Erkek İnfertilitesi Morfoloji, sayi, hiz problemi olup care arayanlar gelin dertleselim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Biz nihayet Kaan hocaya gittik.
Eşimele ilgili sonuçlar şöyle idi;
Sayımız ml.de 50 milyon civarı
İleri hareket 0
Yavaş ileri 27 civarı
Morfoloji 2
Baş anomalisi 89-95 civarı
Varikosel solda 2.6 mm reflü izlendi.

Dna Hasarı yüzde 43.
Hoca sonuçlara baktı hasarı tedavi edersek 6 ay için de büyük ihtimal gebelik oluşur dedi. Oluşmazsa tüp bebek yaparsınız dedi.
Varikosel ele gelmiyorsa önemsiz dedi. Elle yapılan muayenede ele gelen damar varsa o zaman ameliyat gerekli görülür dedi. Eşimi muayene etti. Çok şükür sorun yok dedi. Baş anomalisi için de hasar düzelince ondada düzelme olur ama olmazsa bile yüzde 4 lük normal baş yeterli bizim için dedi. Ayrıca baş anomalisi ölçüm yapan yere göre çok değişkenlik gösterebilir ona takılmayın dedi.
İleri hızlı içinde ileri hızlı diye bir sperm yok. Dünyaca artık kabul edilmiyor ama bazı merkezler hala 4 grupta veriyor spermin hareketini bu yanlış dedi. İleri hızlı ve yavaş hızlının toplam sonucunun yüzde 32 yi geçmesi yeterli dedi. O sıfıra takılmayın dedi. Aşılama önermiyorum dedi. Aşılamanın doğal yoldan gebe kalmakla pek bir farkı yok dedi. Bazı tavsiyelerde bulundu;
1. Hafta da 4 gün nohut yemeği
2. Her yemek sonrası meyve yer gibi 3-4 adet kuru incir
3. Gün içinde kuru siyah üzüm
4. Kuru veya sallama ısırgan otu çayı önerdi.
Cep telfonları başınızın yanında durmasın dedi. Sigara kullanmayın dedi ki zaten kullanmıyor eşim.
İlaç olarak;
1. Emodekse devam
2.klomen gün aşırı 1
3.trental
4.nac 600 yerine sperra ya devam edün dedi.
2 hafta sonra fsh ve testesteron sonuçlarını mail at dedi. Daha sonrada hasar testi isteyecekmiş.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama belki gidemeyen birine faydası dokunur diye uzunca yazdım.

Canım uZulme ama mutlaka vardır bir sebebi düzende baktirdiniz mi ordada mi morfoloji sıfır ileri hareketli sıfır cikiyçı
Yok canım düzende baktırmadık hiç. İleri haraket %5 yıkama sonrası 0 çıkmış ilk defa böyle çıktı hep 7 yıkama sonrası da 7 çıkıyordu.
Eğitim araştırmada yaptırıyoruz testleri tüp bebek merkezinde.

Hız konusunda söylediklerine sevindim bizdede yavaş ileri 20ileri hızlı 2 toplam 22 ediyor 18 de yerinde hareketli sanırım öypr anladım toplam hareket 40 bizim. Çok üzülmüş tüm %2 ileri hızlı görünce acaba diyorum şimdi düzen yavaş ileri ve hızlı hareketliyimi bizde 50gösterdi.kaan hocanın söyledikleri şeyden sonra bunu çıkardım ben

Bizim toplam hareketlilik 28.81.
yavaş hareketli diye birşey yok. İleri hareketlilik ve yerinde hareketlilik var sadece.

Slm kızlar bende hemetologa gittim bugün. Aspirinde clexane iğne de kullanabilirsin sorun yok dedi. İçim rahatladı. Prednol sakın kullanma dedi. Kontrol altında olman lazım dedi. Gebelikte 10 bayandan 8 de trombositlerde düşme olabilir dedi. Her ay test yapıp uğramalısın dedi. İçim rahatladı. Test sonuçlarımda çıksaydı da tam rahatlasaydım. Neyse pırtılaşma olsada iğnede coaspirinde kullanabilicem bu çok içimi rahatlattı. Yarın da kadın Doğuma gidicem yumurtalarım ne boyutta bakıcaz. 12. Günüm olucak yarın. Doktorada sorucam gerekirse coaspirin kullanıcam tedbir için.

