Erkek İnfertilitesi Morfoloji, sayi, hiz problemi olup care arayanlar gelin dertleselim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Yaaa 33 yaşıma gircem cuma gitcem doktora
Evet biliyorum. Sanırım aşılamada da iğne ile tek yumurtan büyümüştü. O zaman da şüphelenmistim rezerv konusunda bir sıkıntı olabilir mi diye. Yani seni paniğe sokmuş olmak istemiyorum. Zaten her ay antral folikül sayısı yumurta kalitesi de değişebiliyor. Çok acil tüplük bir durumda da değilsin ama ne kadar erken o kadar iyi. Bi kaç ay beslenmene dikkat edip bi kaç takviye alıp bu arada araştırmalarını görüşmelerini yapıp tedaviye başlayabilirsin. Tabi bu süreçte Allah dilerse doğal yolla da olur.

Tesekkyr ederim canim benimde bu ay 4 gun gecikti o yuzden sordum illa hamile olunca adet olmamasi lazimmi diye

Cnm amh 5.73 nasıl??? Pco sayılır mı ??? Benim adetin 21. Gün progesteron testim 6.35 çıktı kalite düşük diyende oldu , yumurtan çatlamamış diyende oldu.

Evet iğneyle tek yumurta büyüdü cuma bı gideyim bakım ne dicek bı bu eksikti

Son düzenleme:
Cnm amh 5.73 nasıl??? Pco sayılır mı ??? Benim adetin 21. Gün progesteron testim 6.35 çıktı kalite düşük diyende oldu , yumurtan çatlamamış diyende oldu.
Amh ın yüksek olması pco şüphesi oluşturur. Ama sadece amh a bakarak pco denilemez. Başka kriterleri vardı adet düzensizliği kilo tüylenme problemleri gibi. Ayrıca insülin direnci, dhaso4, total testesteron, 17-OH progesteron gibi değerlere de bakılması lazım. Bir ay yumurtanın çatlamamış olması da sürekli böyle olduğunu göstermez. Sonuçta sen 2 defa hamile kaldın yumurta catlamasa hamilelik olmaz. Yumurtanın kalite durumu ancak tüp bebek tedavisinde anlaşılabilir diye düşünüyorum. Onun haricinde yumurta kalitesini gösteren bir ölçü yok. Tabi yaş ilerledikçe amh düşüp fsh yükseldikçe kalite düşüyor o ayrı.

Cnm öyle çok kilom yok 2-4 kilo fazlalığım var. 28-29 günde bi adet olurum genelde. Bu diğer testler adetin 3. Günü mü yapılıyor???? İnsülün direncimin olup olmadığını bilmiyorum

geven hafta gittim canim bu haftada kan sonuclarimi aldim cok sukur her sey normal gozukuyor. Ama biliyosundur belki ikizlerde sonuclar %100 dogru cikmazmis.
Ben yaptirmadim canim. Hic kafa kurcalamaya gerek yok diye .Sukur seninki de iyi cikmis .
Rengin Karataylı ya gittim medıcana da bir de Ali hocaya gideceğim pıhtılaşma için iğneye başlayacağım
Hayirli olsun insallah canim .Ihmal etme .

Ben yaptirmadim canim. Hic kafa kurcalamaya gerek yok diye .Sukur seninki de iyi cikmis .

Hayirli olsun insallah canim .Ihmal etme .
oyle tabi. Ben normal kontrol saniyordum. Dr oyle olcum aldi. Anladim ikili test oldugunu. Zaten ogrenmekte isterdim. Tesekkur ederim canim

Şimdi doktoru aradım alt sınıra yakın dedi

Cnm öyle çok kilom yok 2-4 kilo fazlalığım var. 28-29 günde bi adet olurum genelde. Bu diğer testler adetin 3. Günü mü yapılıyor???? İnsülün direncimin olup olmadığını bilmiyorum
Herhangi bir zamanda yapılabiliyor. Kilo ve tüylenme gibi problemlerin yoksa zaten çok gerekli değil. Fsh lh durumun nasıl? Eski bir kriter diyorlar ama saraçoğlu adetin 3.günü fsh lh ın gerisinde ise pco diyor. Lh fsh tan ne kadar yüksekse pco o kadar şiddetli oluyor. Kilo da arttıkça etkiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…