- 27 Ağustos 2016
- 2.244
- 1.907
- 83
Amin ablacimMasallah Suphanallah .. Darisi burdaki diger kardeslerimize ..
Kuzum evde folic çinko ve arginine vardı o yüzden devam ettik bu sürede ama onları çakşırdan öncede kullanıyorduk artış olmamıstı artışı çakşır sağladı die düşünüyorum şuan çinko folic bitti arginene de bu hfta biter kullanmıcaz ara vercem onlara çakşır devam bide morfoloji için karma bi multivitmin araştırıp alcamBir melek gelsin kuzum sana da birşey sormak istiyorum. Çakşırla birlikte l carnitin arjinin çinko ya devam ettin mi?
Benim kırmızılar göründü cnm akşam inşallah sana görünmezKeşke sürpriz olsa ama işte.. hüzünlüyüm yine hormonlar alt üst etti. İnşallah ikimiz de görürüz o güzel günleri nasıl bir duygu çok merak ediyorum
Ankarada hem eşime hem kendime cok iyi drlara gittik onların dna hasarından başka hiç bi katkısı olmadı bize bende lekelenmeler oluyor progestronum hep düşük gelmeye başlamıstı benim dr bişeyin yok hersey cok iyi dedi vitamin bile vermedi buna rağmen ama ben bu topicten kızlardan ne öğrendiysem öğrendimBu infolik ilacını doktor mu tasfiye etti
Gözün aydın cnm Rabbim yavrunu sana hayırlısıyla sağlıkla kavuştursunCanım kusura bakma anca yazabildimhaklisiniz birdaha yapmayacağım ama uygun olamadım bir türlü.
Kullanıyorum ama bazı günler unutuyorum ama bence de gerçekten etkili.Aylin sen kullanıyormusun hatırlamıyorum ama eğer kullanmıyorsan başla bence günde 1 tane olsun.ben solgar femalamı neydi ondan da kullanmıstım hiç bi etkisi olmamıstı bunun farkını yumurtlama döneminde dahil hissettim
Adet öncesi aynen benimde böyle oluyor canım bir yandan adet belirtilerim başladı diye üzülürken bir yandan ya bir süpriz olursa diye umutlanıyorum...inşallah bizimde kapımızı çalacak birgün o güzel süpriz.Keşke sürpriz olsa ama işte.. hüzünlüyüm yine hormonlar alt üst etti. İnşallah ikimiz de görürüz o güzel günleri nasıl bir duygu çok merak ediyorum
Sürekli 30-34 günlerde oluyorsa bu normal. Yani adet düzeni illa her ay 28 günde adet olmak demek değil. Bu 30 da olabilir ve 1-2 gün önce veya sonra olması normal. Yani 30-34ün ortalama 32 olduğunu düşünürsek 1-2 gün önce veya sonra olabiliyorsun demek. Ama 35i de geçiyorsa 40ı 50yi buluyorsa ve bu 3-5 ayda bir oluyorsa biraz bunun üstünde durmak gerekebilir. Daha önce hormon testlerini paylaşmıştın doğru hatırlıyorsam e2nin normal ve düşük olduğu 2 ayrı ölçüm vardı. 30un altında yumurtlama tembelliği oluyor diyor saraçoğlu. Benim 20li değerler çıkan aylar da oldu ama 1-2 günden fazla oynamaz benim düzenim. Belki 20 nin de altına düşünce gecikmelere sebep oluyor olabilir. Fsh/lh oranın normale yakındı ama işte bu değerler değişken. Gecikme olan aylarda kist sorunu yaşıyor olabilirsin. Ay ortası yumurtlama akıntısı oluyor demişsin. Mesela gecikme olan aylarda bu akıntı da daha geç mi oluyor? Yani tahmini yumurtalama dönemine göre adetin beklenilen zamanda mı oluyor? Aydan aya farklılıklar bu hormonların da aydan aya farklılık gösterebilmesinden. Benim düzenli olduğu halde yumurtalama ilgili bir problem olmadığı halde bu dediğin göğüs hassasiyetinin olduğu zaman da oluyor olmadığı zaman da. Tekrar bir devlet hastanesinde adetin 2. veya 3.günü hem muayene olup hem rutin hormon tahlillerini yaptirabilirsin. Bu muayenede artral folikül sayımı yapıyorlar bu önemli bir değer. Ve endometrium ölçüyorlar bunlara da dikkat et. Yumurta takibi yaptirabilirsin doğal seyrinde çatlayıp çatlamadığını takip etmek için. Takip yaptırmasan da bu tahlilleri bir kaç ay yaptırıp o ayki bedeninin sinyalleriyle degerlendirebiliriz. Bir tedavi sürecinden önce bunların elinin altında olması da iyi olur.Jalapenoo canım sana birşey sormak istiyorum. Kadın faktöründe bileğimi olduğunu düşünüyorum.
