsiniz Rabbim evladınızı size bagıslasın. Bunu duydugum ilk defa sizsiniz dogal yolla olan. Bızım bundan 3ay önceki testimizde morfoloji 0cıkmıstı sımdı bitane daha mı verelım test sigarayı bıraktı tam anlamıyla dıyemıyorum yanı gunluk gene 1-2-3 iciyo 3u cok asmıyo ama yine de bırakmadı e vitamını de kullandınız mı omega 3 harıcınde ? Bide kusura bakmazsanız uroloji doktorunuz kımdı o mu yonlendırdı sıze bunları yoksa kendınız mı kullandınız ? Sizde de bir problem var mıydı yani sizde bi yandan yumurtalık ıcın bıseyler yaptınız mı? Bu kadar cok soru sordum özur dılerım cok merak ediyorum
Evet burda destek oldugunuzu gordugum ıcın yazmıstım yanılmamısım cok guzel destek oldunuz. 1yıldır kullanıyorum folıkasıt ama son 2aydır ıcmıyorum tamen bırakmıstım bana ondan baska hıcbı vıtamın takvıye vermedı kadındogumcumuz rahım fılmını bıle önermedı kendıne ezıyet etme dedı. Tabı yas ılerlıyo bı yandan ve bekleme surecınce bız durmuyoruz zaman hızla gecıyo en cok bu uzuyo. Dedıklerınızı uyguluycam ondan sonra test verelım tekrardan bakalım bı degısme var mıRica ederim canım ne demek, yaşadıklarımızı paylaşıyoruz hepimiz, faydası olursa ne mutlu, bende rahimde şekil bozukluğu ve bir tüpte sıvı birikmesi vardı, o nedenle ameliyat olmuştum Ekim’de. Onun dışında başka sorun yoktu benden kaynaklı, fakat yaş ilerliyordu tabi, onu da doktorlar bazen dezavantaj olarak görüyor tabi. Eşim Şişli Kolan Hastanesi’nde üroloji uzmanı Oğuzhan Bey’ e muayene olmuştu, konunun uzmanı olan ürologlara gidecek vaktimiz olmamıştı bizim, eşim hafta sonu dahil yoğun çalışıyordu. Onun yorumu da doğal yolla denememiz, gerekirse sonra yardımcı üreme tekniklerine geçebileceğimiz yönündeydi. Progeny m’i üroloji uzmanı vermişti eşime, omega 3’ ü ise benim kadın doğum doktorum ikimiz için vermişti, bir de bana pregnacare conception vermişti, folik asit ve vitamin takviyesi olarak. Ayrıca e vitamini almadık içeriğinde olduğu için multivitaminlerin. Bence sigarayı bırakamıyorsa eşiniz hiç olmazsa nikotin bandı ya da nikotin sakızı deneyebilir, çünkü sigaranın dumanı DNA hasarına yol açan kısımmış. İsterseniz en az 1 ay takviye değiştirip deneyin ve ilerleme olup olmadığını görmek için sonra test verin. İnşallah hayırlı haberlerle gelirsiniz.
Dedıklerınızı doktorlarda dedı cunku ben ılk hep kendımde aradım problemı yumurta rezervine baktırdık gayet normal denıldı. Benım duydugum kadarıyla da erkekteki olan problemın cozulmesı daha zor dıyolar etrafımızdakı ınsanlar bıde ustune hıcbır ılerleme goremeyınce hayaller yıkıldıSİzde sorun olmaması da çok iyi, bence yumurta rezervi yetersizse çare çok daha zor ama sperm için çare daha fazla var, ya da pco gibi rahatsızlığınız da yoksa çok şanslısınız, onlar da sıkıntı ve uğraş isteyen süreçler sonuçta. İnşallah siz de müjdeyle gelirsiniz.
Lütfen öyle düşünmeyin, Allah’ın izni ile inşallah siz de pozitif sonuçla gelirsiniz, erkekte azosperm vakalarında bile bir şekilde sonuç alanlar olduğunu okuyoruz burada, ama yumurta yoksa, erken menopoz varsa onda durum daha zor inanın arkadaşlarımda gördüğüm, ama rahim filmini de çektirin bu arada müsait olduğunuz zamanda.Dedıklerınızı doktorlarda dedı cunku ben ılk hep kendımde aradım problemı yumurta rezervine baktırdık gayet normal denıldı. Benım duydugum kadarıyla da erkekteki olan problemın cozulmesı daha zor dıyolar etrafımızdakı ınsanlar bıde ustune hıcbır ılerleme goremeyınce hayaller yıkıldı
İnşallahhhh keşkee görsekk hepımız o guzel haberlerı ama ıcımde hıcbı kıpırtı yok olmuycak gibi. Ozaman esım onları deneyene kadar bende rahım fılmı cektırıyım bu ay bide ona baktırmıs olurumLütfen öyle düşünmeyin, Allah’ın izni ile inşallah siz de pozitif sonuçla gelirsiniz, erkekte azosperm vakalarında bile bir şekilde sonuç alanlar olduğunu okuyoruz burada, ama yumurta yoksa, erken menopoz varsa onda durum daha zor inanın arkadaşlarımda gördüğüm, ama rahim filmini de çektirin bu arada müsait olduğunuz zamanda.
