Erkek İnfertilitesi Morfoloji, sayi, hiz problemi olup care arayanlar gelin dertleselim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Ben hamile kalmadan bir kac ay once beni de hamile gorenler olmustu .Hayra yor hayir ciksin

İnşallah eşinizin değerlerinde biran önce yükselmeler olur. Sperm değerleri nasıl ve neler kullanıyorsunuz? Bilgi verirseniz yardımcı olmaya çalışabilirim.
Allah hepimizin yardımcısı olsun bu zamanlarda moral ve sabır çok önemli.

İlgin dostluğun ve değerli fikirlerin için çok teşekkür ederim. Eşimin değerlerini akşam yazacağım. Varikosel ameliyatından sonra sanırım 3 ay bir sey beklememek gerekiyor. DNA Hasar Testi bu spermiyogramdan farklı birşeymi oluyor yoksa ikisine birden mi bakıyorlar. Dr lar bizden ayrıca dna testi diye birsey istemediler çok merak ettim

Merak ettim eşinizin varikoseli kaçıncı dereceydi ameliyat edildi

Ne demek rica ederim. DNA hasarı ayrı bir test genelde istenmiyor ama yaptırmakta fayda var. 3 ay birşey beklememek gerek fakat takviye alın muhakkak. İnşallah herşey güzel olacak.

Kızlar konu açtım pek birşey demediler bende burda sorayım .Eşimin testislerini ultrason ile baktılar sonuçta bu yazıyor .

Kızlar Anlayan bakarsa sevinirim nedir ,daha doktora göstermedik sonucu malum devlet hastanesi ve yoğunluk var ...
Sonuçta şu yazıyor :” Sol pampiniform pleksus ven çapı en geniş yerinde 2.5mm ölçülmüş olup valsalva manevrası sırasında reflü akım saptanmıştır.”
Teşekkürler

Evet buradaki bayanlar anlar buraya yazmanı soylicektim bende

Beni eşim iki sene önce olmuştu ama hiç anlamam ben.ama doktor eşim e eliyle muayenede hemen varikosel var demişti

Birkaç yerde 3mm ve üstüne ameliyat gerektiğini okumuştum.

Merak ettim eşinizin varikoseli kaçıncı dereceydi ameliyat edildi
Derecesini anlamiyorum ama degerleri soyleyken cift tarafli ameliyat oldu. 1 Prof, 1 Doc, 2 Uzman olmak uzere 4 ayri dr a gittik ve Doc Dr a ameliyat oldu.
Sag testis hacmi 2.9 cc
Sol testis hacmi 15 cc
Sag testis atrofik boyutlatdadir. Sag testis vaskularizasyonunda sola kiyasla belirgin azalma mevcuttur. Bilateral pampinifosmis pleksus venlerinde tortuozite ve cap arrisi saptanmistir. (Sag 2.1mm sol 2.5mm) Renkli dopler incelemede valsalva ile bilateral stop tip retrograd akim izlenmistir. (bilateral varikosel)

Ne demek rica ederim. DNA hasarı ayrı bir test genelde istenmiyor ama yaptırmakta fayda var. 3 ay birşey beklememek gerek fakat takviye alın muhakkak. İnşallah herşey güzel olacak.
Esimin 3 ayri yerde test sonucu var ben en sonuncusunu yaziyorum cnm.
Sperm konsantrasyonu 18 milyon, Total motilite %66, %A ileri hizli hareketli %28, %B yavas hareketli %33. C yerinde harekerli %5, D hareketsiz %34. Sanirim A+B toplamina bakiyorlar. Ameliyattan sonra sayi ve hiz yukselir dediler ama henuz 2 ay oldu 3.ayin sonunda test verecegiz ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…