- 30 Ekim 2017
- 6.318
- 6.577
- 198
Evet canım çok sağol. Bende araştırdım biraz o yüzden istiyorum. Pcolar zor yumurta geliştiriyor ya ona yardımcıymış. Fakat bende pco var mı yok mu belli değil. İlk önce onu kesin bir öğrenmem gerek. Halbuki bekarken bile sürekli ulturasan kontrollerine giderdim şimdiye kadar böyle bir tanı konulmamıştı.Saklicennet canım banada İnofolic combi verdi doktorum pco yok yarın elimde olacak ilaç internette çok güzel yorumlar okudum yumurta kalitesi için iyiymiş normal yolla bile gebe kalan var bir araştır derim
Canım amorf baş şekli bozuk şekilsiz baş demek ve bu önemli gebelik oluşmamasına neden olabiliyor.Arkadaşlar tüp bebek tedavisine başlayacağım. Eşimde sayı ve hız düşük morf sorunu var. Doktor morf önemli değil iyisini alacağız diyor ama ben öyle düşünmüyroum. Bana bunu yorumlayabilir misiniz?
Elimde sonucum ama tam olarak neye bakılacağını anlamadım. Mesela amor baş %72 hafif amorf baş anamolisi %1 şiddeetli %71 bu biraz beni korkutuyor. Serbest baş normal %0 serbest baş anormal morf %1. Stoplazmik droplet %15 pin head %12 ilk baktığım şeyler. Ne anlama geliyor bilmiyorum. Semra hoca henüz yorumlamadı ama siz incelediğiniz ve size söylenen kadarı ile hangisi önemli acaba
Bende de yok pko cnm doktora test sonuçlarımı gönderdim oda bu ilacı söyledi, yumurta kalitesini arttırıyor insülin direncini sağlıyor falan yazıyorEvet canım çok sağol. Bende araştırdım biraz o yüzden istiyorum. Pcolar zor yumurta geliştiriyor ya ona yardımcıymış. Fakat bende pco var mı yok mu belli değil. İlk önce onu kesin bir öğrenmem gerek. Halbuki bekarken bile sürekli ulturasan kontrollerine giderdim şimdiye kadar böyle bir tanı konulmamıştı.
Canım amorf baş şekli bozuk şekilsiz baş demek ve bu önemli gebelik oluşmamasına neden olabiliyor.
Stoplazmik droplet spermlerin olgunlaşmadığı anlamına gelir.
Pin head nokta baş soerm demek Buda spermin baş kısmındaki çekirdek olmayabilir. Yumurtayı dölleyemez.
%72+15+12=99
%99 baş anomalisi var bu ciddi bir oran.
Bu konuda eğitimli değilim. Sadece bildiklerim kadarıyla konuşuyorum. Bence çok iyi araştırmalısın ve tedavi olmadan başlamamalısın tüp bebeğe. Olmaz diye birşey Yok ama bana kalırsa şiddetli bir baş anomalisi var. Küçük baş piriform sivri baş falan olsa neyse ama nokta baş amorf baş daha şiddetli ve anomalilerin başta toplanmasının kesinlikle bir nedeni olmalı. Genetik testler ve sperm DNA hasarına bastırmanızı tüp bebek öncesi tavsiye ederim.
Eşiniz tüp bebek aşamasına geçmeden spermlerin kalitesini arttırmak için tedavi olabilir.
Evet vat canım ben kullandım kalitesini artırıyor yumurtanın hekimine danışabilirsin.ve ben hayıt ve testere dişli aslan pencesinden çok fayda gördüm.PCO ben adet düzensizliği yapmaz ama sac dökülmesi ve tüylenme yapıyor .ara ara bu bitkileri kullanıyorumBakalım bu konu hakkında bir kaç doktora daha gitcem. Benimde beklediğim gün veya ertesi gün gelirdi ama bu sene çok değişti. Ben en çok stresin sıkıntının etken olduğunu düşünüyorum. Tatile çıktığımızda gecikmeden oluyorum. Hekimler 35 güne kadar normal diyor. Benim içinde yumurtlama ve hormonlar önemli. Yumurtlama takibini ovülasyon testiyle yaparım sorun olmaz. Rahimde tüpde sorunum olmasında..
Pco için inofolik varmış? Bilgin var mı?
