Yani bilmediklri icn nie nie yapmyrsnz diyolr annem de ole ama iste insan kendinde olmaymca bunu nasip olrk anlamymrm ben bile bu olaydn snra daha cok nasibe inandm buna eksiklik olrak bakrlr diye dusnyrm ne bileym bu kendimle alakali kocami cok sevdgm icn ona karsi farkli bi bakisla bakarlr dusncesi bile beni uzecek belki ole olmyck ama suan hazir deglm yakinda olsm bi sekilde ogrenrlrdi ama uzak oldgm icn oğrenmedilr smdilk. Haylrsi ne diyeymBenim ablalarım sorunu biliolar daha doğrusu anladılar sölemek zorunda kaldım sonra ise konuyu hiç açmadılar çocuk hersey değil olmasa da olur yeterki mutlu olun diolar hele eniştem canım benim tam bi baba kendisi mesleğinden dolayı kullandığımız ilaçlardan anlamış öyle öğrendiler zaten sonrasında bildiklerini belli bile etmediler ama ben söledim bildiklerini bildiğim için
Yani demek istediğim karşı taraftakiler istese anlayışlı olabilir bunun kardeş olmakla alakası yok aksine biz üzülmeyelim die uğraşırlar sen mesafeni koy hatalarını anlasınlar
Yani doktor da sınır dedi bende de pko olunca 2 senedir olmadı morfoloji yi de yeni ogrendik sayımız 95 milyon ileri hız %18Morfoloji 3 sıkıntılı bi durum sayılmaz hız ve sayınız nasıl?
CAnım benim. Sen şimdi röntgene de giremiyorsun. Diş yüzey de mi? Çıkmaya mı çalışıyor.Kızlar dişim çok kötü ağrıyor geçmiyor bi türlü. Antibiyotik dahi kullanıyorum dün diş doktoruna gittim hamilelik için düşük doz verdi ama geçmiyor. 4 gündür sancıdan ölecem. Lütfen dua edin bana 20lik dişiniz varsa çekin sonra bela oluyor başınıza....
Eviniz hayırlı olsun. İnşallah içinde cıvıl cıvıl hayırlı evlatlarınla dolsun. Hiç üzülme kuzum sıra sana gelmiş öyle düşün. Sana birşey söyliyeyim İnan çevremde birkaç kişi var bebişleri olmuyor 6 senedir onlar adına da çok istiyorum ama defalarca tüp bebek denemelerine rağmen olmuyor. Bundan ben her nasip vaktine esirdir sözünün ne kadar doğru olduğunu anlıyorum. Hiç üzülme herkes evlat sahibi olacaktır onları düşünme sen eşine ve kendine odaklanmaya çalış bir gün gerçekleşeceğini düşün hep. Allahtan hayırlısını iste her şerrin içinde bir hayır vardır. Şuan şer gibi görüyorsun ama belki hayırdır. Mevlana ne demiş; Allah kişiye 3 şekilde cevap verir. Evet der istediğini verir. Hayır der daha iyisini verir. Bekle der en iyisini verir. Sakın üzülme her düştüğünde daha güçlü olarak ayağa kalk.Selam kizlar bende bayadir ugramiyorum buralara biraz icimi dokmek istedim bizde 4 senelik evliyiz 3 senedir istiyoruz bebek ama rabbim daha nasip etmedi bi bildigi vardir elbet. 3 kiziz biz ablamla ayni sene evlendik oda kendinin bebeginin olmuyo saniyodu ama rabbim cok sukur ona nasip etti 3.5 aylik hamile su an.kardesimde benden 2 sene sonra evlendi onlarda istiyorlardi rabbim onada nasip etti 1 kere klomen kullandi ve su an hamile cok sukur dun ogrendik hamile oldugunu. Kardeslerim adinaa ve teyze oldugum icin cok mutluyum cok sukrediyorum ama icim bi degisik oldu kardesimin hamile oldugunu duyunca benden bi yas kucuk. Ablamlarda iftar aciyoduk aradi soyledi tebrik ettim ama bi duygu patlamasi yasadim tutamadim kendimi hungur hungur agladim lavaboya gittim.