Morfoloji sorunu ve tüp bebek

Benim bu ay nasipse transferim var gecen ay donduruldu embriyolar
Eşimin morfolojisi çok kötüymüş çok zorlandık dediler 1 miş sanırım
10 yumdan 3 ü döllendi bir tane birinci kalite iki tane orta kalite 2. Gün olarak donduruldu
Şansım yuzde 30 muş
Biz morfoloji sorunu oldugunu bilmiyorduk devlette kruger yaptırdıgımızda 0 çıkıyordu ama ürolog makinamız bozuk hepsinde boyle çıkıyor demiş.whoya gorede 70 cıkıyordu.eger bilseydim bu kadar kotu oldugunu kaan aydosa giderdim bitkisel kürler denerdim

Benim eşiminde 0 dı morfoloji ve hareketlilik ama 15 tane embiryo döllendi ona rağmen işlemi yapan klinik ve embiryolog çok önemli bence ben bahçeciden taşıdığım dondurulmuş embiryo ile memorial da hamile kaldım...

cok sevindim canim gozun aydin. Bahcecide hangi doktorda tedavi olmustunuz? Bir de size IMSI uygulandi mi? Benim esimde de sorun morfoloji %1. Kanada'da yasiyoruz burda bir negatif tedavimiz oldu ICSI yapilmisti burda.

cok sevindim canim gozun aydin. Bahcecide hangi doktorda tedavi olmustunuz? Bir de size IMSI uygulandi mi? Benim esimde de sorun morfoloji %1. Kanada'da yasiyoruz burda bir negatif tedavimiz oldu ICSI yapilmisti burda.
IMSI ne bilmiyorum ama 6000 kat büyüterek en iyisini seçicez demişti mustafa bahçeci. %1 iyi bi oran bizimki sıfırdı ilk yaptırdığımızda. mustafa bahçeci çok rutine bağlamış kişisel tedavi uygulanmıyor aşırı yoğun bide 2 deneme yaptım orada negatif oldu ikiside... sonra tavsiye üzerine semra kahramana gittim çikolata kistlerim olduğunu öğrendim. bahçeci bunu nasıl görmedi bilmiyorum.. bidaha yumurta toplatmamak için bahçeçide bulunan 10 adet donmuş embiryomu memorial a taşıdım termos içinde.. sonra semra kahraman kist ameliyatımı yaptı 3 ay sonra transfer edilen bahçeci embiryosu tutundu allaha şükür..bahçecinin laboratuarında embiryolog necati fındıklı var kendisi bu işin en iyilerinden alman hastanesinden geçme memorialda da hakan bey var embiryolog oda aynı şekilde en iyilerden.. benim embiryolarım çok kaliteliydi sıfır morfolojiye rağmen

ay canim nasil umut oldun bana :) IMSI o dedigin buyutme teknigi. insallah ocak ayinda bahceci de deneme yapacagim ben de aytun hanim doktorum olucak insallah guzel haberler paylasirim ben de sagol mesakin icin. Daha onceden tedavi olmus muydun yoksa bahcecide ki ilk miydi? Bir de dondurma islemini 5. gunde mi yaptilar yoksa 2. gunde mi?

Merhaba hanimlar.benim de esimin morfoloji problemi var.ve egee birgun hamile kalirsam buraya yasadiklarimi yazicam diye soz vermistim kendi kendime.ilk testte 0 ikinci teste yuzde 1 cikmisti morfoloji.benim iki kadin dogumcum da normal yolla olmaz.belki omrunuz boyunca bir kez denk gelir noyle birsey demisti.ve bunu soyliyen doktor istanbulun en pahali unlu doktorlarindan biri.esimin urologu da hayir sizin bir probleminiz yok sadece morfoloji dusuklugu bir sey ifade etmez.sayi ve hareketliliginiz iyi dedi.bizim de kafamiz cok karisti.orta siddetli varikosel var ayrica esimde.fakat urologu kesinlikle ameliyata gerek yok sizin cocugunuz olur dedi.10 ay olmayinca tup bebek merkezinin yolunu tuttuk.memorial ve acibadem iki yerdeki doktorlar da sizin esiniz de bir problem yok.normal yolla da olur asilama ile de tup bebek ilede dediler.ozellikle memorialda ayse hanim hayir sakin tup bebek yaptirma asilama yapalim diye beni tup bebekten vazgecirdi. Ve sonuc ilk asilamada tuttu.suan 2 aylik hamileyim.Allah isteyen herkese nasip etsin.10 ay belki cok degil cok daha zorluk yasayan arkadaslar var ama cok zor bir duygu biliyorum caresizlik ve uzuntu.kimse yasamasin insallah.eger esinizin diger degerleri iyiyse morfolojiyi kafaniza gercekten takmayin.asilamanin normal yoldan cok bir farki yok.belki asilama yaptirmasak da hamile kalmis olabilirdim.

