Erkek İnfertilitesi Morfoloji, sayi, hiz problemi olup care arayanlar gelin dertleselim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Merhaba ben kendi doktorumla bu konuyu konusmustum. Bana sizde dollenme oluyor demisti yani seninde benim gibi sonucta dollenme oluyor yani moralini bozma insallah birgun olucak...

Morfoloji bir kriter değil. Sadece morfolojiye bakarak çok zor imkansız olmaz denemez ama sadece baz aldıkları 100/200 spermde %70/80 üzeri bir anomali gözlendiyse ikinci birt test sonucunda yine aynı miktarda fakat spermin sadece bir kısmını saran örneğin sadece baş veya sadece boyun gibi vakalarda üst sınırın üzerindeyse gerçekten de normal yolla gebelik şansı çok ama çok düşük oluyor. Bu birsürü çalışmalarla kanıtlı. Ama %20 kuyruk %30 boyun %50 baş gibi oranlar minimumda dağılıyorsa bu da her zaman normal gebelik şansı varmış. Sadece şiddetli anomaliler de Yok denecek kadar az. Bunuda bir kaç testte kanıtlamak lazım. Tek teste bakarak söylenemez.

Merhaba sizde sorun yoksa bayanlar icin adini tam hatirlamiyorum amaprosed jeldiye birsey varmis hamile kalmayi kolaylastiriyormus bir arastir istersen

Allah insallah nasip eder.

Morfoloji testi yaklaşımdan öteye gitmiyor o zaman. Yani bir test için bakılan sperm grubu ile diğer test için olan grubun morfolojileri farklı. Bu hep böyle gidiyor. Milyonlarla ifade edilen bir miktarı 100 200 sperm hücresiyle örneklemek çok doğru gelmiyor bana. Tabiiki hekim değilim binlerce makale okumadım ama mühendisim. yöntem sağlıklı durmuyor bana göre. Insanlar kürlerden bahsediyorlar. Belki de bu kürlerin hic bir faydası olmuyordur. Her seferinde seçilen şanslı 100 sperm farkli cunku :) ilk seçtiği 100 spermde bulamadigi normal spermi bir sonraki testte belki 2 3 adet olarak bulabilir. Insallah düşündüğüm gibidir diyelim o zaman :)

Sana üzülme desekte biz de dönem dönem ağlama krizlerine giriyoruz canim. Ama sen en azindan doğal gebe kalabiliyorsun öyle düşün Allah kismet ederse olacak insallah.

Canim bizde döllenme oluyor ama 11 yumurtada 5 döllenmisti. Onlarinda sadece 2 si iyi durumda sayilirdi. Belki bu yontemle sansimiz artar.
Evet malesef benimde ilkinde 27 yum toplanmisti 16 olgundu 8 tane dollendi 2 tane kaldi oda kalitesi dusuk. Sonra 16 yum toplandi 8 dollendi gene iki kaldi ve kimyasal. Sonra tekrar 8 dollendi 2 kaldi bir kimyasal 1 negatif oldu. Sonra 5 yum toplandi 5 ide dollendi 1 tane kaldi ve pgt den sağlıksız geldi. Simdi ise 9 yum toplandi 6 tane olgun yumurtadan 4 dollendi 3 kaldi pgtye gitti ama hic bir zaman 5aa kalite olmadi. Insallah pgt ye gidenlerden 1 tanesi saglikli gelir ve son tedavim olur..

Ay çok teşekkürler ben de tüp bebek denedik ve düştü .Şimdi bir sene anca yapamayız tüp bebeği ,bende normal yollar ile deneyeceğim o yüzden olur mu olmaz mı bilmiyorum.Eşim söylüyor ürolog Yani tüp bebeğin yönlendirdiği ürolog olmaz dedi normal yollar ile çocuğunuz

Canlilik orani falan çok düzeldi sizin, hareket de oluşmuştu, ben pgtden umutluyum canım. Dua ediyorum sizin icin

Herkese iyi akşamlar. Biz dün hasar paneli verdik kızlar spermiyogram çıkmış sayı ve hız düşmüş morf 2 iken 3 olmus hasar düşmedimi acaba. Halen klomen kullanıyoruz

Eklentiler

• Screenshot_20180118-185200.webp
    8,8 KB · Görüntüleme: 62
Buda detaylı morf analizi

Eklentiler

• Screenshot_20180118-185133.webp
    14,7 KB · Görüntüleme: 65
O zaman bu tez ileri hızlar için de geçerli çünki onlarıda sadece 100/200 sperme bakarak hesaplayıp yüzdeye vuruyorlar. Ben 4/5 ay arayla yaptırdığım testlerde hep yüzde yedi hız görüyorum ne aşağı ne yukarı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…