Erkek İnfertilitesi Morfoloji, sayi, hiz problemi olup care arayanlar gelin dertleselim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Canım değerlerimiz nerdeyse aynı. Yeni mi başlıyorsun tedaviye biz de daha başlayamadılar.
Daha ince promotil m forte ile trental kullandık pek işe yaramadı. Kasım sonunda dna hasarını öğrendik o zamandan bu yana da emodex ile nac 600 kullanıyoruz. Henüz yeni test vermedik etti mi bilmiyorum. Kaan hocaya ilk kez gideceğiz onun için tekrar test yaptırmak istiyoruz.

Biz martta gittik cnm %65 çıkmıştı dna hadarı ve bu dopler sonucunuda götürmüştük hiç önemsemedi ameliyat edilcek düzeyde deil dedi
Aslında Kaan hocayı seviyorum fakat bu konuda zayıf buluyorum. Damarın genişliği değiş spermleri etkileyip etkilemediği önemli. Bazen 1. Derecede varikosel etkilerken 3. Derecede varikosel etkilemiyor. Vede varikosel DNA hasarı yapıyor sizde de olduğu gibi. Ben Kaan hocaya yaptırırız diyordum ameliyatı ama bizdekine de takılmadı bend başka hekim araştırdım.
Bazı hekimler ikisinde de varsa biri düşün olsa bile ikisinide temizleyelim yıllar sonra yine uğraşmayın diyor. Levent hoca bize ben yaparsam çift taraflı yapıp temizlerim dedi ona çok güveniyorum yine hüsrana uğrarsam yıkılırım sanırım.
Canım sol tarafta reflü Yok ama genişlemiş damar var sanırım yapan bizimki gibi genişlemiş tüm damarları bağlamamış. Üzülme yapılabilecek birşey Yok. Maalesef herkes işini güzel yapamıyor. İlk ameliyatı nerede oldunuz?

Erzincanda olduk cnm araştırma hastanesinde ama doktor malesef hiç bişeyden anlamıodu bizde o zamanlar çok bilinçsizdik çok umut verici konuştuguniçin mecburen ameliyat olsn dedik ama dedign gibi ben varikoselin hasar yaptıgını falan hiç duymadım yeni şeyler ögreniyorm kaan hoca bize 6 ay bekleyin dedi dogla yolla olur dedi hasar düştügü için bakalım ne günler görecegiz ilerde umarım sonu güzel olur

Saklicennet bizim doppler sonucu testis vrn çapları 2.6 mm,valsalva manevrası ile reflü akımı izlenmektedir.Solda 3.3mm valsalva manevrası ile reflü akım izlenmektedir diyor sence nasıl sonuçlar doktorlar ameliyat önermede bunca yıl

Size muhakkak önermeleri gerekirdi şimdiye bizi 2,9 mm ken ameliyat ettiler peki sperm sonuçlarınız nasıl şuan cnm sayı hareket

Biz martta gittik cnm %65 çıkmıştı dna hadarı ve bu dopler sonucunuda götürmüştük hiç önemsemedi ameliyat edilcek düzeyde deil dedi
Bizim de aynı sizinki gibi çıkmıştı ultrason sonucu. 2.6 mm di yanlış hatırlamıyorsam ve geri akım gibi birşeyler yazıyordu. O zaman bizimkini de önemsemeyecek kaan hoca.

Size muhakkak önermeleri gerekirdi şimdiye bizi 2,9 mm ken ameliyat ettiler peki sperm sonuçlarınız nasıl şuan cnm sayı hareket
Canım tam ne sormak istediğini anlayamadım ama bizim ilk solda 4.1 mm di. Ameliyat olduk 3 mm görünüyor şimdi. Buda demek oluyor ki en geniş damarlar bağlandı bazıları kaldı ve hala varikosel devam ediyor çünki varikosel de nüks olmaz genelde doktorlar eksik yaptık demezler nüks etti derler. Biz ameliyat olduktan sonra bile değerlerimiz hala ameliyatlık olarak devam ediyor. Birde sperm testinde düşük değerler mevcutsa ameliyat diyorlar. Bizde ameliyattan önce 23 milyon %3 haraket 97 haraketsiz sperm vardı. Ameliyat olduk 6 ay sonra 43 milyon sperm %7 haraket 93 haraketsiz sperm mevcuttu. Levent hoca ilaç veri ameliyat edemem 1 sene geçmesi gerek üzerinden dedi ama sonuç değişmedi 30 milyon soerm %7 haraket var. Gidince doktora tekrar sorcam başka birşey etki ediyor olabilir mi hiç mi o kadar şeye rağmen düzelme olmaz anlayamadım.

