- Konu Sahibi betty_boop
-
Listeyi isteğiniz öğün satısına göre toplam almanız kaloriye göre güncelletirinCevabınız için teşekkür ediyorum. Hazırlattım bakalım mümkün mertebe uymaya çalışacağım. Şeker hastası olduğum için çok uzun süre aç kalmamam gerekiyor. Sonrasında da sürdürülebilir olması için ara öğün yapıyorum
Ne gğzel yazmışsınızBen 30 Haziran da mounjaro 2,5 mg ile bu yolculuğa başladım baştan itibaren yazılanları okudum bu bana baya güç verdi. 52 yaşındayım, 45 yaşında rahimim alındı ve menopoz sürecine girdim. 57 kilo olarak girdiğim ameliyat sonrası tüm eski kilomu koruma çabalarım sonuçsuz kaldı, içimde bebek varken bile bu kadar şişmanlamamıştım. Menopozun getirdiği halleri azaltmak için Duxet içmeye de başladım. Velhasılı kelam 7 sene de 14 kilo almıştım 71 kiloya çıktığımı gördüğüm gün tüm diyet hallerime sporlara rağmen bu gidişatı durdurmadığım için nörolog kuzenimin kan değerlerime ok vermesi ile başladım. Ha şimdi çok değilmiş denebilir ama saat 16:00'dan sonra bir şey yemeyen sürekli yediğini kontrol eden biri için artık bu döngü psikolojik bozukluğa ve umursamaz yemeye dönmeye başlamışken dur demem gerektiğini fark ettirdi. Temmuz da 2,5 mg ile 7,3 kilo verdim. Ağustos da yine 2,5 mg ile devam hataydı sanırım 1-1,5 kilo gitti ve Eylül üçüncü dönemi için dün 5 mg aldım bu ay 60 kiloyu görürsem yarrabi şükür diyip bırakacağım. Hafta da 2 gün pilates 1 gün yoga hafta sonları da trekkinglere gitmeye çalışıyorum. 10:00 /16:00 saatlerinde 2 öğün yiyorum. Kolajen ve bitkisel protein tozunu karıştırıp içiyorum. Sabahları Demir karışımlı bir vitamin işe gelince de d vitamini takviyesi içiyorum. Tek yan etkisi mide bulantım sürekli gebe kadınlar gibiyim elimde kolonya ortama sıkıyorum. Bir seferinde Marmaray da kustum rezillikti o yüzden dikkatli yiyorum yediklerimi abartmıyorum. Ve 5 mg koruması olarak mide bulantısı için bir ilaç aldım çok kötü olursam onu içeceğim. Antidepresanı doz azaltarak bıraktım(etrafımdaki herkese bu konu da başarılar:)
Umarım 5 mg işe yarar 60'a inerim bir daha almam ve kredi kartımdaki ilacın yarattığı gediği toparlarım. Herkesin yolculuğunda başarılar tartıda güzel kilolar görmesini dilerim.
Aslında chtgpt ile sürekli yediklerim içtiklerim konusunda istişare halindeyim:) protein almaya çok çabalıyorum 2 yumurtayı istemesem bile yiyorum. Su içmeyi sevmeyen biri olarak 1,5 lt de olsa içmeye çalışıyorum. Günde 2 soda içiyorum akşam sodama 1yk gül sirkesi koyuyorum. Tartım akıllı tartı(tartıma öyle küsmüştüm ki bu özelliğini unutmuştum birisi ile konuşurken farkettim:) su-yağ-kas oranlarımı kontrol ediyorum. Bir de yabancı forum sitelerinde yorumları da çok okudum orada enjeksiyon yeri farkının mide bulantısını önlediğini okudum Çarşamba günü göbek yerine bacaktan yaptım. 2 gündür maşallah bulantım yok mide bulantısı ilacıma gerek kalmadı ama hala koku hassasiyetim var. Bu sabah 62,1 kiloyu gördüm bu 61 günde 8,2 kilo demek.Ne gğzel yazmışsınızProtein, yağ, karbonhidrat sayımı yapıyormusunuz ?
Merhabalar ben de uzun tahlil sürecim sonrası en sonunda bugün itibariyle ilk dozumu oldum. Heyecanlıyım açıkçası. Umarım hepimiz hedeflerimize ulaşırız.
