Merhaba ben kendi doktorumla bu konuyu konusmustum. Bana sizde dollenme oluyor demisti yani seninde benim gibi sonucta dollenme oluyor yani moralini bozma insallah birgun olucak...kızlar tüp bebekte piezo yöntemi diye bir şey varmış, bir arkadaşın tavsiyesiyle akşam bunları okudum. Yumurtaya sperm enjekte edildikten sonra elektroşok veriliyormuş, bu elektriğin etkisi ile döllenme oluşuyormuş, DNA hataları en aza iniyormuş. Benim eşim gibi sperm hareketi olmayanlarda, defalarca tüp bebek deneyenlerde ve daha önce hiç döllenme olmayan kişilerde kullanılıyormuş.
Morfoloji bir kriter değil. Sadece morfolojiye bakarak çok zor imkansız olmaz denemez ama sadece baz aldıkları 100/200 spermde %70/80 üzeri bir anomali gözlendiyse ikinci birt test sonucunda yine aynı miktarda fakat spermin sadece bir kısmını saran örneğin sadece baş veya sadece boyun gibi vakalarda üst sınırın üzerindeyse gerçekten de normal yolla gebelik şansı çok ama çok düşük oluyor. Bu birsürü çalışmalarla kanıtlı. Ama %20 kuyruk %30 boyun %50 baş gibi oranlar minimumda dağılıyorsa bu da her zaman normal gebelik şansı varmış. Sadece şiddetli anomaliler de Yok denecek kadar az. Bunuda bir kaç testte kanıtlamak lazım. Tek teste bakarak söylenemez.Ml de 23 milyon sperm toplamda 92 milyon sperm var test sonucunda. Ama morfoloji normali sıfır. Bu testin doğruluğuna nasıl inanıyoruz. Yani 92 milyon spermin tamami anormal mi, tek tek 92 milyon sperm inceleniyor mu? Yoksa rastgele 100 200 tane seçip onlara mi bakılıyor. Eğer yüzde 4 olması bile normal kabul ediliyorsa bu test için, yorumlama yönteminin doğruluğu da tartışılmaz mi sizce de? Belki de başka bir açıklaması var bilmiyorum. Bilgisi olan var mi bununla ilgili?
Merhaba sizde sorun yoksa bayanlar icin adini tam hatirlamiyorum amaprosed jeldiye birsey varmis hamile kalmayi kolaylastiriyormus bir arastir istersenAyakları kaldırıp 10-15 dk uzanmaya çalışıyorum. Masaj nasıl yapmam lazım peki? Bir de bende kalın kızlık zarı problemi var, zarım tam tamına yırtıılmamış, darlık mevcut. Olan spermin hepsi de giremiyo içeriyeBi doktor gel açalım biraz dedi ama korkudan ona da cesaret edemedim. Bu yüzden de engel olursa diye çok korkuyorum ya
Allah insallah nasip eder.Kızlar naber ??? Burası çok soguk rüzgarla karışık yağmur var. Donuyoruz. Kaynanam yemeğe çağırdı gitmiycem ama çok soğuk arabamızda yok malum.... havadan mıdır nedir bilmiyorum ama çok havamda değilim. Beklemekten sıkıldım galiba. Dersler yok öğrenciler yok öğretmenler odasında oturuyoruz herkes çocuğundan gebeliğinden bahsediyor bende onları dinleyip durdum. Param olsaydı belki bende bu ay tüp denerdim. Ama para yok maalesef.... beklemekten sıkıldım.
Baska yerde yok galiba ben bulamadim.ankara da genart tüp bebek merkezi yapıyormuş, başka nerede var bilmiyorum. Kaan hoca da sanki seviyor genartı. Testleri bazen oradan istiyor.
Morfoloji bir kriter değil. Sadece morfolojiye bakarak çok zor imkansız olmaz denemez ama sadece baz aldıkları 100/200 spermde %70/80 üzeri bir anomali gözlendiyse ikinci birt test sonucunda yine aynı miktarda fakat spermin sadece bir kısmını saran örneğin sadece baş veya sadece boyun gibi vakalarda üst sınırın üzerindeyse gerçekten de normal yolla gebelik şansı çok ama çok düşük oluyor. Bu birsürü çalışmalarla kanıtlı. Ama %20 kuyruk %30 boyun %50 baş gibi oranlar minimumda dağılıyorsa bu da her zaman normal gebelik şansı varmış. Sadece şiddetli anomaliler de Yok denecek kadar az. Bunuda bir kaç testte kanıtlamak lazım. Tek teste bakarak söylenemez.
Canim bizde döllenme oluyor ama 11 yumurtada 5 döllenmisti. Onlarinda sadece 2 si iyi durumda sayilirdi. Belki bu yontemle sansimiz artar.Baska yerde yok galiba ben bulamadim.
Sana üzülme desekte biz de dönem dönem ağlama krizlerine giriyoruz canim. Ama sen en azindan doğal gebe kalabiliyorsun öyle düşün Allah kismet ederse olacak insallah.Bazen gerçekten çok büyük yıkımlar yaşıyorum gözümden damlalar istem dışı akıyor. Çok üzgünüm dünden beri. Kafam allak bullak. Biraz ağlayıp açılmam gerekiyor sanırım. Bazen çok çaresiz hissediyorum kendimi.
