Erkek İnfertilitesi Morfoloji, sayi, hiz problemi olup care arayanlar gelin dertleselim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Allah razı olsun cnm hakkın ödenmez rabbim gönlündeki muradını versin 11 tane yumurtam toplandı şükürler olsun yarın haber gelcek bakalım
Ohhhh ohhh maaşalllah bak korkuların yersizmiş. İnşallah sağlıklı embriyoların gelişir. Çok sevindim.

Allah razı olsun cnm tedavi sürecine girdik 2 hafta önce ilk gün doktor yaşım genç odlugu halde yumurta sayıma az demişti 7 tane ama rabbime şükürler olsun bugün 11 tane toplandı tabi yarın belli olcak saglıklı olup olmadıkları ama yinede hamdolsun umut oldu bana mikroçip imsi ve embryoskop yöntemi uygulancak ayrıca doktora sağlıklı embryolar olursa 2 tane koyabilirsiniz dedim tabikide koyarız dedi inanıyorum dedi ANNE olacaksın inşallah dedi çok duygulandımçok agladım zaten uyanıncada aglayarak uyandım narkozdan ne düşündümse artk içimde nelet biriktirdiysem artk rabbim ol derse olacak bundan ötesi yok

Hepimizin duaya ihtiyacı var.
Canım sen birşeyler kullanıyor musun? Kendini de hazırla bu sürece spor yapmaya çalış. Limon spor yapıyordu trasvere kadar bence etkisi olmuştur.
dengeli ve doğal beslenmeye çalışıyorum, spor yapamıyorum ama günde 3 km kadar yürüyorum sadece.

canım sen nerede yaptırmıştın? bu arada tüp bebek sürecinde hangi besinler faydalı, ekstra neler yaptın bana da yazar mısın?

1. Tüp bebek tedavisinde başarıyı artıran etkenlerden biri de ideal kiloda olmaktır. Tedaviye başlamadan önce ideal kiloyu yakalamak için diyetisyen yardımı alınabilir.
  2. Tüp bebek tedavisi sürecinde bol sıvı almak gerekir. Kola, çay, maden suyu yerine günde en az 2-3 litre su tüketilmelidir.
  3. Tüp bebek tedavisi süresince nohut, kuru fasulye, barbunya sofralardan eksik edilmemelidir. Haftalık yemek programında en az 2 gün kuru baklagiller olmalıdır.
  4. Protein, mineral ve omega3 bakımından en zengin olan besin balıktır. Haftada en az üç kez balık tüketmek, tedavi başarısını olumlu etkiler.
  5. Kızartma, ızgara gibi pişirme yöntemleri yerine; haşlama, buğulama, fırında pişirme yöntemleri tercih edilmelidir. Ayrıca makarna ve sebzeler çok fazla haşlanmamalıdır.
  6. Folik asit bakımından zengin yeşil yapraklı sebzeler, fındık ve badem gibi kuruyemişler tercih edilmelidir.
  7. Şeker yerine kullanılan tatlandırıcılar, tüp bebek tedavi sürecinde bırakılmalıdır.
  8. Sigara içiliyorsa bırakılmalı ve sigara içilen ortamlardan uzak durulmalıdır.
Buldum kızlar, siz de okuyun diye yapıştırdım.

canım sen nerede yaptırmıştın? bu arada tüp bebek sürecinde hangi besinler faydalı, ekstra neler yaptın bana da yazar mısın?
Cnm ben kayseri acıbademde yaptırdım çaglar hocaya hergün yumurta yedim et yedim başka hiçbişeye dikkat etmedim zaten doktor başta ukutsuz konuşunca pek bişey yapmak gelmedi içimden bide kayonvalidemgildeyim her zaman istedigim bişey olunca yiyemedim dogrusu o yüzden özellikle hiç bişey yapmadım cnm

selam kızlar,hayırlı cumalarımız olsun..

geçen gün sperm testi öncesi yaşadığımız talihsiz olayı anlatmıştım..bugün tüm sonuçlarımızı aldık..
1 günlük cinsel perhize rağmen eşimin değerleri şöyle..
volüm : 3 ml
konst. : 12 milyon
hareketlilik toplamı % 67 , bunun ileri hareketlisi: %33
morfoloji :%4

eski değerlerimize göre yükselme var..

bana da yumurtalık rezervinde azalma var biraz dedi....adetin 3.günü değerlerim şöyle :FSH : 5.18 , LH : 2.72 ESTRADİOL : 22 ve adetin 20.günü progesteron : 7.3 ve ilk gittiğimde verdiğim kanda TSH : 1,655 ve PROLAKTİN :25.3 ..yumurtalık rezervimde azalma olduğu hangi hormon değerine göre belli oluyor acaba ??

tüm bu sonuçlara göre aşılama deneyelim dedi,nasipse adetin 2.günü ilk defa aşılama için tedaviye başlıyoruz..

Anlayan arkadaşlarım yorum yaparsa çok sevirim..

B
ence bu değerlerle normal bile olabilir ki perhiz süresi kısa bu da sayıyı etkilemiş olabilir.ileri hareket çok iyi.

Canım benim insallah Allah nasip edecek ben inanıyorum gönlünü ferah tut canım

Rabbim gözyaşlarını dindirsin. Artık mutluluk için olsun. Ol desin ve olsun hepimize mutluluk olsun artık. Canım inşallah güzel haberlerle gelirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…