Benim akrabam da pco var 2/3 ayda bir adet oluyor. İnsülin direnci için ilaç kullanıyor birşeyler yapıyor. 2. Hmile.Evet vat canım ben kullandım kalitesini artırıyor yumurtanın hekimine danışabilirsin.ve ben hayıt ve testere dişli aslan pencesinden çok fayda gördüm.PCO ben adet düzensizliği yapmaz ama sac dökülmesi ve tüylenme yapıyor .ara ara bu bitkileri kullanıyorum
Şansınız Yok biz diyemeyiz. Her zaman şans vardır. Lütfen benim yazdığım anomalileri araştırın. Sadece zor olduğunu biliyorum. Ama tedaviyle kalite artarsa daha çok şansınız olur. Gebelik için 1 sperm yetiyor bu işlere hiç belli olmuyor fakat. Yüzdeye vurursak uğraştırabilir.Şansımız yok mu yani bu şekilde olup hamile kalan yok mu? %99 cidfi bir oran evet ama anlamadım %1 içinden mi seçilecek
Mesajlarınızdan okuduğum kadarıyla bu konularda bilgi sahibisiniz . Rica etsem vaktiniz varsa eşimin sonuçlarına bir bakar mısınız ? Çok mu kötü ? Bu arada gebe kalamıyorum maalesef .Teşekkür ederim. Bende araştırırken denk geldim. Her ay adet oluyorum ama günlerim değişiyor. Kullanmak istiyorum. Belki gebeliğe de yararlı olur.
İnofolic combi hap olanı kullanıyordum , şase değil. Onu bırakıp başka bir folik aside devam ettim fakat bu seferde adetim yine eski haline 24 güne düştü . İnofoliğe tekrar başlayacağım , ben net bir şekilde faydasını gördüm .Evet canım çok sağol. Bende araştırdım biraz o yüzden istiyorum. Pcolar zor yumurta geliştiriyor ya ona yardımcıymış. Fakat bende pco var mı yok mu belli değil. İlk önce onu kesin bir öğrenmem gerek. Halbuki bekarken bile sürekli ulturasan kontrollerine giderdim şimdiye kadar böyle bir tanı konulmamıştı.
Doktor bunu nasil soylemez anlamıyorum mantiklari aynı dediğin gibi canım malesef benm de olduğum yerde de doktor yok çok zorluk yasiyorumAz önce eski smear test sonucuma baktım rahim ağzı yara varmıs tabi tıp dilini nette araştırdım o anlama gelio dr bunu bile bana söylemedi hemde özelde.yeterki hasta gelsin muayene ücreti aldınlar bilseydim şimdiye tedavi olurdum 15 tatilde tüm testleri yaptırcam tekrar smear yaptırcam bu sefer kültürede baktırcam nefret ediyorum bulundugum yerde doktor bile yok resmen
Canım anladığım kadarıyla..Mesajlarınızdan okuduğum kadarıyla bu konularda bilgi sahibisiniz . Rica etsem vaktiniz varsa eşimin sonuçlarına bir bakar mısınız ? Çok mu kötü ? Bu arada gebe kalamıyorum maalesef .
çok teşekkürler . Evet kıvam yoğunmuş doktor da dedi . Bunun için asist şase verdi . Kıvamda bir incelme farkettik . Faydası oldu bizde . Bir de promen- k verdi . Kıvamlı olduğu için sperm dölleyemiyor galiba yumurtaları . Sayımızda da bana göre her gün sabah akşam eşimin içtiği keçi boynuzu özü etkili oldu .Canım anladığım kadarıyla..
Viskozite onarmak yüksek yani spermler serbestleşmiyor yani yüzüp yumurtaya ulaşıp dölleyemiyor. Bu problem geç serbestlerinde enerjisi düşüp yüzemeyedebiliyor.
Sıvılaşma süreside uzun fakat bu çok problem değil. İlaç tedavisiyle bunlar düzelir.
Totalde 360 milyon sperm kabul edilmiş değerlerinde üzerinde bir değer.
Toplam haraketlilik %65 normalde 75 ve üzeri Olmalı ama hiç problem değil iyi bir değer.
+4 ileri hızlı haraket %20
+3 ileri doğrusal olmayan haraket %18 bu ikisinin toplamı 50 Ve üzeri olması gerek fakat bana göre yeterli bir değer sperm sayınız güzel ve sağlıklı yaşam Ve beslenmeyle multivitaminlerle artırılabilir.
Morfolojinin biraz daha yükselmesi gerekebilir %1 düşük ama kötü değil
%85 baş anomalisi yüksek 80nin altında olması gerekir.
Bazen yüksem baş anomalileri sperm DNA hasarının sonucu olabiliyor.
Bence DNA hasar testi yaptırmanız aydınlatıcı olabilir.
Birde viskozite için doktorunuza muhakkak sorun spermlerin vajina içinde rahme doğru haraketi için düşürülmesi gerekilebilir. Belkide spermler çözülüp haraket edemiyordur.
