Muamele

• Konu Sahibi Konu Sahibi anon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

anon

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2017
2.695
7.106
108
Merhabalar,

Ctesi teyzemlere gitmiştik. Üzerimi değiştiriyordum. Saat gördüm. Hoş duruyordu taktım koluma öyle kalmış. Sonrasında diğer teyzemlere kalmaya gittim kuzenimin yanına. İki gün için. Bugün tekrar görüştük tüm teyzemler. Saati bulamadık vs laf açıldı ben de o an insanların yanında söyleyemedim. Yanlış anlarlar diye düşündüm. Eve geldim. Anneme eve geldiğinde söyleyecektim saat bende kalmış diye. Her neyse kuzenime mesaj attım o ara. Gittiğimizde koyalım bir yere elbet bulurlar diye. Sonra nasıl oldu noldu bilmiyorum kuzenim saat Desmond’da demiş. Kolunda kalmış vs demiş ama öyle söylediğine inanmıyorum. Teyzem aradı saati getir vs diye yükseldi. Annem de ağlıyor baştan söyleseydin kalmış diye. Ama saat düşünmedim yani. Ki değerli bir şey falan da değil. Hırsız muamelesi gördüm. Nasıl böyle şeyler yaşayabiliyorum aklım almıyor. İnsanların tutumları nasıl böyle olabiliyor. Anlayamıyorum.

Ohaaa

Ama baskasinin mali almamaliydiniz, madem aldiniz soylemeliydiniz madem soylemediniz hemen yerine koymaliydiniz. Yani akraba bile olsalar boyle. Hirsiz muamelesi gormek istemiyorsaniz niye hirsizmis gibi soylemekten cekindiniz ki, cok ozur dileyerek geri verin. Sizce basit belki ama telefonla arayip istediklerine gore onlarca onemli demek ki o saat. Yaptiginiz bana gore de basit bisey degil.

Ben olsam milletin içinde derdim ' kız dur o saat bende ya takmıştım o gün kolunda kalmış unutmusum getireyim size' diye sonuçta benim hatam
Çekindim anneme söylerim halleder diye düşündüm

Kuzenimleydik ilgilenecek vakit bulamadım

Uuuuu desmond kötü olmuş
O esnada söylemeliydin
Uleyn benim elimde panik yapmayın unutmuşum kıytırık saat bende unutmuşum teyzeciğim heves edip taktım elimde kaldı deseydin keşke
Ortamı yumuşatarak söylenebilirdi
Fakat bazen insanın ağzı dili bağlanıyor
Durduk yere suçlu oldun kıytırık saat için

Saati bulamadık vs laf açıldı ben de o an insanların yanında söyleyemedim. Yanlış anlarlar diye düşündüm. Ev
Tam da söylemen gereken an. Söylemediğin icin sana verilen tepki bir bakıma normal.

Tamam hırsızlık amacin yok. Bunu onlar da biliyordur ama konuşman gereken anda susman işleri zora sokmus.

Son düzenleme:
Anne babanız, kardesiniz eşiniz çocuğunuz dahil kimsenin eşyasını habersiz kullanamazsınız. İster iyi niyetli ister kotu niyetli olun bu böyle. 6-7 yaşında bu durumu öğrenmeniz ve eğitilmeniz gerekirken bu yaşta öğrenmeniz sorun çıkarmış. Bir daha aynı şeyi yapmazsiniz, öğrenmiş oldunuz.

Ben de sizin gibi rahat insanları anlamıyorum. Sizin gibi bir kuzenim var gördüğünü sormadan etmeden alır götürür bazen görürüz bazen görmeyiz. Görsek götürme desek malı kıymetli oluruz; sende mi desek hırsız muamelesi yapmış oluruz. Ayrı bi tip yani. Resmen kızdan güzel şeylerimizi saklıyoruz. Lütfen o konuma düşmeyin çok çirkin zira. Özür dileyin bir daha yapmayın kapansın gitsin

Çıkaracaktım unutmuşum balon kollu bir şey vardı kapatmış yoksa yine gelirdi aklıma.

Teyzen bile olsa nasil baskasinin evinde gordugun biseyi haber bile vermeden kendi malin gibi koluna takip kullaniyorsun ki? Saat sorulana kadar da soylememissin hatta sorulunca bile soylemissin...
Bu hirsizliktir evet. Sorulmasa ne zaman verecektiniz?

Davranışınız yanlış hırsız muamelesi görmenizde gayet normal bu davranışınıza tabi. Bir kere bilgi vermeden asla kolunuza takmamalıydınız hadi tamam taktınız saati aradıklarını fark etmenize ragmen susmuşsunuz orda hemen deseydiniz ya teyze bende kusura bakma unutmuşum diye onuda bile bile saklamışsınız eve gelincede teyzenize mesaj atıp bilgi vereceğinize kuzenize mesaj atıyorsunuz gizli saklı evin bir yerlerine bırakırım diye. Annenizin de dediği gibi baştan söylemeliydiniz bende kalmış farketmedim diye. Çok yanlış yapmışsınız hırsız muamelsi görürsünüz tabi

Yani kusura bakmayin ama hirsiz gibi davranirsaniz hirsiz muamelesi gorursunuz. Izinsiz alip sonra unuttum diyemezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…