Korunup korunmama konusunda birşey diyemem ama morfoloji hususunu iyi biliyorum diyebilirim. Özellikle baş kısmı önemli ve bu kısımda anormallik varsa yumurtaya girmesi ve döllemesi çok ama çok düşük. Kaldı ki burada bir çok arkadaşın morfoloji 1/2/3 ve sağlıklı gebelikleri var. Ben kendi bilgilerimden yola çıkarak konuşuyorum. Dr değilim ama düşüğün nedeni sadece morfoloji değildir hatta morfoloji değildir bir çok neden olabilir. Morfolojiye takılmayın. En iyi sperm ve kalite olan insanların bile %80/90 morfolojisi bozuk spermleri var herkesin devamlı düşük yapması gerek. Zaten morf 0 olanlara gebe kalman çok zor diyorlar neden çünki yumurtaya giremiyor. Yumurtayı delebilmesi için belli bir şekli yapısı olması lazım aksi imkansız derecesinde.
doktor eşine hangi ilacı verdi canım
aynen benim eşimde keçiboynuzu kürünü içmedi inşallah sağlıkla yavrunu kucağına almayı nasip etsin. inşallah hepimiz güzel haberler alırız :)e vitamini ve çinko değerleri yükselmesi için
enfeksiyon da vardı o zaman .. onun içinde antibiyotik kullandı.
6 gün kadar da keçiboynuzu pekmezi. 3 defa da keçiboynuzu suyu yapmıştım. ama devam etmedi
aynen benim eşimde keçiboynuzu kürünü içmedi inşallah sağlıkla yavrunu kucağına almayı nasip etsin. inşallah hepimiz güzel haberler alırız :)
Kürtaj materyalini patolojiye gönderdiniz mi? Embriyo oluşurken bölünme esnasında bile kromozomlarda artma eksilme durumu olabiliyor bu da erken dönem gebelik kayıplarına sebep olabiliyor. Yani ben de çok şahidim çevremde ilk gebeliği bu şekilde sonlanıp çok zaman geçmeden sağlıklı gebelik yaşayan. Üroloji doktorunun yaklaşımı bana biraz ters geldi. Sonuçta %1de olsa düzgün sperm var ve zaten spermler bir yarışta en iyisi yumurtayı döllüyor. Doktor haklı olsa tüp bebekte sıfır morfolojili kişilerin hiç hamile kalamaması lazım ki durum hiç öyle değil. Sayı nasıl onu yazmamışsın. Ayrıca doktorların söylediği çocuğu olan erkeklere tahlil yapılsa hepsinin değerleri referans değerlerinin üstünde değildir. Hatta sıfır morfoloji ile doğal gebe kalan insanlar da var.herkese merhaba..
sizlere bir şey danışmak istiyorum.
şubat ayında 11 haftalık bebeğimin kalbi durduğu için düşük yaptım kürtaj oldum. doktorumuz normal olduğunu söyledi. ilk gebeliklerde oluyor bu tür şeyler diye. bir dahaki gebeliğinde kan ilaçları falan yapacağız. çok daha iyi olacak falan dedi. 3 ay kadar bekle dedi.
geçen ay eşimin karnı çok ağrıyınca ürolojide muayene olmaya gittik. düşük yaptığımı söyleyince doktora sperm tahlili istedi. morfoloji %2 çıktı. gebe kalırsın ama döllenme tam olmadığı için anormallik meydana geliyor o yüzden düşük olur ya da anormallik meydana gelir dedi. ilaç verdi. çok ama çok üzüldüm. bu düzelmeden gebe kalırsan yine aynı şeyi yaşarsın dedi. kadın doğum doktorları hiç dememişti eşimle ilgili bir şey gebelikten sonra. yine hamile kalmak istiyordum oysa ki.
eşim ilaçlarını kullandı. bu ay yine tahlil yaptı : ileri hız 17 den 19 a yükselmiş. morfoloji de %2 den %3e çıkmış.
eşim izin alabilirse bu hafta gideceğiz doktora ama size de sormak istedim.
