Erkek İnfertilitesi Morfoloji, sayi, hiz problemi olup care arayanlar gelin dertleselim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Hayırlı geceler kızlar.. eşimin en son testinde koyu renkli olarak viskozite kısmında viskoz yazıyordu. Şuan için takipte olduğumuz bi üroloji doktoru yok. Biraz bitkisel şeyler kullanıp akışına bırakalım dedik. Acaba artan biskozite değeri için ne söylenilebilir??

Bakalım söyleyerekte olsa verecek mi bize. Allah merhametli insanlarla karşılaştırsın herzaman.

Kesinlikle eğer enfeksiyon iltihap yoksa hergün 1 tane nac 600 eczaneden teğmin edin. Muhakkak işe yarıyor bizde vizkoz vardı düştü.

L Longway2015 ay bu adamlar neden böyle elimde hemen tüp bebek yaptıralım diyor bende tutmaz diye korkuyorum. Bir bebek versem de sana kurtulsam diyor. Bende kızıyorum sanki senin elinde diyorum vermekte almakta Allah’ın elinde bazen biz hemen yaptık falan diyorlar ya içimden diyorum ki sanki siz yaptınız. Ne kadar yanlış konuşuyormuşuz. Bu iş beni Allah’a yaklaştırdı çok enteresan ama hiç yapmadığım şeyleri yapar oldum. Hiç düşünmediğim kadar ayrıntılı ve tasavvuf felsefesi çerçevesinde düşünür oldum. Bana çok katkısı oldu infertilitenin. Herkes diyor ki bu kız evlendikten sonra çok değişti halbuki evlendikten sonra değil bu olayları yaşadıktan sonra.
Hiç böyle değildim bazen kendime de şaşırıyorum ama çok şükür gerçekten şuan ruhen de ferahlıyorum. Bebişim de olursa değmeyin keyfime
Bende seyehatker planlıyordum 30a kadar yolu var diyordum. Evlenmem sadece çocuk istediğim zaman evlenirim kanunen hükmü olsun gibi saçma saçma şeyler düşünüyordum aklım beş karış havadaymış. Hele eşim hiç istemiyordu. Rabbimde siz çok oldunuz alın size dedi.

Benim 3 tane kuzenimde korunurken hamile kalmışlar..hele bi tanesi aradı ablamda bende korunurken hamile kaldık sende yok mu diyor. Yani görüyomusun biz ne kadar becerikliyiz diyor. Birde ben istesem hemen hamile kalırım diyenler var... Allah ın verdiğini nasip ettiğini, olmayana da Allah ın vermediğini nasılda unutuyorlar...

Kesinlikle eğer enfeksiyon iltihap yoksa hergün 1 tane nac 600 eczaneden teğmin edin. Muhakkak işe yarıyor bizde vizkoz vardı düştü.
Öncelikle cevap yazdığın için çok teşekkür ederim canım. Enfeksiyon yok. Ama daha önceki yaptığımız testlere baktım şimdi yine bikaçında hafif vizkoz yazıyor. Araştırdım sanırım katılık gibi bişey yada Spermde yoğun kıvam başka bi deyişle.

Nac600 demem yeterli değil mi eczaneye hani şase tablet falan gibi ayrıntısı var mı? Birde günde kaç kez kullanmalı??

Ben de korkuyorum o yüzden bu uğraşım hep. Ya aslında ben yapmak istediğim çok şeyi yaptım seyahat olsun başka şeyler olsun. Rabbimin verdiği nimetler sonsuz çok şükrediyorum. Ben de her zaman nasip bakalım olacak mı diyordum daha denemedik ama diyordum. Eşim de sen kötüyü çağırdın diyor.
Eh bide tabi ne kadar nasip bakalım deseler sonuç itibari ile plan yaptık şu da olsun şu da geçsin diye. Rabbim de dedi diyorum benim planım sizinkinden üstün.
Şu bebek yapın yapmayın YÖK şöyle böyle diyenlere çok kızıyordum ama sanki bizim elimdeymiş gibi. Bu süreçte evet rabbime çok yakınlaştım senin gibi. Bu da bir vesiledir belki..
Gerçekten bebeğimizi sağlıklı sıhhatle alırsak inşallah ne kadar mutlu olacağımızı düşünüyorum ben de hep. İnşallah görürüz o günleri..

