Erkek İnfertilitesi Morfoloji, sayi, hiz problemi olup care arayanlar gelin dertleselim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Benim de 23.gunde 25.gunde geldigi olmustu ama tabi bekle ya da doktora git.ben hep bekledim devami gelmisti gitmedim

Ben bugun yerli maliyla karisik yeni yil etkinligi yapiyorum sinifta veliler de gelcek 2 saat surcek gidecekler rahatim
Iyiymis bizimkiler cuma cok zor oluyor beslenmeden sonra bir enerji patlamasi kitaplar sandalyeler havada uçuşuyor

Bizde kullanıyoruz cnm herhangi bir sıkıntı yok gıda takviye uzmanıyla görüştüm kullanılabilir dedi spermin ihriyacı olan şeyler çünkü

Canım sana birşey sormak istiyorum. Benim de adet döngüm 30-35 gün arası 5-6 ayda bir 50 ye çıktığı oldu doktora gittim rahimle alakalı bir problem görmediler. Bekarken de adet sancılarım için çok giderdim hiç birşeyin yok diyorlardı. En son bir kadına gittim ulturosonda baktı birşey yok dedi. Sonra hormon testini gösterdim lh 8 fsh 7 bana dedi ki pco olabilirsin. Şok oldum zaten eşim problemli sonra tekrar gitmedim bir de ona kafamı takmak istemiyorum. Bunca zaman fark edilmemesi anormal değilmi sence nedir? Senin adet düzeninle benim ki aynı gibi yumurtlama çatlama problemi çekiyor musuN?

Yok bence adet bu. Az önce gittim hala geliyor. Karnımda adet sancısı da başladı 2018 e 3 kişi girsek diye hayal ederken adetli gireceğim iyi mi neyse vardır bunda da bir hayır.
Üzülme canım Allah’ın taktiri işte. Dua ve sabır inşallah o günlerde gelecek. Dün gece tüp bebek bölümünü biraz okudum da halimize şükrettim. Onlar için şu yönden üzüldüm kadının eşinin %1 haraketi varmış varikosel varmış ve ağar topar tüp bebeğe geçmişler hiç bir erkeğe yönelik tedavi yok. Tutar mı bilmiyorum. Bir de bilinçli olmamıza ekstra şükrettim. Herşey güzel olacak inşallah.

Takip edenler varsa Doğal Anne sayfasini orda okudum bu yaziyi ve cok etkilendim aslinda hepimizin duygularina dokunuyor .Yalniz biz değilmişiz testlere bakarken kör olan .Bir gun herkesin boyle bir hikayesi olacak biliyorum

“Tüp bebek 4. denemedeyiz. O ay 5 tane test alıyor ve malum güne yaklaştıkça testleri yapmaya başlıyorum. İlk gün yaptığım testte tek çizgiyi görüyor ve kendimi “Tabii daha erken akıllım, olsa da çıkmaz ki,” diyerek avutuyorum. Bundan önceki aylarda, bir ışıkta bir karanlıkta, o nazlı ikinci çizgiyi görebilmek için yaptığım akrobatik hareketlerin hiçbirini yapmıyorum. Diğer gün yine sabah ezanında kalkıyor ve yine aynı teraneleri yapıp beş dakika bekliyorum ve yine yok eminim, iyice bakıyor, geri yatıyorum.

Aylardan eylül, beş eylül sabahı, seminere gitmek için giyiniyorum. Sonra gözüme bir şey çarpıyor, emin olamıyor bir daha bakıyorum. Elime almaksa en son aklıma geliyor “Canım kalk, burada bir çizgi daha var,” diyorum. "Yat uyu hayatım, her ay görüyorsun o ikinci çizgiyi," gibi bir şeyler mırıldanıyor. Adam haklı hanımlar, neredeyse her ay “Bak şurada bir karartı var gibi,” der, oradaki ikinci çizgiyi gördüğümü iddia ederdim. Bir süredir çocuk planlayıp başarısız olanlar bunu da bilirler...

