• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mounjaro ile sıkı diyet ve spor günlüğüm

didonutella

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2020
463
628
103
35
Merhaba günlüğümmmm ❤️
Öncelikle buraya “evettt 55 kilo oldummm!” yazısını yazacağım günü iple çekmekteyim. Ama ilk başta biraz hikayemden bahsedeyim…
Lisede üniversite sınavına hazırlanma dönemi hariç hep zayıftım. Sonra üniversiteyi kazandığımda diyet ve sporla 48 kiloyu gördüğüm oldu. Genelde 52 civarıydım ve çok mutluydum. Bundan tam 8 sene önce yavaş yavaş kilo almaya başladım. Evlendiğimde 65 kiloydum ve sinir olmuştum kendime. “Herkes evlenmeden zayıflar ben en şişko halimdeyim” diye. Yine de kendimle barışıktım.
İlk çocuğumu kucağıma aldığımda aradan 6 ay geçti ve Şirince’de annemle çekildiğim bir fotoğrafı gördüğümde (Obez olmuşum!) bu işe bir son vermem gerektiğini düşündüm ve hazır bebeğim ek gıdaya başlamışken ben de diyet ve spora başladım. 6 ayda 78 kilodan 59 a düşmeyi tam başarmıştım ki 2. Hamileliğim ortaya çıktı. Neyse dedim nasılsa verebiliyorum…
2. Çocuğumu doğurup 6 aylıkken ek gıdaya geçiş sürecinde dedim bidaha başarayım şu işi. 76 ile çıktığım bu 2 yıllık sürekli diyet çalışmalarım sonrası en son tartıda 83 ü gördüm!
Aynen şu şekilde oldu ilk başladım 72 ye düştüm ondan sonra devamı gelmedi. Ama ne yaparsam yapayım olmadı. Ağlama krizlerine girdim, tartı bozuk herhalde diyip yeni tartı bile aldım. Ve tartının bozuk olmadığını çok acı bir şekilde gördüm.
Ben mutsuzken deli gibi yiyen insanlardanım. İşte bu süreçte tekrar 76 ya çıktım bidaha bidaha derken başarısızlıklarla dolu bi ton diyetin sonunda sonuç 83 dü. Şuan tartılmayı gözüm bile yemiyor.
Neyse işte ben de en sonunda diyetisyene mi gitsem falan derken serüvenimi duyan doktorum bir ton tahlil istedi ve acaba mide botoksu mu derken mounjaro ile tanıştım.
Tanıştım dediğim çok olmadı ve inanın daha 2 gündür tamam dediğim bir şey. Kaldı ki benim iğne fobim de var!
Neyse ben tamam dedim, kullanayım dedim ya tabikide piyasada hiç kalmamış zam gelcekmiş cart curt. Deli gibi 50 eczanede aradım ve saçma sapan bir yerde buldum sonunda. Ama yollar nasıl kötü. Araba maceram bi ayrıydı yani. Neyse aldım eve geldim ve ilk iğnemi oldum…
Şişkoluk sen nelere kadirsin ya… Kan bile aldıramayan, o esnada bayılmamak için savaş veren ben… Soktum koluma iğneyi. Tabi yine bi tuhaf oldum bütün talimatları unuttum. İğneyi soktum ilacı bastım ve hemen çıkarttım. İlaç da kolumdan geri çıktı resmen 🤣 En az 5 saniye iğne içerde kalcaktı ama buna da şükür ya. 2 damlası ziyan oldu sadece.
Sonra akşam yemeğimi yedim sadece salata ve ton balığı. Daha etki etmemişti.
Şuan sorun bakalım aç mıyım? İnanın açım! Bişey yemek istesem yiyebilirmiyim? Onu bilmiyorum çünkü aralıklı oruçla beraber kullanma kararı aldım ve şuan yiyemem.
Spor geçmişim de var bu arada. Bir kaç gün ilacın yan etkisi vs olur mu diye bakcam eğer sıkıntı görmezsem 80 küsürlük vücuduma uygun bir spor programı hazırlıycam 🤣🤣🤣 Tabi ilk yürüyüşle başlarım kendimi sakatlamamak adına.
80li kilolardayım ya inanamıyorum 9 10 sene önce 47 leri zorluyordum! Ve o zamanlar nutella da yiyordum deli gibi. Yaşlanıyoruz 🙁 Bu arada yaş 35.
Amacım ilerlememi buraya devamlı yazmak. Motivasyonum düştüğünde yazdıklarımı okuyup tekrar motive olmak. Süreç çok uzun… Ama ben neler başardım neler… 30 kiloyu vermek ne ki? Dimi ama🤣