@Mfsg cnm eşim hergün promen k ve com vitex 1 tane kullanıyor. Eşim kalp çarpıntım var dedi korktum com vitex kullanma dedim. Onu bıraktık. Acaba com vitex ve promen k fazla mı geldi?????? Çarpıntı yapar mı ??? Bide vücudu sımsıcak soba gibi öldürdün beni diyor
Çocuk hemen olsaydı da bu adamlar rahatlasaydı

Yapamaz diyemem canım ama içerikleri Farklı ve normalde 2 kapsül kullanın diyorlar 1 kapsül yeterli bence. Farklı bir sebebi denolabilir. İçirme bakalım çarpıntısı geçecek mi?
Senin adına da çok sevindim canım. :)

Teşekkürler cnm. Allah hepimizin yardımcısı olsun inş

Amin amin amin. Canım emodex gibi aslında eşini takip et olur mu çarpıntısı neden oluyor bul bakalım.

Edicemmm canım. Bence ikisi birden ağır geldi. Ondan oldu. İlacı bıraktık bakalım tekrar çarpıntı olacak mı ?????

Edicemmm canım. Bence ikisi birden ağır geldi. Ondan oldu. İlacı bıraktık bakalım tekrar çarpıntı olacak mı ?????
Ahh kuzumminsanlar birlikte neler kullanıyor neler. Biz bir ameliyat olalım da bende eşime birsürü şeyler kullandırmayı düşünüyorum. Dozlarını ayarlıyorum ama

Ahh kuzumminsanlar birlikte neler kullanıyor neler. Biz bir ameliyat olalım da bende eşime birsürü şeyler kullandırmayı düşünüyorum. Dozlarını ayarlıyorum ama

Ya sayımız düşüyor ondan korkuyorum yoksa çok karıştırmayı istemiyorum. Olmazsa promen k ile devam ederiz o bitikten sonra com vitex kullanırız artık bi ayda. Ne yapalım. Eşim sağlıklı olsun başımda olsun çocuk geçte olursa olsun. Eşim daha önemli ben ona aşığım

Kesinlikle canım. Allah onlara sağlık versin. Com vitex kullandıktan sonra özel anlar için değişmeler oldu mu eşin farklılık hissetti mi acaba

Evet bendim o kişi. Saklicennet canim üzülme neyseki sperm var, tüp bebek şansimiz var. Hareketsiz vakalarda canlilik orani düşükse testisden sperm alarak tüp bebek yapiyorlar, bizde bu ayda hareket olmaz ise tüpe geçeceğiz. Varikosel için muayeneye gidince durum ameliyatlik degilse bunu da bir sor, belki doktor size de önerir.

kızlar hepinize merhaba eşim bugun sperm testi verdi yorumlayabilecek arkadaşımız varsa cok sevinirim... biraz moralimiz bozuldu acıkçası bende polikistik over var ama ilaç kullanmıyorum bir kutu diene35 kullanıp bıraktım bebek dusundugumuz için yaşımız 36 birazda geç kaldık sanırım doğal yoldan cocgumuz olurmu ki?Allah isteyen herkeze nasip etsin inşaallah..

SEMEN ANALİZ RAPORU

Abstinans süresi(gün) :3. Gün

Lökosit :0.1 milyon/mL.

Volüm :3.9 mL.

Aglütinasyon :Görülmedi

Görünüş :Opalesan

Diğer Hücreler :0.6 Milyon/mL.

Kıvam :Normal

Likefaksiyon Süresi :20 Dakika

pH :Alkali

SPERMATOZOA ANALİZİ

KONSANTRASYON :14.300.000/mL.

TOTAL KONSANTRASYON :55.800.000/3.9 mL.

MOTİLİTE(%) 1.SAAT REFERANS DEĞERLER

Toplam motil oranı(a+b+c) :%62.2 İyi: > 50 Orta: 30-50 düşük: <30)

Hızlı Progresif Motil(a) :%10.5

Yavaş Progresif Motil(b) :%32.9

Yerinde Motil c) :%18.8

İmmotil(d) :%37.8

Motil sperm sayısı :34.7 M

Fonksiyonel sperm :13.7 M

NORMAL MORFOLOJİLİ HÜCRE ORANI

KRUGER KRİTERLERİNE GÖRE:%6 (iyi: >5 Orta: 3 - 5 düşük: <2)

WHO KRİTERLERİNE GÖRE :%34.2 (iyi: >30 Orta: 20-30 düşük: <20)

Neden moraliniz bozuldu, değerleriniz normal duruyor, caninizi sikmayin.Hiz ve morfoloji bayağı iyi, mililitredeki sayi biraz az ama o da totalde bakinca yeterli. Siz pko üzerine gidin, tiroid hormonlarina falan da baktirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…