Cidden zor işin. Bir şeyi kabul etmediler mi ikna etmek zor oluyor. İkinci çocuk isteyen arkadaşlarım vardı kaç yıl beklediler. O arada kız gidip geliyor tabi doktora bende bir şey var diye. Meğer eşinde varikosel oluşmuş. Ameliyat oldu hemen ardından şimdi hamile. Diyeceğim o ki her an karşılaşılacak bir durum. Sen karşina alıp konuş tek taraflı çabayla yürümez bu iş. Belki şifa orda hiç bu kadar zahmete değmeyecekZor olmadığını ben biliyorum da adama anlatamıyorum. 3.1 mm damar genişlemesi. İmsi ile grade2 sperm bulunuyor. Bizim maceramız biraz ilginç oldu. Geç evlendik 3 yılı bitireceğiz 1 yıl dolmadan doktor ziyaretlerine başladık. Eşimin ilk yaptırdığı testte her şey çok düzgün çıkmıştı öyle olunca hep benim üstümde durdular her gittiğimiz doktor başka bişey dese de kesin bir tanı koyamadilar. Sürekli bende bişey bulmaya uğraştılar farklı farklı testler tahliller. Baktik ona buna arada bi sürü harcama olmuş En son tüp bebeğe karar verdik vakit ve nakit kaybetmeyelim daha fazla diye. Merkezde eşimden tekrar test istediler bu sefer bütün değerler kötü çıktı. Zaten tedaviye de baslamıştık. Neyse uzatmayayım. Sonraki tedavilerin öncesinde de eşimi iknaya çabaladım dna hasar testi vermeye razı edebildim sadece %23 çıktı. Öyle olunca da peşini bıraktım. Takviye bile kullanmıyor sadece arı sütü o kadar. Emodex almıştım onu bile içmedi kendim içtim önceki tedavide. Artık onunla uğraşmaktansa ben çekiyorum yükünü. Maddi olarak da o çekiyor neticede. Merkezin üroloğu na mail attım o da kayıplar var tekrar tedaviye başlamadan gelin değerlendirelim dedi ona bile gitmek istemedi. Kıyamıyorum da işte.
Fsh göte yumurta kalitesi nasıl sence. Yaşım 27 fsh yüksek sanki.Pco nun tüp bebekte avantajı var fazla yumurta olduğu için. Ama kalitesi kişiden kişiye değişiyor. Bi de ohss riski var ilaç dozlarının çok hassas ayarlanması lazım. Merkez seçimini iyi yapmak lazım.
Öyle. Çok üstüne gitmek istemedim. Ama mümkün olduğunca da anlattım. Gerekirse oluruz da demişti hatta. Ama doktora gitmeyı bile kabul etmiyor. Her defasında bu defa son diye başlıyorum tedaviye. Şimdi genetik sonucunu bekliyoruz. Sağlıklı gelmezse bu sefer daha farklı konuşacağım.Cidden zor işin. Bir şeyi kabul etmediler mi ikna etmek zor oluyor. İkinci çocuk isteyen arkadaşlarım vardı kaç yıl beklediler. O arada kız gidip geliyor tabi doktora bende bir şey var diye. Meğer eşinde varikosel oluşmuş. Ameliyat oldu hemen ardından şimdi hamile. Diyeceğim o ki her an karşılaşılacak bir durum. Sen karşina alıp konuş tek taraflı çabayla yürümez bu iş. Belki şifa orda hiç bu kadar zahmete değmeyecek
Zeyneb e de yazdığım gibi yumurta kalitesi ancak tüp bebekte yumurtalar toplandiktan sonraki görüntülerine ve embrıyo gelişiminin özellikle ilk 3 günki durumuna göre anlaşılır. Dışardan bunu anlamak zor. Tedavide sorun ne olursa olsun en büyük etken kadın yaşı ve rezervi. Evet fsh hafif yüksek gibi ama lh ın daha yüksek olması sanki biraz sorun gibi saraçoğlunun tezine göre. Doktorlar bunun eski bir kriter olduğunu söylüyor tabi ama bi sorun olduğunu düşündürüyor pco olsa da olmasa da. Yani normal gebelige engel oluyor olabilir. Bilemiyorum ama klomen le bile çözülebilir eşinin değerleri düzelirse. Bi de bu değerler aydan aya değişiyor o da var.Fsh göte yumurta kalitesi nasıl sence. Yaşım 27 fsh yüksek sanki.