Canım günlüğüm bu sabah tartıldım!
Şükürler olsun ki 90 kilo olmamışım😂 tam 80.00 çıktım.
Dün başladığım bu aralıklı oruç ve mounjaro uygulamasından sonra aldığım ve sipariş ettiğim vitaminlere de değinmek istedim.
Dün akşam yatmadan önce magnezyum aldım.
Mounjaronun yan etkilerine baktığımda saçları döktüğünü gördüm. Zaten yoğun bir saçım yok. Bu süreçte kel kalmak istemediğim için saç vitamini sipariş ettim. Umarım işe yarar. Yarın gelcek. Daha içemedim.
D vitamini almayı planlıyorum bir de. Aslında güneşe çıksam harika olcak ama 2 bebekle biraz zor gibi. Demiycem yine de.
Bende hiç bir yan etki göstermedi mounjaro. Normalde bu kiloyla bu beslenmeye daha aç hissederdim büyük ihtimalle ama şuan gayet iyiyim.
Gardolabımın içi xs, 36 ve hatta 34 beden kıyafetlerle dolu. (38 de var ama onları giymek istemiyorum😆) Şişkoluğu kabul etmediğim için 2 buçuk yıldır sadece hamile kıyafetlerimi ve 2 tayt bi eşofmanımı giyiyorum 🤓 Bekleyin beni canım kalem eteklerim, skinny kotlarım❤️ Ben geliyorum inş en kısa zamanda hem de.
Bu arada bi tane video izledim yabancı bir doktorun videosu. Baya baya kilolu en başta. Yaşı da var en az 45gibi. Mounjaro ile 4 5 ayda incecik olmuş😍 darısı başıma.

Canım günlüğüm bu sabah tartıldım!
Şükürler olsun ki 90 kilo olmamışım😂 tam 80.00 çıktım.
Dün başladığım bu aralıklı oruç ve mounjaro uygulamasından sonra aldığım ve sipariş ettiğim vitaminlere de değinmek istedim.
Dün akşam yatmadan önce magnezyum aldım.
Mounjaronun yan etkilerine baktığımda saçları döktüğünü gördüm. Zaten yoğun bir saçım yok. Bu süreçte kel kalmak istemediğim için saç vitamini sipariş ettim. Umarım işe yarar. Yarın gelcek. Daha içemedim.
D vitamini almayı planlıyorum bir de. Aslında güneşe çıksam harika olcak ama 2 bebekle biraz zor gibi. Demiycem yine de.
Bende hiç bir yan etki göstermedi mounjaro. Normalde bu kiloyla bu beslenmeye daha aç hissederdim büyük ihtimalle ama şuan gayet iyiyim.
Gardolabımın içi xs, 36 ve hatta 34 beden kıyafetlerle dolu. (38 de var ama onları giymek istemiyorum😆) Şişkoluğu kabul etmediğim için 2 buçuk yıldır sadece hamile kıyafetlerimi ve 2 tayt bi eşofmanımı giyiyorum 🤓 Bekleyin beni canım kalem eteklerim, skinny kotlarım❤️ Ben geliyorum inş en kısa zamanda hem de.
Bu arada bi tane video izledim yabancı bir doktorun videosu. Baya baya kilolu en başta. Yaşı da var en az 45gibi. Mounjaro ile 4 5 ayda incecik olmuş😍 darısı başıma.
Merhaba, umarım ulaşırsınız istediğiniz kilolara. Benimde çok zayıf olma ve doğum yapmam haricinde benzer bir hikayem var. Yani al ver döngüleriyle dolu. İlaç gerçekten yemeye baya etki ediyor. Ben sporlarda destekleyerek. 80 kg dan 73 e düştüm bir ayda. Devam ediyorum umarım güzel spnuçlar alırız hepimiz 🥰

Ay çok tatlısınız, okurken bir kaç yerde güldüm. Yolunuz açık olsun, inşallah hedefinize sağlıkla ulaşırsınız.

Back
X