bunu dusunuyirdum az once desem neden ilk varikosel diyolar ya da kagan hoca illaki iyidir belli zaten ama farkli bi bakis acisi mi getirdm mi demek istyr ya da cogu kisi de bu durum uzerinden ilerleniliyor bu tek sorunsa neden hasari dusenlrde gbeleik olmyr kafam da deli sorulr[/QUOTE][QjUOTE="efe4415, post: 55402116, member: 861255"]Kızlar dikkat ettimde genelde morfoloji, sayi, hiz noktasinda sorunu olanlara bir tek kaan hoca dna hasar raporunda israr ediyor. Baska hic bir hastane veya doktor adi okumadim bu konuda. Kaan hoca o konuya yogunlasmis gibi gozukuyor. Bu kadar onemli bir ayrintiysa neden hastanelerde sadece spermiyogram, kruger ve hormon teslerine bakiliyor. Hic duymadim hastanede hasara bakalim diyen
Ileri hiz yuzde 32 nin altinda yani yuzde 30. Oda en alt sinirin altinda. Kucuk basli dolleyemiyormus. Dolleme yeteneginin olmasi icin normal gorunume sahip olmasi gerekiyormus gittigimiz her doktor ole soledi. Ilki kimyasaldi. Doktor dediki normal olanlardan bir tanesi dollemis ama oda cok saglikli olmadigi icin tutunamamis gibi birsey soledi. Yani su durumda kucuk basli olan dollese bile cocugun engelli olma durumu var. Yani gercekten kucuk basli bir cocuk oluyor. Ayni sekilde buyuk baslida oyle. Bizim ileri hiz yuzde 32 nin altinda hic geneli 40 in ustunde ama bize ileri hizli lazim. Kendi etrafinda donen is gormuyor. Ileri hizda dusuk iste canim of. Nolucak bilemiyorum.Sperm anormallikleri de kötü değil mesela küçük başlı sperm yumurtayı dölleyebilir yeterki sağlıklı ve hızı iyi olsun. Sizde hız kaç?
Zaten bir gebeliğiniz oluşmuş yani olabiliyor. Benim eşiminde morfoloji 2 ama hız çok düşük.
Ne rahatsızlığı. :)Senin yolundan devam edeyim mi ben deSaklicennet vereyim mi ekstraları senin verdiklerinden? Baya rahatsız ettim seni bugün
Yazdıklarını pek toparlayamadım ama anladığım kadarıyla cvp vereyim. İlk önce ileri hız yani ileri hızlı ve ileri yavaş toplamı %32 olmalı. Burada %20 olup hamile kalanlarda var ama sınıra göre 30/32 iyi bir değer. Morfoloji ise küçük sperm döllerse küçük olur büyük başlı döllerse büyük başı olur gibi söylemler hurafeden başka birşey değil. Küçük başlı sperm yumurtayı dölleyebilir gayet de sağlıklı çocuklar olabilir. Nokta baş dölleyemez oval baş dölleyemez bunlar yumurtayı delemez. %2 morfoloji sadece 100 tane spermden 2 tanesi normal demek değil 2 tanesi kusursuz demek. Mesela sperm başı çevresi şu kadar olmalı diye bir kural koymuşlar kusursuz spermin tanımını yapmışlar. Belirttikleri değerin 0.01 kadar azda olsa onu küçük baş saymışlar şimdi o sperm yumurtayı dölleyemez mi? Bence döller bazı Drlara görede döller. Önemli olan spermde oval baş nokta baş amorf baş gibi anormallikler %90ın üzerinde olmaması. Eğerki spermin hızı iyi ve çekirdeği sağlıklıysa döllenme olur. Sağlıksız ve engelli bebeklerin morfolojiye hiçbir alakası Yok öyle olsaydı dünyada daha fazla engelli insanlar olurdu. Sıfır morfolojiyle bile sağlıklı bebekler dünyaya geliyor.Ileri hiz yuzde 32 nin altinda yani yuzde 30. Oda en alt sinirin altinda. Kucuk basli dolleyemiyormus. Dolleme yeteneginin olmasi icin normal gorunume sahip olmasi gerekiyormus gittigimiz her doktor ole soledi. Ilki kimyasaldi. Doktor dediki normal olanlardan bir tanesi dollemis ama oda cok saglikli olmadigi icin tutunamamis gibi birsey soledi. Yani su durumda kucuk basli olan dollese bile cocugun engelli olma durumu var. Yani gercekten kucuk basli bir cocuk oluyor. Ayni sekilde buyuk baslida oyle. Bizim ileri hiz yuzde 32 nin altinda hic geneli 40 in ustunde ama bize ileri hizli lazim. Kendi etrafinda donen is gormuyor. Ileri hizda dusuk iste canim of. Nolucak bilemiyorum.