Evet malesef benimde ilkinde 27 yum toplanmisti 16 olgundu 8 tane dollendi 2 tane kaldi oda kalitesi dusuk. Sonra 16 yum toplandi 8 dollendi gene iki kaldi ve kimyasal. Sonra tekrar 8 dollendi 2 kaldi bir kimyasal 1 negatif oldu. Sonra 5 yum toplandi 5 ide dollendi 1 tane kaldi ve pgt den sağlıksız geldi. Simdi ise 9 yum toplandi 6 tane olgun yumurtadan 4 dollendi 3 kaldi pgtye gitti ama hic bir zaman 5aa kalite olmadi. Insallah pgt ye gidenlerden 1 tanesi saglikli gelir ve son tedavim olur..Canim bizde döllenme oluyor ama 11 yumurtada 5 döllenmisti. Onlarinda sadece 2 si iyi durumda sayilirdi. Belki bu yontemle sansimiz artar.
Ay çok teşekkürler ben de tüp bebek denedik ve düştü .Şimdi bir sene anca yapamayız tüp bebeği ,bende normal yollar ile deneyeceğim o yüzden olur mu olmaz mı bilmiyorum.Eşim söylüyor ürolog Yani tüp bebeğin yönlendirdiği ürolog olmaz dedi normal yollar ile çocuğunuzSıkma canını tedaviye başlarsanız olur. Olmaz diye birşey Yok uçsperm varsa umutta var demektir.
Varikosel var mı eşiniz de Yada başka birşey sayınız az.
Haraketli sperm sayınız az ama takviyelerle yükselir sadece zaman kaybetmeden kolları sıvayıp tedaviye başlamak lazım.
Takviyeler değerleri yükseltecektir. Sadece zaman ve sabır. İnşallah herşey yoluna girer. 5 milyon spermle hamile kalanları gördük bizler. Nasıl yumurtanın kalitesi varsa spermlerinde kalitesi var arttırmak gerek.
Varikosel yok canım 8 milyon sperm , %12 hareketliCanım önce eşin bakılsın varikosel varmı diye sonra tedavilerle yükselir canım vitamin alır eşin.
Canlilik orani falan çok düzeldi sizin, hareket de oluşmuştu, ben pgtden umutluyum canım. Dua ediyorum sizin icinEvet malesef benimde ilkinde 27 yum toplanmisti 16 olgundu 8 tane dollendi 2 tane kaldi oda kalitesi dusuk. Sonra 16 yum toplandi 8 dollendi gene iki kaldi ve kimyasal. Sonra tekrar 8 dollendi 2 kaldi bir kimyasal 1 negatif oldu. Sonra 5 yum toplandi 5 ide dollendi 1 tane kaldi ve pgt den sağlıksız geldi. Simdi ise 9 yum toplandi 6 tane olgun yumurtadan 4 dollendi 3 kaldi pgtye gitti ama hic bir zaman 5aa kalite olmadi. Insallah pgt ye gidenlerden 1 tanesi saglikli gelir ve son tedavim olur..
Allah razi olsun insallah canim bakalimCanlilik orani falan çok düzeldi sizin, hareket de oluşmuştu, ben pgtden umutluyum canım. Dua ediyorum sizin icin
Canım gayet iyi değerlerin canım bence hasarda düşmüştür inşallah.bende çok korkuyordum düşmedi mi diye ama54 ten 10 düştü hasarimizBuda detaylı morf analizi
O zaman bu tez ileri hızlar için de geçerli çünki onlarıda sadece 100/200 sperme bakarak hesaplayıp yüzdeye vuruyorlar. Ben 4/5 ay arayla yaptırdığım testlerde hep yüzde yedi hız görüyorum ne aşağı ne yukarı.Morfoloji testi yaklaşımdan öteye gitmiyor o zaman. Yani bir test için bakılan sperm grubu ile diğer test için olan grubun morfolojileri farklı. Bu hep böyle gidiyor. Milyonlarla ifade edilen bir miktarı 100 200 sperm hücresiyle örneklemek çok doğru gelmiyor bana. Tabiiki hekim değilim binlerce makale okumadım ama mühendisim. yöntem sağlıklı durmuyor bana göre. Insanlar kürlerden bahsediyorlar. Belki de bu kürlerin hic bir faydası olmuyordur. Her seferinde seçilen şanslı 100 sperm farkli cunku :) ilk seçtiği 100 spermde bulamadigi normal spermi bir sonraki testte belki 2 3 adet olarak bulabilir. Insallah düşündüğüm gibidir diyelim o zaman :)
Çok çok sevindim sizin adınıza ınş bizimde düşmüştür canım yaCanım gayet iyi değerlerin canım bence hasarda düşmüştür inşallah.bende çok korkuyordum düşmedi mi diye ama54 ten 10 düştü hasarimiz
Artar inşallah canım takviyelerle eşin tedavi olsun olmadı sen Kaan hocaya gönder değerleriniziVarikosel yok canım 8 milyon sperm , %12 hareketli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?