Bahçecide 30 yumurtam toplandı 15 tanesi döllendi 2 li şekilde dondurdular yani 7 tüp şeklinde 1 tane de transfer ettiler. yarısını 5. günde dondurmuşlardı yarısını riske atmamak için 3. günde dondurdular. ben 4 kere transfer oldum iki kere bahçecide iki kere memorialde bahçecide çift embiryo konuldu 5. gündü ama tutunma olmadı ikisindede.. çok umutsuzluğa kapıldım memoriala gittim aynı embiryoları alıp orda 3. gün embiryomu çözdüler 5. güne gitmesini beklediler tuttu fakat 7 haftalıkken kalbi durdu çok zor zamanlardı benim için... sonra çikolata kisti ameliyatı oldum histeroskopi ve laporoskopi semra kahraman yaptı ameliyatımı.. 3 ay sonra tekrar aynı bahçeci embiryolarımı kullandım 3. gün embiryomu 5. güne götürdüler 2 taneydi ama semra hoca birini koymayı tercih etti bu arada kan pıhtılaşması sorunumda varmış hergün iğne verdi göbekten hala oluyorum o iğneyi. inşallah bu sefer kucağımıza alıcaz sona çok yaklaştık..

merhabalar ,
embriyoları genetik teste yollamanın maliyeti nedir acaba?
ücret embriyo başına mı yoksa toplam oalrak mı alınıyor..
kaç adet embriyo ya ne kadar ödedniz acaba?

benimde hem rezervim az hemde eşimdi morfoloji -sayı problemi var
tedavideyiz

Merhaba malesef bilemiyorum çünkü biz de embriyoları genetik teste yollamadık. Keşke yolladaydık yazmıştım mesajımda.
Ama bildiğim kadarıyla her merkzin politikası farklı, embriyo başına ücret alan da var toplu alan da. Hepsini denedikten sonra hala gebelik elde edemezsek bir dahaki denemede hepsini genetiğe yollayacağız biz. İnşallah gerek kalmaz tabi. Hepimizin hakkında hayırlısı..

Mustafa bahçeciden neden memnun kalmadınız acaba?
Ben en iyisi olsun diye özellikle mustafa bahçeciden randevu almıştım ama ilk randevumdan sonra yumurta olgunlaşma sürecimde hep başka doktor ilgilendi yok seminerde yok cumartesi çalışmıyo yok yurtdışında falan filan zaten gittiğimde saatlerce bekliyordum..herşeye rağmen bu kadar reklamı yapılıyorsa en iyi adresteyimdr diye hiç başka klinik düşünmedim. 30 tane yumurta yoplandı neticede ve bende bi sürü kist oluştu memorialda öğrendimki bu bir başarı değilmiş bu kadar yumurta olgunlaşması hataymış hatta bahçecinin kendi embiryologu şöyle demişti; bir tencere yemek düşün 10 kişinin yemesiyle 50 kişinin yemesi aynı doyumu vermez yani çok sayıda olduğunda da kalitesi düşer yumurtaların demişti. neyse bunları takmıyordum transfer günü geldi mustafa bahçeci yine yok süleyman bey transferimi yaptı negatif sonuç.. ben hüsrana uğradım çünkü bahçeci bana kesin gibi konuşmuştu 23 yaşındasın tek sorun morfoloji. sayı iyi kesin tutar dedi. neyse dondurulmuşlarla 2. denemeyi yaptık estofem verdiler bant şeklinde kistlerimi dahada büyüttü bu bantlar ama kistler sorun değil hatta kist göremedim zaten ben diyorlardı. sonuç yine negatif..
sonra yapılanları bi düşündüm kendime geldim 10 bin tl den fazla para vermiştim ve her gittiğimde 400 tl muayene ücreti isteniyordu.. bu ne ya dedim soygundu resmen ben kaç kere negatif almışım bi dünya test genetik bilmem ne yaptırmışım sizde müşteri memnuniyetine hiçmi önem verilmiyor yani..
daha neler neler iki doktor kendi arasında konuşurken duymuştum bir diyor ki kadın adet olmuş kanamam var diye acil diye geliyor ne kadar eğitimsiz insanlarla uğraşıyoruz adet olduğuklarını anlamıyorlar diyor.. şok oldum o an yani sen doktorsun ya yazık korkup gelmiş yumurta toplandığı için çok ağrılı olmuş adetini aynısı benimde başıma gelmişti benim içinde böyle düşündüler demekki dedim..