Benim merak ettiğim aramızda uzun süre kullanan var mı, 6 ay üstü. Etkileri nasıl oldu? Ayrıca bu yurtdışı zammı sonrası Türkiye'de durum ne olacak merak içindeyim. Umarım bizlere çok büyük zam yansımaz ve tedarik sıkıntısı yaşamayız. Açıkçası benim gibi yeni başlamış olan herkesin böyle bir sorunla karşılaşmasını istemem.
Bugün ilk etki olarak çok şükür negatif bir durum yaşamadım. Zaten dünden beri biraz rahatsızım üşüttüm sanırım boşluklarım, bel çevrem sırtım ağrıyor, ve biraz da mide bağırsak sorunum var. Aksine iğneden sonra bağırsak sorunum düzeldi gibi, karnımda kramp tarzı hafif ağrılar devam etse de.
Açlık konusunda ise öğlen yemek yemeden vuruldum ardından hafif bir şeyler atıştırdım. Misafirliğe gittik ve orada ikramlar gelmeden önce boğazıma sanki bir yumru oturdu ve açlık hissim kesildi gibi hissettim. Placebo da olabilir tabi. İkramlıkların hepsini yemedim sadece kısır yedim çok az ve hemen doydum.
Yarın daha iyi oturacak düzenim eminim. Umarım ilkhaftamın sonunda güzel sonuçlar almaya başlayacağım.
Hepimize sağlıklı günler dilerim umarım hepimiz için süreç olumlu işler. Ve her şey yolunda gider.
Teşekkürler :) evet bugün tokluk hissi daha yüksek sabah hafif bir bulantı vardı ama çok hafif. Öğle yemeği yiyeceğim ama hiç istemiyor canım. Hayırlısı inşallah.Aramıza hoşgeldiniz. Tokluk hissiniz böyle devam edecek değişik ama güzel bir his :) Kaç kilo ile başladınız? Başarılar diliyorum.
Helal olsun durmak yok yola devamAslında chtgpt ile sürekli yediklerim içtiklerim konusunda istişare halindeyim:) protein almaya çok çabalıyorum 2 yumurtayı istemesem bile yiyorum. Su içmeyi sevmeyen biri olarak 1,5 lt de olsa içmeye çalışıyorum. Günde 2 soda içiyorum akşam sodama 1yk gül sirkesi koyuyorum. Tartım akıllı tartı(tartıma öyle küsmüştüm ki bu özelliğini unutmuştum birisi ile konuşurken farkettim:) su-yağ-kas oranlarımı kontrol ediyorum. Bir de yabancı forum sitelerinde yorumları da çok okudum orada enjeksiyon yeri farkının mide bulantısını önlediğini okudum Çarşamba günü göbek yerine bacaktan yaptım. 2 gündür maşallah bulantım yok mide bulantısı ilacıma gerek kalmadı ama hala koku hassasiyetim var. Bu sabah 62,1 kiloyu gördüm bu 61 günde 8,2 kilo demek.
Güncelleme. 5 lik doza geçtiğimde 5,6 gün iğneyi vuramadığım bir aram oldu. Sonrasında vurduğum doz beni öyle etkiledi ki halsizlik, mide bulantısı, baş dönmesi, sırt ağrısı, uyku hali gibi hatta depresif bir psikolojiye soktu. Yarın yeni dozu vurmam gerek ama bu haftaki gibi bir hafta geçirirsem diye endişeliyim. 2 ayda 14 kilo kadar bir kaybım oldu. Kalan Son 10 kiloyu acaba 2,5 ile verebilir miyim? Kafamda bir sürü soru var. Bu gün kararımı verip yarın uygulamam gerek. Başlangıç kilom 89, güncel kilom 75 hedef kilom 65
Merhaba. Yeni gelenler hoşgeldi. Ben de 14 kilo vermenin rehavetine kapılıp iğnemi aksattım. Tabi ki abur cubur yemeler ve porsiyonu büyütmek jet hızında gerçekleşti. Dün 2.5 luk doza tekrar düşüp vurdum. Bakalım beni 1 hafta idare edecek mi? İdare ederse 5 lik dozdaki kadar kilo vermesem de olur. Daha yavaş kilo verecek olsam da ama enerjimin düşük olmadığı bir süreç geçirmeyi planlıyorum. Tabi bu sadece bir öngörü. Yediğim hiç bir şey için pişman değilim galiba. Yemekle mutlu olan biri olarak küçük bir mola oldu bana. Siz de güncellerseniz çok sevinirim. Sizdeki durumları merak ediyorum.
