- 27 Ağustos 2016
- 2.244
- 1.907
- 83
Allah yavrularını seni korusun canım korkma Allah'ın izniyle bişey olmazKizlar kanamam olmus okuldayken farketmedim
Cok degil ama yine de korkuyorum
Esimi bekliyorum acile gitmek icin dua eder misiniz bana
Yok söylemedik daha bayramda söylemeyi düşünüyoruz inş 10 haftalık olacak inş o zaman diyelim diyorum ama eşim söylemeyelim diyor.Görümcem 6-7 yıllık evli çocuğu olmuyor üzülür duyarsa diyor. Bende bu sebepten söylemek istemiyorum ama kaynanamda her gittiğimde Yok mu hala deyip duruyor. Bakalım ne olacak!!!!!Zeynooo o da sağlıklı olsa bi taşta 2 kuş vurup kuşları kayınvalidene hediye etsen.bu arada söledin mi?
Panik yapma cnm rabbim yardımcın olsun inş sorun yoktur belki o kalıntıların devamıdır hiç stres yapma.Kizlar kanamam olmus okuldayken farketmedim
Geçen gün aklımdan geçmiştin canım acaba hala kanamaları devam ediyor mu diye? Sanırım doktor sürebilir demişti. Allah yardımcın olsun. Hiç stres yapma Rabbim korusun minişlerini. Dualarımız sizinle
Allah yavrularını seni korusun canım korkma Allah'ın izniyle bişey olmaz
kizlar esimi bekleyemedim simdi muayeneden ciktim. Musahadede bekletiyolar Allah.a sukur bir sorun yok bebekler hareketli rahim boyuna bakti sorun yok dedi. Allah.a sukur. Sagolun canlarimPanik yapma cnm rabbim yardımcın olsun inş sorun yoktur belki o kalıntıların devamıdır hiç stres yapma.
Canim cok gecmis olsun iyi misin?Kizlar kanamam olmus okuldayken farketmedim
Canm pek hareket etme haber ver bize dicektim ki gitmissin dr şükür cok sevindimKizlar kanamam olmus okuldayken farketmedim
Yumurtadaki sorun pkodan kaynaklı.Dehşete düşerek okudum. Allah yardımcınız olsun. Çok zor şeyler yaşamışsınız. Burda hem yumurtada hem spermde hem tedavide hem labaratuarda hem merkezde hem doktorlarda sıkıntı var gibi geldi bana. Bu denemelerin hepsini aynı yerde mi yaptınız? Eşinizin değerleri ameliyat sonrası 6ayda düzeldi demişsin ama bu tedaviler sürecinde veya sonrasında eşiniz tekrar bir kontrolden geçti mi ya da farklı tetkikler yapıldı mı? İlk tedavi için mesela 60 yumurta 48i olgun çıkmış tamam olabilir bu normal ama niye 48 olgun yumurtanın 36sı işleme alınıyor 12 yumurta olgun olduğu halde neden işleme alınmıyor? 36 işleme alınanın 13 döllenmiş zaten burda sıkıntı olduğu aşikar ki hem 3.güne gelişte hem 3ten 5e gelişte kayıplar olmuş. Bunun üstüne 2.bir tedavi öncesi çok ciddi bir değerlendirme yapılmış olması gerek. Döllenmeme sorunu hem spermden hem yumurtadan kaynaklı olabilir. Neyseki sıfır değil. 2 denemede hiç döllenme olmayıp 3.de iyi bir labaratuar ve merkezle 3 yumurtası toplandığı halde hamile arkadaş var. Durumunuz umutsuz değil ama iyi araştırılması ve iyi bir yerde değerlendirilmesi gerek. Fazla uzatmıyım. Çok geçmiş olsun. Allah bundan sonrasını kolaylaştırsın mutlu sona ulaştırsın.