Memorailda kişiye özel bir tedavi yöntemi var dosyan çok itinayla hazırlanıyor. ben hormon istemediğim için son transferimi naturel siklusta yaptışar.. hiç bir ilaç kullanmadım ben estofem progestan hiçbirşey.. yadetten 14 gün sonra yumurtamın çatladığı günden 7 gün sonra donmuş embiryomu transfer ettiler ve hiç bir ilaç kullanmadan beklettiler ve sonuç pozitif.. üstelik hiç hormon almadım.. kişiye özel yapılan bir tedaviydi.. memorial embiryoların çok kaliteli olduğunu söyledi yani bahçecide embiryologlar çok iyi ama özen yok kişiye özel tedavi yok motora bağlamışlar..

Tabiki biz bu uğurda en çok ilgi alaka bekleyen moddayız tanılarınızda haklısınız doğrusunuz
Bende mustafa beyin hastasıyım zaman zaman benimde yeterrrr isyanların oluuor merkezle alakalı
Ama şunuda eklemek isterim çok yumurta oluşumu merkezle yada dr la alakalı bi durum değilki
Ben çok istememe rağmen anca 4 yumurta üretebildim
Verilen ilaçlar yumurtayı büyültmek içindir çoğaltmak için değil.

Memorial benim 1 olumsuz 1 olumlu sonuç aldığım bi merkez eski hastalarındanım
Şimdili tedavimde bahçeciyi seçtim sırf mustafa beyden sebep
Siizn bahçecide yaşadıklarınızı ben memorialde yaşadım 1 tane dr la başladık bir daha o dr u göremedim ekipçe çalışıyorlarmış kimsenin gözünden bişi kaçmasın diye
Ama biz bi bayan olarak güven istiyoruz öncelikle her dr a kendimizi göstermek değil
Oradaki semra hanımla iletişim kurmak istedik ne mümkün bomboş oda ile karşılaştık
Ha bu yazdıkların memorili kötülemekmi Asla
Sadece her merkezin kendine göre prensipleri varmış o sistemde ilerliyorlarmış öyle dediler
Hasta psikolojisine önem vermiyorlar
Bahçecide mustafa beyin hastası olduğum halde biçok defa kübra hanıma muayene olmak zorunda kaldım dediğiniz gibi mustafa bey yok diye
Bi sonraki gittiğimde şiddetle istemediğimi bana olumsuz geldiğini belirttim ve sonralarda hep mustafa beyle karşılaştım her işlemimde
Bunu memorial yapmamıştı mesela
Aslında herşey nasip
Merkezin çokta büyük bi rolü yok gibi geliyor
Bu yazdıklarımı yalnış anlmayın sakın

Hayır verilen ilacın sizde ortalama kaç tane yumurta oluşturacağını öngerebiliyorlar sizinkinide öngörmüşlerdir mutlaka... zaten iğne dozlarını buna göre ayarlıyorlar yumurta rezervi boy kilo yaş bunu etkiliyor onlar daha iyi bilir tabi detayını ayrıca 2 günde bir takibe çağırıyorlar yumurtalar büyürken baktıki 40 yumurta büyümeye başlamış dozu düşürmesi gerekiyor.. ama benim kontrollerime mustafa bey girmedi başka bi doktoru vardı o baktı çok güzel olgunlaşıyor yumurtalar dedi bi hafta sonra çağırdığında mustafa bey hemen yarın yumurtaları toplayın çok sayıda oluşmuş ohss riskin var transfer yapamıycaz dedi.. ben memoriala gittiğimde doktor burada 40 yumurta oluştursak olay olur hastaneyi ayağa kaldırırlar dedi çok yakın takip gerekir iğnelerin dozunu az tutmaları gerekirdi dedi.. çok yüksek doz vermişler size dedi..Sonuçta bu işin pif noktosı bu zaten yoksa ver 250 ml gonalf i 10 gün sonra gel toplayalım ne çıkarsa şansımıza derlerdi.. ama öyle değil az sayıda çıkması onların elinde olmuyor rezerv azsa az çıkıyor tabi etkileyen daha bir çok şey vardır az olmasını.. idealin 12-14 arası olduğunu duymuştum:.

Hayır yanlış anlamam tabikide herkes yaşadığını paylaşıyor sonuçta.. üstelik iki merkezde başarılı merkez diye geçiyor ki istatistiklere görede öyle zaten.. ama bana neden embiryolarımı bahçeciden memoriala taşıdığım sorulmuş bende kısaca sebebini açıkladım.. ben yaptığımdan çok çok memnunum ilk gittiğimde bende semra hocayla fazla görüşemedim ama sonra olaylı ve sorunlu kıdemli hastalardan oldum üstelikte bahçeciden memnun kalmayarak ona gitmiştim.. benimle her seferinde semra kahraman ilgilendi ve her şeyi çözdü ameliyat oldum kistlerim alındı semra kahraman yaptı ameliyatımı.. cepten arıyordu beni soru bırakıyordum ona mutlaka dönüyordu.. bide hastane olması çok önemliydi bahçecinin ortasında bulunan cafe den çok ama çok bunalmıştım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…