bu durumda sizce nedir durumumuz? gebeliğimi ilgilendiren kötü bir şey olur mu tekrardan
0530 044 0295ben de. Bole bi numara varmis bi ara istersenArkadaşlar Kaan hocanın sekreterinin cep numarasını bilen varmi?sizden ricam bilen varsa msjimi es gecmeyin.bende vardı silindi.kaan hocaya ulasamiyorum kaç gündür arıyorum hatlar meşgul.günlerdir cvp bekliyoruz.ama yok
Kürtaj materyalini patolojiye gönderdiniz mi? Embriyo oluşurken bölünme esnasında bile kromozomlarda artma eksilme durumu olabiliyor bu da erken dönem gebelik kayıplarına sebep olabiliyor. Yani ben de çok şahidim çevremde ilk gebeliği bu şekilde sonlanıp çok zaman geçmeden sağlıklı gebelik yaşayan. Üroloji doktorunun yaklaşımı bana biraz ters geldi. Sonuçta %1de olsa düzgün sperm var ve zaten spermler bir yarışta en iyisi yumurtayı döllüyor. Doktor haklı olsa tüp bebekte sıfır morfolojili kişilerin hiç hamile kalamaması lazım ki durum hiç öyle değil. Sayı nasıl onu yazmamışsın. Ayrıca doktorların söylediği çocuğu olan erkeklere tahlil yapılsa hepsinin değerleri referans değerlerinin üstünde değildir. Hatta sıfır morfoloji ile doğal gebe kalan insanlar da var.
cooookk0530 044 0295ben de. Bole bi numara varmis bi ara istersen
Sayı gayet iyi. İleri hız sınır %25 ama %17-19 da gayet iyi. Tanıda sadece teratozoospermi diyorsa sadece morfoloji düşük, toplam hız da iyi demektir. Morfolojinin 1 ayda 2 den 3 e çıkması da ilaçlara cevap verdiğini gösteriyor. O doktorun söylediklerini unutun ve takviyelere devam edin. Başka bir doktora bile tekrar gitmeniz gereken bir durum yok benim fikrim. Yine dengesizin birine denk gelebilir daha çok can sıkabilirsiniz. Bu süreçte en önemli faktörlerden biri de pisikoloji ama bazı doktorlar bunu bilmiyormuş gibi davranıyorlar. Sen de vitamin takviyesi alabilirsin şimdiden. Progeny f veya ocean mummy gibi bir şeyler.evet patolojiye gitti. doktor normal dedi. dediğiniz gib ilk gebeliklerde meydana gelebilen bir şey dedi. bundan sonrakinde şansınız daha çok yüksek dedi.
zaten doktorun bu kadar umutsuz konuşması bana da mantıklı gelmedi. eşimin iş yerinde şu an çok yoğunluk var yoksa kesin başka doktora da gitmek istiyorum.
1 ml sperm 79.000.000 iken 88.000.000 olmuş.
sonuçta morfoloji %3 tür . %4ün altında ise teratospermidir yazıyor.
bir ay önce morfoloji %2 idi.
K.bakma canım beğenenleri takip edemiyorum. Ama bakarım bundan sonra. Allah dualarını kabul etsin.evet takipteyim ;sen duaları paylaştığın vakit beğeniyorsam hepsini okuyorum,yazmaya çok fırsatım olmuyor sadece..
Sayı gayet iyi. İleri hız sınır %25 ama %17-19 da gayet iyi. Tanıda sadece teratozoospermi diyorsa sadece morfoloji düşük, toplam hız da iyi demektir. Morfolojinin 1 ayda 2 den 3 e çıkması da ilaçlara cevap verdiğini gösteriyor. O doktorun söylediklerini unutun ve takviyelere devam edin. Başka bir doktora bile tekrar gitmeniz gereken bir durum yok benim fikrim. Yine dengesizin birine denk gelebilir daha çok can sıkabilirsiniz. Bu süreçte en önemli faktörlerden biri de pisikoloji ama bazı doktorlar bunu bilmiyormuş gibi davranıyorlar. Sen de vitamin takviyesi alabilirsin şimdiden. Progeny f veya ocean mummy gibi bir şeyler.