Benim döngüm 30/34 arası değişiyor. 2016da 30/31 günde hep adet olmuşum. Tabi eşimin sorunlarından sonra çok şaştı günlerim. Şimdi 32. Gün 40. Gün arası değişiyor çok nadir 50. Güne çıkıyor.
Sormak istediğim. Adetimin 1. Gününden itibaren kendimi kontrol ederim. Ayın ortası akıntım başlar 1 hafta sürer sürekli ıslanırım aktığını hissederim. Ovülasyon dönemim olduğunu anlarım. Bu yumurtladığım anlamına gelir mi?
Neden adet gecikmelerim oluyor olabilir? Her ay ovülasyon dönemimde belirtilerim oluyor ama adet gecikmelerimde oluyor. Anlamıyorum.
Birde 1 ay göğüslerim şişiyor hassaslaşıyor diğer ay hiçbirşey olmuyor.ayım ayıma uymuyor.
İnşallah yeni bir ay yeni bir umut..ben adet olunca rahatlıyorum sanki bir şans daha elime geçmiş gibi hissediyorum. Ama adetten 1 hafta öncesi berbat.Benim kırmızılar göründü cnm akşam inşallah sana görünmez
Folik ne canım? Folik asit mi? Ben eşime de inofolik vereceğim. İçindeki inositol mitokondriyi güçlendiriyor dölleme kapasitesini arttırıyor. Solgar formula kullanıyoruz onda 75 mg var ama inofolikde 500 mg var. Onuda eşime denettireceğim. Çakşır sipariş verdik de l carnitin de denemek istiyorum ondan sordum.Kuzum evde folic çinko ve arginine vardı o yüzden devam ettik bu sürede ama onları çakşırdan öncede kullanıyorduk artış olmamıstı artışı çakşır sağladı die düşünüyorum şuan çinko folic bitti arginene de bu hfta biter kullanmıcaz ara vercem onlara çakşır devam bide morfoloji için karma bi multivitmin araştırıp alcam
Her ay ayın ortasında akıntım oluyor bir hafta sonra geçiyor adet olacağım hafta başlıyor. Gecikmelerim neden oluyor bilmiyorum. Ben çok ağrılı sancılı adet olurum. Bunun için dr defaklarcavgittim bekarken kist sorunum yok herşey normaldi ama her ay gitmiyorum tabi. İst randevu almakta ölüm.Sürekli 30-34 günlerde oluyorsa bu normal. Yani adet düzeni illa her ay 28 günde adet olmak demek değil. Bu 30 da olabilir ve 1-2 gün önce veya sonra olması normal. Yani 30-34ün ortalama 32 olduğunu düşünürsek 1-2 gün önce veya sonra olabiliyorsun demek. Ama 35i de geçiyorsa 40ı 50yi buluyorsa ve bu 3-5 ayda bir oluyorsa biraz bunun üstünde durmak gerekebilir. Daha önce hormon testlerini paylaşmıştın doğru hatırlıyorsam e2nin normal ve düşük olduğu 2 ayrı ölçüm vardı. 30un altında yumurtlama tembelliği oluyor diyor saraçoğlu. Benim 20li değerler çıkan aylar da oldu ama 1-2 günden fazla oynamaz benim düzenim. Belki 20 nin de altına düşünce gecikmelere sebep oluyor olabilir. Fsh/lh oranın normale yakındı ama işte bu değerler değişken. Gecikme olan aylarda kist sorunu yaşıyor olabilirsin. Ay ortası yumurtlama akıntısı oluyor demişsin. Mesela gecikme olan aylarda bu akıntı da daha geç mi oluyor? Yani tahmini yumurtalama dönemine göre adetin beklenilen zamanda mı oluyor? Aydan aya farklılıklar bu hormonların da aydan aya farklılık gösterebilmesinden. Benim düzenli olduğu halde yumurtalama ilgili bir problem olmadığı halde bu dediğin göğüs hassasiyetinin olduğu zaman da oluyor olmadığı zaman da. Tekrar bir devlet hastanesinde adetin 2. veya 3.günü hem muayene olup hem rutin hormon tahlillerini yaptirabilirsin. Bu muayenede artral folikül sayımı yapıyorlar bu önemli bir değer. Ve endometrium ölçüyorlar bunlara da dikkat et. Yumurta takibi yaptirabilirsin doğal seyrinde çatlayıp çatlamadığını takip etmek için. Takip yaptırmasan da bu tahlilleri bir kaç ay yaptırıp o ayki bedeninin sinyalleriyle degerlendirebiliriz. Bir tedavi sürecinden önce bunların elinin altında olması da iyi olur.
