- 9 Nisan 2016
- 3.170
- 2.477
- 83
- 38
İgne aspirin kullandım canım. Ama kortizon hic kullanılmadı duydum onu. Bi de rahimde öldürücü hücreler pluyomuş bahceci ona bakıyo oma baktırcam serum tedavisi yapıyolar.Bestttt çok üzüldüm cnm. Kendi kaybım gibi üzüldüm. Allah yardımcın olsun. Ateş düştüğü yeri yakıyor bunu ben çok iyi biliyorum ama yapacak hiçbirşey yok. Bağışıklıkla ilğili bi sorun olabilir. Bunu araştır. Kortizonlu ilaçla bağışıklığı bastırıp vücudun bebeği tehlike olarak görmez ve öldürmez. Bunu doktoruna söyle. Ya da küçük pırtılaşmaşarda düşüğe sebep olabilirmiş bunu yakın arkadaşımda gördük. İki düşüğü vardı biri 8. Haftasında 2. Si de 13. Haftasındaydı. 2 basit geninde pırtılaşma çıktı doktorlar iğneye aspirine gerek yok dedi. Ama arkadaşım ısrar etti kullandı 7 aylık gebe şimdi Kızı olacak. Benim doktorda bunu dedi. Bu sebepten kullanıyorum iğneyi aspirini. Bunlar üzerine odaklan lütfen...
Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için. İnşallah rabbim burdaki isteyen herkese nasip etsin. Sımavımız çok zor. Umarım atlatırız...Bestttt Canim kardesim, bu kotu tecrubene cok uzuldum. Inaniyorumki sabrinla bunun sebepleriyle bu isin ustesinden geleceksin. Burdaki herkesin cok bilincli ve en buyuk artinizin genc oldugunuzu goruyorum bu anlamda sen cok sanslisin. Umutlarini yeniden yesert ve bu imtihaninin mukafatini tez zamanda al dilerim. Yarali guzel kalbinden opuyorum
İğne kullandığın haldemi oldu niye oluyor acaba böyle sebepsiz lık te insanı Zorluyorİgne aspirin kullandım canım. Ama kortizon hic kullanılmadı duydum onu. Bi de rahimde öldürücü hücreler pluyomuş bahceci ona bakıyo oma baktırcam serum tedavisi yapıyolar.
Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için. İnşallah rabbim burdaki isteyen herkese nasip etsin. Sımavımız çok zor. Umarım atlatırız...
Evet canım kolesterol spermlere zararlı, hatta kaan hoca kırmızı et tüketmeyin diyor. Haftada 2 gün balık yemeye çalışın, sen spor yapıyorsun, eşini de yanında götür sporaSabırsızlıkla bekliyorum. Sorun nerede çok merak ediyorum. İnşallah güzel haberler alırız.
Bende eşime ayrıntılı kan tahlili yaptırtmıştım. Sonucunu aldık kolesterolü ve trigliseridi Yüksel çıktı. Hatta trigliserid 355 çıktı. Onları düşürmeye çalışacağız artık. Spermleri bunlarda olumsuz etkiliyor olabilir.
Çok üzüldüm, Allah sabır versinKızlar sagolun. Bebegimi kaybettim. Su an bir kısmı düstü umarım kürtaja gerek kalmaz. Yapacak birşeyim kalmadı elim kolum baglı. Rabbim hayırlısını versn.
Canım sonuçlarım çıktı çok şükür herşey normal dedi.Sonucu bize yaz canm dua et sende sonuc cıkana kadar ama inşallah iyi cıkıcak sonuç içime öyle doğuyor
Hoşgeldiniz. İnşallah güzel sonuçlar alırsınız. Morfoloji sorununu çok kafanıza takmayın %3lük normali azımsamamak gerek.. muhakkak dölleme olacaktır takviye alıyor musunuz? Baş anomalisi için d vitamini çok önemli, bir baktırmanızı tavsiye ederim.Kızlar bu arada ben de nacizane hikayemi paylaşmak istiyorum;
Yaşım 31, 2013'ten bu yana bebek düşünüyoruz (10 yıllık evliyim, ilk 5 yıl korunduk) ancak sadece 1 kez doğal yolla 2 yıl önce hamile kaldım. İkiz gebelikti ama gelişim durduğu için 11.haftada kürtaj oldum. Daha önce Çapa infertilite 'ye gittik ve sebepsiz infertilite denildi. 1 ay önce Medipol Mega'da Dr.Ayse Karahasanoglu'na muayene oldum ve birçok tetkik ve testlerimiz yapıldı.
Yumurta rezervimin düşük olduğunu söyledi doktorum.
Amh : 1,54
Eşimin spermiyogram sonucunu bugün aldık
Total spermatozoa sayısı: 360.000.000
İleri hareketli: %37
Yerinde Hareketli: %12
Hareketsiz: %51
Toplam ileri hareketli sperm sayısı : 133.200.000
Morfoloji :%3
Baş: %84
Boyun: %38
Kuyruk: %23
Teratozoosperm indeksi (TZI): 1.49
Anladığım kadarı ile eşimde morfolojik problem var ve baş anomalisi var. Bizi neler beklediğini konusunda bir fikrim yok Rabbim yardımcımız olsun.