(biz yeni ev aldik 1 hafta olmadi daha kardeslerim kirada) artik ne alaka bilmiyorum ablam sizde ev aldiniz falan diye bi laf atti ortaya teselli icin soyledigini dusunuyorum ben ama esimin cok zoruna gitmis onla o birmi diye.agladim ablam hic yanima bile gelmedi yani neden anlamadim agladigmi enistem bile gordu o nasil anlamadi esim geldi abdest aliyorum dedim gonderdim oda ben uzuldugum icin uzuldu ama gercekten elimde degildi. Kendimi onlardan soyutlamak istemiyorum ama simdi hep bi araya geldigimizde normal olarak tabi bebislerinden konuscaklar ben oyle bakicam.ay bilmiyorum hic bu kadar caresiz hissetmemistim kendimi
Ben arkadaşlarımdan farklı düşünüyorum CAnım. Bu bir eksiklik değil. Bu sadece nasip istedikleri kadar herşeyleri mükem olsun vakti gelmeyince olmuyor.Biraz daha hassas olabilirlermi bilmiyorum heralde ben olsam kardesimin bebegi olmadigini bilsem herseyi rahat rahat anlatamam sizce anlatilmalimi bence aslinda anlatilmali hersey paylasilmali sonucta teyze ama ben anlatamazdim heralde ya biraz fazla ince dusunuyorum sanirim.
Bide arama mesafe koydum demissiniz ya size karsi tepkileri noldu kardeslerinizin?
Biz genelde hep bi araya beraber toplaniriz ben gelmiyorum desem hem bana darilirlar hemde yanlis anlarlar diye korkuyorum. Ama ben simdiden bunlari dusunuyorum ya mecbur gorusceksin kardeslerim onlar benim.gerektiginde yardimlarina gidicem.
Ablam biraz degisik ama evlilik tarihlerimiz yakin diye zaten arada bi soyleniyodu ne aceleniz vardi diye simdide tek hamile kendisi hosuna gidiyodu heralde kardesmin haamile oldugunu ogrenince bunlarda herseyde hemen benim arkamdan geliyolar keyfini cikartmiyolar falan dedi gulerej tovbe herkesin cocugu kendine onami sorcaktilar yaparken
Röntgene Giremiyorum maalesef. Diş yüzeyde bi kısmı çok azı , doktor tekrar çıkmaya çalışıyor dedi. Çok ağrılı sancılıymış ya diş olayı.CAnım benim. Sen şimdi röntgene de giremiyorsun. Diş yüzey de mi? Çıkmaya mı çalışıyor.
Canım ablan da olsa ne cektigini bilmiyor. Evle bebegi bir tutmasi da abes olmus .Hic ayni sey mi?Eee insansin sen de duygularin var yapmacık davranmak yerine aglamissin istemsiz .Keske gelip sarsılsalardı da baska bir cumle kurmasalardi .Daha iyi destek olmus olurlardı. Ama Allah cok büyük .Sakin umudunu yitirme .Selam kizlar bende bayadir ugramiyorum buralara biraz icimi dokmek istedim bizde 4 senelik evliyiz 3 senedir istiyoruz bebek ama rabbim daha nasip etmedi bi bildigi vardir elbet. 3 kiziz biz ablamla ayni sene evlendik oda kendinin bebeginin olmuyo saniyodu ama rabbim cok sukur ona nasip etti 3.5 aylik hamile su an.kardesimde benden 2 sene sonra evlendi onlarda istiyorlardi rabbim onada nasip etti 1 kere klomen kullandi ve su an hamile cok sukur dun ogrendik hamile oldugunu. Kardeslerim adinaa ve teyze oldugum icin cok mutluyum cok sukrediyorum ama icim bi degisik oldu kardesimin hamile oldugunu duyunca benden bi yas kucuk. Ablamlarda iftar aciyoduk aradi soyledi tebrik ettim ama bi duygu patlamasi yasadim tutamadim kendimi hungur hungur agladim lavaboya gittim.