Sagol cnm, mubarek uc aylarda sana saglik gonlune huzur getirsinGeçmiş olsun cnm dikkat et kendine dinlen bol bol
Evet ya eşime diyorum ki midem bulanıyor ohh ohhh ne güzel diyor sevinir oldukben suanda 10.haftadayim ayin 27sinde kontrolum var. Benimde bulantim var ama kusma bende de olmuyor cok sukur. Bazen bulantim olmuyor hemen endiseleniyorum bi sey mi oldu diye sonra bir vuruyor sukrediyorum resmen. Bunlar uzun sure bebek yolu gozlemeyenler icin belki kotu bir durum ama bizim icin nasil bir sukur sebebi degil mi? Bende merak ediyorum kontrole gidene kadar ne alemde olur bebisler?
iyi yapmissiniz canim. Gezmek her zaman tazeliyor insani bir suru dusunceden uzaklastiriyor.
Çok geçmiş olsun canım. Allah seni ve bebeklerini korusun.Ah aaah kardeslerim. Cok kötü düştüm. Esimle bi on dakika alisverise gitmistik hava aliriz bugun Pazar tum gun evde vs. Ah ben kaldirimda b takıldım yerlerdeyiz taytım yırtıldı dizlerim kanadi sag dizim cok derin yara oldu .. Korku panik aglama hiçkirik .. Dr mu aradim rahim embriyoyu oyle hemen dusurmez merak etme dedi, icim rahatladi progesteron fitilden koy simdi yine dedi. Allah bebislerimi korusun bizleri nazarlardan korusun
Canım nerde başladınız?İnşallah sağol canım evet eşimin hormonları normal benimki stresten oynadı adet düzensizliği felan başladı bende artık bekleyecek takadim kalmadı biran önce başlayalım dedim eşime ani bir karar ile başladık Rabbim bu uğurda emek harcayan herkese yardım etsin
Evet canım başladık doktorum çarşamba opu pazar da transfer dedi inşallah herşey yolunda gider
Ayy canım benim çok geçmiş olsun. İnşallah herşey yolundadır.Ah aaah kardeslerim. Cok kötü düştüm. Esimle bi on dakika alisverise gitmistik hava aliriz bugun Pazar tum gun evde vs. Ah ben kaldirimda b takıldım yerlerdeyiz taytım yırtıldı dizlerim kanadi sag dizim cok derin yara oldu .. Korku panik aglama hiçkirik .. Dr mu aradim rahim embriyoyu oyle hemen dusurmez merak etme dedi, icim rahatladi progesteron fitilden koy simdi yine dedi. Allah bebislerimi korusun bizleri nazarlardan korusun
Canım progesteron yumurta takibi amaçlı bakılmıyor öyle olsa dediğin gibi adetten sonra bakılır.progesteron bedeni hamileliğe hazırlayan bir hormon ve sadece luteal faz döneminde bakılıyor oda 21. 22. 23. Günlerde ona bakarak hormonal problem var mı yumurtlama olmuş mu o anlaşılıyor.Doğru alttan bakmak bir süreliğine yeterli olur. Çünkü daha doktorların muayene sırasında görmediği kadar küçük boyutta bir sürü yumurta var.
Amh daha güvenilir sonuç verir tabi. Ve ömürde bir kere yapmak yeterli olur. Çünkü her yumurtadan salgılanan bi hormon vardır. Bu daima aynıdır. Yumurtlama gerçekleştikçe yani adet oldukça sayı azalır. Ve sıfıra yaklaştıkça menopoz başlar.
Ve çok yanlış bilinen bişeyden bahsetmek istiyorum. Belki birine bi faydam dokunur. Sırf bunun yüzünden uzun zaman yumurtlamıyorum diye düşünen onlarca insan gördüm. Progesterona adetin 21nci günü bakılmaz. Yumurtlamadan sonraki 7nci gün bakılır. Doktorlar herkes robotmuş gibi 28 günde bir adet olduğunu düşünerek hareket ediyorlar. 14ncü gün yumurtlasa 21nci günü progesterona baksak tavan yapmış olur ayrıca gebelik olup olmadığına dair ipucu da verir diyorlar. Doktorlara bişey diyemiyoruz bu noktada çünkü buna mecburlar. kimseye ovülasyon testi yap diyerek yumurtlama takibi yaptıramazlar bunu kendileri de biliyorlar. Ama yumurtlama takibi yapıyorum denildiği zaman 7nci günü gel bakalım der 21 lafı kalmaz ortada. Ki genelde doktorlar daha doğru sonuç verdiği için bu lafı duymak hoşlarına bile gidiyor diyebilirim.
Yeter cnm,E2 de normal 50 ye kadar kabul ediliyor.Adetin 3. Günü yaptırdığım prolaktin yeterli o zaman değil mi? Normalse normaldir. Bende E2 değişken çıkıyor. Bir kez 20 bir kez de 45 çıktı.
Abdest alamadim cnm hala dizlerim titriyor ellerimde guc bulup su dokemedim. Biraz daha sakinleseyim nas felak ihlas okuycam, Rabbim bizleri korusunAyy canım benim çok geçmiş olsun. İnşallah herşey yolundadır.