Sonra koşup İlker’in karnına oturuyorum, onun da haliyle gözünü açmaktan başka çaresi kalmıyor. Biraz da alınmış gibi (yalancı çoban hikâyesini bildiniz mi) “Bu kez gerçekten var ama hem de karartı değil pembe,” diyorum. Gözünü zar zor açıyor ve testi eline alıp bakıyor, gözlerine inanmıyor gibi ve neredeyse beni düşürecek oluyor. “Ya gördün mü sana var demiştim,” diyorum, sanki daha önceki aylarda söylediklerim farklıymış gibi.
İlker sevinmek istiyor ama o lanet testlere de güvenemiyor gibi davranıyor. Ama gözlerindeki tarifsiz mutluluğu görüyorum ya bir kere, bu da yeter. Sonra o bilmiş doktor edasıyla “10 dakikadan sonra test okunmaz, yanlış sonuç verir,” diyor. Ama ben biliyordum küçük noktam orada benimle. Bundan öncede testleri bir gün beklettiğim olmuştu, belki kadınlar kulübündeki o başarı hikâyeleri gibi ertesi gün çıkar çizgi diye. Lakin hiç gözükmemişti, ta ki o aya kadar.

Testi alıp okula götürüyorum ve sık sık çantamdan çıkarıp çaktırmadan bakıyorum desem inanır mısınız? Sanırım bakıp bakıp aptalca sırıtıyorum, seminerdeyiz ama benim kafam orada değil, hiçbirini dinleyemiyorum.

Seminer nihayet bitiyor ve öğle arası İlker beni almaya geliyor. Tabii öncesinde “Gelirken test de getir,” diyorum. İlker’i görür görmez “Testi getirdin mi?” diyorum. Sırıtarak “Getirdim, getirdim,” diyor. Birazdan annesinden babasından gizli yaramazlık yapacak çocuklar gibiyiz. Utanmasak testi arabada yapıvereceğiz.

Eve kendimi zar zor atıyor ve banyoya koşuyorum. Kalbim ağzımda değil sanki bütün vücudumda atıyor. Tüm hücrelerime SOS vermiş gibiyim. Onlar da sanki tezahürat için ayağa kalkmışlar. Bir dakika iki dakika derken evet işte orada, yavaş yavaş beliriyor pembe ikinci çizgi. Koridorda volta atan can yoldaşıma koşuyor ve boynuna atlıyorum. Bilmiyorum kaç dakika o halde ağlıyor, ağlıyorum... Sanırım İlker de, gördüklerim benim gözyaşlarım mı bilemiyorum.

“Oldu mu şimdi burada mı şimdi?” diye karnımı okşuyor. “Evet galiba buralarda,” diyorum, gözlerimden akanlar ilk defa mutluluk gözyaşları oluyor...”
Annelik En Güzel Delilik Kitabından.

O minik noktam artık 4,5 yaşında, şükür
#Funda Ucuk Er

Afilim92 canım sana birşey sormak istiyorum. Arada bir zikir sayfasına bakıyorum da senin söylediğin zikirleri tek başıma veya eşimle çeksem mi daha makbul olur yoksa böyle arkadaşlarla mı? Elimden geldiğince herşeyi yapıyorum namaz dua ama zikir konusunda sıfırım onuda bırakmamak lazım sanırım.
Beni bilgilendirirsen sevinirim.

Kimin duasi makbul bilinmez benim kanaatim cok kisinin duasini alabilmek .Esinle gunluk zikirler belirleyebilir onla ayri devam edip burdakilere de ayrica katilabilirsin .Benim esim cumalari camide 1000 Ya Evvel c.c zikrini okuyordu aksatmadan akşamları da ben ona sayi veriyordum tamamliyordu .Ya Kadir Ya Halik Ya Evvel Ya Kuddûs Ya Latif c.c gibi .Zaten bir rutine oturtunca okumadan uyuyamiyorsun daha cok okuma istegin oluyor

Tamam canım çok sağol ocak ayı final haftam var atlatayım çok istiyorum. Bebeğimin gelmesine de bir yol olur belki. Senin sayfalarını mı takip etmeliyim katılı mı nasıl sağlayacağım?

Tamam canım çok sağol ocak ayı final haftam var atlatayım çok istiyorum. Bebeğimin gelmesine de bir yol olur belki. Senin sayfalarını mı takip etmeliyim katılı mı nasıl sağlayacağım?
Ben ilgilenemiyorum gonullu birine devrettim sonra o da kisa bir sure gecince hamile olduğunu ogrendi zaten dua sayfasinda bu esmalara herkes katiliyor bizim zincir sayfasi var sadece

İnşallah canım. Bir bakıma iyi oldu çünkü adetine son günler kala daha bir umutlanıyor ve belirti arıyor insan. Belirti v.s. arayamadan merhaba dedi bana sağolsun :) tabiki hep çok şükrediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…