İnşallah inşallahİnşallah hayırlı bir çooooookkkkk bebişin olur.
Randevu için mhrs den bakın infertilite polikliniklerı veriyor 1 gün sonraya Zeynep kamilde falan. Ya da semt polikliniklerindeki kadın doğumcular da çok yoğun olmuyor hatta Çok iyi doktorlar denk gelebiliyor. Yani o kadar zor değil randevu konusu. Tam olarak İstanbulun neresindesin bilmiyorum ama yakın ilçelerin alternatiflerine de bakabilirsin.Her ay ayın ortasında akıntım oluyor bir hafta sonra geçiyor adet olacağım hafta başlıyor. Gecikmelerim neden oluyor bilmiyorum. Ben çok ağrılı sancılı adet olurum. Bunun için dr defaklarcavgittim bekarken kist sorunum yok herşey normaldi ama her ay gitmiyorum tabi. İst randevu almakta ölüm.
Hormon testi 2 sefer yaptırdım fsh 7 lh 8 çıkmıştı pco sınırı dendi ama sadece tahlile bakarak ulturasonda birşey denmedi. Yine gideceğim amhye de baktıracağım. Sene sonu tüp bebek düşünüyoruz.
Ben normal kadın doğumcudan almaya çalışıyorum. Eğitim araştırmadan. Dediğin gibi deneyeyim. İnfertilite tüp bebek merkezleri falan benim pisikolojimi bozuyor ama yapacak birşey Yok.Randevu için mhrs den bakın infertilite polikliniklerı veriyor 1 gün sonraya Zeynep kamilde falan. Ya da semt polikliniklerindeki kadın doğumcular da çok yoğun olmuyor hatta Çok iyi doktorlar denk gelebiliyor. Yani o kadar zor değil randevu konusu. Tam olarak İstanbulun neresindesin bilmiyorum ama yakın ilçelerin alternatiflerine de bakabilirsin.
Egitim araştırma Kadın doğum polikliniklerı gebe kaydı olan hastalara randevu veriyor(ümraniye öyle ordan biliyorum diğerleri değilse yanlış olmasın) Ek hizmet binası semt polikliniği gibi yerlerde tek kadın doğumcu olduğu için ayrım olmuyor sakın de oluyor.Ben normal kadın doğumcudan almaya çalışıyorum. Eğitim araştırmadan. Dediğin gibi deneyeyim. İnfertilite tüp bebek merkezleri falan benim pisikolojimi bozuyor ama yapacak birşey Yok.
Kendi kendime kuruyorum durmadan vakaları düşünüyorum.
Yukarıda attığım ilaca bakın isterseniz sizdeKuzum evde folic çinko ve arginine vardı o yüzden devam ettik bu sürede ama onları çakşırdan öncede kullanıyorduk artış olmamıstı artışı çakşır sağladı die düşünüyorum şuan çinko folic bitti arginene de bu hfta biter kullanmıcaz ara vercem onlara çakşır devam bide morfoloji için karma bi multivitmin araştırıp alcam
Hadi bakalım inşallah bu sefer olacak. SanaCanimsin bugün 4. İğnemi vurcam insallah sessiz sedasız takip ediyorum hepinizi :)
Solgar folik asit yani cnm l karnitininde hıza cok katkısı oldu ama bizi asıl hızlandıran çakşırdı sanırım ya aslında o sırada arginin de kullandık birlikte mi hızlandırdı şüphe etmeye başladım tek başına etkili degildi ama mecbur ara vericem arginine çünkü uzun süre oldu başlayalıFolik ne canım? Folik asit mi? Ben eşime de inofolik vereceğim. İçindeki inositol mitokondriyi güçlendiriyor dölleme kapasitesini arttırıyor. Solgar formula kullanıyoruz onda 75 mg var ama inofolikde 500 mg var. Onuda eşime denettireceğim. Çakşır sipariş verdik de l carnitin de denemek istiyorum ondan sordum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?