Erkek İnfertilitesi Morfoloji, sayi, hiz problemi olup care arayanlar gelin dertleselim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Çok doğru diyorsun çok garip bi denge bu. İnş bende arkadaşlarımda tez zamanda pozitifleri görürüz de bu acıları unuturuz. Kendime de diyorum 10-15 sene bekleyen var daha 3.5 sene oldu deneyeli ama elimde değil çöküyorum ister istemez. Ama güçlü olmalıyım bunu eşim için de olsa yapmalıyım çünkü o beni üzgün görünce daha çok üzülüyor dün akşam ben ağlayınca oda çok ağladı sana çocuk vermek için herşey yapardım dedi onu üzmeye hakkım yok. Adam etrafımda fır dönüyordu dün mutlu etmek için güldürmek için beni. Bunu ona yapmaya hakkım yok. Pozitif olacağım en az hasarla atlatacağız inş bu durumu.

Zeynepciğim yazdıklarını okuyunca çok üzüldüm seni çok iyi anlıyorum.Ben 15 sene içinde çok uğraşlar verdim ve dile kolay 15 sene içinde her ay olur diye ümit ettim asla umudumu yitirmedim çok şeyler yaşadım bu acı beni çok olgunlaştırdı bakış açım değişti insanlardan en yakınımdakilerden bile soğudum davetlere zoraki istemeden icabet ediyordum iki kadın biraraya gelseler çocuk konusu konuşuluyor etrafımda hamileleri bebekleri olanları görünce içim gidiyordu toplum içinde ağlamamak için kendimi zor tutuyordum hatta etrafımda ki insanlar o kadar üstüme geliyorlardı ki çocuk konusundan başka konu konuşulmuyordu sonrasında da seni takdir ediyoruz çok güçlüsün hiç ağlamıyorsun diyorlardı dalga geçer gibi zaten niyetleri en zayıf noktamdan vurup beni ağlatmak sonra aaa zavallı ağladı die dedikodular yapmaktı onlara hiç fırsat vermedim ama eve geldikten sonra saatlerce ağlıyordum şuan yazınca bile hüngür hüngür ağlayasım geliyor...Son bir yıldır beni üzün insanların arasından olmadım akrabalarımda dahil hepsinden uzak durdum.insanlar yine arkamdan konuştular zaten biz ne yaparsak yapalım konuşacak birşey illa ki buluyorlar bunu takmadım eşimle vakit geçirdim değişik şehirlere gidip gezdik bulunduğumuz şehirde sürekli yeni yerleri gezdik bu bana çok iyi geldi annemlere bile gitmedim çünkü kardeşlerimin çocukları var onlara da çok kırgınım hadi millet yabancılar anlamıyor konuşuyorlar ama kardeşlerimin bu konu da bana karşı daha ince düşünceli olmalarını bekledim maalesef onlarda farkında olmadan kırdılar çok uzun yazdım sana nacizane tavsiyem güçlü ol seni rahatsız eden insanlardan uzak dur eşinle gez dilerim en kısa zamanda çektiğin bu acıları unutursun Rabbim sana mükafat olarak hayırlı Salih Saliha evlatlar nasip etsin

Amin cnm inş. Yazdıkların içimi rahatlattı. Çok teşekkürler. bende uzak duracağım inş. Olmuyor böyle. Kendimi çok hırpalıyorum gerek Yok buna. İnsanlardan Uzak olmak en iyisi....