Olursa da sölemicem sormanı cok seviyorum sormazsan boşluğa düşerim deYok söylemedik daha bayramda söylemeyi düşünüyoruz inş 10 haftalık olacak inş o zaman diyelim diyorum ama eşim söylemeyelim diyor.Görümcem 6-7 yıllık evli çocuğu olmuyor üzülür duyarsa diyor. Bende bu sebepten söylemek istemiyorum ama kaynanamda her gittiğimde Yok mu hala deyip duruyor. Bakalım ne olacak!!!!!
Tüm bu işlemler olurken birçok defa doktora gittik kan pıhtılaşması sorunu çıktı kromozom tahlilleri temiz çıktı.değerlerimizde bize normal olduğunu bi çok doktor söyledi.ama döllenme esnasında bağlanma olmadığını spermde sorun olduğunu tüp işlemini yapan doktorumuz söylediDehşete düşerek okudum. Allah yardımcınız olsun. Çok zor şeyler yaşamışsınız. Burda hem yumurtada hem spermde hem tedavide hem labaratuarda hem merkezde hem doktorlarda sıkıntı var gibi geldi bana. Bu denemelerin hepsini aynı yerde mi yaptınız? Eşinizin değerleri ameliyat sonrası 6ayda düzeldi demişsin ama bu tedaviler sürecinde veya sonrasında eşiniz tekrar bir kontrolden geçti mi ya da farklı tetkikler yapıldı mı? İlk tedavi için mesela 60 yumurta 48i olgun çıkmış tamam olabilir bu normal ama niye 48 olgun yumurtanın 36sı işleme alınıyor 12 yumurta olgun olduğu halde neden işleme alınmıyor? 36 işleme alınanın 13 döllenmiş zaten burda sıkıntı olduğu aşikar ki hem 3.güne gelişte hem 3ten 5e gelişte kayıplar olmuş. Bunun üstüne 2.bir tedavi öncesi çok ciddi bir değerlendirme yapılmış olması gerek. Döllenmeme sorunu hem spermden hem yumurtadan kaynaklı olabilir. Neyseki sıfır değil. 2 denemede hiç döllenme olmayıp 3.de iyi bir labaratuar ve merkezle 3 yumurtası toplandığı halde hamile arkadaş var. Durumunuz umutsuz değil ama iyi araştırılması ve iyi bir yerde değerlendirilmesi gerek. Fazla uzatmıyım. Çok geçmiş olsun. Allah bundan sonrasını kolaylaştırsın mutlu sona ulaştırsın.
Iyiyim cok sukurCanim cok gecmis olsun iyi misin?
Allah razi olsun canimCanm pek hareket etme haber ver bize dicektim ki gitmissin dr şükür cok sevindim
Olursa da sölemicem sormanı cok seviyorum sormazsan boşluğa düşerim de
bende bendeBen olsam çatlardım annemde ikiz var olabiiiiiii die
ikizdir o ikizKızlar hala tek bebek var. Diğer kesenin akıbeti haftaya bugün belli olur herhalde. Ama böyle olup boş olan keselerde varmış. Neyse bi tanesi sağlıklı ve haftasıyla uyumlu ya çok şükür. Diğeri de olursa seviniriz. Rabbim bize neyi uygun görürse razıyız.