Amin inşallah. Sizde problem olmaması çok güzel. Erkek infertilitesinde tüp bebek aşamasında kadım Doğum uzmanı kadar lab da çok önemli. Sonuçta spermi seçen lab. Çalışanları.İnşallahh güzell sonuclar alırsınız Rabbim isteyen herkese verir inşallah bunları yasamayan cekmeyen bir ınsan kesınlikle anlamaz. Cok guzel anlatmıssınız o duyguları 1yıldır ugrasıyoruz bızde hıcbır ılerle kaydedememek butun hayallerımı yıktı benım evet Bülent beye de gittim ben nerdeyse 8-9tane kadın dogumcuya gıttım ve bir problem gormedıler cok saglıklı ve daha cabuk hamıle kalırsın dedı hepsı tabı esımde azıcık olsa ılerle olsa ya da asılama yapalım demelerını bekledık bızde deniyoruz yapıyoruz kurlerı hıcbısey degısmemıs ben kendıme de yaptım daha mı kolay olur dıye kürlerden önere bilecegınız yumurta kalıtesını artırmak ıcın varsa bıldıklerınız paylasırsanız sevınırım artık zaten son care olmuyosa tup deneyelım en azından boyle bızde hıcbır yere varamadık sureklı beklıyoruz
Tabiki etkili olabilir ama tam anlamıyla olması için ne kadar tüketmelisin bilemeyeceğim. Takviye daha etkili olur.Saklicennet resvaratolu ben de cok duydm ama pahaliyms iceriginde uzumden elde ediylr sanrm saf uzum suyu yda kuru uzum yesek etkili olrmu acaba:)
Evet bizi Bülent bey tüp bebek dedı yonlendırmedı bıle oyuzden bız akısına bıraktık bıraz duzelme olsun diye aslında cok istıyorum Kaan beye gorunmesını ankaraya gıtme gıbı bı ımkan yok suan malesef.istanbulda Levent ,Celalettın bide Tansel di sanırım 3doktor onerdıler bize . İnaniyorum Allah ol diyince olur ona bısey dıyemıyorum. Allahm hepımıze nasıp eder inşallah. Benım ılk kadın dogumcum bana folıgı b12lı falan vıtamınlı vermıstı bende kabarma oldu alerji yaptı dahılıye gıttık genel bı tarama butun degerlere baktırdım b12 asırı yuksek cıkmıstı o kadar saglıklı beslenmeme ragmen hersey normal cıkmıstı ama omegayı bende kullanabılırım denerım en azından ünideyken takvıye olarak kullanmıstım cok tesekkur ederimAmin inşallah. Sizde problem olmaması çok güzel. Erkek infertilitesinde tüp bebek aşamasında kadım Doğum uzmanı kadar lab da çok önemli. Sonuçta spermi seçen lab. Çalışanları.
Biz ürolog olarak Kaan aydos Levent Türk ve bir kaç tane de devlete gittik.
Bülent tıraştan maalesef erkek üzerine problemlerde memnun kalan hiç duymadım belkide bana denk gelmedi. İnşallah gönlünüzden geçtiği gibi ilerler süreç. Belkide ummadık zamanda doğal yoldan olur. Burada azospermi olan bir arkadaşın doğal yoldan çocuğu olmuştu çok şaşırtıcı ama rabbim ol dedi mi oluyor işte...
Ben pcoluyum bir çok takviye kullandım işe yaradığını düşünüyorum. Özellikle antioksidan içeren takviyeler kullanım resveratrol q10 astaksantin gibi bu işte en önemli şey araştırmak vitamin değerlerinize baktırın eksikleri tamamlamaya çalışın. Omega 3ü sizde eşinizde kullanın.
Sizin için gonamax, prowomen. Lifetime resveratrol, ocean omega 3 önerebileceğim takviyeler tabi bunların arasından siz hangisini uygun görürseniz bileşenlerine göre birbirini tamamlayanları kullanabilirsiniz. Ben kullandım faydasını gördüm yumurtalarım kaliteliydi. Fsh değerim düştü vs. Yan etki sizin bünyenizde yapar mı orasını maalesef bilemiyorum.
Eşiniz için takviye önermiyorum dediğim gibi biz herşeyi kullandık fayda görmedik. Burada yazılanlar sizi yönlendirebilir.
Anladim yani tamamen doktorun insiyatifinde birsey.Cok gecmis olsun canim.insallah bi daha yasamazsin. Yok testlerde bisey yoktu. Dusuklere sebep bulunamayinca bunu denedik. İnternette cok okudum tekrarlayan düşüklerde ise yaradigini. Cok sukur yaradi bende de
Aynen benim gittigim yerde tekrarlayan dusuklerde cok büyük basari elde edilmis o yuzden uyguluyolarAnladim yani tamamen doktorun insiyatifinde birsey.
Denemekte fayda var ozaman
Ben henuz gtmedm ama baskent gogsen ve hulisi hoca hakkinda guzelseylr duydum sende bi arastr istrsnKızlar bidaki ay tüp bebeğe başlamayı düşünüyoruz Ankara'da oturuyoruz Ankara'da hangi tüp bebek merkezini önerirsiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?