Bana da rüyamda seni gördümler bebek vardı diyerek zarf atmalar. Ve tabi daha bi kaç kalp kırıcı olaylar da yaşadım. Unutma dediğim aklıma yazdığım çok şey var bi gün bebeğim olursa şunları yapmayacağım dediğim. İnşallah kimseyi üzmem beni üzdükleri gibi..

Aynen canım...ben bunu yapmayacağım dediğim şeyler var benimde...inşallah hayırlı sağlıklı gelsin de kimsenin gözüne sokmadan sessiz sakin büyütürüm diyorum . Ben de bugün regl oldum. 4. Gün iğnelere başlayacağım. İnofolic e de ara vermiştim tekrar başlayayım bende.

Sen amh baktırmış mıydın? Tedaviden önce bakılmamıştı diye hatırlıyorum. Amh 1in altına düşerse ancak yumurta rezervi azalmış denilebilir. Veya fsh yükselmişse 13-15 gibi değerler çıkıyorsa. Kaldı ki senin klomenle bile 4-5 tane yumurtan olmuştu ve e2 değerin çok iyiydi diye hatırlıyorum. Tüp bebek tedavisinde de ideali 8-15 yumurta hedeflenir. 7 kötü bir sayi da sayılmaz. Bu sayı her ay değişir ayrica. Benim ilk tedavime başlamadan önceki ay iki yumurtalığımda da sayılamayacak kadar çok yumurta vardı artral folikül sayımı yapamadılar. Farklı bir nedenden o ay tedaviye başlayamadık sonraki ay toplam 1-2 sağda 1-2 solda yumurta görüldü düşün. Ona rağmen 8 yumurta toplandi.
Senin o doktor kişisini de Allaha havale ediyorum. Tedaviye başlarken insana öyle bişey söylenmez moral verilir. O dönem zor tuttum kendimi yazmadım. Onlar da kendilerince olabilecek olumsuzluklara karşı kendilerine malzeme çıkarıyorlar. Şimdi mazeret hazır...
Ben senin rezervinin ve kalitenin düşük olduğuna inanmıyorum. Eldeki veriler bunu söylemek için yetersiz. Tabi sen yine buna yönelik bir çaba göster bunun faydası olur. Biraz dinlen. Sonra adetin 2. veya 3.günü yine hem hormonlarına hem yumurtalıklarındaki artral folikül sayına baktır. Amh baktır en yakın zamanda. Hemogram vitaminler şeker troit falan onlara da baktır bir eksik varsa tamamla. Sağlıklı vücut sağlıklı yumurta üretir bu sperm için de geçerli. Katkılı paketli hazır gıdalardan uzak durmaya çalış. Tatlı ve hamurişinden de mümkün olduğunca. Fazla kilon varsa vermeye çalış. Takviye olarak da omega 3 ve koenzim q10 kullanabilirsin omepa da ikisi bir arada ama sığır jelatini olduğu için ben ocean markayı daha güvenli buldum ayrı ayrı alıyorum.
İnşallah tüpe gerek kalmadan olacak. Moral çok önemli modunu düşürme. Nasip. Bu site ne mucizelere şahit oldu. Vakti geldiğinde olacak. Biz sadece elimizden geleni üzerimize düşeni yapıyoruz.

Offfff deme deme çok üzülüyorum. Bizde de 1 senedir haraketlenme yok olmayacak herhalde.
Canım bizimkilerde de hiç hareket olmadı ya çıkan gen bozuklukları direkt hareketi engelleyen bozukluklar da değil, canlılık oranı düşük belki canlansalar hareket edecekler ( canlılık yüzde 10). Akşam biraz araştırdım ama canlılığı artıran çok bir şey bulamadım. Geçen yaz ilk öğrendiğimizde dr bize klomen vermişti, o zaman hemen etki etmemişti, 3 ay sonraki testte sayıöız 3 katına çıkmıştı. Ben sonradan düşününce bunu klomene bağladım, yeniden başlamak istiyorum ama yanına hangi takviyeyi alsam onu bilemedim. Çakşır suyu alsam mı ki?