Eşine keçiboynuzu kürü yapmayı denesen. Çorbasına üzüm çekirdeği yağı dök. Antioksidan alması lazım.
Ben 2 test yaptırdın ikisinde de lh fsh dan yüksek çıktı drlar gebeliğe engel birşey Yok dedi. Bence en önemlisi vitamin ve sağlıklı beslenme nice pcolu olanları tanıyorum 3 ayda bir hasta oluyorlar hepsinin de bebekleri var. Tüp bebekte sorun olmuyorsa bir de bunu kafama takamaz. Fsh 10un üstü sakıncalı diye biliyorum.Zeyneb e de yazdığım gibi yumurta kalitesi ancak tüp bebekte yumurtalar toplandiktan sonraki görüntülerine ve embrıyo gelişiminin özellikle ilk 3 günki durumuna göre anlaşılır. Dışardan bunu anlamak zor. Tedavide sorun ne olursa olsun en büyük etken kadın yaşı ve rezervi. Evet fsh hafif yüksek gibi ama lh ın daha yüksek olması sanki biraz sorun gibi saraçoğlunun tezine göre. Doktorlar bunun eski bir kriter olduğunu söylüyor tabi ama bi sorun olduğunu düşündürüyor pco olsa da olmasa da. Yani normal gebelige engel oluyor olabilir. Bilemiyorum ama klomen le bile çözülebilir eşinin değerleri düzelirse. Bi de bu değerler aydan aya değişiyor o da var.
Eşime keçiboynuzu özü almıştım soğuk pres. Kapağını açmadı. İşte neyseki arı sütünü içiyor.
Zeyneb e de yazdığım gibi yumurta kalitesi ancak tüp bebekte yumurtalar toplandiktan sonraki görüntülerine ve embrıyo gelişiminin özellikle ilk 3 günki durumuna göre anlaşılır. Dışardan bunu anlamak zor. Tedavide sorun ne olursa olsun en büyük etken kadın yaşı ve rezervi. Evet fsh hafif yüksek gibi ama lh ın daha yüksek olması sanki biraz sorun gibi saraçoğlunun tezine göre. Doktorlar bunun eski bir kriter olduğunu söylüyor tabi ama bi sorun olduğunu düşündürüyor pco olsa da olmasa da. Yani normal gebelige engel oluyor olabilir. Bilemiyorum ama klomen le bile çözülebilir eşinin değerleri düzelirse. Bi de bu değerler aydan aya değişiyor o da var.
Eşime keçiboynuzu özü almıştım soğuk pres. Kapağını açmadı. İşte neyseki arı sütünü içiyor.