Hadi hayirli ugurlu olsun canim. 4.gun transferi mi olacak?İnşallah sağol canım evet eşimin hormonları normal benimki stresten oynadı adet düzensizliği felan başladı bende artık bekleyecek takadim kalmadı biran önce başlayalım dedim eşime ani bir karar ile başladık Rabbim bu uğurda emek harcayan herkese yardım etsin
Evet canım başladık doktorum çarşamba opu pazar da transfer dedi inşallah herşey yolunda gider
gecmis olsun ablacim. Ama merak etme insallah hicbir sey olmamistir.Ah aaah kardeslerim. Cok kötü düştüm. Esimle bi on dakika alisverise gitmistik hava aliriz bugun Pazar tum gun evde vs. Ah ben kaldirimda b takıldım yerlerdeyiz taytım yırtıldı dizlerim kanadi sag dizim cok derin yara oldu .. Korku panik aglama hiçkirik .. Dr mu aradim rahim embriyoyu oyle hemen dusurmez merak etme dedi, icim rahatladi progesteron fitilden koy simdi yine dedi. Allah bebislerimi korusun bizleri nazarlardan korusun
Evet ya eşime diyorum ki midem bulanıyor ohh ohhh ne güzel diyor sevinir olduk
Ozmn iyi biryer araştır cnm eşler de haklı inşallah güzel sonuçlanir tedavilerimizEşim ısrarcı cnm 1 yıldır yedavi görüyorum diyor ne zmaana kadar bu ilaçları içeçegim diyor bende onun gördügü tedaviyi hiçe sayamıyorum zaten kaan hocada nisana kadar olmazsa tüp bebege geçin demişti
Cnm kafana takma progesteronu okusana netten adet gününe alakası yok netten oku bence.birde kanama başlayınca 1. Gün sayılıyorKızlar sabah pembe lekem vardı adetim başladı dedim pes kullandım gittim tüm Çarşı’yı turladım akşam eve geldin az kahverengi lekem olmuş. Yarın sökülürüm galiba. Bugün adet başlangıcı kabul edilir değil mi ???? Buarada 27 gün sürdü adetim. 28. Gün sabah pembe lekem oldu. 21. Gün progesteron testim doğrudur değil mi ???
Sağol canım şimdilik öyle dedi bakalım inşallah emriyoların durumuna göre inşallah döllenme olsunHadi hayirli ugurlu olsun canim. 4.gun transferi mi olacak?
gecmis olsun ablacim. Ama merak etme insallah hicbir sey olmamistir.
Canm bu konu benimde cok kafama takıldı geçen ay yumurta takibi yapıyorum ovülasyonla pik yaptığını yakalıyorum ama 21. Gün progesteronum 2 çıktı korktum dr un biri hormon tedavisine başlayalım dedi başka dr a gittim gerek yok her ay yumurtan çatlamayabilir dedi şimdi ben pik yaptığını yakalasam bile yumurtam o ay çatlamamıs olabilirmi?Doğru alttan bakmak bir süreliğine yeterli olur. Çünkü daha doktorların muayene sırasında görmediği kadar küçük boyutta bir sürü yumurta var.
Amh daha güvenilir sonuç verir tabi. Ve ömürde bir kere yapmak yeterli olur. Çünkü her yumurtadan salgılanan bi hormon vardır. Bu daima aynıdır. Yumurtlama gerçekleştikçe yani adet oldukça sayı azalır. Ve sıfıra yaklaştıkça menopoz başlar.
Ve çok yanlış bilinen bişeyden bahsetmek istiyorum. Belki birine bi faydam dokunur. Sırf bunun yüzünden uzun zaman yumurtlamıyorum diye düşünen onlarca insan gördüm. Progesterona adetin 21nci günü bakılmaz. Yumurtlamadan sonraki 7nci gün bakılır. Doktorlar herkes robotmuş gibi 28 günde bir adet olduğunu düşünerek hareket ediyorlar. 14ncü gün yumurtlasa 21nci günü progesterona baksak tavan yapmış olur ayrıca gebelik olup olmadığına dair ipucu da verir diyorlar. Doktorlara bişey diyemiyoruz bu noktada çünkü buna mecburlar. kimseye ovülasyon testi yap diyerek yumurtlama takibi yaptıramazlar bunu kendileri de biliyorlar. Ama yumurtlama takibi yapıyorum denildiği zaman 7nci günü gel bakalım der 21 lafı kalmaz ortada. Ki genelde doktorlar daha doğru sonuç verdiği için bu lafı duymak hoşlarına bile gidiyor diyebilirim.
İnofolicin dışı ne renk netten baktım cok farkliları var bilemedim hangisi cnm ?Evet inofolic ile bu ay benim 3 tane yumurtam vardı. Etkisi oldu yani. Ama sonuç: bugün regl oldum
Yumurtlamışsındır ama istenen büyüklükte değildir ve çatlamamıştır, sonuçta Progesteron vücudu gebeliğe hazırlayan hormon eksikliği tedavi edilebilir tüp bebekte de progesteron düşük çıkınca takviye ediliyor çünkü gebelik olsada progesteron düşüklüğünde düşüğe sebep oluyor.Yani birtek yumurta çatlaması ile alakalı değil bı hormonCanm bu konu benimde cok kafama takıldı geçen ay yumurta takibi yapıyorum ovülasyonla pik yaptığını yakalıyorum ama 21. Gün progesteronum 2 çıktı korktum dr un biri hormon tedavisine başlayalım dedi başka dr a gittim gerek yok her ay yumurtan çatlamayabilir dedi şimdi ben pik yaptığını yakalasam bile yumurtam o ay çatlamamıs olabilirmi?
Ben şase olanı kullanıyorum dışı pembe fiyatı 41 tl gibi birşeydi.İnofolicin dışı ne renk netten baktım cok farkliları var bilemedim hangisi cnm ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?