merhaba tüp bebek sürecinde eşinizin sperm sonuçları ne çıktı gelişim geriliği ondan kaynaklı.miKızlar embryolog aradı şimdi transfer iptal olabilrimiş gelişimleri çok yavaşmış çok üzgünüm 3 yıldır eşimin degerler için ugraştık durduk emeklerimize çok üzülüyorum anne olmak bu kadar zormuş bnm için çok kötüyüm
Üzülme canım düzelecek. Kullandığınız neyse o düzeltememiştir başka bir tedavi deneyecek ve 1, veya 1 buçuk aya düzelecek ben böyle vakka çok okudum.Bir melek gelsin seninde yükselmişti canım. Saklicennet sen ne dersin canım buna. Bir şey deyin benim moralim çok bozuk nolur
Anladığım kadarıyla iyi bence birde diğer arkadaşlar baksınKizlar esimin sperm sonucunu da yorumlayabilir misiniz. Bu sonuclarla dogal yoldan hamile kalabilir miyim ?
Sperm konsantrasyonu % 89.1
Toplam hareketli % 34
Ileri hareketli % 26
Yerinde hareketli % 8
Hareketsiz % 66
Morfoloji % 5
Hareketli sperm kons 30.3 M/ml
Ileri hareketli 22.8 M/ml
Fonksiyonel sperm 3.1 M/ml
Ortalama hiz 10 mic
Sperm hareket indeksi 91
Toplam sperm kons 354
Toplam hareketli sperm kon 121 M
Toplam ileri hareketli sperm 91.2 M
Morfolojisi normal sperm 19.5 M
Hay Allahim ... ne diyecegimi bilemiyorum cnm .. bizi bilgilendir, dualarim seninleKızlar embryolog aradı şimdi transfer iptal olabilrimiş gelişimleri çok yavaşmış çok üzgünüm 3 yıldır eşimin degerler için ugraştık durduk emeklerimize çok üzülüyorum anne olmak bu kadar zormuş bnm için çok kötüyüm
İmpryl kullandık kuzu. Bide spermiyogram da çok yüksekti her şey tahminimce düştü demiştim ama şok düşmeyi bırak yükselmiş. Temmuz da falan tüp bebek düşünüyordum. Çok üzgünüm çokÜzülme canım düzelecek. Kullandığınız neyse o düzeltememiştir başka bir tedavi deneyecek ve 1, veya 1 buçuk aya düzelecek ben böyle vakka çok okudum.
Üzülme hiç bir şey olmaz Allah’ın iznşyle. %2lik yükselmeden de birşey olmaz. İmpryl hasarı tek başına düşürmeye yetmeyebilir genelde klomenle falan düşürüyorlar Yada daha güçlü antioksidanlar. Hiç olmadı iğneyle ama düşürülüyor hiç üzülme. Temmuza kadar ooo düşer o. Kaan hoca mı doktorunuz. Hemen iletişime geçin. Normalde çok hızlı cvp veriyor artık. Eğer sizin hasta numaranız yoksa sekreteriyle iletişime geç o yardımcı oluyor.İmpryl kullandık kuzu. Bide spermiyogram da çok yüksekti her şey tahminimce düştü demiştim ama şok düşmeyi bırak yükselmiş. Temmuz da falan tüp bebek düşünüyordum. Çok üzgünüm çok
Değerlerinizde anormal bir durum yok. İleri haraketliliğin alt sınırı %32 olmalı ama 20lerde de hamile kalan ark var. Sizin sperm sayınız yüksek olduğu için sıkıntımılacağını düşünmüyorum. Tabi belki sperm içerik olarak incelenmeli oda korunmasız 1 yıl ilişkiye rağmen gebelik gelişmediyse veya yaşınız ileri yaşlara yakınsa olabilir. Çok geçmiş olsun.Kizlar esimin sperm sonucunu da yorumlayabilir misiniz. Bu sonuclarla dogal yoldan hamile kalabilir miyim ?
Sperm konsantrasyonu % 89.1
Toplam hareketli % 34
Ileri hareketli % 26
Yerinde hareketli % 8
Hareketsiz % 66
Morfoloji % 5
Hareketli sperm kons 30.3 M/ml
Ileri hareketli 22.8 M/ml
Fonksiyonel sperm 3.1 M/ml
Ortalama hiz 10 mic
Sperm hareket indeksi 91
Toplam sperm kons 354
Toplam hareketli sperm kon 121 M
Toplam ileri hareketli sperm 91.2 M
Morfolojisi normal sperm 19.5 M
Bizim 29 dan 51 e çıktı cnm sonra 3 ayda ilaç degişikliği ile pat die 8 e düştü sıkma canını bizimki daha kötüydüYa kızlar ağlamaktan içim dışıma çıktı. DNA hasarı artmış ya düşeceğine kaç aydır tedavi görüyoruz. Bu nasıl iştir ya? Spermiyogram da değerler yüksek çıkınca hasar düşmüştür dedim ne alakası var 40 olan hasar 42 olmuş. Napcaz şimdi ?