Allah seni güldürsün emi MelekOlursa da sölemicem sormanı cok seviyorum sormazsan boşluğa düşerim de
Amin inşallah hepimiz gülerizAllah seni güldürsün emi Melekbunu ileteceğim kendilerine büyük bi zevkle hemi de
Kırmızıları görmediysen hala umut var demektirVe bu ay da adet ağrılarım başlar
Pco da ilaç dozunun çok iyi ayarlanması gerekiyor. Yüksek doz ohss riski de oluşturuyor Allah esirgesin çok tehlikeli. Bazı amatör merkezler hem ilaç dozunu özensiz ayarlıyor hem de ohss belirtilerine rağmen transfer yapıyor. Çok yumurta istenilen birşey değil en başarılı netice 8-15 arası yumurta ile alınıyor dünya genelinde tüp bebek literatüründe durum böyle. Çok yumurta çok fire veriyor. Ama döllendikten sonra olay başka bir boyuta geçiyor 3gün yumurta kalitesi embriyoyu geliştiriyor. 3.günden sonra sperm faktörü de devreye giriyor. 2 . 3. Tedavilerde ilaç dozajı ile ilgili sorun çözülmüş daha kaliteli yumurtalar elde edilmesi gerek ama döllenmede sorun olmuş bunun kesin nedeni bilinmiyorsa yumurtadan veya spermden olduğunu söylemek zor. Bilmiyorum eşiniz tekrar muayene oldu mu ama varikosel devam ediyor da olabilir değerler normal olsa da.Yumurtadaki sorun pkodan kaynaklı.
Eşimde ameliyattan sonra 6ay içinde düzelme olduğunu sonuçları gösterdi.
Ameliyattan 1 sene sonra normal yolla olabilecek duruma geldi.
Bu süre zarfında ben kontrole gitmeye başladım.2 ay sonra iğne tedavisi oldum sonuç negatif oldu.3 aşılamadan 2si tuttu kan pıhtılaşması olduğu ortaya çıktı.
Tüm bunlardan sonra 3 sene tedaviye ara verdik.
1.tüp denemesini istanbulda yaptık(verdikleri bilgi tatmin edici değil para tuzağı gibi geldi)
2.tüp denemesini izmirde yaptık.
1.denemede ilaç kullanımı çok olduğu için döllenme az olmuş olabilir diye dozumu az tutup denediler transfere gidilmedi embriyo kalmadı.
3.denemeyi yapmadan önce eşime ve bana farklı tahliller yapıldı.
ROS testi eşimin normal değerde geldi.
2 farklı yöntem uygulandı 3.tedavide.
Şuanda 3.tedavimden kalma 2 donmuşum var adet olmayı bekliyorum.
İnşallah tüm bekleyenler gibi bizede nasip olur.
Görmedim ama hissediyorum gelecek sanki. Her ay bi umut..Kırmızıları görmediysen hala umut var demektir
Ben hamilelik belirtisi aramaktan adet belirtilerini fark etmiyorum artıkGörmedim ama hissediyorum gelecek sanki. Her ay bi umut..
1.işlemi yapan merkez çok yumurta toplayalım donduralım hesabına gitti sonuç koca bir sıfır oldu.Pco da ilaç dozunun çok iyi ayarlanması gerekiyor. Yüksek doz ohss riski de oluşturuyor Allah esirgesin çok tehlikeli. Bazı amatör merkezler hem ilaç dozunu özensiz ayarlıyor hem de ohss belirtilerine rağmen transfer yapıyor. Çok yumurta istenilen birşey değil en başarılı netice 8-15 arası yumurta ile alınıyor dünya genelinde tüp bebek literatüründe durum böyle. Çok yumurta çok fire veriyor. Ama döllendikten sonra olay başka bir boyuta geçiyor 3gün yumurta kalitesi embriyoyu geliştiriyor. 3.günden sonra sperm faktörü de devreye giriyor. 2 . 3. Tedavilerde ilaç dozajı ile ilgili sorun çözülmüş daha kaliteli yumurtalar elde edilmesi gerek ama döllenmede sorun olmuş bunun kesin nedeni bilinmiyorsa yumurtadan veya spermden olduğunu söylemek zor. Bilmiyorum eşiniz tekrar muayene oldu mu ama varikosel devam ediyor da olabilir değerler normal olsa da.
İnşallah o embriyolar tutar sağlıklı bir gebelik olur da bu dertten kurtulursunuz. Süreç uzadıkça insan maddi manevi çok yoruluyor yıpranıyor ama bu belirsizlikler daha çok yıpratıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?