- 27 Ağustos 2016
- 2.244
- 1.907
- 83
Canım bende plan yaptım atanayim falan sonra olmadı birde çocuk işi kader canım tamamen zamanını bekliyor.insallah o Zaman kısadır ve inşallah tez vakitte hayırlı sağlıklı bebeklerimiz olurBizde geç atandık doğal olarak geç evlendik. Çok yıprandık yorulduk bi sene gezelim tozalım para harcayalım günümüzü gün edelim dedik. 28 yaşında evlendim eşim de 34 yaşındaydı. Evlendikten sonra bi hastalık ve ameliyat atlattım. 6 ayımız gitti. Sonra çocuk yapalım dedim yok tam iyileş diye ısrar etti 3/5 ayda öyle bekledik. Korunmayı bırakınca hemen olacak sandık ama olmadı. Annem 10 çocuk doğurmuş ikizleri de var. Kaynanam 13 çocuk doğurmuş. Onlar doğurgan bizde öyle oluruz diye düşündük. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı maalesef...
Allah’ın planları bizimkinden çok farklıymış. Olsun boynumuz kıldan ince. Allahım ne derse o olsun razıyız. Bende hep tövbe ediyorum. Allah affetsin inş...
Olabilir canım dediğin mantıklı bugün kaçıncı gününCanm 5 gün daha bakıyım belki cıkar eğer cıkmazsa hapların etkisi ile erken yumurtladım belki
Kesinlikle öyle. Allah herşeyin hayırlısını versin inş....Canım bende plan yaptım atanayim falan sonra olmadı birde çocuk işi kader canım tamamen zamanını bekliyor.insallah o Zaman kısadır ve inşallah tez vakitte hayırlı sağlıklı bebeklerimiz olur
16. Günüm cnm normalde 15.günde pik olurdu şimdi hayalet çizgi bile görünmüyor.ama aklıma takılıyo geçen hafta yumurta akı gelmişti belki o zmn oldu.Olabilir canım dediğin mantıklı bugün kaçıncı günün
Hersey bukadar normalken nasıl tüpbebekler bile tutmaz ya cok üzülüyorumBiz 3 tüp denedik birde aşılama negatif oldu embriyolar iyiydi aslında son tedavide 6tane 3. Gün donduruldu iki sefer de transfer edildi ama olmadı , benim bütün değerlerim normal rahim filmi histereskopi normal her kontrolde 12 13 folikül görünür ama amh hiç istemediler yaş 30 eşim 33 bilemedim bende. Kaan beye temmuzda gittik muayene DNA hasar paneli cevap normal yolla olur proxeed e vitamini kullanın bukadar,ileri hareket hızlı doğrusal yazıyor %16 diyor
Baş anomalisi bukadar coksa hasar da olabilir. Bizde baş anomalisi yüzde 84tü hasar 38 cıktı. Sonra baş anomalisi yüzde 96ya cıktı, dna hasarı da yüzde 50yeCanım ben baktım şimdi tekrar ml 13 milyon total sayı 52 milyon diyo ama progresif hareket 0 yok yani. Morfoloji %1 . Onun da 70 i baş anomalisi.
Baş anomalisiyle dna hasarının bağlantılı oldugunu düsünüyorum. Cünkü hasar yüzde 38ken , baş anomalisi yüzde 84tü. Hasar 50 olunca baş anomalisi yüzde 96ya cıktıDna hasarı düzelince morfoloji de ve dolayısı ile baş anomalisinde düzelme olur mu sizce?
Bu ay eşime yumurtlama günümü önceden söylemiştim o günler gelince eşim stres yaptı maalesef değerlendiremedik. Bıktım gercekten yoruldum16. Günüm cnm normalde 15.günde pik olurdu şimdi hayalet çizgi bile görünmüyor.ama aklıma takılıyo geçen hafta yumurta akı gelmişti belki o zmn oldu.
