Erkek İnfertilitesi Morfoloji, sayi, hiz problemi olup care arayanlar gelin dertleselim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Kızlar hepinize merhaba
7 senelik evliyim bende pko var,eşim 2013 yılında varikosel ameliyatı oldu değerleri 6ay içinde düzeldi.
Eşimin ameliyatından sonra 2 iğne tedavisi 3 aşılama 3 tüp bebek işlemi gerçekleşti(son iki aşılama tuttu düştü).
1.tüpte 60 yumurta toplandı 48 olgun 36 işleme alındı 13 döllenme 3.güne gelen embriyo 8tane 5.güne gelen 2 tane donduruldu 2 ay sonra transfer edildi.
2.tüpte 17 yumurta toplandı 10 işleme alındı 2 döllenme ertesi gün gelişme olmadığından tedavi iptal.
Döllenme sorunu olduğu anlaşıldı.
3.tüpte 23 yumurta 16 işleme alındı
2 döllenme ertesi gün 4 embriyo oldu 3.gün 4 tane 1.kalite donduruldu(farklı 2işlem gerçekleşti)
Ertesi ay 2si çözüldü takip edildi birisi 4.gün transfer edildi diğeri 5.güne gitmesi için takip edildi gitmedi.
Diğer 2si 3.gün 1.kalite olarak transfer edilmedi duruyo.
Morfoloji sorunu sperm ve yumurtanın bağlanmasını etkiler mi bilgisi olan varsa cevap verirse çok mutlu olurum.

Cnm hayırlı olsun inşşş devamı da gelir

Maşallahhhhh Allah tamamına erdirsin toplam sayı mı çoktu
Bu süreçte neler kullandınız?
Saklicennet ilgini çekebilir canm
canım, keçiboynuzu kürü yapmıştım eşime ama 4-5 ay önce. Fertilex diye bi takviye ilacı verdi doktor. Zeytinyağında bekletilmiş incir, kaju, fındık fıstık vs yedi. Tavuk kesinlikle yemedi, adaçayı içmedi. Hazır gıdayı kestik. Tekrar bir ölçüm de yapmadık ama sanırım bunlar etkili oldu

Hayırlı olsun. Allah tamamını da göstersin. İleri yavaş haraket kaçtı? Sayınızıda yazarsanız çok sevinirim.

Aynı bizim değerler morfolojı 2 hız 0 :) gözünüz aydın allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Adaçayının yasak oldugunu bilmiyordum gerçi kullanmıyoruz ama aklımda olsun tekrar hayırlı olsun tebrik ederim darısı bize hepimize inşallah

Dehşete düşerek okudum. Allah yardımcınız olsun. Çok zor şeyler yaşamışsınız. Burda hem yumurtada hem spermde hem tedavide hem labaratuarda hem merkezde hem doktorlarda sıkıntı var gibi geldi bana. Bu denemelerin hepsini aynı yerde mi yaptınız? Eşinizin değerleri ameliyat sonrası 6ayda düzeldi demişsin ama bu tedaviler sürecinde veya sonrasında eşiniz tekrar bir kontrolden geçti mi ya da farklı tetkikler yapıldı mı? İlk tedavi için mesela 60 yumurta 48i olgun çıkmış tamam olabilir bu normal ama niye 48 olgun yumurtanın 36sı işleme alınıyor 12 yumurta olgun olduğu halde neden işleme alınmıyor? 36 işleme alınanın 13 döllenmiş zaten burda sıkıntı olduğu aşikar ki hem 3.güne gelişte hem 3ten 5e gelişte kayıplar olmuş. Bunun üstüne 2.bir tedavi öncesi çok ciddi bir değerlendirme yapılmış olması gerek. Döllenmeme sorunu hem spermden hem yumurtadan kaynaklı olabilir. Neyseki sıfır değil. 2 denemede hiç döllenme olmayıp 3.de iyi bir labaratuar ve merkezle 3 yumurtası toplandığı halde hamile arkadaş var. Durumunuz umutsuz değil ama iyi araştırılması ve iyi bir yerde değerlendirilmesi gerek. Fazla uzatmıyım. Çok geçmiş olsun. Allah bundan sonrasını kolaylaştırsın mutlu sona ulaştırsın.

ya evet demedi demesi gerekmez miydi
Kızlar hala tek bebek var. Diğer kesenin akıbeti haftaya bugün belli olur herhalde. Ama böyle olup boş olan keselerde varmış. Neyse bi tanesi sağlıklı ve haftasıyla uyumlu ya çok şükür. Diğeri de olursa seviniriz. Rabbim bize neyi uygun görürse razıyız.

Zeynooo o da sağlıklı olsa bi taşta 2 kuş vurup kuşları kayınvalidene hediye etsen.bu arada söledin mi?

Gözün aydın canım. Sağlıkla ilerlesin inşallah

Kizlar kanamam olmus okuldayken farketmedim
Cok degil ama yine de korkuyorum
Esimi bekliyorum acile gitmek icin dua eder misiniz bana
Geçen gün aklımdan geçmiştin canım acaba hala kanamaları devam ediyor mu diye? Sanırım doktor sürebilir demişti. Allah yardımcın olsun. Hiç stres yapma Rabbim korusun minişlerini. Dualarımız sizinle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…