arkadaşlar merhaba
ben ilk kez bu ayın sonunda tüp bebek tedavisine başlıyorum, tavsiyeleriniz varsa duymayı çok isterim.
teşekkürler
Hayırlı olsun cnmmbizde transfer için günümüzü bekliyoruz... heyecanla..
yarın sonuç için hastaneye gidicez tekrar...
hem korku hem heyecan uyku tutmuyor...
ya gebe deilsem diye korkuyorum
ya gebeysem diye heyecanlanıyorum...
Allahım emekleri boşa çıkarma Ya rabbim
olmadı maalesef
merhaba aramıza hoşgeldin şimdidenMerhaba ben de ilk denememi ramazandan sonra yapyirmayi dusunuyorum insaallah bana bilgi verir misinz? Nasil bir surec geciriliyor? İgneler gobekten mi? Biz mi yapiyoruz yaptiriyor muyuz? Canimiz cok yaniyor mu? Cok fena igne fobim var bayilacak dercede yani ☺️ igne yapilirken her gun ultrasona giriliyor mu? Acaba biraz bilgi verebilir misinz rica etsem? Rabbim hepimizin yuzunu guldursun insaallah
merhaba aramıza hoşgeldin şimdiden
özet geçeyim istersen adetin ikinci günü alttan ultrason ile bakılıyor kist falan var mı diye daha sonra iğneler başlayacak göbekten vuracağın iğneler canını hiç yakmıcak çünkü bende de fobi vardı eşin yaparsa daha rahat edersin bence çünkü ben eşime yaptırdım 3 4
gün kullandıktan sonra tekrar iğneleri tekrar muayene 2 gün kullan muayene sonra su keselerinin oluşumuna göre hem göbek hem de koldan iğne tekrar muayene en son saatinde vurulması önemli olan çatlatma iğnesi çok önemli saat kaç derlerse o saatte yaptırman gerekiyor 24 saat sonra falan da su keseleri toplanacak anestezi vererek topluyolar benim ağrım çok olmadı ama herkesin değişiyormuş
toplanan su keselerinden çıkan yumurtalar döllenecek aynı gün her geçen gün azalarak en son sağlam olan döllenmiş yumurta sana enjekte edilecek çok kısa 5 dk falan sürüyor acı yok fakat idrara sıkışık istiyolar o biraz sıkıntı veriyor şimdilik bu kadar sen sor ben cevap vereyim umarım rabbim gönlüne göre verir
Kızlar benim de ilk denemem. Tecrübe sahibi olanlara bir kaç şey sormak istiyorum.
Adetin 2. gününden itibaren 5 gün boyunca iğne kullandım. Sonra muaneye gittim. İğneye devam dediler ayrıca başka bir iğne daha verdiler. Yumurtaları baskılamak içinmiş. 2 gün iki iğneyi birden kullandım. Bugün tekrar muaneye gittim. Yumurtalar olgunlaşmış. Bugün ve yarı iki iğneye devam et ayrıca yarın akşam gece çatlatma iğnesini yap dediler. Kısmetse perşembe sabahı yumurtaları toplayacaklar. Folik asit dışında kullanmamı önerdikleri bir ilaç olmadı. Siz vitamin veya başka ilaç kullandınız mı? Dikkat etmem gereken bir şey var mı bilmiyorum. Bir de sanırım 5-6 yumurta büyümüş. Az değil mi sizce ???
ben tüp bebek tedavisine başladım nasipse iğne kullanıyorum ve aynı zamanda folbiol ve aspirin verildi tedavim boyunca kullancam acaba neden folbiol ve asprin ne işe yarıyoki kullanan varmı yardım lütfen
FOLBİOL BEBEK TUTUNSUN DİYE DEMİR VAR ONDA.ASPİRİN DE CANIM EMBİRİO KANLA BESLENİR ÇÜNKÜ SANA YERLEŞTİĞİNDE O BİR HÜCRE 8 YADA DAHA ÇOK HÜCRELİ KANIN KATILAŞMAMALI Kİ O BESLENEREK BÜYÜSÜN GELİŞSİN.ASPİRİNİ DE KANIN KATIŞAŞMASIN DİYE VERİYORLAR.BOL SIVI AL ÇÜNKÜ KABIZLIK OLUYOR KABIZ OLURSAN IKINMA SAKIN BOL MEYVE YE TRANSFER SONRASI MAYDONOZ YEME.YİYECEĞİN TÜM SEBZELERİ SİRKELİ SUDA BEKLET.BALIK,ANANAS,YUMURTA,YEŞİL MERCİMEK,ISPANAK,SEMİZ OTU,BÖGÜRTLEN,MERCİMEK ÇORBASI,BEYAZ PEYNİR,ARMUT,KURU KAYISI SUYU,KIRMIZI KURU ÜZÜM YE ASLA ÇAY-KAHVE -ASİTLİ İÇECEK İÇME.
aslında çocuk isteyen herkes doğal yollada dahil ay önceden folbiole başlıyor.ama evet yumurtalar toplanacak döllenecek transfer olacak ve gün sana yeni bir ilaç listesi verecekler orda bu ilaçlar var ayrıca başka vajinal krem,iğne ev esttroferm diye hap da var.gönlünü hep ferah tutBende tüp bebek tedavisi için iğnelere başladım ama dr.um başka bir ilaç vermedi acaba yumurta toplama işleminden sonramı vericek
selamlar kızlar.kısmet olursa bende ocak gibi tüp düşünüyorum.Allah isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin.ilk deneme olacak benimde.
Herkese merhaba.
Biz de 1 hafta önce ilk tüp bebek tedavisine başladık, şuan iğnelerimi kullanıyorum, yarın yine kontrolüm var . 1 haftadır kullandığım iğneler bende şişkinlik ve kasık ağrısına yol açtı acaba bu normal bi durum mu ? sanki adet olacakmışım gibi kasıklarımda ağrı hissediyorum. buradaki yazıları okamayana kadar da pek bi bilgim yoktu aslında doktoruma danışıyorum tabiki ama yine de kendimce yeterli olmuyor, benim gibi bu sorunu yaşayanlarla iletişim halinde olmak çok güzelmiş. İnşallah hepimiz en kısa zamanda olumlu sonuçlar alıp burada paylaşırız...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?