Mounjaro

merhaba kızlar,
bugün 3. dozumu yaptırdım, bende yan etki olmadı, çok az yiyerek doyuyorum, elimden geldiği kadar protein ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum.. her gün 2 haşlanmış yumurta yiyorum 2,5 lt su içiyorum, haftaya platese başlayacağım.. şu anda herşey yolunda
başlangıç (03 Ocak) 70.7kğ
bugün sabah 66.7 kğ
15 günde -4kğ

Bende 2.5 ile hala 36-48 saat neredeyse hiçbirşey yiyememe devam.. pazartesi vuruyorum, cumartesi- pazar olduğunda ancak 2 öğüne geçebiliyorum.
Bakalım haftaya 5mg ile ne olacak ben de merak ediyorum, havayla doyacağız herhalde

2.5 mg'de ben de öyle oldum. Ama 5'te tam etkiyi aldım. Şu an kendimi yemeye ikna etmem gerekiyor kas kaybı yaşamayım diye o derece bir tokluk hissi. Ama vücudun 2.5 mg ile alışması da güzel.

Evet dediğiniz gibi kişiden kişiye değişiyor galiba. Ama şu var ki; 2.5'ta iştahım kesilmemişti ama, tatlı ve abur cuburla bağım kesilmişti. Yani sıfır etki diyemem, kötü alışkanlıkları değiştirecek etkideydi. Yalnız özellikle ikinci hafta açlık boyutu iğneyi bırakmış gibi yüksekti. Ama 5'te midede şiş bir balon varmış gibi. Yemek saati gelince huzursuzlandım hatta, mecburum ama yemek de istemiyorum. Ama kas kaybı, saç dökülmeleri olmaması için sağlıklı ve dengeli yemek zorundayız. Zayıflayacağız bu bir gerçek, ama hepimiz için asıl dileğim kalıcı bir değişim. Süreç bittiğinde eski hatalara dönmeyeceğimiz bir değişim.

Aminnn inşallah son cümlenize canı gönülden.
Dediğiniz her şeyi birebir yaşıyorum abur cubur tatlı isteği asla yok. Ama acıkıyorum yani durduramayacağım düzeyde değil şuan az yemekle doyuyorum da bakalım 7. Güne doğru ne olacak:)

Yoo basit şeker tavsiye edilmedi. Ben şekerimi yükseltmek istedim bilinçli olarak ve yarım saatte bir un helvası yedim. Protein ağırlıklı beslenmiştim ama yeterli olmayacağını düşündüm. Benim bünyemde karbonhidrat çok etklili. Damar yoluyla Dextroz bile şekerim düştüğünde etkili olmuyor. Bu nedenle karbonhidrat ve basit şeker birleştirdim. gün boyuda şekerim 100 ' ün altına hiç düşmedi. Tokluk kan şekerinin 69 olması ve onun bir türlü yükselmemi korkunç hissettiriyor. O tablodan çıkışım uzun sürüyor karaciğerim kana glukoz salınımında yavaş kalıyor. Metabolik farklılıklarımız var ve bende böyle çalışıyor. İstemeyen basit şeker tüketmez.

Bugün tartılma günümdü. Başlangıcım 2 Ocak. İlk 2 hafta 2.5 mg kullandım, şu an 3. Haftanın içindeyim dozum 5 mg. Bugün itibariyle giden -5.8 kg.

Bugün tartılma günümdü. Başlangıcım 2 Ocak. İlk 2 hafta 2.5 mg kullandım, şu an 3. Haftanın içindeyim dozum 5 mg. Bugün itibariyle giden -5.8 kg.
2 haftada 6 kg müthişşş tebrik ederim sizi. Umarım çoğu yağdandır kas kaybetmemişsinizdir. Kalan 2 haftada 4 kg bile verseniz resmen 1 ayda 10 kg kayıp harika bir duygu :) kıyafetlerinizde farketmeye başladınız mı? Birde spor yapıyor muydunuz?

Çok teşekkür ederim, darısı hepimize sağlıkla ve kalıcı olsun
Henüz ilk 15 günde spor yapamadım ama çalıştığım için günlük yaklaşık 6000 adımım oluyor. Suya ve protein ağırlıklı beslenmeye çok dikkat etmeye çalışıyorum. Saç dökülmesi olmasın diye zaten düşüktü demir takviyesi kullanıyorum.
Başlamadan ölçülerimi almıştım tam bir ay dolunca tekrar alıcam ama, baya belli oldu bu kadarda bile; insülin göbeği hemen indi olmayan pantolonlar olmaya başladı

Ayyy harika ya insan nasıl mutlu oluyo:) benimde ilk tartı günüm cuma bakalım kaç çıkıcam. Biran önce en azından biraz hafiflediğimi hissetmek istiyorum

