- Konu Sahibi betty_boop
-
Hayır, endokrin doktorum ile sürdürüyoruz. Zaten kritik bazı hususlar var onları ihmal etmezseniz sorun yok.Merhaba bende cuma günü başlayacağım iğneye diyetisyenle mi ilerliyorsunuz acaba?
Ben de 2 hafta önce doktorum 5 mg dediği halde; hem eczanede 5 mg olmadığı için, hem de hafif başlayım yan etkileri şiddetli olmasın çirkincesinden 2.5 mg ile başladım. İlk hafta gerçekten iştahım azaldı, 3.3 kg verdim. İkinci dozu vuruldum. Fakat inanılmaz bir açlık patlaması oldu. Hemen eczacıdan 5 mg istedim getirtti. 3. Haftaya 5 mg ile başlayacağım. Kalan 2 doz 2.5 mg'ımı da dız düşürerek bırakma sürecinde kullanacağım. Umarım 5'te biraz daha hızlanırımDoktorlar 2,5 tam anlamıyla hiçbir fayda görülmediğinde 5e geçmeyi öneriyor. Ben de tam anlamıyla sıfır etki durumunda değilim bu yüzden 2nci ay için de 2 buçuk aldım
Benim 1 ay oldu 6 kg gitti fakat regl gecikmem yüzünden ödemim yüksek seyrediyor maalesef kas kaybım sıfır hızlı değil ama sağlıklı gidiyor olması çok motive ediyor beni. En başta hiç fayda göremediğimi düşünmüştüm beynimdeki yeme isteği devam ediyordu ama özellikle 3ncü dozda çok ciddi etki gördüm . Şöyle söyleyeyim sadece yardımcı ama şuan için yardımcı olarak en iyi alternatif yeme isteği ani yeme krizleri konusunda . Ekmeksiz yemek yiyebiliyorum paketli hiçbir gıdaya ilgim kalmadı 2,5 mg alıştırma dozu tabi bu da var. Ama iş yine benim irademde midemde o tokluk hissi olsa da yesem yerim beynimi durdurmama çok yardımcı . İradesiz ve çok istikrarsız biriyim bu anlamda çok iyi geldi. 2nci ayıma girdim 5e yükseltmedim bile isteye 2,5 mg hala çalışıyor vücudumda 3ncü ayda 5e geçeceğim inşallah Ramazanda nasıl olacağını bilmiyorum bı arada. Pazartesi ilk ay kontrolüm var doktorda. Mesela 4ncü dozun 6ncı günü bugün müthiş bir iştah açıklığı vardı iğnemi yarın yapacaktım bugün yaptım önerilen bu değil elbette fakat biliyorum bunu durduracak...Bende 107 kg’ım hayatımda gördüğüm en yüksek kilom boyum 168 cm. 2. Çocuktan sonra bir türlü toprlayamadım. Öyle bir hale geldim ki tokken bile yiyebiliyorum sürekli canım bir şeyler istiyor. Ve artık başlama kararı aldım çünkü diyet yapacak iradeyi koruyamıyorum. Diyetisyenim yok ama protein ve lif açısından yüksek beslenecek şekilde 16-8 aralıklı oruç planı oluşturdum kendime chatgptden:)
Siz ne zaman başladınıx kaç kg verdiniz gerçekten yeme isteği gidiyor mu?
