Her olgun yumurta 200 civarı e2 hormonu salgılıyor. Fazlasının bir zararı yok. Hatta 400 lü bir değer olsa çok çok iyi 2 yumurta olgunlaşmış diyebilirdik. Hayırlısı olsun 1 tane olsun bizim olsun.Hııı nerden anladın evet tek yumurta sağda 19ml di akşamda vuruldum iğne yarım saat sonrada çatlatma iğnesi vurdum dua edin bana
Amin inşallah canımHer olgun yumurta 200 civarı e2 hormonu salgılıyor. Fazlasının bir zararı yok. Hatta 400 lü bir değer olsa çok çok iyi 2 yumurta olgunlaşmış diyebilirdik. Hayırlısı olsun 1 tane olsun bizim olsun.
O zaman da mı sağda büyümüştü yumurtan? Şekilsel bir problem olabilir arkaya kıvrık olmak gibi mesela. Rahim filmi normal çıktıysa dert etme. Aşılamada 2-3 olsa da sıkıntı olmaz. Solda yumurta görmesi değil de kist falan olsa o zaman iptal edebilirdi. Ya da çok fazla yumurta olduğunda. Başlangıçta kaç folikül vardı hatırlıyor musun o sayı önemli.Yine küçükler vardı canım onları sordum kaç ml die bitanesini söyledi 12ml de var dedi kafama takılan sol tarafımı göremedi başka odaya aldılar orda baktı orda tamam sorun yok dedi neden göremediğini sorduğumda yapışık olabilir dedi Çarşamba gittiğimde sorucam yumurtalarmı yapışık yoksa rahımemi yapışık çünkü tüplerımde yapışıklık tıkanıklık yoktu Rahim filmi çekildim sorun yoktu ama ilk aşılamamda da sol tarafımı zor görmuştu
Hayır ilk aşılamada solda 18ml di Söylemedi canım kaç folikül olduğunu evet en büyüğü sağda 19ml diğerleri küçük dedi evet rahim filmi temiz çıktıO zaman da mı sağda büyümüştü yumurtan? Şekilsel bir problem olabilir arkaya kıvrık olmak gibi mesela. Rahim filmi normal çıktıysa dert etme. Aşılamada 2-3 olsa da sıkıntı olmaz. Solda yumurta görmesi değil de kist falan olsa o zaman iptal edebilirdi. Ya da çok fazla yumurta olduğunda. Başlangıçta kaç folikül vardı hatırlıyor musun o sayı önemli.
Adet başlangıcında muayenede yumurtalıklarda görülen antral folikül sayısı önemli bir kriter rezerv değerlendirmede. Mutlaka hemşireye söyler bu sayıyı dosyana not edilir. AF de diyebilir kısaca. Neyse bi daha lazım olmasın da öğrenme inşallah :) solda yumurta da gelişmiş sorun yok. İlaçların da etkisi oluyor. Yumurtalar büyüdükçe yumurtalık kivrilabiliyor. Yani yeterli büyüklüğe gelmeseler de diğer küçük yumurtalar da büyüyor bir miktar ve yumurtalık hacminde artış oluyor. Tedavilerde benzer durumlarla karşılaştığım oldu sorun değil görmüş neticedeHayır ilk aşılamada solda 18ml di Söylemedi canım kaç folikül olduğunu evet en büyüğü sağda 19ml diğerleri küçük dedi evet rahim filmi temiz çıktı
Yarar canım ikiside yarar ama ben çayından ziyade suyunu öneririm ikisinide içmiş olarak söylüyrm.kürtaj olduğum ay içtim düzenli o ay çok yoğun zamanında adet oldum sonraki ay hamile kaldım ovuslasyon testi kullandım biliyorsn hamile kaldığım ay eşimmin ileri hızı 2 çıkmıştı sağlıklı olsun yumurta sperm bir tane yetiyorCAnım Zeynep bir bitki çayı Önerdi onu alacağım. Oda aynı etkiyi gösterir mi. Aslanpençesi hayıt falan var. Bana da öyle geliyor düzene girer gibi. Çünki akıntılarım çok dakik mesela ovülasyonum bu haftaydı geçti ve vücudum sinyallerini kesti. Sanki takviyeler alsam adetimde gününde gelecek. Birde sökülmüyor gibi geliyor bana. 1 hafta ara ara batmalar ağrılar falan oluyorda adet oluyorum. Önceden öyle değildi 1/2 gün ağrımmolır adet olurdum. Değişik şeyler görmeye başlıyorum. :)
Gayet iyi sonucun canım e2olması gerektiği gibiCanlarım ben bugün regl 2. Günü tahlil yaptırayım dedim tekrar. Sonuçlar şöyle Aralık’ta yaptırdığımdan epey farklı çıktı ya. Bi baksanız.