Cnm bence eşin tedavi olsun öyle geç tüp bebeğe. Yazık hem parana hemde size yazık. 3 aya kadar düzelir inş. İyi bi ürologa gidin. Belki de doğal gebe kalırsın. Sayınız çok güzel aslında.çok teşekkürler . Evet kıvam yoğunmuş doktor da dedi . Bunun için asist şase verdi . Kıvamda bir incelme farkettik . Faydası oldu bizde . Bir de promen- k verdi . Kıvamlı olduğu için sperm dölleyemiyor galiba yumurtaları . Sayımızda da bana göre her gün sabah akşam eşimin içtiği keçi boynuzu özü etkili oldu .
Ya tabiki PCO hamile kalamaz denen bişey yok yeterki sperm ler güçlü olsun.bizim sonuçta ugrasımız PCO değil spermler.suda var PCO ve çikolata kisti vs bu tür şeyler yumurtanın sağlığını da etkiliyor canım sürekli kontrol altından olmakta yarar varBenim akrabam da pco var 2/3 ayda bir adet oluyor. İnsülin direnci için ilaç kullanıyor birşeyler yapıyor. 2. Hmile.
Bende miyom da var tam rahmin ortasındaCnm bence eşin tedavi olsun öyle geç tüp bebeğe. Yazık hem parana hemde size yazık. 3 aya kadar düzelir inş. İyi bi ürologa gidin. Belki de doğal gebe kalırsın. Sayınız çok güzel aslında.
Tedavi sonrası değerleriniz mi bu şekilde. Bana göre iyi sadece morfolojide baş problemleri açıkça yazmıyor onun için birşey diyemeyeceğim fakat genetik problemlerde genelde tek bir kasımda anomali toplanıyor. Bu açıdan genetik bir problem olduğunu düşünmüyorum. doktorlar gebeliğe karar vermeden 3 ay önce kadın Ve erkeğin bu sürece hazırlanmalarını istiyorlar. Bence erkek faktörün de DNA hasar testi şart. Buda gebeliğe engel olan faktörler arasında.çok teşekkürler . Evet kıvam yoğunmuş doktor da dedi . Bunun için asist şase verdi . Kıvamda bir incelme farkettik . Faydası oldu bizde . Bir de promen- k verdi . Kıvamlı olduğu için sperm dölleyemiyor galiba yumurtaları . Sayımızda da bana göre her gün sabah akşam eşimin içtiği keçi boynuzu özü etkili oldu .
Henüz tedavi olmadık . Ben kendimce bir şeyler yaptırdım eşime . Tedaviye ihtiyacımız var tabii ki Önce benim miyomum alınacak sonra tedavi için gereken şeyleri yapacağız . Doğru dürüst bi üroloğa bile gitmedik . İhmal ettik ama bu ay sonunda başlayacağız . Size bir şey daha sormak istiyorum : Kaan Aydos’a bu sperm sonuçlarını attım cevap 1 ay sonra diye mesaj geldi fakat kafama takıldı biz onun hastası değiliz ki yine de yorumlar mı sizce ?Tedavi sonrası değerleriniz mi bu şekilde. Bana göre iyi sadece morfolojide baş problemleri açıkça yazmıyor onun için birşey diyemeyeceğim fakat genetik problemlerde genelde tek bir kasımda anomali toplanıyor. Bu açıdan genetik bir problem olduğunu düşünmüyorum. doktorlar gebeliğe karar vermeden 3 ay önce kadın Ve erkeğin bu sürece hazırlanmalarını istiyorlar. Bence erkek faktörün de DNA hasar testi şart. Buda gebeliğe engel olan faktörler arasında.
Yorumlar. Zaten ilk mailden sonra isterseniz tedaviye başlıyorsunuz. Bende atmıştım tam yorumladı denemez ama normal yolla gebelik oluşur. Değerlerinizde birşey Yok dedi ve bizde 43 milyon sperm %7 haraket ve 0 morfoloji varken böyle dedi. Size bence değişik birşey demeyecek viskozite ile alakalı birşey der. Birde bir kaç test ismi verecektir bence o testler yapılmalı.Henüz tedavi olmadık . Ben kendimce bir şeyler yaptırdım eşime . Tedaviye ihtiyacımız var tabii ki Önce benim miyomum alınacak sonra tedavi için gereken şeyleri yapacağız . Doğru dürüst bi üroloğa bile gitmedik . İhmal ettik ama bu ay sonunda başlayacağız . Size bir şey daha sormak istiyorum : Kaan Aydos’a bu sperm sonuçlarını attım cevap 1 ay sonra diye mesaj geldi fakat kafama takıldı biz onun hastası değiliz ki yine de yorumlar mı sizce ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?