Bu bir imtihan ve kazanan bizler oluruz inşallah. Benim etrafımda genelde herkes benden çekindiği için direk bana soramıyorlar ama şaka ile karışık imalatda bulunuyorlar. Benden büyük akrabalarım bile neyi bekliyorsunuz hala diyorlar. Eğer o ortamda bebekli biri varsa Allah sana da nasip etsin diyorlar. Benle evlenenler benden sonra evlenenler hepsinin çocukları oldu hatta biri 9 aylık evli 5 aylık hamile. Adam kilolu birde. Hatta tanıdığım biri daha var 120 kilo vardır yeni çocuğu oldu. Ben 3 senelik evliyim. 1 kez hamile kalamadım. Acaba hiç mi olmayacak diye düşünüyorum. Bu şekilde nasıl yaşanır diyorum. Hayattan tat alamıyor insan. Ölene kadar bu duygularla nasıl ömür geçer diyorum. Tüp bebeğe adepte oldum ama oda tutmazsa diye çok korkuyorum. Hiç bir neden yokken tutmuyormuş.
Dün normal yolla döllenmeyi izledim spermler dünya ile yarı ay arası yer gidiyormuş ve birsürü engele takılıyorlarmış. İçim acıdı bunları da izleyince imkansızlaştı gibi düşündüm. Sonra taktiri ilahi dedim kendi kendime ve duaya sarılmaktan başka yapabileceğim birşey Yok bu saatten sonra diye kendimi teselli ettim. En zoru da eşlerimizde sorun olduğu için kendi kendimizi teselli etmek oluyor sanki... burada birsürü kişiyiz ve hepimizin ömür boyu çocuksuz olacağını düşünmüyorum aramızda şanslılar olacaktır umarım hepimiz o Kişiler arasındayızdır.

Kızlar cnm çok sıkkın amh degerim kaç bilmiyorm fakat tüp bebege başladık adetin 2. Günindeyim doktor sagda 4 solda 3 yumurta var dedi yumurta rezervin çok düşük dedi 25 yaşındayım dedi inşallah yumurtalar kaliteli olur dedi sizce durumum gerçekten çok mu kötü cnm çok sıkıldı igneleri aldım başlayacagım bugün

Tüp bebek öncesi amh değerine bakılıyor ama neden bakılmadı. Canınızı sıkmayın önemli olan döllenme olması embriyo oluşması inşallah herşey güzel gider.

Apartopar mı oldu sanki. Keşke bütün testlerini yaptırsaydın ilk önce. 1 ay sana çok şey kaybettirmez ki.. hiç rahim filmi çektirdin mi?

Apartopar mı oldu sanki. Keşke bütün testlerini yaptırsaydın ilk önce. 1 ay sana çok şey kaybettirmez ki.. hiç rahim filmi çektirdin mi?
Katılıyorum en azından sonrası için aklında soru işareti olmaz.

çekildim cnm herşeyim tamam sadece amh degerime baktırmamıştım hiç doktor da istemedi ve erzincanda bütün doktorlar yumurtalıkların çok iyifalan diolardı şuan 7 ne var hiç ilaç kullanmadım yeni başlıycam sence çok mu kötü

Tüp bebek öncesi amh değerine bakılıyor ama neden bakılmadı. Canınızı sıkmayın önemli olan döllenme olması embriyo oluşması inşallah herşey güzel gider.
Yok cnm bütün tahlillerim taman gakat sadece amhbye bakılmadı diger tahlillerim tamam çok mu kötü durumum ya

Hayırlı olsun cnm :) iyi düşün iyi olsun

Canım maalesef anlamıyorum ulturasonla rezerv anlaşılır mı? Eğer bütün testleri yaptırdıysan rezervi kafana takma. İlaçları kullanırken sürekli dra gideceksin ya yumurtaların olgunlaşmasına bakarak ilaç dozunu arttırıyorlar veya azaltıyorlar diye biliyorum. Sadece hekiminle sürekli iletişimde ol. Ve herşeyi sor. İlaç dozunu neye göre ayarlıyor amhye bakmadan. Bunu öğren. İçini rahat tut. Beslenmene dikkat et. B8 ve folik asit al aslında beslenme düzeni için 3 ay süre istiyor drlar. Umarım sen öncesinde takviye almışsındır oda sana kolaylık sağlar. Bütün düşünceleri olumluya yor. İnşallah herşey güzel olacak.

Yok cnm bütün tahlillerim taman gakat sadece amhbye bakılmadı diger tahlillerim tamam çok mu kötü durumum ya
Hiç kötü düşünme benimde ilk bakıldığında 10 falandı yumurta sonra 13 oldu toplama günü Dediğim gibi önemli olan döllenme ve kaliteli olması. Bir arkadaşımın tek bir yumurtası var onunla tedavi oluyor.İyi düşün iyi olsun.

Son düzenleme:

Mervem okudum dua ettim sana inş kucağın dolacak inanıyorum buna cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…