Aslında eşim haftada 4 gün yürüyüş yapıyor evde koşu bandı var aksatmamaya çalışıyor. Yarın sabah sahilde yürüyüşe çıkmaya başlıcaz. Belki o daha iyi gelir. Ben evde yemeklere çok özenbgösteriyorum ama eşim haftada 3 gün işte ve öğlen akşam ya et ya köfte ya ciğer bazen tavuk yiyorlar. O mahvediyor eşimi haftada 6 kez et yemiş oluyor. Bende haftada 1 kez yemek istiyorum oda mecbur benimlede yiyor. Buna bir dur dememiz lazım. Ben evden yapıp göndereceğim artık yemesin et falan.Evet canım kolesterol spermlere zararlı, hatta kaan hoca kırmızı et tüketmeyin diyor. Haftada 2 gün balık yemeye çalışın, sen spor yapıyorsun, eşini de yanında götür spora
Çok teşekkür ederim, hosbuldumHoşgeldiniz. İnşallah güzel sonuçlar alırsınız. Morfoloji sorununu çok kafanıza takmayın %3lük normali azımsamamak gerek.. muhakkak dölleme olacaktır takviye alıyor musunuz? Baş anomalisi için d vitamini çok önemli, bir baktırmanızı tavsiye ederim.
Amin canım Allah razı olsun.
Çok ince ve detaylı krıterlere göre belirleniyor anomaliler. Örneğin sperm başının tastiklenmiş bir çapı var bunun milim olarak üzerinde veya altında olsa anormal olarak sayıyorlar fakat onlar bile spermi dölleyebilşyor. Dünya sağlık örgütünün kriterine göre %60 normal olan spermler kruger kriterine göre 3/4 olabiliyor. Burada önemli olan baş anomalilerinin ayrıntıları. Örneğin %80/90 başta pin head yani nokta baş veya büyük baş veya akromozam defekt oval baş varsa yüzde oranı da yüze yakınsa problem oluyor. Siz d vitamini omega 3 c/e vitamini gibi takviyeler alabilirsiniz.Çok teşekkür ederim, hosbuldum
Sanıyorum Kaan Bey de %3'luk morfolojiyi normal sayılabilecek düzeyde görüyor ama benim esas takıldığım nokta yüksek oranda baş anomalisi.
Aminnnn. Aminnn. Aminnn. İnşallah canım inşallah.Amin canım Allah razı olsun.
Çok sağol canım ilgilendiğin için.
Sen ayarla canım nasıl istersen öyle olsun:)
Allah razı olsun Rabbim inşallah hayırlısı ile sana da nasip etsin inşallah.
Ayrıntılı aciklama için çok teşekkür ederim. Eşimde bir dönem d vitamini eksikliği çıkmıştı ve ampul olarak takviye aldı belki daha sonra yine düşüklük olabilir. Ben yakın zamanda baktirdiginda ve bende de düşük D vit. Ayrıca eşim balık, tavuk,et vs sevmez dolayısı ile bunları çok az tüketiyoruz.Çok ince ve detaylı krıterlere göre belirleniyor anomaliler. Örneğin sperm başının tastiklenmiş bir çapı var bunun milim olarak üzerinde veya altında olsa anormal olarak sayıyorlar fakat onlar bile spermi dölleyebilşyor. Dünya sağlık örgütünün kriterine göre %60 normal olan spermler kruger kriterine göre 3/4 olabiliyor. Burada önemli olan baş anomalilerinin ayrıntıları. Örneğin %80/90 başta pin head yani nokta baş veya büyük baş veya akromozam defekt oval baş varsa yüzde oranı da yüze yakınsa problem oluyor. Siz d vitamini omega 3 c/e vitamini gibi takviyeler alabilirsiniz.
Siz arkadaşımın dediği gibi DNA hasarınada baktırın. Et tüketmiyorsa b12 vitamini de eksik olabilir. En iyisi siz multivitamin kullanın ben solgar male multipleyi tavsiye ederim içeriğine sizde bakın isterseniz. Balık yemediğiniz için omegayı da d vitaminini ikinizde alın. Muhakkak faydaları olacaktır.Ayrıntılı aciklama için çok teşekkür ederim. Eşimde bir dönem d vitamini eksikliği çıkmıştı ve ampul olarak takviye aldı belki daha sonra yine düşüklük olabilir. Ben yakın zamanda baktirdiginda ve bende de düşük D vit. Ayrıca eşim balık, tavuk,et vs sevmez dolayısı ile bunları çok az tüketiyoruz.
DNA hasar testini araştıracagim. Vitamin takviyesini de düşünüyordum zaten et balık vs tuketmedigimiz icin. Teşekkür ederimSiz arkadaşımın dediği gibi DNA hasarınada baktırın. Et tüketmiyorsa b12 vitamini de eksik olabilir. En iyisi siz multivitamin kullanın ben solgar male multipleyi tavsiye ederim içeriğine sizde bakın isterseniz. Balık yemediğiniz için omegayı da d vitaminini ikinizde alın. Muhakkak faydaları olacaktır.
Yaaa çok geçmiş olsun canımKızlar sagolun. Bebegimi kaybettim. Su an bir kısmı düstü umarım kürtaja gerek kalmaz. Yapacak birşeyim kalmadı elim kolum baglı. Rabbim hayırlısını versn.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?