- 5 Mart 2017
- 3.904
- 2.056
- 133
- 40
İyimi nereyi arayıp sorsam acabaCnm bildiğim kadarıyla amh iyi. Genelde 1-3 arası iyi diyenlerde var. 2-4 arası iyi diyenlerde. Yani senin referans aralığında cnm.
İyimi nereyi arayıp sorsam acaba
Evet biliyorum. Sanırım aşılamada da iğne ile tek yumurtan büyümüştü. O zaman da şüphelenmistim rezerv konusunda bir sıkıntı olabilir mi diye. Yani seni paniğe sokmuş olmak istemiyorum. Zaten her ay antral folikül sayısı yumurta kalitesi de değişebiliyor. Çok acil tüplük bir durumda da değilsin ama ne kadar erken o kadar iyi. Bi kaç ay beslenmene dikkat edip bi kaç takviye alıp bu arada araştırmalarını görüşmelerini yapıp tedaviye başlayabilirsin. Tabi bu süreçte Allah dilerse doğal yolla da olur.Yaaa 33 yaşıma gircem cuma gitcem doktora
Hayır canım benim 4-5 gün gecikmem olunca kan testi yaptırdım 1 çıktı yani negatif sonra umreye gittim orada hiç fırsat olmadı kahverengi bi kaç damla akıntı gelince eczaneden test alıp yapmıştım orada pozitifi gördüm dün gece Türkiye ye geldim bu sabah dr da aldım soluğu ultrasonda gördük yani yaklaşık 20 günlük bir gecikmem olmuştu
Evet biliyorum. Sanırım aşılamada da iğne ile tek yumurtan büyümüştü. O zaman da şüphelenmistim rezerv konusunda bir sıkıntı olabilir mi diye. Yani seni paniğe sokmuş olmak istemiyorum. Zaten her ay antral folikül sayısı yumurta kalitesi de değişebiliyor. Çok acil tüplük bir durumda da değilsin ama ne kadar erken o kadar iyi. Bi kaç ay beslenmene dikkat edip bi kaç takviye alıp bu arada araştırmalarını görüşmelerini yapıp tedaviye başlayabilirsin. Tabi bu süreçte Allah dilerse doğal yolla da olur.
Evet iğneyle tek yumurta büyüdüEvet biliyorum. Sanırım aşılamada da iğne ile tek yumurtan büyümüştü. O zaman da şüphelenmistim rezerv konusunda bir sıkıntı olabilir mi diye. Yani seni paniğe sokmuş olmak istemiyorum. Zaten her ay antral folikül sayısı yumurta kalitesi de değişebiliyor. Çok acil tüplük bir durumda da değilsin ama ne kadar erken o kadar iyi. Bi kaç ay beslenmene dikkat edip bi kaç takviye alıp bu arada araştırmalarını görüşmelerini yapıp tedaviye başlayabilirsin. Tabi bu süreçte Allah dilerse doğal yolla da olur.
Amh ın yüksek olması pco şüphesi oluşturur. Ama sadece amh a bakarak pco denilemez. Başka kriterleri vardı adet düzensizliği kilo tüylenme problemleri gibi. Ayrıca insülin direnci, dhaso4, total testesteron, 17-OH progesteron gibi değerlere de bakılması lazım. Bir ay yumurtanın çatlamamış olması da sürekli böyle olduğunu göstermez. Sonuçta sen 2 defa hamile kaldın yumurta catlamasa hamilelik olmaz. Yumurtanın kalite durumu ancak tüp bebek tedavisinde anlaşılabilir diye düşünüyorum. Onun haricinde yumurta kalitesini gösteren bir ölçü yok. Tabi yaş ilerledikçe amh düşüp fsh yükseldikçe kalite düşüyor o ayrı.Cnm amh 5.73 nasıl??? Pco sayılır mı ??? Benim adetin 21. Gün progesteron testim 6.35 çıktı kalite düşük diyende oldu , yumurtan çatlamamış diyende oldu.
