- 30 Ekim 2017
- 6.318
- 6.577
- 198
Teşhis koyulmuş o zaman. İnşallah hayırlısı olur. Onlar daha iyi bilirler. Bir yerden başlamak lazım.Evet cnm her seyine bakildi testis yetmezligi var 15 yasinda kabakulak gecirmis testisi de sismis fsh yuksek ztn bndan dolayi tikanikliktan suphelenmiyorlar. Alaninda uzman bi dr ozellikle azospermde. Tansel kaplancana gidiyor esim suan ama ben tup bebege gecebilirsek sisli memorial istiyorm. Semra hanima muayene olmstm murat basari gorun demisti o ne derse o sekilde alalim spermleri dedi biz de o sirada tansel beye basladigimiz icin daha gitmemistik. Heralde ona goruncez bir iki ay icinde
Bize tese değil ama tesa yöntemini öneren doktor da olmuştu. Yani testisden küçük bir iğne ile sperm aspire ediliyor. O yöntem size uygun olur mu acaba ?Teşekkür ederim.
Ben de ne yapacağımı şaşırdım. Eşimde sperm yok, yıkama sonrası 6 7 adet hareketsiz çıkıyor. 4 5 ay kadar oldu merional iğne denedik, vitaminler denedik son 1 aydır da klomen denedik ama aynı kaldı. Bu durumda azosperm de sayılmıyor bundan dolayı ameliyat da yapmak istemiyor doktorlar. Hareketsiz spermle de hamile kalan var dene dedi üroloğumuz ama tabi size baktığımda yine milyonlarca sperm varmış ve bunların arasından 4 yumurtanız döllenmiş. Ben yıkama sonrası bile hareket etmeyen 5 spermle tüp bebek denesem bi dert denemesem bir dert. Kimse de canlılık testi yapalım demedi belki bu kadar az sayıya yapılmıyordur. Burayı okuduğumda milyon spermi olanlar kendilerini umutsuz vaka görüyor ben halime üzülüyorum. Azosperm konusuna gittiğimde de ameliyatla bile 1 tane spermi çıkmamış kişiler var. Tese ile 4 adet sperm çıkıp hamile kalan var, hatta şimdi türkiyede ilk defa olgunlaşmamış sperm hücresiyle hamile kalan olmuş. Bunları duyunca da hemen yarın tüp yaptırasım geliyor.
Iste ben de aslinda oyle olsun istiyorum tansel beye de soyledm mesa diye bi yontem var igneli onu sordm ama esimde cok az uretim oldugu icin, igneyle de girsem ordan doku alcam sperm ureten doku iyice azalcak eger tutmazsa ikinciyi denemeye kalktiginizda sperm hic bulunamayabilir bu sefer dedi. Ayrica iceri bakildiginda hareketli olacaginin garantisi de yok. Ondan dolayi cok caresiz kaldim zaten. Allah yardim eder insallah hepimize. Hayirlisi kalbimdeki gibi olsun diye dua ediyorum hepBize tese değil ama tesa yöntemini öneren doktor da olmuştu. Yani testisden küçük bir iğne ile sperm aspire ediliyor. O yöntem size uygun olur mu acaba ?
Tesede dediğiniz doğru. Tesada da mı doku alınıyormuş? Ben sadece sperm alınıyor diye biliyordum.Iste ben de aslinda oyle olsun istiyorum tansel beye de soyledm mesa diye bi yontem var igneli onu sordm ama esimde cok az uretim oldugu icin, igneyle de girsem ordan doku alcam sperm ureten doku iyice azalcak eger tutmazsa ikinciyi denemeye kalktiginizda sperm hic bulunamayabilir bu sefer dedi. Ayrica iceri bakildiginda hareketli olacaginin garantisi de yok. Ondan dolayi cok caresiz kaldim zaten. Allah yardim eder insallah hepimize. Hayirlisi kalbimdeki gibi olsun diye dua ediyorum hep
Cok sagol canimm :) evet normal oldu cok sukur epidural aldim cok rahat geçtiKaç gündür seni bekliyorum çok sevindim. Normal mi oldu. Allah bağışlasın bebeğini.
