- 9 Nisan 2016
- 3.170
- 2.477
- 83
- 38
Çok doğru diyorsun çok garip bi denge bu. İnş bende arkadaşlarımda tez zamanda pozitifleri görürüz de bu acıları unuturuz. Kendime de diyorum 10-15 sene bekleyen var daha 3.5 sene oldu deneyeli ama elimde değil çöküyorum ister istemez. Ama güçlü olmalıyım bunu eşim için de olsa yapmalıyım çünkü o beni üzgün görünce daha çok üzülüyor dün akşam ben ağlayınca oda çok ağladıKuzum kendini başkalarıyla kiyaslama .Herkesin imtihani farklidir .Çocuğu olup ,esini kaybeden veya bosanan insanlar var. Çocuğu olup saglik sorunlari olan ,gecim derdi olan insanlar var .Ve şöyle düşün .Iyi bir mesleğin, ailen var .Vakti gelince olacak ve sen daha güçlü bir anne olacaksin .Su an yaşadığın zorluklar sana güç katiyor .Bir imtihandasin .Sonunda o minik kalbi vücudunda hissedince zaten tüm üzüntülerini silip götürecek. Yaşadığın her kötü sonucu beynin unutacak .Allah oyle bir denge kurmus ki huzunluyken umut ediyorsun ,mutluyken gecmis acılarını unutuyorsun
Teşekkür ederim.Biz gidelim olmadı memnun kalırsak sizi yönlendiririz olur mu
Canım başladın mı doktora gitmeye neler yapıyorsun2 kez gittim alttan baktılar canım yumurtalıklara. Ilkinde şok oldum zaten ama adetliyim diyorum zaten öyle olmalısın dendi.Hatta yarın yine gideceğim bakalım ne denilecek
Zeynepciğim yazdıklarını okuyunca çok üzüldüm seni çok iyi anlıyorum.Ben 15 sene içinde çok uğraşlar verdim ve dile kolay 15 sene içinde her ay olur diye ümit ettim asla umudumu yitirmedim çok şeyler yaşadım bu acı beni çok olgunlaştırdı bakış açım değişti insanlardan en yakınımdakilerden bile soğudum davetlere zoraki istemeden icabet ediyordum iki kadın biraraya gelseler çocuk konusu konuşuluyor etrafımda hamileleri bebekleri olanları görünce içim gidiyordu toplum içinde ağlamamak için kendimi zor tutuyordum hatta etrafımda ki insanlar o kadar üstüme geliyorlardı ki çocuk konusundan başka konu konuşulmuyordu sonrasında da seni takdir ediyoruz çok güçlüsün hiç ağlamıyorsun diyorlardı dalga geçer gibi zaten niyetleri en zayıf noktamdan vurup beni ağlatmak sonra aaa zavallı ağladı die dedikodular yapmaktı onlara hiç fırsat vermedim ama eve geldikten sonra saatlerce ağlıyordum şuan yazınca bile hüngür hüngür ağlayasım geliyor...Son bir yıldır beni üzün insanların arasından olmadım akrabalarımda dahil hepsinden uzak durdum.insanlar yine arkamdan konuştular zaten biz ne yaparsak yapalım konuşacak birşey illa ki buluyorlar bunu takmadım eşimle vakit geçirdim değişik şehirlere gidip gezdik bulunduğumuz şehirde sürekli yeni yerleri gezdik bu bana çok iyi geldi annemlere bile gitmedim çünkü kardeşlerimin çocukları var onlara da çok kırgınım hadi millet yabancılar anlamıyor konuşuyorlar ama kardeşlerimin bu konu da bana karşı daha ince düşünceli olmalarını bekledim maalesef onlarda farkında olmadan kırdılar çok uzun yazdım sana nacizane tavsiyem güçlü ol seni rahatsız eden insanlardan uzak dur eşinle gez dilerim en kısa zamanda çektiğin bu acıları unutursun Rabbim sana mükafat olarak hayırlı Salih Saliha evlatlar nasip etsinÇok doğru diyorsun çok garip bi denge bu. İnş bende arkadaşlarımda tez zamanda pozitifleri görürüz de bu acıları unuturuz. Kendime de diyorum 10-15 sene bekleyen var daha 3.5 sene oldu deneyeli ama elimde değil çöküyorum ister istemez. Ama güçlü olmalıyım bunu eşim için de olsa yapmalıyım çünkü o beni üzgün görünce daha çok üzülüyor dün akşam ben ağlayınca oda çok ağladısana çocuk vermek için herşey yapardım dedi onu üzmeye hakkım yok. Adam etrafımda fır dönüyordu dün mutlu etmek için güldürmek için beni. Bunu ona yapmaya hakkım yok. Pozitif olacağım en az hasarla atlatacağız inş bu durumu.