Keşke 2,5u tamamlasaydınız o dedikleriniz bende de oldu hatta yavaş gitti sürecim fakat ilk ayı tamamladım 2,5la en azından vücut alışması tamamlansın diye hatta ki etkisini tam yitirmediği için söylediğim gibi ikinci aya da aynı doz aldım. Çünkü sonu yok 5 yetmediğinde 7 buçuk gerekecek sonra 10 ne kadar geç yükselse o kadar iyi. İnşallah istediğiniz gibi hızlanır ve zayıflarsınız süreciniz de sağlıkla tamamlanırBen de 2 hafta önce doktorum 5 mg dediği halde; hem eczanede 5 mg olmadığı için, hem de hafif başlayım yan etkileri şiddetli olmasın çirkincesinden 2.5 mg ile başladım. İlk hafta gerçekten iştahım azaldı, 3.3 kg verdim. İkinci dozu vuruldum. Fakat inanılmaz bir açlık patlaması oldu. Hemen eczacıdan 5 mg istedim getirtti. 3. Haftaya 5 mg ile başlayacağım. Kalan 2 doz 2.5 mg'ımı da dız düşürerek bırakma sürecinde kullanacağım. Umarım 5'te biraz daha hızlanırım
Merhabalar bu zayıflama iğnesi değil şeker hastalığı tedavisinde kullanılan bir iğne :) şekerle ilgili problemleri olanlarda ciddi oranda zayıflattığı görülmüş kesinlikle doktor kontrolünde kullanılması gereken bir ilaç ağır yan etkileri var görme kaybına tiroit kanserine kadar benim tetkiklerim 2 hafta sürdü sonra onay aldım iğne için. Endokrinoloji doktoru kontrolünde kullanılıyor devlet karşılamıyor reçete de edilse ücretliBu nasıl bir başlık. Bu nasıl bir mucize
Benim niye haberim yok böyle bir ignedenyazdırmak icn diyetisyene mi gitmek gerekiyor acaba
Çok teşekkür ederim ben defalarca diyet yapıp zayıfladım ama bıraktığımda hep geri aldım. İradem çok kötü ama şuan bu kiloda diyete başlama fikri bile gelemiyo içimden o yüzden iğne olmaya karar verdim. İnşallah irademi güçlendirir şöyle bi 75’leri görsem eyvallah dicem:) yavaş gitmesi gerçekten iyi kasları kaybetmemek çok önemli siz çok güzel başarmışsınız darısı başıma.Benim 1 ay oldu 6 kg gitti fakat regl gecikmem yüzünden ödemim yüksek seyrediyor maalesef kas kaybım sıfır hızlı değil ama sağlıklı gidiyor olması çok motive ediyor beni. En başta hiç fayda göremediğimi düşünmüştüm beynimdeki yeme isteği devam ediyordu ama özellikle 3ncü dozda çok ciddi etki gördüm . Şöyle söyleyeyim sadece yardımcı ama şuan için yardımcı olarak en iyi alternatif yeme isteği ani yeme krizleri konusunda . Ekmeksiz yemek yiyebiliyorum paketli hiçbir gıdaya ilgim kalmadı 2,5 mg alıştırma dozu tabi bu da var. Ama iş yine benim irademde midemde o tokluk hissi olsa da yesem yerim beynimi durdurmama çok yardımcı . İradesiz ve çok istikrarsız biriyim bu anlamda çok iyi geldi. 2nci ayıma girdim 5e yükseltmedim bile isteye 2,5 mg hala çalışıyor vücudumda 3ncü ayda 5e geçeceğim inşallah Ramazanda nasıl olacağını bilmiyorum bı arada. Pazartesi ilk ay kontrolüm var doktorda. Mesela 4ncü dozun 6ncı günü bugün müthiş bir iştah açıklığı vardı iğnemi yarın yapacaktım bugün yaptım önerilen bu değil elbette fakat biliyorum bunu durduracak...
Anladım umarım size iyi gelir. Şeker zor bir hastalık. Geçmiş olsunMerhabalar bu zayıflama iğnesi değil şeker hastalığı tedavisinde kullanılan bir iğne :) şekerle ilgili problemleri olanlarda ciddi oranda zayıflattığı görülmüş kesinlikle doktor kontrolünde kullanılması gereken bir ilaç ağır yan etkileri var görme kaybına tiroit kanserine kadar benim tetkiklerim 2 hafta sürdü sonra onay aldım iğne için. Endokrinoloji doktoru kontrolünde kullanılıyor devlet karşılamıyor reçete de edilse ücretli
Sizde de şeker mi var. Benimde artık diyet yapasım gelmiyor. Çocukluğumdan beri kiloluyum. Diyetisyen gecmismde çok fazla. Ama yemeyi de seviyirumÇok teşekkür ederim ben defalarca diyet yapıp zayıfladım ama bıraktığımda hep geri aldım. İradem çok kötü ama şuan bu kiloda diyete başlama fikri bile gelemiyo içimden o yüzden iğne olmaya karar verdim. İnşallah irademi güçlendirir şöyle bi 75’leri görsem eyvallah dicem:) yavaş gitmesi gerçekten iyi kasları kaybetmemek çok önemli siz çok güzel başarmışsınız darısı başıma.