İlk aşılama da 4 yumurtam oluştu doktor iptal edelim dördünde tutabilir dedi biz kabul etmedik yaptırdık negatif oldu, sonra 2tüp 3 transfer oldu embriyolar son iki denemede 1 kaliteydi iki iki transfer oldu rahme çizik atıldı yine olmadı, sebepsiz deyip geçiyor doktorlar normal yolla olur deyip gönderiyorlar bende anlamıyorum artık.,yalnız biz ilk doktora gittiğimizde normal bi hastane tüp bebek merkezi değil ultrason çekti eşime varikosel var dedi, daha sonra tüp bebek doktorları yok dedi, Kaan aydos elle muayene etti yok dedi ama ultrasonda var çıkmıştı acaba var da değerleri o mu düşürüyor diye düşünüyorum şimdi, belki sperm seçiminde DNA sı bozuk sperm mi seçtiler vs..Hersey bukadar normalken nasıl tüpbebekler bile tutmaz ya cok üzülüyorum
İlk aşılama da 4 yumurtam oluştu doktor iptal edelim dördünde tutabilir dedi biz kabul etmedik yaptırdık negatif oldu, sonra 2tüp 3 transfer oldu embriyolar son iki denemede 1 kaliteydi iki iki transfer oldu rahme çizik atıldı yine olmadı, sebepsiz deyip geçiyor doktorlar normal yolla olur deyip gönderiyorlar bende anlamıyorum artık.,yalnız biz ilk doktora gittiğimizde normal bi hastane tüp bebek merkezi değil ultrason çekti eşime varikosel var dedi, daha sonra tüp bebek doktorları yok dedi, Kaan aydos elle muayene etti yok dedi ama ultrasonda var çıkmıştı acaba var da değerleri o mu düşürüyor diye düşünüyorum şimdi, belki sperm seçiminde DNA sı bozuk sperm mi seçtiler vs..
Genetik testleri yaptırmıştım,şimdi amh dhea ca 125 yaptıracağım daha ne yaptırmam gerekiyor bilmiyorum,Cnm İnan bunları düşünmekten ölecez artık. Beynimin yandığını hissediyorum bazen. Aklına gelebilecek tüm testlerini yap. Tüp bebek pahalı bişey sonuçta maddi manevi yıkım olur bunlar. İçinin rahat olmadı için gereken her tahlili testi yap öyle bi daha dene. Bi doktor bana sordu kimyasal gebelik geçirdin de neden araştırmadın bende doktorlar normaldir kimyasal gebelikler araştıracak birşey YÖK dediler dedim adam bana bu dünya da yaprak bile nedensiz düşmez illaki bi nedeni vardır dedi. Sen bide öğretmensin eğitimlisin yani diğer kadınlardan farkın olmalı araştırma konusunda demişti. Eğer araştırsaydın bu ikinci düşüğü yaşamazdın dedi. O zaman çok üzülmüştüm ve haklıydı da.
Genetik testleri yaptırmıştım,şimdi amh dhea ca 125 yaptıracağım daha ne yaptırmam gerekiyor bilmiyorum,
Evet bu durumda ilişkili gibi görünüyor. İnşallah hasar düzelince o da düzelir. Peki sizin hasar da son durum ne? Düzelme oldu mu?Baş anomalisiyle dna hasarının bağlantılı oldugunu düsünüyorum. Cünkü hasar yüzde 38ken , baş anomalisi yüzde 84tü. Hasar 50 olunca baş anomalisi yüzde 96ya cıktı
Ertesi günü değerlendirseydiniz. Bu problemi bazen bizde yaşıyoruz ama eşimle konuştum o günlerde beni düşünmeden haraket edebileceğini o gün amaç sevgisel bağlamda yaşayacağımız birşey değil sadece çocuğumuzun olabilmesi için bir anaç olduğunu falan konuştum. Sadece gerekli olan spermi beni düşünmeden hani ben haz alabiliyor muyum mutlu olabiliyor muyum bunları kafasına takmadan haraket etmesi gerektiğini konuştuk. Şimdi o günlerde daha rahat kendini kendisine göre ayarlıyor.Bu ay eşime yumurtlama günümü önceden söylemiştim o günler gelince eşim stres yaptı maalesef değerlendiremedik. Bıktım gercekten yoruldum
O günler komple kayıp bizde yumurtlama günü ve sonrası, bu ay da olmadı... benimkine hic belli etmicen o günlerin yaklaştıgını yoksa olmuyorErtesi günü değerlendirseydiniz. Bu problemi bazen bizde yaşıyoruz ama eşimle konuştum o günlerde beni düşünmeden haraket edebileceğini o gün amaç sevgisel bağlamda yaşayacağımız birşey değil sadece çocuğumuzun olabilmesi için bir anaç olduğunu falan konuştum. Sadece gerekli olan spermi beni düşünmeden hani ben haz alabiliyor muyum mutlu olabiliyor muyum bunları kafasına takmadan haraket etmesi gerektiğini konuştuk. Şimdi o günlerde daha rahat kendini kendisine göre ayarlıyor.
Onlara da psikolojik olarak yardım etmek gerek.
Erken çatlamış olabilir16. Günüm cnm normalde 15.günde pik olurdu şimdi hayalet çizgi bile görünmüyor.ama aklıma takılıyo geçen hafta yumurta akı gelmişti belki o zmn oldu.
İyim canım sen nasılsın?eşim bugün test verdi inşallah güzel sonuçlar çıkar.dna hasarı birde spermiogram verecekti morfolojide vermiş beni yanlış anlamış onuda istediğimi düşünmüşNasilsiniz kizlar ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?