Cok uzuldum insallah yarin bir mucize olurkendilerini toparlarla ve transferin olur canım . Rabbim yardımcı olsun.Kızlar embryolog aradı şimdi transfer iptal olabilrimiş gelişimleri çok yavaşmış çok üzgünüm 3 yıldır eşimin degerler için ugraştık durduk emeklerimize çok üzülüyorum anne olmak bu kadar zormuş bnm için çok kötüyüm
İlk kez yorumlayamadığım bir test görüyorum. İlk önce sağlık personeli olmadığımı belirtmek isterim. Söyleyeceklerimin gerçekle alakası da olmayabilir.Arkadaşlar bana yardımcı olurmusunuz bu değerler düzelirmi iltihap fln varmı anlamıyorum pek bilgisi olanlar yazabilirmi ne yapmamız gerek
İlk kez yorumlayamadığım bir test görüyorum. İlk önce sağlık personeli olmadığımı belirtmek isterim. Söyleyeceklerimin gerçekle alakası da olmayabilir.Arkadaşlar bana yardımcı olurmusunuz bu değerler düzelirmi iltihap fln varmı anlamıyorum pek bilgisi olanlar yazabilirmi ne yapmamız gerek
Doktor sadece 2 adet sperm var dedi tüp bebek dışında imkansız olduğunu belirtti eşim sporcu varikosel olmasından şüpheleniyoruz bu kdr bozuyormudur acaba duydunuzmuİlk kez yorumlayamadığım bir test görüyorum. İlk önce sağlık personeli olmadığımı belirtmek isterim. Söyleyeceklerimin gerçekle alakası da olmayabilir.
Üzülerek söylüyorum ki çok ciddi bir sorun var sanki. Haraket kısımları bomboş haraketsiz sperm bile Yok. Sperm sayınız milyon değil ama anladığım kadarıyla Yok da değiş. Tek tük sanırım ama hiç ama hiç emin değilim. Bünün kesinlikle araştırılması gerekiyor.
Çok iyi bir üroloğa gidin bu konuda Kaan aydos çok iyi bence. Azospermi olanlar genelde ona gidiyorlar. O araştırma yapıyor. Benim sana Önerim il önce
Hormon testi yaptırın
Sperm kültür testi ve idrar kültür testi yaptırın belki spermler geri akıyor idrara geçiyor böyle vakalar var.
Belki sperm yolu tıkanıklığı olabilir. Deşiğim gibi bunlar olasılıklar. Çok geçmiş olsun. Biran önce iyi bir üroloğa gidin apar topar tüp bebek önerileri olabilir. Bence kabul etmeyin biraz tedavi ve sonra ki aşamalar ne gösteriyorsa haraket etmenizi tavsiye ederim.
Hiç bir bilgim yok. Bozabilir mi bozmayabilir mi? Fakat hemen tüp bebeğe kalkışmayın. Bunun bir nedeni olmalı. Belki de çok basit bir hormon problemi vardır. Eşin hangi spor dalıyla uğraşıyor bilmiyorum ama ekstra aminoasit hapları vs protein tozları gibi takviyeler alıyorsa bırakmalı. Onlar hormonları altüst ediyor. Dediğim gibi şansınızı arttırmak istiyorsanız Kaan hocaya mutlaka danışın derim. Tek tük varsa eğer mutlaka kaynağı da vardır diye düşünüyorum. 2/3 sperm haraket ve morfoloji yani şekil bozukluğu bunlar tüp bebekte üzgünüm ki dezavantaj. Bizde uğraşıyoruz 1 yılı geçti ve spermleri kalitelendirmeye çalışıyoruz. Biraz çaba gerek ama inşallah sonu güzel olacak. Olumlu düşün ve kolları sıva.Doktor sadece 2 adet sperm var dedi tüp bebek dışında imkansız olduğunu belirtti eşim sporcu varikosel olmasından şüpheleniyoruz bu kdr bozuyormudur acaba duydunuzmu
Bana tavsiye edebileceğiniz vitamin kür vs varmıdır bilgi verebilirseniz sevinirim çok acemiyim daha bugün öğrendik maalesefHiç bir bilgim yok. Bozabilir mi bozmayabilir mi? Fakat hemen tüp bebeğe kalkışmayın. Bunun bir nedeni olmalı. Belki de çok basit bir hormon problemi vardır. Eşin hangi spor dalıyla uğraşıyor bilmiyorum ama ekstra aminoasit hapları vs protein tozları gibi takviyeler alıyorsa bırakmalı. Onlar hormonları altüst ediyor. Dediğim gibi şansınızı arttırmak istiyorsanız Kaan hocaya mutlaka danışın derim. Tek tük varsa eğer mutlaka kaynağı da vardır diye düşünüyorum. 2/3 sperm haraket ve morfoloji yani şekil bozukluğu bunlar tüp bebekte üzgünüm ki dezavantaj. Bizde uğraşıyoruz 1 yılı geçti ve spermleri kalitelendirmeye çalışıyoruz. Biraz çaba gerek ama inşallah sonu güzel olacak. Olumlu düşün ve kolları sıva.
Canım bizim sonuçlara benziyor test sonucunuz nasıl sayım yapıldı makine ile mi manuel mi hı önemli bizde makine sayımı olmuş ve sayı ya 1 2 tane demişlerdi meğer o 200 bin miş hormonlara mutlaka baktırın ve hemen tüp yaptırmayın önce sayı ve kalite üzerine yoğunlaşın çok da canınızı sıkmayın kuzum iyi bi üroloğa gidin bol şanslar CanımArkadaşlar bana yardımcı olurmusunuz bu değerler düzelirmi iltihap fln varmı anlamıyorum pek bilgisi olanlar yazabilirmi ne yapmamız gerek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?