Aslında bugün gitmem gerekti adetin 3 günü ama tatile denk geldiCanım başladın mı doktora gitmeye neler yapıyorsun
Amin cnm inş. Yazdıkların içimi rahatlattı. Çok teşekkürler. bende uzak duracağım inş. Olmuyor böyle. Kendimi çok hırpalıyorum gerek Yok buna. İnsanlardan Uzak olmak en iyisi....Zeynepciğim yazdıklarını okuyunca çok üzüldüm seni çok iyi anlıyorum.Ben 15 sene içinde çok uğraşlar verdim ve dile kolay 15 sene içinde her ay olur diye ümit ettim asla umudumu yitirmedim çok şeyler yaşadım bu acı beni çok olgunlaştırdı bakış açım değişti insanlardan en yakınımdakilerden bile soğudum davetlere zoraki istemeden icabet ediyordum iki kadın biraraya gelseler çocuk konusu konuşuluyor etrafımda hamileleri bebekleri olanları görünce içim gidiyordu toplum içinde ağlamamak için kendimi zor tutuyordum hatta etrafımda ki insanlar o kadar üstüme geliyorlardı ki çocuk konusundan başka konu konuşulmuyordu sonrasında da seni takdir ediyoruz çok güçlüsün hiç ağlamıyorsun diyorlardı dalga geçer gibi zaten niyetleri en zayıf noktamdan vurup beni ağlatmak sonra aaa zavallı ağladı die dedikodular yapmaktı onlara hiç fırsat vermedim ama eve geldikten sonra saatlerce ağlıyordum şuan yazınca bile hüngür hüngür ağlayasım geliyor...Son bir yıldır beni üzün insanların arasından olmadım akrabalarımda dahil hepsinden uzak durdum.insanlar yine arkamdan konuştular zaten biz ne yaparsak yapalım konuşacak birşey illa ki buluyorlar bunu takmadım eşimle vakit geçirdim değişik şehirlere gidip gezdik bulunduğumuz şehirde sürekli yeni yerleri gezdik bu bana çok iyi geldi annemlere bile gitmedim çünkü kardeşlerimin çocukları var onlara da çok kırgınım hadi millet yabancılar anlamıyor konuşuyorlar ama kardeşlerimin bu konu da bana karşı daha ince düşünceli olmalarını bekledim maalesef onlarda farkında olmadan kırdılar çok uzun yazdım sana nacizane tavsiyem güçlü ol seni rahatsız eden insanlardan uzak dur eşinle gez dilerim en kısa zamanda çektiğin bu acıları unutursun Rabbim sana mükafat olarak hayırlı Salih Saliha evlatlar nasip etsin
Bu bir imtihan ve kazanan bizler oluruz inşallah. Benim etrafımda genelde herkes benden çekindiği için direk bana soramıyorlar ama şaka ile karışık imalatda bulunuyorlar. Benden büyük akrabalarım bile neyi bekliyorsunuz hala diyorlar. Eğer o ortamda bebekli biri varsa Allah sana da nasip etsin diyorlar. Benle evlenenler benden sonra evlenenler hepsinin çocukları oldu hatta biri 9 aylık evli 5 aylık hamile. Adam kilolu birde. Hatta tanıdığım biri daha var 120 kilo vardır yeni çocuğu oldu. Ben 3 senelik evliyim. 1 kez hamile kalamadım. Acaba hiç mi olmayacak diye düşünüyorum. Bu şekilde nasıl yaşanır diyorum. Hayattan tat alamıyor insan. Ölene kadar bu duygularla nasıl ömür geçer diyorum. Tüp bebeğe adepte oldum ama oda tutmazsa diye çok korkuyorum. Hiç bir neden yokken tutmuyormuş.Cnm kimse beni üzmüyor mesela abimin Gelini hamile kız 18 yaşında onu görünce çok üzülüyorum gözlerim doluyor yada ablamın kızını görünce oğlu kucağında ki benden 10 yaş küçük kendim için çok üzülüyorum. Düşünmekten beynim yanıyor gerçektençok kötüyüm kendimi kontrol edemiyorum birden yaşlar iniyor aşağıya. Herkes anlıyor nedenini.