Bize de size bebek yok demiş olabilir biz de 3 yıl korunduk, bazen kaza falan olunca korkuyorduk olacak diye gezeceğiz tozacağız ne öyle ilk aydan hamile kalanlar falan diyordum, şimdi kaldık böyle eşimle birbaşımıza.

Çok saol cnm bi an önce alıp başlayayım

A
aynen dedigin Gibi cnm doktorum bnm daha ilk günden moralimi çok bozdu saolsun ayrıca tüp bebekten 10 gün önce ddayımın oglunu kaybettik çok büyük bi yıkım oldu bnm için kötü günler geçirdim sonra gibi bunları duyunca neye ugradıgımı şaşırdım bnm amh ye bakılmadı fshda 8 çıktı zaten doktoeuma dedim amhye bakılmadan nasıl anladınız rezervi oda ultrasonda görünüyor dddi dedim hani hocam bnm fsh da normal 10 üzeri bile deil bana dediki fsh 10 üzeri olsa sana bi elham okurduk ay varya neye ugradıgımı şaşırdım o gülüo ama ben hiç gülmedimdedigin gibi ben önce bi amhye baktırayım gerçekten psikolojim bozuldu bu ilk tedavim bana çok iyi bi ders oldu bütün vitaminlerime falanda baktırdım cnm kanımada baktırdım hepsi tamam sıkıntı yok ama bi 3 ay sonra yine gidip bakılcagım kendimi biraz toparlayayım yumurtalarımı geliştirmem lazım bnm bunu anladım çünkü 11 yumurtadan 6 sı döllendi ve hergün aradılar transfer iptal olabilir dediler yumurtalar ölüo dediler ve eşime mikroçip dahi yapılmıştı eşim kötü bi hasta deildi yani degerleri 2 yılda düzeltip öyle gittik o yüzden doktor sebep senin yumurtaların dedi bana dedi 3 ay sonra gelseydin ben sana bu konuştuklarımı konuşamazdım bile dedi daha kötü bi hasta olurdun dedi zaten 24 günde bi adet oluyorum bu ida yumurta rezervinin kötü oldugunu gösterirmiş cnm internettede araştırdım amhye baktıracagım bakayım ne çıkacak

O ne biçim bir doktor ya benim bildiğim yumurtalar olgunsa döllenme sayısı spermin kalitesi ile ilgili, ayrıca döllenmeden sonra ilk 3 gün yumurtanın kalitesi 4 ve 5.gün spermin kalitesi ile ilgili. Senin yumurta ile ilgili durum bence normal. Annen kaç yaşında menopoza girmişti? Bir de amh falan çok kafana takma canım benim 1.7 çıktı, yumurtalar çok kötü olur az doz ilaç verelim sağlam yumurta alalım dediler amh düşük olmasına rağmen 15 yumurta 12si olgun çıktı. Ben sen hemen evlatlık falan deyince bir çok tüp yaptın sanıyordum, hemen vazgeçme.

Salak doktorun da abarttıkça abartmış. Böyle sizi olumsuz etkileyen, negatiflik aşılayan insanlardan uzak durun gitmeyin sakın. Cnm amh testi çok basit istediğin gün gidip kan verebilirsin sonuçta 4-5 güne çıkar zaten. O doktorlar boş insanlar Allah ol derse olur unutma. Çok dua et. Dualar her kapıyı açar inşşş. Umudunu yitirme. Birşey olmuyorsa daha hayırlısı olacağı için olmuyordur. Bunu da unutma.....

Evet yeterli tablet balgam sökücü diye geçiyor zaten ama spermede faydalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…