Canım bu süreci iyi değerlendir kısmet belli olmaz,arisutu bal kullan canım sende takviye kullan hatta rvydmrt gibi yapabilirsin telefonla konuşup fikir alabilirsinCuma günü üniversite hastanesine gidicem bulunduğum şehirde tüp bebek merkezi yokramazan ayından sonra yaptırırım inşallah canım eşimin değerleri ameliyatın 3. Ayından sonra hep iyiydi bi sıkıntı olduğu belliydi nasip
Bence hiç takma benimde öyle çıkmıştı hiç bi dr birşey demedi hatta iyi dediler biri bir gün dedi ki ultrasonda bakmadan amh çok kötü dedi ama dedi bazen tahliller kötü sonuç çıkarabilir dedi ultrasonda baktı test hatalı veya o ay öyle dek gelmiş dedi yumurtlarım çok iyi dedi bende ilk gonalf ve çatlatma iğnesi kullandığımda sanırım stresten 2 yumurta gelişmişti hatta dr daha fazla olmasını beklerdik ama bize bi tane yeter dedi hiç dert etme Rabbim büyük stres kötü etkiliyorŞimdi doktoru aradım alt sınıra yakın dedi
Ne bilim gerçekten kafam karıştı hayırlısı olsun inşallah canımBence hiç takma benimde öyle çıkmıştı hiç bi dr birşey demedi hatta iyi dediler biri bir gün dedi ki ultrasonda bakmadan amh çok kötü dedi ama dedi bazen tahliller kötü sonuç çıkarabilir dedi ultrasonda baktı test hatalı veya o ay öyle dek gelmiş dedi yumurtlarım çok iyi dedi bende ilk gonalf ve çatlatma iğnesi kullandığımda sanırım stresten 2 yumurta gelişmişti hatta dr daha fazla olmasını beklerdik ama bize bi tane yeter dedi hiç dert etme Rabbim büyük stres kötü etkiliyor
7.8 kötü bir değer değil. Yaşına göre 5-6 civarı olsa çok iyi diyebilirdim. Sadece çok hafif yüksek demek istedim. Zaten aydan aya değişebiliyor ama bi kere yüksek çıkarsa rezerv sıkıntısı var demek oluyor. 10un üstüne çıkınca sıkıntı normal gebelik ihtimali ve rezerv azalıyor.15 üstünü bizim merkez tedaviye başlatmıyor çünkü tedavide bile yumurta gelişmesi zorlaşıyor. 15in altına düşen aylarda tedavi uyguluyor. Tabi buna bakmadan tedavi uygulayanlar da var.Ben 2 test yaptırdın ikisinde de lh fsh dan yüksek çıktı drlar gebeliğe engel birşey Yok dedi. Bence en önemlisi vitamin ve sağlıklı beslenme nice pcolu olanları tanıyorum 3 ayda bir hasta oluyorlar hepsinin de bebekleri var. Tüp bebekte sorun olmuyorsa bir de bunu kafama takamaz. Fsh 10un üstü sakıncalı diye biliyorum.
Yok canım sağlıkçı değilim. Ama 2 yıldır okuya araştıra böyle oldu. Süreç uzadıkça da bişeylerle daha karşılaşıyorsun ve her karşılaştığın yeni durumun ayrıntısını araştırınca işin uzmanı oluyorsun. Artık daha fazla bişey bilmek de öğrenmek de istemiyorum açıkçası.Cnm maşallah bu konuda çok bilgilisin. Sağlıkçı mısın??? Ben inafolic combi kullanıyorum 3 ay kullanıcam. Klonun kullandım bu ay. Ovitrelleee çatlatma iğnesi de oldum. 13 günde hayır otu çayı içtim inş fayda sağlar. Prednol çinko ve ecopirin 150 mg kullanıyorum.
8.gün cnm pazar test günümmoonlovers cnm senin transfer sonrası kaçıncı günün ????
Benim klomenle 4 yumurtam büyümüştü çatlama ignesi falan kullanmamıştır doktor harika demişti ne kadar harika bilemem klomenle 4 yumurta iyi mi acabaYok canım sağlıkçı değilim. Ama 2 yıldır okuya araştıra böyle oldu. Süreç uzadıkça da bişeylerle daha karşılaşıyorsun ve her karşılaştığın yeni durumun ayrıntısını araştırınca işin uzmanı oluyorsun. Artık daha fazla bişey bilmek de öğrenmek de istemiyorum açıkçası.
Klomenle kaç yumurtan büyüdü? İnşallah olur bu ay.
Canım hasar testi sonucunuz çıktı mıBenim klomenle 4 yumurtam büyümüştü çatlama ignesi falan kullanmamıştır doktor harika demişti ne kadar harika bilemem klomenle 4 yumurta iyi mi acaba
Yok canım sağlıkçı değilim. Ama 2 yıldır okuya araştıra böyle oldu. Süreç uzadıkça da bişeylerle daha karşılaşıyorsun ve her karşılaştığın yeni durumun ayrıntısını araştırınca işin uzmanı oluyorsun. Artık daha fazla bişey bilmek de öğrenmek de istemiyorum açıkçası.
Klomenle kaç yumurtan büyüdü? İnşallah olur bu ay.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?