Bizim de aynı sizinki gibi çıkmıştı ultrason sonucu. 2.6 mm di yanlış hatırlamıyorsam ve geri akım gibi birşeyler yazıyordu. O zaman bizimkini de önemsemeyecek kaan hoca.
Canım varikosel için uzmanına görünün sadece bir tavsiye ama canım çok yandı bu konudan o yüzden bu tarz şeylere üzülüyorum. Bu uzman Kaan hoca değil bence.

Cnm bu cevabı bana yazmış,bi üstte sana değerlerimizi yazdım bi baksana

Cnm bizim sayı 60 milyon morfoloji 2 hareketli 20 falan toplam hareketli 48, DNA hasarı 7,belki sayı iyi diye önermedi doktorlar kaan aydos ama normal yolla da gebelik olmuyor

Cnm bizim sayı 60 milyon morfoloji 2 hareketli 20 falan toplam hareketli 48, DNA hasarı 7,belki sayı iyi diye önermedi doktorlar kaan aydos ama normal yolla da gebelik olmuyor
Canım çok iyiymiş sizin değerler. Tedavi sonrası mı bu şekilde oldu? Hiç doğal gebelik oldu mu?

Canım varikosel için uzmanına görünün sadece bir tavsiye ama canım çok yandı bu konudan o yüzden bu tarz şeylere üzülüyorum. Bu uzman Kaan hoca değil bence.
Ahh yaa aklımın biryerinde duruyordu zaten bu durum. Üroloji doktoru hiç önemsemedi 3 ün altında ameliyat önerilmez dedi diye araştırmamıştım bende hiç

moonlovers değerleriniz çok iyi gerçekten inşallah en kısa zamanda da gebelik oluşur.
ayllllliiiin35
Doktor olmasının yanısıra doktor bulmakta artık meziyet oldu. Bu durumu damarın çapına nasıl bağlıyorlar anlam veremiyorum. Bir kere reflü varsa damar geniş olsa da olmasa da orada bir sıcaklık söz konusu. Kaldı ki sperm testi de bu sonucu genelde destekliyor oluyor. Sizde sperm değerleriniz normale yakında gerek görmemişte olabilirler. Bir hekim gözüyle bakamıyorum ama varikosel uzmanlık isteyen bir dal. İnternette bu söylediklerimle ilgili birsürü Yazılar var. Doktorum diye bir site var orada birsürü insan var 3mm altında ameliyat olmuşlar. Sperm değerlerine bakarak ameliyat önermeleri Gerekiyor.

Canım çok iyiymiş sizin değerler. Tedavi sonrası mı bu şekilde oldu? Hiç doğal gebelik oldu mu?
Hayır hiç normal gebelik olmadı bizde,aşağı yukarı 4yıldır aynı değerler, bikaç dönem proxeed e vitamini kullandık,3aydır yine kullanıyoruz kaan aydos verdi bu ayda promen kullanıyoruz Şubatta test yaptırcaz tüp denememiz de var 3negatif

Sperm Değerlerinizde çok kötü değil ama dobler de ameliyatlık bir durum görünüyor sanki. İleride size sorun açabilir.
İlaç kullanmadan önce değerleriniz nasıldı? Bir de tekrar bir DNA hasar testi yaptırıp tüp bebeğe geçin. Varikosel DNA hasarı yapıyor.

Canım bu doppler 4yıl önce çekildi, daha sonra doktorlar gerek yok dedi, DNA testini de 6 ay önce yaptırdık

Hayır canım varikosel yoktu..
Tavsiyem ilk hacamatı denemeniz... sonra eğer yükselme olmaz ise ameliyatı denersiniz.. çünki hacamat daha basit ve Allah'ın izni ile daha çabuk etki sağlıyor..
Rabbim hastalık bırakmayan şifa versin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…