Hırsız muamelesi görmesem dilerdim. Rahat da değilim. Mesela bir şey daha hoşuma gitti istedim teyzemden alabilirsin dedi. O an taktım kalmış sonra kuzenimleydik bugün oldu olay.Ben de sizin gibi rahat insanları anlamıyorum. Sizin gibi bir kuzenim var gördüğünü sormadan etmeden alır götürür bazen görürüz bazen görmeyiz. Görsek götürme desek malı kıymetli oluruz; sende mi desek hırsız muamelesi yapmış oluruz. Ayrı bi tip yani. Resmen kızdan güzel şeylerimizi saklıyoruz. Lütfen o konuma düşmeyin çok çirkin zira. Özür dileyin bir daha yapmayın kapansın gitsin
yutttayken tanıdığım kız eve çıkınca bir günlüğüne on da kalmıştım o sıra markalı bir saatimi ve gümüş yüzüğümü orda unutmuşum .farklı şehre gittim 1 ay.sonra telefonda ıstedım eşyalarımı aman allahım saat çizikler içinde kordonu kopmuş kullanılamayacak halde hiç bir şey demeden aldım yoydum o zamanlar.saati de bir daha kullanmadım.başkasının eşyasını kendi malı gibi hatta acımadan horca kullananlar da gördü bu gözler.ha şimdilerde olsa ağzını yırtardım o ayrıTeyzen bile olsa nasil baskasinin evinde gordugun biseyi haber bile vermeden kendi malin gibi koluna takip kullaniyorsun ki? Saat sorulana kadar da soylememissin hatta sorulunca bile soylemissin...
Bu hirsizliktir evet. Sorulmasa ne zaman verecektiniz?
Sorulmasa saati yiyecektim rıvavıraTeyzen bile olsa nasil baskasinin evinde gordugun biseyi haber bile vermeden kendi malin gibi koluna takip kullaniyorsun ki? Saat sorulana kadar da soylememissin hatta sorulunca bile soylemissin...
Bu hirsizliktir evet. Sorulmasa ne zaman verecektiniz?
Evet ben de pişman oldum. Hata aradıkları da doğru. Hani gizlesem vs neyse. Geldim koydum evdeki masaya. Annem de gördüm ama yeni aldın falan sandım dediKeşke söyleyiverseydin o an tam yeriymiş bu şekil kötü olmuş. Zaten biliyorlarmış baksana laf çıkarmışlar söylersin diye konuşmuşlar belli. Üç kuruşluk saat için kendi kendini zora sokmuşsun insanlar zaten bir hata görsekte kaos yaratsak diye açık arıyorlar birbirlerine karşı ayrıca kimsenin birşeyini sormadan kullanmanda yanlış bence
İzinsiz alıyım da kullanıyım diye bir şey düşünmedim. Taktım kalmış. Sonra kuzenimlere gittik filmdi, sohbetti derken aklımın ucundan geçmedi. Bugün hatırladım saatin varlığınıMülkiyet kavramı pek oturmamış kafanda sanırım. Kimsenin eşyalarını izinsiz kullanma hakkın yok, kim olursa olsun. Kötü bir duruma düşmüşsün ama sebebi de yine sensin. Özür dilemelisin teyzenden, ayrıca bir şeyin değerini kafana göre ölçemezsin. Tek ölçüt maddiyat değil çünkü, bazı eşyalar bazı insanlar için manevi değere sahip olabilir.
yutttayken tanıdığım kız eve çıkınca bir günlüğüne on da kalmıştım o sıra markalı bir saatimi ve gümüş yüzüğümü orda unutmuşum .farklı şehre gittim 1 ay.sonra telefonda ıstedım eşyalarımı aman allahım saat çizikler içinde kordonu kopmuş kullanılamayacak halde hiç bir şey demeden aldım yoydum o zamanlar.saati de bir daha kullanmadım.başkasının eşyasını kendi malı gibi hatta acımadan horca kullananlar da gördü bu gözler.ha şimdilerde olsa ağzını yırtardım o ayrı
Tanrım kullanıyor falan deme. Kullanmadım. Sanki yaşamak için elzem bir şey gibi. Taktım kolumda kalmış. Sonra kuzenimlere gittim. Birlikte takıldık. Saat düşünmedim. Bugün konu açılıp söyleyemeyince eve bırakırım dedim. Yanlış bir düşünce şekli evet ama böyle geliştiBenim kuzenimle samimiydik bazen ufak tefekseyleri sormadan alirdi. Ama gunlerce kullanip benim nerede diye sormami beklemezdi ya da ben hemen ardindan sorduysam bende derdi.
Konu sahibi kac hundur kullaniyormus sorulunca soylemeye cesaret edememis demekki sormadan alinacak samimiyette de degiller. Sorulmasa saati hatirlamasi uzun surecekmis konu sahibinin. Insan bileginde seyi nasil unutur hadi bir gun unuttun ertesi gun uzerini degisirken gormez misin?
Masumiyet peşinde değilim. Düşünce şeklimi anlatsam da anlamazlar da inanmazlar da.Nerdeyse teyze suclu cikacak. Hirsizin hic mi sucu yok lafi sizin olaya cuk othruyor. Hatanizin hala farkinda degilsiniz. Taktim unuttum diyemezsiniz. Bu sizi masum yapmaz.
Tanrım kullanıyor falan deme. Kullanmadım. Sanki yaşamak için elzem bir şey gibi. Taktım kolumda kalmış. Sonra kuzenimlere gittim. Birlikte takıldık. Saat düşünmedim. Bugün konu açılıp söyleyemeyince eve bırakırım dedim. Yanlış bir düşünce şekli evet ama böyle gelişti
Gizlice almadım kuzenimin önünde taktım. Siz gibi insanların diline düşmeyegörün işte.Iste bu normal bir davranis degil evet. Gizlice alip, sonra farkedilip direk kendisine sorulunca gizlice yerine koyma plani...
Oylesine o an takilmis unutulmus bisey olsa, soruldugunda tedirgin olmazdin o kadar, ben de kalmis der gecerdin.
Kullanir kullanir bir ara koyarim dedin heralde...
Söylesinler, ben art niyetli bir şey yapmadım.Baskasının eşyası habersiz alınırmı yüzüne söylenene dua et arkandan kimbilir neler söylenip düşünülüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?