(biz yeni ev aldik 1 hafta olmadi daha kardeslerim kirada) artik ne alaka bilmiyorum ablam sizde ev aldiniz falan diye bi laf atti ortaya teselli icin soyledigini dusunuyorum ben ama esimin cok zoruna gitmis onla o birmi diye.agladim ablam hic yanima bile gelmedi yani neden anlamadim agladigmi enistem bile gordu o nasil anlamadi esim geldi abdest aliyorum dedim gonderdim oda ben uzuldugum icin uzuldu ama gercekten elimde degildi. Kendimi onlardan soyutlamak istemiyorum ama simdi hep bi araya geldigimizde normal olarak tabi bebislerinden konuscaklar ben oyle bakicam.ay bilmiyorum hic bu kadar caresiz hissetmemistim kendimi
İleri toplam hız %32 alt sınır hızınız biraz düşük ama sayınız fazla oldugu için hızın düşüklüğü ve morfolojideki fark cok etkilemez siz pko için bişeyler yapın bence geçmiş olsunYani doktor da sınır dedi bende de pko olunca 2 senedir olmadı morfoloji yi de yeni ogrendik sayımız 95 milyon ileri hız %18
3 kere klomen ve 1 kere gonal f + femara kullandım herşey çok güzel diyorlar her zaman benim kontrolümde ama daha pozitif i göremedik başka ne yapmam gerekiyor bilemedim bekliyorumİleri toplam hız %32 alt sınır hızınız biraz düşük ama sayınız fazla oldugu için hızın düşüklüğü ve morfolojideki fark cok etkilemez siz pko için bişeyler yapın bence geçmiş olsun
Canm senn abinle yengenndeCanım ablan da olsa ne cektigini bilmiyor. Evle bebegi bir tutmasi da abes olmus .Hic ayni sey mi?Eee insansin sen de duygularin var yapmacık davranmak yerine aglamissin istemsiz .Keske gelip sarsılsalardı da baska bir cumle kurmasalardi .Daha iyi destek olmus olurlardı. Ama Allah cok büyük .Sakin umudunu yitirme .
Bak ben de hamile olduğumu abimle yengeme cok zor soyledim .Cok buruk oldu ikisi de fark ettim .Ama saklanacak bisey degil ki .Benlik bisey de degil .Hani ornek veriyorum onların parasi yok x model araba istiyorlar .Ben de x model arabayi alip nispet yapiyorum .Boyle bisey degil maalesef bebek meselesi .
Ben kirmamak icin hic bebek konusu açmıyorum. Bir sey sorarlarsa soyluyorum .Yengem dedi ki senin evini ben temizleyim hamilesin yapamazsin .Telefonu kapattiktan sonra ben agladim .Bebegin odasi kuruldu eşyaları gorunce daha kötü olur diye .Sirf bu yuzden gelmesini istemiyorum .Ama gelme diyemem .
Ben de kendime soz verdm bebegim olursa olmayanlra karsi daha dikkati olucam ne kadar da uzulmyrm deselerde buruk olurlar evet cok bekledik ama kendi evim de doya doya sevrm diye dusunyrm sen doğrusunu yapmisin .Allah kimsenin kucagini bos koymaz ins.sen cok dusunceli bi annesin masaallah.Canım ablan da olsa ne cektigini bilmiyor. Evle bebegi bir tutmasi da abes olmus .Hic ayni sey mi?Eee insansin sen de duygularin var yapmacık davranmak yerine aglamissin istemsiz .Keske gelip sarsılsalardı da baska bir cumle kurmasalardi .Daha iyi destek olmus olurlardı. Ama Allah cok büyük .Sakin umudunu yitirme .
Bak ben de hamile olduğumu abimle yengeme cok zor soyledim .Cok buruk oldu ikisi de fark ettim .Ama saklanacak bisey degil ki .Benlik bisey de degil .Hani ornek veriyorum onların parasi yok x model araba istiyorlar .Ben de x model arabayi alip nispet yapiyorum .Boyle bisey degil maalesef bebek meselesi .