Valla ben gittigimiz doktorlarin yalancisiyim inan. Biz daha cok yeniyiz soylemler bu yonde. Dedigin gibi biraaz karisik yazdim bende henuz toparliyamiyorum cunku. Yuzde 14 uydu sanirim kucuk basli ve yuzde 2 si normal 46 si sekilsiz 15 i de buyuk basli. Ileri hizda 30. Hareket yuzde 45. Durum bu. Gittigimiz her doktor sorunlu dedi biraz ilac tedavisi olmazsa asilama olmazsa tup bebek dendi. Olay bu. Sen daha tecrubelisin belli. Ben 34 yasindayim rezervlerim iyi sukur. Esim 30 yasinda. Bizde diyoruz ki eger duzelmezse asilama falan zaman kaybetmeyelim. Benim merak ettigim su ki asilama denemeye degermi yok sa direkt tup mu yapalim. Eger tup yaparsak normal olanlardada dna hasari olasi mi. Yani sagliksiz olma durumu olabilirmi. Cunku o yondede soylemler oldu. Bak sen cidden iyi biliyorsun. Bana bir fikir versen cok sevinirim.Yazdıklarını pek toparlayamadım ama anladığım kadarıyla cvp vereyim. İlk önce ileri hız yani ileri hızlı ve ileri yavaş toplamı %32 olmalı. Burada %20 olup hamile kalanlarda var ama sınıra göre 30/32 iyi bir değer. Morfoloji ise küçük sperm döllerse küçük olur büyük başlı döllerse büyük başı olur gibi söylemler hurafeden başka birşey değil. Küçük başlı sperm yumurtayı dölleyebilir gayet de sağlıklı çocuklar olabilir. Nokta baş dölleyemez oval baş dölleyemez bunlar yumurtayı delemez. %2 morfoloji sadece 100 tane spermden 2 tanesi normal demek değil 2 tanesi kusursuz demek. Mesela sperm başı çevresi şu kadar olmalı diye bir kural koymuşlar kusursuz spermin tanımını yapmışlar. Belirttikleri değerin 0.01 kadar azda olsa onu küçük baş saymışlar şimdi o sperm yumurtayı dölleyemez mi? Bence döller bazı Drlara görede döller. Önemli olan spermde oval baş nokta baş amorf baş gibi anormallikler %90ın üzerinde olmaması. Eğerki spermin hızı iyi ve çekirdeği sağlıklıysa döllenme olur. Sağlıksız ve engelli bebeklerin morfolojiye hiçbir alakası Yok öyle olsaydı dünyada daha fazla engelli insanlar olurdu. Sıfır morfolojiyle bile sağlıklı bebekler dünyaya geliyor.
Bi kac doktorun yok demesi ya da var demesi gerekeblr elle kontrl edildiktn snraKaan hoca alaninda baya iyi anladigim kadariyla. Belkide işi kokunden cozmeyi seciyor. Yani hasara bakmadan cozum almak daha cok zaman istiyor olabilir. Ama hasara bakinca işi kokunden cozul daha hizli ve kesin sonuc alindigindan bu kadar ün yapmis olabilir.