Güncelleme 2,5 luk doza vücudum asla tepki vermedi. Daha yavaş kilo veririm diye düşünürken hiç veremedim. Hatta almış bile olabilirim. 5 e tekrar çıkacağım. Kalan 10 kiloyu bu şekilde vermeyi gözüm hiç yemiyor çünkü duygusal açlığım beni yeniyor.Şöyle ilk kullanmaya başladığımda 2,5 olan son dozu vurduğumda etkisi 1 hafta sürmedi. Açlık hissi geldiği için 5 e geçmiştim. Ama 5 te yan etkileri oldukça fazla hissettim. Halsizlik ve uyku hali bir süre katlanılanilirdi çünkü güzel kilo veriyordum. Neredeyse bir şey yemememe rağmen hep toktum. Şu an gözle görülür bir kilo kaybım oldu. Artık o halsizliği yaşamak istemiyorum. Dün 2,5 vurdum bu gün boğazıma kadar tok olmayı beklerken öyle değilim.(5 olsaydı bu saatte daha ağzıma lokma bile koymamış olurdum. İğneden sonra ilk gün beslenemiyordum.) Ama kendimi tutabilecek pozisyondayım. Aradaki farkı anlatabilmişimdir umarım. Etkisi belki 1 hafta sürmez onu da bilmiyorum ama deneyerek göreceğim. Doz düşürerek sonlandırmak gerekiyor diye biliyorum. Zaten artık doz düşürmeye niyetlenmiştim. Spora ağırlık verip biraz da yağ oranımı azaltmaya çalışacağım.
Sizin nasıl gidiyor? Sadece ben yazıyormuşum gibi oldu burası ben de sizleri merak ediyorum.
Mounjaro ile 3 ayımı tamamladım 76’dan 63’e düştüm ve artık kullanmayacağım. İlk ay 2,5 mg ile başladım son iki ay 5 mg kullandım. Son ay 5 mg ile devam edince kilo verimini pek etkilemedi.
Desteğiniz için çok teşekkürler.Tebrik ediyorum harikasınız
Doktor kontrolünde mi ilerlediniz? İlacı direkt bırakacak mısınız yoksa doz azaltmaya mı gideceksiniz. Bir de spor yaptınız mı?
Desteğiniz için çok teşekkürler.
Doktor kontrolünde değil kendim başladım ve devam ettim. Doz azaltımına gitmeden direk bırakacağım geçen çarşamba son dozumu yaptım, artık 5 mg işe yaramıyor 7,5 mg’a geçmeye hem cesaretim hem maddi gücüm yok.
Artık kendi nefsimi terbiye ederek kilomu korumayı istiyorum, midem küçüldü tıka basa yemeyi bıraktım, doyduğum yerde tabağımı bırakıyorum önceden bitirmeden bırakmazdım. İlaçla zaten belli bir kiloya kadar gelmeyi hedeflemiştim.
Merhabalar tebrikler öncelikle çok iyi vermişsiniz. İnşallah sağlıkla daha çok incelmeler yaşarsınız. Leslie öneririm kesinlikle harika terletiyor kas da yaptığına eminim. Protein aman aksatmayın. Spor sonrası özellikle. Sağlıkla inceliyoruz İnşallahMerhabalar
Yeni sonuçlarımı buraya da ekleyeyim. Çünkü kendim 3 başlığı da takip ediyorum. İlgilisine belki yardımcı olur.
Bugün 92.1’im. 100.1 ile başladım ve 15 Ağustos’tan bu yana toplamda ilginç bi şekilde tam 8 kilo vermiş oldum, çok şükürBugün 4. Dozumu yapacağım. İnşallah bu hafta da güzel geçer. Bu arada bir hafta pilates yaptım ve bundan sonra devam edeceğim. Ki 2 kilo kas kaybım olduğunu düşünürsek ciddi yürüyüşler de eklemem gerekecek hayatıma. Bakalım belki denerim bu hafta. Herkese sağlıklı zayıflamalar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?