Ben kirmamak icin hic bebek konusu açmıyorum. Bir sey sorarlarsa soyluyorum .Yengem dedi ki senin evini ben temizleyim hamilesin yapamazsin .Telefonu kapattiktan sonra ben agladim .Bebegin odasi kuruldu eşyaları gorunce daha kötü olur diye .Sirf bu yuzden gelmesini istemiyorum .Ama gelme diyemem .
Canım ablan da olsa ne cektigini bilmiyor. Evle bebegi bir tutmasi da abes olmus .Hic ayni sey mi?Eee insansin sen de duygularin var yapmacık davranmak yerine aglamissin istemsiz .Keske gelip sarsılsalardı da baska bir cumle kurmasalardi .Daha iyi destek olmus olurlardı. Ama Allah cok büyük .Sakin umudunu yitirme .
Yazik ya kiyamamAfilim bizde bayramda söyliycezz kaynanamlara. Görümceminde 7 yıldır olmuyor nasıl diycem bilemiyorum kara kara düşünüyorum. Onu üzmeden bu işten nasıl çıkacağım hiçbir fikrim yok zaten birinin hamile olduğunu duyunca haliyle çok üzülüyor. Bazen bayılıyor. Ama söylemesem de kaynanam kızacak bize.... iki arada bir derede kaldık.....ama onu hiç üzmek istemiyorum
Yazik ya kiyamamRabbim en kisa zamanda ona da versin. Bence söylemelisiniz ama bebek meselesini cok dillendirmeyin sürekli. Mutlaka öğrenecek zaten. Yaşadığımız icin böyle hassasiz. Benim arkadasimin 8 ay olmadi. Benim 1bucuk sene. Olursa nasil söylerim diyordum ama o bana nisbet yapmisti. Bu hayat gerçekten çok ilginc.
CAnım umarım diğer yarısı kemik altında değildir. Benim 20lik dişimin yarısı kemik altında çıkamıyor. Hekim cerrahi küçük bir operasyon gerek dedi de yaptırmadım korkumdan. Maalesef ki ona müdahale gerekiyor fakat çok da ısrarcı değil bir müddet sonra vazgeçiyor çıkmaktan. Burada bazı hekimlerin hamilelere özel teknikleri var müdehale ediyorlar aslında.Röntgene Giremiyorum maalesef. Diş yüzeyde bi kısmı çok azı , doktor tekrar çıkmaya çalışıyor dedi. Çok ağrılı sancılıymış ya diş olayı.
Bence tam tetkikler yapilmadan asilama isine girisilmemeli .Aşılamayı etkileyen faktorler arastirilip oyle yol alinmali .Ornegin morfoloji etkiliyorsa once morfoloji duzeltilmeliHanimlar merhaba nasilsiniz? Birsey sormak istiyorum. Çapada androloji bölümüne gitti eşim. Doktor varikosel var mi diye bakmamis. Hormon testi istememis. Sperm dna hasar testi yapiyorlar orada onu da istememis. Oysa morfolojimiz sifir. En azindan yeni bir semen analizi isteseydi onu da istememiş. Demiş raporunuzu hazirlayacagin kadin infertiliteye gidip asilama icin basvurun. Ya varikosel varsa. Yani tutma ihtimali var mi bu morfoliji ile. Daha evvel ürolojiye gitti onlar da bakmamislardi. Ay ne yapmak gerekiyor bu doktorlar isini bastan savma mi yapiyorlar dersiniz???
Canim sen kv ye soyle gorumcene direk soyleme .Ya cok farkli bir durum insan ne yapacagini sasiyor.En azindan gorumcen bayram sonu ogrensin .Simdi bayram da zehir olur kafasina takar.Hayiflanir anne olamayacağım diye .Afilim bizde bayramda söyliycezz kaynanamlara. Görümceminde 7 yıldır olmuyor nasıl diycem bilemiyorum kara kara düşünüyorum. Onu üzmeden bu işten nasıl çıkacağım hiçbir fikrim yok zaten birinin hamile olduğunu duyunca haliyle çok üzülüyor. Bazen bayılıyor. Ama söylemesem de kaynanam kızacak bize.... iki arada bir derede kaldık.....ama onu hiç üzmek istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?