Tüp bebek öncesi amh değerine bakılıyor ama neden bakılmadı. Canınızı sıkmayın önemli olan döllenme olması embriyo oluşması inşallah herşey güzel gider.Kızlar cnm çok sıkkın amh degerim kaç bilmiyorm fakat tüp bebege başladık adetin 2. Günindeyim doktor sagda 4 solda 3 yumurta var dedi yumurta rezervin çok düşük dedi 25 yaşındayım dedi inşallah yumurtalar kaliteli olur dedi sizce durumum gerçekten çok mu kötü cnm çok sıkıldı igneleri aldım başlayacagım bugün
Apartopar mı oldu sanki. Keşke bütün testlerini yaptırsaydın ilk önce. 1 ay sana çok şey kaybettirmez ki.. hiç rahim filmi çektirdin mi?Kızlar cnm çok sıkkın amh degerim kaç bilmiyorm fakat tüp bebege başladık adetin 2. Günindeyim doktor sagda 4 solda 3 yumurta var dedi yumurta rezervin çok düşük dedi 25 yaşındayım dedi inşallah yumurtalar kaliteli olur dedi sizce durumum gerçekten çok mu kötü cnm çok sıkıldı igneleri aldım başlayacagım bugün
Katılıyorum en azından sonrası için aklında soru işareti olmaz.Apartopar mı oldu sanki. Keşke bütün testlerini yaptırsaydın ilk önce. 1 ay sana çok şey kaybettirmez ki.. hiç rahim filmi çektirdin mi?
çekildim cnm herşeyim tamam sadece amh degerime baktırmamıştım hiç doktor da istemedi ve erzincanda bütün doktorlar yumurtalıkların çok iyifalan diolardı şuan 7 ne var hiç ilaç kullanmadım yeni başlıycam sence çok mu kötüApartopar mı oldu sanki. Keşke bütün testlerini yaptırsaydın ilk önce. 1 ay sana çok şey kaybettirmez ki.. hiç rahim filmi çektirdin mi?
Yok cnm bütün tahlillerim taman gakat sadece amhbye bakılmadı diger tahlillerim tamam çok mu kötü durumum yaTüp bebek öncesi amh değerine bakılıyor ama neden bakılmadı. Canınızı sıkmayın önemli olan döllenme olması embriyo oluşması inşallah herşey güzel gider.
Hayırlı olsun cnm :) iyi düşün iyi olsunKızlar cnm çok sıkkın amh degerim kaç bilmiyorm fakat tüp bebege başladık adetin 2. Günindeyim doktor sagda 4 solda 3 yumurta var dedi yumurta rezervin çok düşük dedi 25 yaşındayım dedi inşallah yumurtalar kaliteli olur dedi sizce durumum gerçekten çok mu kötü cnm çok sıkıldı igneleri aldım başlayacagım bugün
İnşallah cnm acaba normalde kaç tane yumurtam olması lazımHayırlı olsun cnm :) iyi düşün iyi olsun
Canım maalesef anlamıyorum ulturasonla rezerv anlaşılır mı? Eğer bütün testleri yaptırdıysan rezervi kafana takma. İlaçları kullanırken sürekli dra gideceksin ya yumurtaların olgunlaşmasına bakarak ilaç dozunu arttırıyorlar veya azaltıyorlar diye biliyorum. Sadece hekiminle sürekli iletişimde ol. Ve herşeyi sor. İlaç dozunu neye göre ayarlıyor amhye bakmadan. Bunu öğren. İçini rahat tut. Beslenmene dikkat et. B8 ve folik asit al aslında beslenme düzeni için 3 ay süre istiyor drlar. Umarım sen öncesinde takviye almışsındır oda sana kolaylık sağlar. Bütün düşünceleri olumluya yor. İnşallah herşey güzel olacak.çekildim cnm herşeyim tamam sadece amh degerime baktırmamıştım hiç doktor da istemedi ve erzincanda bütün doktorlar yumurtalıkların çok iyifalan diolardı şuan 7 ne var hiç ilaç kullanmadım yeni başlıycam sence çok mu kötü
Hiç kötü düşünme benimde ilk bakıldığında 10 falandı yumurta sonra 13 oldu toplama günü Dediğim gibi önemli olan döllenme ve kaliteli olması. Bir arkadaşımın tek bir yumurtası var onunla tedavi oluyor.İyi düşün iyi olsun.Yok cnm bütün tahlillerim taman gakat sadece amhbye bakılmadı diger tahlillerim tamam çok mu kötü durumum ya
P Perican01
zeynepppppppp
@Redrise1515
Murabbaa
sonican
Saklicennet
L Longway2015
R rvydmrt
B Birmucize
@demircemre01
Suskun Ceylan
E Efulimm41
T Tubeee
ayllllliiiin35
D Duygu1701
Hiranur3434
smyr35
@Sibelak85
Arkadaşlarım benim için okuyoruz. İsmim Merve bana ve eşime dua ederseniz şifa isterseniz çok sevinirim.
707 ya Varis c.c
336 ya Musavvir c.c
7 Ayetel Kursi
Rabbim kabul etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?