Bende leslie ve direnç egzersizleriyle mutlaka desteklicem kas için ve daha iyi incelmek için. Çok heyecanlıyım bakalım neler olacak:)
Yok hayır şekerim yok çok şükür ama annem anneannem şeker hastası ve genetiğimizde var tabii kiloda tetikleyen bir şey. sadece diyet iradem yok artık ve kilom çok fazla. O yüzden bende başlıcam :)Sizde de şeker mi var. Benimde artık diyet yapasım gelmiyor. Çocukluğumdan beri kiloluyum. Diyetisyen gecmismde çok fazla. Ama yemeyi de seviyirum
Benim anne tarafımda da var şeker. Umarım istediğiniz gibi olur. Ben biraz daha bekleyimYok hayır şekerim yok çok şükür ama annem anneannem şeker hastası ve genetiğimizde var tabii kiloda tetikleyen bir şey. sadece diyet iradem yok artık ve kilom çok fazla. O yüzden bende başlıcam :)
Naçizane un helvası biraz fazla göründü gözüme. Atak anı hariç, hipoglisemiye engel olmak için basit şeker mi tavsiye edildi size? Genelde daha yavaş kana karışan ve insülin/glukagon dalgalanmasına yol açmayacak doğal şekerler verirler diye biliyorum ev efradımdan ama... Çünkü ani yükseltir ve 2 saate gene düşürürEvvet arkadaşlar 2. dozumu oldum. ben şu ilk dozunda hipoglisemi atağı geçiren kişiyim. 20 Aralık ilk doz, 16 ocak 2. doz. Bugün öğlen yemeğinde çökertme yedim yarımda ekmek. Yarım saat sonrası 138 şeker ölçtüm. tekrar yarımsaaat geçti 137. sonra 2 saat geçti 102. Ben düşer diye korktum un helvası yedim her yarım saatte ve 2.5 saatin sonunda 176 oldu şekerim. aradan 3-4 saat geçti 104 ölçtüm. Beslenmem sayesinde hipoglisemi yaşamadım. İlk dozda kahvaltı yapmamıştım çok aç değildim ama çok enerji sarfetmiştim. Galiba ondan hipoglisemiye girdim. 82-83 le ilk doza başlamıştım. 78 le de 2. doza başladım. 3. dozu haftada bir değil 15 de bir olacağım. gelişmeleri yazarım.
2.5'un ilk haftası hafif bir tokluk hissi vardı, ben de direndim gelen ataklara, 3.5 kg verdim. 2. Hafta yine 2.5 mg iğne hiç olmamış kadar iştahlıydım. Öyle ki, 1 kilo aldım.Keşke 2,5u tamamlasaydınız o dedikleriniz bende de oldu hatta yavaş gitti sürecim fakat ilk ayı tamamladım 2,5la en azından vücut alışması tamamlansın diye hatta ki etkisini tam yitirmediği için söylediğim gibi ikinci aya da aynı doz aldım. Çünkü sonu yok 5 yetmediğinde 7 buçuk gerekecek sonra 10 ne kadar geç yükselse o kadar iyi. İnşallah istediğiniz gibi hızlanır ve zayıflarsınız süreciniz de sağlıkla tamamlanır
Ekşi sözlükte okudum 150 kg insanlar bile 2.5’la ciddi etkiler yaşadıklarını söylediler. Bence kişiden kişiye değişen bir şey. Ama 5 mg ile istediğiniz etkiyi almanıza çok sevindim. Bakalım bende çok iştah patlaması yaşarsam 1 ay dolmadan 5 mg’a başlarım büyük ihtimal.2.5'un ilk haftası hafif bir tokluk hissi vardı, ben de direndim gelen ataklara, 3.5 kg verdim. 2. Hafta yine 2.5 mg iğne hiç olmamış kadar iştahlıydım. Öyle ki, 1 kilo aldım.
Dün ilk 5 mg dozu oldum. O saatten beri, bir lokma isteği olmadığı gibi; iğneden önce yediklerim bile rahatsız ediyor hala. Şu an iğnenin 20. Saati ve proteinli hafif bir kahvaltı yapmak için kendimi ikna etmem saatlerimi aldı.
Aslında doktorum ilk günden 5 mg ile başlamamı istemişti ama biraz kaygılı olduğum için yan etkiler konusunda, iki hafta 2.5 mg bir alışma süreci gibi oldu benim için. 5 mg şu anda tam anlatıldığı gibi. Kilom 107, sanırım kilo ile mg arasında da bir ilişki var etki konusunda.