Peki birsey soracagim. Bizimde sayi hiz sorunu var doktor elle muayene yapip varikosel var dememis. Sadece el ile muayenede kesin olmadigini soyleyebiliyor muyuz bilen var mi? Nisanda tekrar gitcez ultrasonla bakilmasini da isteycek eşim
Bi kac doktorun yok demesi ya da var demesi gerekeblr elle kontrl edildiktn snra
Ayyy çok sevindim geç döllenmedir hiç belli olmaz sen içini ferah tut kaç günde adet oluyordun bu ay farklıdır hadi gözümüz aydın hamişler çoğalıyor yubbbi gerisi gelecektir Allahn izni ile19 cikmis sonucum. Adet gunume gore dusuk ama cok sukur buna da. Insallah katlanmasini takip edecegim insallah artar
_kunfeyekun_ Kardesim guzel haberini aldim. Masallah. Rabbim bu sefer saglikla kucagina almayi nasip etsin. Dualarim seninle
_kunfeyekun_ Hayırlı olsun be güzel bu ay çok bereketli geldi sanırım 6 senedir bekliyormussun çok sevindim canm darısı anne baba olmayı hakedip zamanını bekleyen her isteyenlerin başına canm
Cok sagolun Allah razi olsun fakat 28-29 gunde bir adet oluyorum ve dun adet gunumdu. Adet gunume gore dusuk bir deger.Ayyy çok sevindim geç döllenmedir hiç belli olmaz sen içini ferah tut kaç günde adet oluyordun bu ay farklıdır hadi gözümüz aydın hamişler çoğalıyor yubbbi gerisi gelecektir Allahn izni ile
Yazdıklarını pek toparlayamadım ama anladığım kadarıyla cvp vereyim. İlk önce ileri hız yani ileri hızlı ve ileri yavaş toplamı %32 olmalı. Burada %20 olup hamile kalanlarda var ama sınıra göre 30/32 iyi bir değer. Morfoloji ise küçük sperm döllerse küçük olur büyük başlı döllerse büyük başı olur gibi söylemler hurafeden başka birşey değil. Küçük başlı sperm yumurtayı dölleyebilir gayet de sağlıklı çocuklar olabilir. Nokta baş dölleyemez oval baş dölleyemez bunlar yumurtayı delemez. %2 morfoloji sadece 100 tane spermden 2 tanesi normal demek değil 2 tanesi kusursuz demek. Mesela sperm başı çevresi şu kadar olmalı diye bir kural koymuşlar kusursuz spermin tanımını yapmışlar. Belirttikleri değerin 0.01 kadar azda olsa onu küçük baş saymışlar şimdi o sperm yumurtayı dölleyemez mi? Bence döller bazı Drlara görede döller. Önemli olan spermde oval baş nokta baş amorf baş gibi anormallikler %90ın üzerinde olmaması. Eğerki spermin hızı iyi ve çekirdeği sağlıklıysa döllenme olur. Sağlıksız ve engelli bebeklerin morfolojiye hiçbir alakası Yok öyle olsaydı dünyada daha fazla engelli insanlar olurdu. Sıfır morfolojiyle bile sağlıklı bebekler dünyaya geliyor.
Canim kimyasal bile olsa yinede dusuk. Bence gec dollenme. Benim kimyasaldi adet gunumde 89 cikmisti. Bence yeni yeni dollenmis bebisin. 2 kez yumurtlamis olabilirsinCok sagolun Allah razi olsun fakat 28-29 gunde bir adet oluyorum ve dun adet gunumdu. Adet gunume gore dusuk bir deger.
Kimyasal olabilir diye tahmin ediyorum. Cunku tahmini yumurtlama gunum 13 mart falandi.
O gun sporda mekik hareketine abaninca bayagi pihtili kanamam olmustu. 14 martta temizlenince iliski oldu. Sonrasini hic hatirlamiyorum oldu mu olmadi mi takip etmedim. Simdiye daha yuksek deger cikmaliydi
Hasarınız şuan kaç cnmŞuan 1.5 Aydan fazla oldu sanırım. Devam edin demiş hafta içi mesaja cevap geldi. Nisa’n sonuna kadar devam edin sonra hasar testi yapıp gönderin bana demiş.
Haftaya Bülent Tıraş dayım ücret bilgilerini net veririm canım benAaaaa çok iyiymiş vallah ben gözümde baya büyüttüm fiyatı 7000 tl tutmuş ama ilaç eksik oda 2000 tl tutsa 9 bini bulur. Bunu da düşünelim inş... Bülent tıraşta çok iyi gerçekten. Oda 13 bin civarı birşey.
Aynı bizde canm kimseye söyleyememek de çok acı bana ne zaman çocuk ne zaman ee hadi vaktin geldi diyenler olunca gözlerim doluyor boğazm kilitleniyorBence siz oradan uzaklaşmalısınız. İnşallah güzel bir yere gidersiniz. Benim de annem çok istiyor bir tane çoçuğun olduğunu göreyim diyor. Bilmiyor olmadığını inşallah bir gün onuda görürler.ben genelde problemlerimi dışarıya yansıtmıyorum zamanı gelince diyorum geçiyorum. Boş konuşmalara tahammülüm Yok ev ve çocuk onlar bunlar saçma sapan konular boş insanlar hiç biri umurumda değil. İnşallah sizde uzaklaşırsınız.
İnşallah Günaydın hepimize bol neşeli sağlıklı bir hafta olsunGunaydin kardeslerim. Hepimiz icin guzel bir hafta olmasini dilerim. Guzel haberlerimiz bu haftada artarak devam etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?