Erkek İnfertilitesi Morfoloji, sayi, hiz problemi olup care arayanlar gelin dertleselim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Zeynooo o da sağlıklı olsa bi taşta 2 kuş vurup kuşları kayınvalidene hediye etsen.bu arada söledin mi?
Yok söylemedik daha bayramda söylemeyi düşünüyoruz inş 10 haftalık olacak inş o zaman diyelim diyorum ama eşim söylemeyelim diyor.Görümcem 6-7 yıllık evli çocuğu olmuyor üzülür duyarsa diyor. Bende bu sebepten söylemek istemiyorum ama kaynanamda her gittiğimde Yok mu hala deyip duruyor. Bakalım ne olacak!!!!!

Geçen gün aklımdan geçmiştin canım acaba hala kanamaları devam ediyor mu diye? Sanırım doktor sürebilir demişti. Allah yardımcın olsun. Hiç stres yapma Rabbim korusun minişlerini. Dualarımız sizinle

Allah yavrularını seni korusun canım korkma Allah'ın izniyle bişey olmaz

Panik yapma cnm rabbim yardımcın olsun inş sorun yoktur belki o kalıntıların devamıdır hiç stres yapma.
kizlar esimi bekleyemedim simdi muayeneden ciktim. Musahadede bekletiyolar Allah.a sukur bir sorun yok bebekler hareketli rahim boyuna bakti sorun yok dedi. Allah.a sukur. Sagolun canlarim

Yumurtadaki sorun pkodan kaynaklı.
Eşimde ameliyattan sonra 6ay içinde düzelme olduğunu sonuçları gösterdi.
Ameliyattan 1 sene sonra normal yolla olabilecek duruma geldi.
Bu süre zarfında ben kontrole gitmeye başladım.2 ay sonra iğne tedavisi oldum sonuç negatif oldu.3 aşılamadan 2si tuttu kan pıhtılaşması olduğu ortaya çıktı.
Tüm bunlardan sonra 3 sene tedaviye ara verdik.
1.tüp denemesini istanbulda yaptık(verdikleri bilgi tatmin edici değil para tuzağı gibi geldi)
2.tüp denemesini izmirde yaptık.
1.denemede ilaç kullanımı çok olduğu için döllenme az olmuş olabilir diye dozumu az tutup denediler transfere gidilmedi embriyo kalmadı.
3.denemeyi yapmadan önce eşime ve bana farklı tahliller yapıldı.
ROS testi eşimin normal değerde geldi.
2 farklı yöntem uygulandı 3.tedavide.
Şuanda 3.tedavimden kalma 2 donmuşum var adet olmayı bekliyorum.
İnşallah tüm bekleyenler gibi bizede nasip olur.

Olursa da sölemicem sormanı cok seviyorum sormazsan boşluğa düşerim de

Tüm bu işlemler olurken birçok defa doktora gittik kan pıhtılaşması sorunu çıktı kromozom tahlilleri temiz çıktı.değerlerimizde bize normal olduğunu bi çok doktor söyledi.ama döllenme esnasında bağlanma olmadığını spermde sorun olduğunu tüp işlemini yapan doktorumuz söyledi

Ben olsam çatlardım annemde ikiz var olabiiiiiii die
bende bende bana hala nedense ikiz gibi geliyor
ikizdir o ikiz :)

Pco da ilaç dozunun çok iyi ayarlanması gerekiyor. Yüksek doz ohss riski de oluşturuyor Allah esirgesin çok tehlikeli. Bazı amatör merkezler hem ilaç dozunu özensiz ayarlıyor hem de ohss belirtilerine rağmen transfer yapıyor. Çok yumurta istenilen birşey değil en başarılı netice 8-15 arası yumurta ile alınıyor dünya genelinde tüp bebek literatüründe durum böyle. Çok yumurta çok fire veriyor. Ama döllendikten sonra olay başka bir boyuta geçiyor 3gün yumurta kalitesi embriyoyu geliştiriyor. 3.günden sonra sperm faktörü de devreye giriyor. 2 . 3. Tedavilerde ilaç dozajı ile ilgili sorun çözülmüş daha kaliteli yumurtalar elde edilmesi gerek ama döllenmede sorun olmuş bunun kesin nedeni bilinmiyorsa yumurtadan veya spermden olduğunu söylemek zor. Bilmiyorum eşiniz tekrar muayene oldu mu ama varikosel devam ediyor da olabilir değerler normal olsa da.
İnşallah o embriyolar tutar sağlıklı bir gebelik olur da bu dertten kurtulursunuz. Süreç uzadıkça insan maddi manevi çok yoruluyor yıpranıyor ama bu belirsizlikler daha çok yıpratıyor.

1.işlemi yapan merkez çok yumurta toplayalım donduralım hesabına gitti sonuç koca bir sıfır oldu.
2-3.tedavilerde merkez olarak yeni bir hasta grubu olduk.
İlaç dozunu az tuttular ek olarak vitaminler verdiler ama 2de transfer aşamasına geçilmedi.
3.denemede ise yumurtaya ayrı işlem uygulandı spermde mikro çip yöntemiyle seçildi.
Doktorun söylediği spermde yumurtaya bağlanma sorunu var dedi.
Spermdeki sorunu görebiliyorlar.
maalesef yumurta kalitesini göremiyorlar yumurtanın kendi kromozomunu gösteren test olmadığı gibi tedaviside yok.
Eşim bir çok defa muayene oldu.
Sperm DNA sında sorun olup olmadığını öğrenmek için test yaptıralım dedik.tüp doktoru önce Ros testi yapmamızı bize söyledi sonuça göre DNA hasar testi yaptırmamızı önerdi.
Ros testi normal değerde geldiği için DNA da sorun olmucağını söyledi.
Çok yorucu bu tedaviler 1 sene içinde 3tane tüp denedim yoruldum.
Bu arada ayırdığınız zaman vermiş olduğunuz bildiler için çok teşekkür ederim.
Rabbim tüm tedavi aşamasındakilerin yar ve yardımcısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…