Amh ın yüksek olması pco şüphesi oluşturur. Ama sadece amh a bakarak pco denilemez. Başka kriterleri vardı adet düzensizliği kilo tüylenme problemleri gibi. Ayrıca insülin direnci, dhaso4, total testesteron, 17-OH progesteron gibi değerlere de bakılması lazım. Bir ay yumurtanın çatlamamış olması da sürekli böyle olduğunu göstermez. Sonuçta sen 2 defa hamile kaldın yumurta catlamasa hamilelik olmaz. Yumurtanın kalite durumu ancak tüp bebek tedavisinde anlaşılabilir diye düşünüyorum. Onun haricinde yumurta kalitesini gösteren bir ölçü yok. Tabi yaş ilerledikçe amh düşüp fsh yükseldikçe kalite düşüyor o ayrı.
Ben yaptirmadim canim. Hic kafa kurcalamaya gerek yok diye .Sukur seninki de iyi cikmis .geven hafta gittim canim bu haftada kan sonuclarimi aldim cok sukur her sey normal gozukuyor. Ama biliyosundur belki ikizlerde sonuclar %100 dogru cikmazmis.
Hayirli olsun insallah canim .Ihmal etme .Rengin Karataylı ya gittim medıcana da bir de Ali hocaya gideceğim pıhtılaşma için iğneye başlayacağım
Amin insallaj Allah sana da nasjp etsin kuzum.Oy maşallah kuzuya kırkbir kere :) Rabbim sağlıkla uzun ömürler nasip etsin
oyle tabi. Ben normal kontrol saniyordum. Dr oyle olcum aldi. Anladim ikili test oldugunu. Zaten ogrenmekte isterdim. Tesekkur ederim canimBen yaptirmadim canim. Hic kafa kurcalamaya gerek yok diye .Sukur seninki de iyi cikmis .
Hayirli olsun insallah canim .Ihmal etme .
Şimdi doktoru aradım alt sınıra yakın dediAmh ın yüksek olması pco şüphesi oluşturur. Ama sadece amh a bakarak pco denilemez. Başka kriterleri vardı adet düzensizliği kilo tüylenme problemleri gibi. Ayrıca insülin direnci, dhaso4, total testesteron, 17-OH progesteron gibi değerlere de bakılması lazım. Bir ay yumurtanın çatlamamış olması da sürekli böyle olduğunu göstermez. Sonuçta sen 2 defa hamile kaldın yumurta catlamasa hamilelik olmaz. Yumurtanın kalite durumu ancak tüp bebek tedavisinde anlaşılabilir diye düşünüyorum. Onun haricinde yumurta kalitesini gösteren bir ölçü yok. Tabi yaş ilerledikçe amh düşüp fsh yükseldikçe kalite düşüyor o ayrı.
Herhangi bir zamanda yapılabiliyor. Kilo ve tüylenme gibi problemlerin yoksa zaten çok gerekli değil. Fsh lh durumun nasıl? Eski bir kriter diyorlar ama saraçoğlu adetin 3.günü fsh lh ın gerisinde ise pco diyor. Lh fsh tan ne kadar yüksekse pco o kadar şiddetli oluyor. Kilo da arttıkça etkiliyor.Cnm öyle çok kilom yok 2-4 kilo fazlalığım var. 28-29 günde bi adet olurum genelde. Bu diğer testler adetin 3. Günü mü yapılıyor???? İnsülün direncimin olup olmadığını bilmiyorum
Bak ben doktorun kadar moral bozucu yazmadım değil mi? Kızdım doktoruna.Şimdi doktoru aradım alt sınıra yakın dedi
Kuzum tam bilmemekle birlikte 1in altı erken menepoz riski diye duymuştum.
Sanırım başkası ile karıştırdın. Ben hiç doğal hamile kalamadım. En fazla 3 gün gecikmem oluyor nadiren. Geçen ay tedavideydim. Genetik sonucu bekliyorum.Jalapenoo cnm sen 4 gün geciktim demişsin ??? Hamile misin ?? İnş öyledir de.
Canımsın hepinizi çok seviyorum bunun için yemem içmem gerekeren bişe varmı acaba ama ben çok düzenli adet olurum yılda 2-3 defa 4gun gecikir yada erken olurum hormon testimi atiyim bı dkBak ben doktorun kadar moral bozucu yazmadım değil mi? Kızdım doktoruna.
Kuzum tam bilmemekle birlikte 1in altı erken menepoz riski diye duymuştum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?