Bir şey sorabilir miyim? Toplam spermle haraketsiz sperminiz kaç acaba...evet patolojiye gitti. doktor normal dedi. dediğiniz gib ilk gebeliklerde meydana gelebilen bir şey dedi. bundan sonrakinde şansınız daha çok yüksek dedi.
zaten doktorun bu kadar umutsuz konuşması bana da mantıklı gelmedi. eşimin iş yerinde şu an çok yoğunluk var yoksa kesin başka doktora da gitmek istiyorum.
1 ml sperm 79.000.000 iken 88.000.000 olmuş.
sonuçta morfoloji %3 tür . %4ün altında ise teratospermidir yazıyor.
bir ay önce morfoloji %2 idi.
Bir şey sorabilir miyim? Toplam spermle haraketsiz sperminiz kaç acaba...
Bizde de morfoloji 1/2 çıkıyor. Morfolojiye kafanı takma diğer değerler güzel olsun. DNA hasarı olmasın. Bir şekilde olur inşallah.
E vitamini güçlü bir antioksidandır. DNA hasarı varsa bile antioksidan alımında düşecektir. E vitamininin tamir edici özelliği var. Vitaminlerden zarar gelmez.şu şekilde yazayım :
1 ml de 88.000.000
total sprem: 184.800.00
sorduğunuz budur herhalded.
dna hasarı konusunda da bilgim yok. en azından doktorlar şu ana kadar bir şey söylemedi.
hakkımızda hayırılıs
Tekrar aynı şey olur mu olmaz mı bu nasip meselesi. Dokrotların da sizin durumunuzda yapabileceği antioksidan takviyesi vermek olacak. Kullandığınız ılaca devam edebilirsinz. Özellikle morfoloji ye iyi gelen şeyleri araştırıp kullanabilirsiniz.evet tanıda sadece teratozoospermi diyor.
kesinlikle katılıyorum dengesiz lafınıza.. şu an o zaman çocuk işini askıya mı alalım dediğim de : bence yine sonuç aynı olur ve yine düşük yaparsınız ama sorun değil diyor bana bi de. abartmayın normal şeyler bunlar diyor. ama dedim yine düşük olursa ne olacak. o zaman yapmayın çocuk diyor. bekleyin bari tahlil sonuçlarını dedi.
ama ilaçlar konusunda kararsız kaldım şimdi de en azından doktora gidersek yine tekrar vitaminleri devam ettirebilir gib geldi bana.
onlara göre normal olan bu süreçler bizim için çok yıpratıcı ama umursamıyor bazıları
senin yazdığın vitaminleri de hiç almadım şimdiye kadar. ne şekilde etki eder ki?
teşekkür ederim bu arada. ne kadar ilgilisiniz bu konuda
e vitamini kullanımına devam ediyor zaten.E vitamini güçlü bir antioksidandır. DNA hasarı varsa bile antioksidan alımında düşecektir. E vitamininin tamir edici özelliği var. Vitaminlerden zarar gelmez.
Özellikle e vitamini c vitamini a vitamini selenyum folikasit q10 çinko bunlar çok faydalı vitamin ve minerallerdir. Tavsiye ederim.
Tekrar aynı şey olur mu olmaz mı bu nasip meselesi. Dokrotların da sizin durumunuzda yapabileceği antioksidan takviyesi vermek olacak. Kullandığınız ılaca devam edebilirsinz. Özellikle morfoloji ye iyi gelen şeyleri araştırıp kullanabilirsiniz.Saklicennet bu sayfada bu konuların uzmanı o da sana tavsiyede bulunabilir.
Ben bu mesajı yazarken yazmış bile :)
e vitamini kullanımına devam ediyor zaten.
bir de çinko.
teşekkür ederim. kesinlikle bakacağım
Morfoloji icin saracoglu cobancokerteni öneriyor bir araştır istersen bizimde ilk yaptıgımız testte morfoloji 1 di 20 gün cobancokerten cayı yaptık 20 gun sonra morfoloji %9 cıktı 20 gunde bu kadar fark ediceğini sanmıyorum ama testlerrden biri yanlıstı hangisi yanlıs hala muamma . Sen genede bi arastır derim cobancokerteni ve sigara kullanıyosa bırakmalı yada mutlaka azaltmalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?