Fsh 8.14
Lh 2.98
E2 40.68
Prolaktin 14
Tsh 2.34
ANLadım CAnım... benim pek Bilgim yok. Bir tanıdığımın 7 yumurtası oluştu çoklu gebelik riskini göz önünde bulundurarak tüp bebek yapalım dediler. İkiz bebişleri var. Ben 2/3 yumurta ol aşı gereken diye biliyorum ama olgun olsun tek olsun. Sağ taraf bir sol taraf bir yumurta hani spermler yol ayrımında sağa sola yöneliyorlar ya. Ama dediğim gibi pek Bilgim yok. Sadece sormak istedim. :)Bide zaten aşılamada tek yumurta istiyorlar ona göre ayarlıyor ilacın dozunu hep 75mg vurdum çoğaltmadı hiç solu o yüzden farklı odada tekrar baktı orda da yumurta görseydi iptal edecekti aşılamayı
Sağol canım. Suyu nasıl hangi marka aktardan mı aldın???Adet başlangıcında muayenede yumurtalıklarda görülen antral folikül sayısı önemli bir kriter rezerv değerlendirmede. Mutlaka hemşireye söyler bu sayıyı dosyana not edilir. AF de diyebilir kısaca. Neyse bi daha lazım olmasın da öğrenme inşallah :) solda yumurta da gelişmiş sorun yok. İlaçların da etkisi oluyor. Yumurtalar büyüdükçe yumurtalık kivrilabiliyor. Yani yeterli büyüklüğe gelmeseler de diğer küçük yumurtalar da büyüyor bir miktar ve yumurtalık hacminde artış oluyor. Tedavilerde benzer durumlarla karşılaştığım oldu sorun değil görmüş neticede
Malesef stress. Yine de kontrollerini yaptır hormon ultrason vs. Amaa benimde aynen senin gibi düzenim ve doktor stres sebebi ile adetimin gelemediğini söyledi.CAnım Zeynep bir bitki çayı Önerdi onu alacağım. Oda aynı etkiyi gösterir mi. Aslanpençesi hayıt falan var. Bana da öyle geliyor düzene girer gibi. Çünki akıntılarım çok dakik mesela ovülasyonum bu haftaydı geçti ve vücudum sinyallerini kesti. Sanki takviyeler alsam adetimde gününde gelecek. Birde sökülmüyor gibi geliyor bana. 1 hafta ara ara batmalar ağrılar falan oluyorda adet oluyorum. Önceden öyle değildi 1/2 gün ağrımmolır adet olurdum. Değişik şeyler görmeye başlıyorum. :)
Kuzum hiç bilgim yok o yüzden yanlış yönlendirmek istemem
bizden 3 ay sonra yapın dedi kesin netlik 6 ayda olur dedi ama 3.ay yapcaz bizde testi ameliyattan sonraVarikosel olduk şükür rahat gecti ameliyatı mız. Doktor 6ay sonra spremiyogram testi dedi gec mi süre
Hayırlı olsun canım inşallah güzel sonuç alırsınız.Varikosel olduk şükür rahat gecti ameliyatı mız. Doktor 6ay sonra spremiyogram testi dedi gec mi süre
Geçmiş olsun canım. Bizim doktorda aynı şekilde 6 ay sonra istedi. Bir fark olacaksa 6 ay sonra ancak belli olur zatenVarikosel olduk şükür rahat gecti ameliyatı mız. Doktor 6ay sonra spremiyogram testi dedi gec mi süre
Allah razı olsun inşallah hepimiz içinHayırlı olsun canım inşallah güzel sonuç alırsınız.
Evet inşallah bakalım güzel sonuclar alırız hepimizGeçmiş olsun canım. Bizim doktorda aynı şekilde 6 ay sonra istedi. Bir fark olacaksa 6 ay sonra ancak belli olur zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?