Erken de konuşadım halbuki ama... Arkadaşlar ilk dozda ilk 20 dakikada yaşadığım hipoglisemiyi bu sefer 2. gün gece yaşadım. Allahtan uyumamıştım. Akşa karbonhidratsız beslendim. Balık yedim sadece. Aç da değildim yani hissetiyordum. Fenalık hissi geldi. Hemen kalkıp şekerimi ölçtüm 93 dü. Yinede meyve suyu içtim 2-3 yudum. Bacaklarım titremeye başladı. Şeker dilatına koydum. Tekrar ölçüm yaptım 84 çıktı. peynir ekmek yedim hemen ve meyve suyuna devam ettim ölçüm 74 çıktı. Bu arada dilim ağırlaştı konuşmada güçlük çektim yine ve aşırı uykum geldi. Cips yedim, proteinli süt içtim. 10 dakika sonra 90 a çıktı. Zaten yükselmeye başladığını hissetmiştim. Sonra tekrar ölçtüm 112 çıktı. Tüm gün yemediğim şeyleri gece zorla yedim. Hele o meyve suyu tüketmek o kadar zordu ki ben bu iğneden sonra şekerli şeyleri yiyemiyorum çok zorlandım. Neyseki bu hipoglisemi atağınıda atlattık kazasız:)

Çok geçmiş olsun kaç mg kullanıyorsunuz? Diyetisyenle devam etseniz hipoglisemi önlemi alacak bir diyet yazar mı acaba ya da chatgptyle oluştursanız? Bu çok zor oluyodur sizin için

Çok güzel olacak inşallah bakın 5 gündüz kabızlık ve şişme yaşıyordum bugün bir anda düzeldi ve kilom da düşme de oldu motivasyonu kaybetmemek gerekiyor

Ne olursa olsun lütfen 2,5la bir ayınızı doldurun bu çok önemli

Bugün iğneyle ilk ayımın kontrolü vardı doktor hiçbir tahlile gerek görmedi hiçbir şikayetim de yok yan etki de çok yüksek , hayatımı etkileyecek şekilde yaşamıyorum ilk ayda giden 6 kgdan da memnun olduğunu belirtti. Zaten 8-10 kg arası verseydin mutlaka kas kaybederdin kas kaybın hiç yok bu iyi dedi.
Önümüzdeki 2 ay boyunca 2,5 mg devam etmemi istedi ama bana tercih bırakmadı böyle devam edeceksin dedi etkisi azalsa da iradenle yönetmeye çalış sonuçta iğneyi bırakınca herşey iradene kalacak yavaş ve kalıcı kilo vermeni istiyorum dedi. Ramazan bayramı sonrası 5 mg geçeceğim arkadaşlar sürecimi paylaşmaya devam ederim sormak istediğiniz birşey olursa sorabilirsiniz

Çok güzel olacak inşallah bakın 5 gündüz kabızlık ve şişme yaşıyordum bugün bir anda düzeldi ve kilom da düşme de oldu motivasyonu kaybetmemek gerekiyor
Ben de onu ancak günde 3 kuru kayısı ile çözdüm, kabızlığı tamamen engelliyor.

Ben de onu ancak günde 3 kuru kayısı ile çözdüm, kabızlığı tamamen engelliyor.
Ben de yiyorum ama tık yok hatta ben zeytinyağında beklemiş incir de yiyorum sabahları aç karına ama hiiiç tık yok

Ben de yiyorum ama tık yok hatta ben zeytinyağında beklemiş incir de yiyorum sabahları aç karına ama hiiiç tık yok
Ben listelerimi yapay zekaya hazırlatıyorum, örnek paylaşabilirim. Komutu evdeki malzemeler şu şu; glp-1 iğnesine uygun, kas kaybı yaşamadan eksileceğim, kabızlık yaşamayacağım, gerekli proteini alacağım şekilde bir menü hazırla olarak veriyorum. İlk 2 gün hariç kabızlık olmadı life dikkat ederek hazırladığı için. Örnek menü paylaşıyım belki denersiniz.

Eklentiler

• IMG_9687.webp
    35,3 KB · Görüntüleme: 138
  • IMG_9688.webp
    30,8 KB · Görüntüleme: 120
  • IMG_9689.webp
    29,3 KB · Görüntüleme: 116
Şubatta tekrar zam bekliyoruz dedi eczane, offf kiralarla yarışıyoruz artık bu nedir ya (

Şubatta tekrar zam bekliyoruz dedi eczane, offf kiralarla yarışıyoruz artık bu nedir ya (
Gerçekten çok pahalı, kredi öder gibi. Başlarken doktorum 6 ay demişti. Şimdiden 24 bin ödeme yaptım. Doz arttırmasam bile, zam gelmese bile toplamda 80 bini bulacak ki illa ki bir doz azaltarak bırakma olacak onu da eklersem 6 ayda nerdeyse 100 bin. Ki malum protein ağırlıklı beslenme de ayrı bir masraf. Keyfi olan 7-8 kilo için bir şey diyemem ama tip 2 diyabet hastaları için kesinlikle reçete edilmesi gerekir.

`