- Konu Sahibi ReinedelAmour
-
şaka yapmıyorum arkadaşlar, gece uykudan uyanıp mutfağa indiğimi çok bilirim ben. Sanki saati kurmuş gibi bir de aynı saatte uyanırdım ve mutfağa inerdim. ilk iş, çikolata , tatlı bişiyler yemek.
bu ne rezalettir ya ? Kimseye söyleyemediğimi buraya yazıyorum işte. Tam rezalet bir durum !
Nedir bunun sebebi ? Vücudum benden bunu neden istiyor ? uykumu bölüyorum yaa. beynim nasıl bir komut veriyor bana !
öfffffffffffffffffffffffffff..... sinir geldi üzerime. :sinifsinif:Çok üzgünüm çoook
izlicem en kısa zamanda.. yorumumu da yazıcam.
Almanların söyledikleri bir kavram var: " Frustessen"
Almanca bilenler bilir.
Anlamı da şu: canınızı bişiyler sıktığında, ya da herhangi bir nedende dolayı üzgün olduğunuzda kendinizi yemek yemeye vermeniz. Kriz gibi önünüze ne gelirse ağzınıza sokuşturmanız.
Bunun gibi değil de, buna benzer bende çok oluyor. Sizinkisi nasıl ?
evet işte geldim. Uzman Tv deki videoyu izledim kızlar. Gerçekten bu duygusal Açlık zannedersem birçok kişide mevcut.
Kendime karşı özeleştirici yapacak olursam; evet ben zaman zaman bu duygusal açlık durumunu yaşıyorum. Ancak her zaman ve her an olmuyor bu, bunu çok iyi biliyorum.
mafoldumben sizin hiç, önünüze geleni ağzınıza tıkıştırdığınız oldumu ? Bir tatlı bir tuzlu, olmadı şundan da yiyim, olmadı bundan da yiyim vs... ?
Duygusal aç olanlar ya da bunu zaman zaman yaşayanlar bilir ki, herşeyi tıkıştırmak için illa ki büüüüüyük büyük dert sahibi olmaya gerek yoktur. Canınız birşeye sıkılır, canınız sıkılır ya da birine kızarsınız; o an hiçbirşey umrunuzda olmaz ve canınız birden yemek yemek ister. Demekki, beslenme doktorunun dediği gibi, mutluluk hormonu salgılamak için yiyor insan. AMA YANLIŞ. Neden mi ? yedikçe yersin, değil zayıflamak, kendini çıkmaz girdaba sokarsın.
bence biz önce,
" evet ben duygusal açlık yaşıyorum. Yiyerek bu sorunum gittikçe büyüyor, ve ben daha da mutsuz oluyorum. Artık buna dur demeliyim. Çünki kendimi seviyorum. Hayatı seviyorum. Yaşayacak çok güzel günlerim var. Kendimi anlayıp, sorunlarımın üzerine gitmeliyim bilinçli olarak. Bazı insanlar yesede zayıf. Olabilir. Onların metabolizması öyle. Ben öyle değilim. Bu benim yaradılışım, ben yaradılışıma uygun yaşamalıyım. Kendimi seviyorum, ve artık bedenime, ruhuma daha fazla kötülük edemicem. Yazık bana, kurtuluş noktam sadece ve sadece beynimde ! Beynimin gücünü şimdi devreye sokacağım, sonucunu herkes, 3-4 ay sonra görecek ! Kendimi seviyorum ve bunu başardım bile,
ISTEMEK YOLUN YARISIDIR !!!!!! " diyeceğiz !
her lokmayı 25 defa çiğnemeden yutmicam and içtim.kaydirigubbakcemile3
Biz beyaz unlu şeyler yedikçe, şeker yedikçe meğer tüm bunları yedikçe kan şekerimiz tavan yapıyormuş, insülin bombardıman halinde üretime geçip bizim beter acıkmamızı sağlıyormuş. artık buna durlmaz: . Sorunu biliyoruz, ve ona göre savaş açacağız.
Hücuuum
arkadaşlar birde bu linki izleyin.bana biraz faydası oldu sanki.yemeden önce düşünüyorum,gerçekten aç mıyım,yoksa duygusal olarak aç mıyım??
izledikten sonra yorumlarınızı beklerim :)
Duygusal iştah nedir? - UZMAN TV
Merhaba
Bende duygusal açlık çekenlerdenim
Şimdi diyetteyim daha az şekerli gıda tüketmeye çalışıyorum.
Daha evvel yaptıklarımı yazmak istiyorum. Bu bir itiraf kimse bilmiyor
Hergün bir torba dolusu kekler çikolatalar gofretler bir sürü aburcubur yedim. Ama hergün neredeyse bunları yedim. Nasıl mı gizli oldu? Torbayı çantama sıkıştırıyordum çantama sığmayanları başka bir torbayla içime saklıyordum. Eve gelince köşe bucak gizli gizli yedim durdum. Hergün yedikten sonra pişman oldum. Spor yapmış olsamda şişmanladım. Bu durum nedir? içimde bir boşluk var hep yarım kalmışım gibi hissediyorum.
Yedikçe sinirleniyorum sinirli oluyorum çevremdekileri davranışlarımla kırıyormuşum gibi hissediyorum.
Buna yenilmeyeceğiz.
Kendimizi kontrol edeceğiz.
Başaracağız.
Teşekkür ederim yazınız için.
video için teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?