Tansel beyi ben de duymuştum. Azosperm olan uzaktan bir tanıdığımız ona gidiyormuş. Değerlerinde gelişme olmuş diye bize de o doktoru önermişlerdi. Biz Ankara'da Kaan hocayla halen tedavide olduğumuz için gitmemiştik. Azosperm testleri daha değişik, bazen azosperm topiğini okuyorum ama ben de anlamıyorum. Bu işler bol sabır gerektiriyor. İnşallah meleğinize kavuşursunuz, dua edeceğim sizin için de.Iste ben de aslinda oyle olsun istiyorum tansel beye de soyledm mesa diye bi yontem var igneli onu sordm ama esimde cok az uretim oldugu icin, igneyle de girsem ordan doku alcam sperm ureten doku iyice azalcak eger tutmazsa ikinciyi denemeye kalktiginizda sperm hic bulunamayabilir bu sefer dedi. Ayrica iceri bakildiginda hareketli olacaginin garantisi de yok. Ondan dolayi cok caresiz kaldim zaten. Allah yardim eder insallah hepimize. Hayirlisi kalbimdeki gibi olsun diye dua ediyorum hep
Merhaba; Biz kullandık promen k. Kullanmadan önce ileri hızlı hareketimiz %10 yavaş ileri hızlı hareketimizde %15 ti. İlaçtan sonra ileri hızlı değişmedi. Yavaş ileri hareketli %20 oldu. Çokta faydası olmadı. Şuan progenym kullanıyor. Sanırım 3. Kutu. Sonuç ne olur bilemem. Prowomen benim kadın doğum drm. Israrla iç diyor bana. Düzenli adet olduğum için içmiyorum artık. İlaç manyağı olduk çıktık çünkü. Umarım kısa sürede güzel haberlerle gelirsiniz.
Allah yardımcınız olsun bizim durumumuzda aynı sayı ve hareket çok düşük eşim aktardan bi karışım aldı onu kullanıyo faydası olmazsa bizde tüp bebeğe yönelicezHerkese merhaba.
1 yıl önce bebek sahibi olmak isteyip doktora göründüm. Hiçbir sıkıntım yoktu, denemelere başladık. Olmayınca eşim doktora gitti ve sol tarafta varikosel, %97 morfoloji bozukluğu, 2-3 milyon sperm sayısı ve hız çok çok düşük bir sonuç aldık.
Testi özel de olmak üzere 3 kez yaptırdık ve ameliyat olursanız değerleriniz düzelir denildi.
Progenym, keçiboynuzu özü ve meyvesi, çakşır otu ve içerisinde 15-20 çeşit baharatlı-ballı macun yediriyorum eşime.
Kendi doktoruma eşimin sonuçlarını göstermeme yakın geçen hafta kimyasal gebelik geçirdiğimi farketmiştim ama dört gün kahverengi kanama 15-17 beta sonucunda normal adet kanamam başladı.
Bugün kendi doktorumla görüştüm.
Kimyasal gebelik geçirdiğim kesinleşti.
Eşimin spermiyogram sonuçlarının çok kötü olduğunu söyledi. Bu durumda hamile kalsam da tüm gebeliklerim düşükle sonuçlanırmış.
Yaptıracağım testler şunlar:
Kimyasal gebelik sonucu rahimimin kontrolü için ayrıntılı rahim filmi (adetin bittiği günden itibaren üç gün içinde)
Eşimle birlikte ayrıntılı gen analizi ve karyotip testi
Hem hastahanede test verdim hem de sağlık ocağında ayrıntılı bir kan testi vereceğim.
Eşim yine sperm testi verecek.Progenym kullanmaya devam edecek.
Ben de kilo vermem için glifor ve folik asit için folidoce kullanacağım. Folbiolü kesinlikle önermediğini söyledi.
Ancak asla varikosel ameliyatı önermiyorum, değerler daha da düşüyor dedi.
Sanırım yolumuz tüp bebeğe doğru gidiyor.
Sizlerin yorumlarını bekliyorum.
Forumu da okuyorum ama benzer süreçleri geçirenler var mıdır?
Hakkımızda hayırlısı olsun.
Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah.Allah yardımcınız olsun bizim durumumuzda aynı sayı ve hareket çok düşük eşim aktardan bi karışım aldı onu kullanıyo faydası olmazsa bizde tüp bebeğe yönelicez
Varikosel öneren de var önermeyende.ama bence hormonal bir sorun yoksa,DNA hasarı,ros,canlılıkta sorun yoksa sperm sayısını ve hızını morfolojisini varikosel etkiliyosa ameliyat olmalı. Benim eşim oldu ameliyat eylülde henüz gebelik olmadı ama morfoloji 6 ya yükseldi, önceden 2-3 arasıydı.Daha önceden 4 negatif tüp denememiz olmuştu.Herkese merhaba.
1 yıl önce bebek sahibi olmak isteyip doktora göründüm. Hiçbir sıkıntım yoktu, denemelere başladık. Olmayınca eşim doktora gitti ve sol tarafta varikosel, %97 morfoloji bozukluğu, 2-3 milyon sperm sayısı ve hız çok çok düşük bir sonuç aldık.
Testi özel de olmak üzere 3 kez yaptırdık ve ameliyat olursanız değerleriniz düzelir denildi.
Progenym, keçiboynuzu özü ve meyvesi, çakşır otu ve içerisinde 15-20 çeşit baharatlı-ballı macun yediriyorum eşime.
Kendi doktoruma eşimin sonuçlarını göstermeme yakın geçen hafta kimyasal gebelik geçirdiğimi farketmiştim ama dört gün kahverengi kanama 15-17 beta sonucunda normal adet kanamam başladı.
Bugün kendi doktorumla görüştüm.
Kimyasal gebelik geçirdiğim kesinleşti.
Eşimin spermiyogram sonuçlarının çok kötü olduğunu söyledi. Bu durumda hamile kalsam da tüm gebeliklerim düşükle sonuçlanırmış.
Yaptıracağım testler şunlar:
Kimyasal gebelik sonucu rahimimin kontrolü için ayrıntılı rahim filmi (adetin bittiği günden itibaren üç gün içinde)
Eşimle birlikte ayrıntılı gen analizi ve karyotip testi
Hem hastahanede test verdim hem de sağlık ocağında ayrıntılı bir kan testi vereceğim.
Eşim yine sperm testi verecek.Progenym kullanmaya devam edecek.
Ben de kilo vermem için glifor ve folik asit için folidoce kullanacağım. Folbiolü kesinlikle önermediğini söyledi.
Ancak asla varikosel ameliyatı önermiyorum, değerler daha da düşüyor dedi.
Sanırım yolumuz tüp bebeğe doğru gidiyor.
Sizlerin yorumlarını bekliyorum.
Forumu da okuyorum ama benzer süreçleri geçirenler var mıdır?
Hakkımızda hayırlısı olsun.
Progeny m içeriği çok iyi değil mg lar çok düşük.promotil men içeriği daha iyi bence bi araştırınAllah hepimizin yardımcısı olsun inşallah.
Tüp bebek süreci de kolay değilmiş.
Bana doktorum hemen tüp bebek demedi ama verdiği testlerin sonucuna göre düşünecek sanırım.
ProgenyM alın muhakkak. Biz 15 gün içinde az da olsa artış gördük.
Tüm testleri yaptırınca umarım önümüzü görebiliriz.Varikosel öneren de var önermeyende.ama bence hormonal bir sorun yoksa,DNA hasarı,ros,canlılıkta sorun yoksa sperm sayısını ve hızını morfolojisini varikosel etkiliyosa ameliyat olmalı. Benim eşim oldu ameliyat eylülde henüz gebelik olmadı ama morfoloji 6 ya yükseldi, önceden 2-3 arasıydı.Daha önceden 4 negatif tüp denememiz olmuştu.
Onu da araştıracağım.Progeny m içeriği çok iyi değil mg lar çok düşük.promotil men içeriği daha iyi bence bi araştırın
Geçmiş olsun, dinlenin bol bol.Kızlar bu sabah kanamam oldu, bebek bizi korkuttu ama şükür iyiymiş. İğne yaptılar, rapor verdiler, şimdi evde yatıyorum. Dua edin bize.
yazının devamını okurken o kadar korktumki içim cız ettiKızlar bu sabah kanamam oldu, bebek bizi korkuttu ama şükür iyiymiş. İğne yaptılar, rapor verdiler, şimdi evde yatıyorum. Dua edin bize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?