• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Muazzam Yaş Farkı Ama kime göre?

Bi kac arkadas tanidigimiz var diye bahsetmis ben ilk agizdan yaziyim.benimde esimle yas farkimiz var.Allaha sukur mutluyuz.yasitiyla evli olanlarda ne sorun varsa bizdede o kadar sorun var ne eksik ne fazla.
Ama her iliski kendins ozgu herkes farkli.benim sorun yasamiyo olmam baskasinin yasamayacagi anlamina gelmez.
O yuzden siz memnunmusunuz bu durumdan siz sorun ediyomusunuz onu dusunun.beklentilerinizi gelecek planlarinizin paralel olup olmadigini dusunun.
Hayatta her zaman 2*2=4 degil.su kadar yas olursa arada mutlu olunur su kadar olursa bu is olmaz gibi bisey soylenemez yani.
Cevap kendinizde.
Mutluluklar.

çok teşekkürler, katılıyorum fikirlerinize.

valla bana göre...
muazzamdanda öte bu konuda ki fikrim çok katı belki ama öyle
babam 45 yaşında ben 21
baba kız olarak bile karşı karşıya geldiğimiz durumlar oluyor...
bu yaşta bi adama sevgilim sıfatını bile yakıştıramam yaa
o yaşta adam için düşünebildiğim tek şey babamla keyif kahvesi içer tavla oynar sohbet eder...
4o küsür yaşındaki bi adam bi tek bu durumu ifade ediyor benim için o yaştaki insanlara hitabım amcadır yani... daha ne olsun:19:

ben de 45 yaşındaki babanızla nasıl iyi anlaşamıyorsunuz onu bilemiyorum (= benim babamla aramda 34 yaş fark olmasına rağmen çok güzel sohbet eder ve vakit geçirirdik. belki sürtüşmeler doğal olarak ergenliğimde olmuştur. ergenken de 3 yaş üstünüzle bile çatışırsınız.

peki bu yaşa kadar neden evlenmemis?
ve simdiye kadar neden 30lu yaslarında birine degil de size ilgi duyup gelecek dusunuyor..?

etraf ne der diye cekinmesi normal ama bir yandan da zor bulacagı bir yasta biriyle beraber, partnerim cocukca davransa bile yine de mutlu olurdum sahsen. bir yandan ona genc oldugunu hatırlatıyor...

deseniz ki ben 30u gectim, birkac kez nisan attım, artık umidim yoktu ama bu kisi ile cok iyi anlasıyorum...
eger cocuk konusunda vs sorun olmaz diyorsanız vakit kaybetmeyin yaş farkını onemsemeyin, aşılır derdim.

10yıl sonrasını istekleriniz uyup uymayacagını dusunerek karar verin. hatta en az 5yasında da cocugunuz oldugunu hayal edin. hatta siz sakinlik diyorsunuz ama cocuk olunca bıcır bıcır bir evde yasamıs olacaksınız. o bunu kaldırabilir mi bunu da düsünün.

5 aylık bir ilişki bu.daha yolun en başındasınız.şimdilerde sizi heyecanlandırıyor bu ilişki ama emin ol zamanı geldiğinde pişman olacaksın.amacım seni üzmek değil.bu söylediklerim için asla üzülmenizi istemem ama aranızdakı yaş farkı bir baba kız ilişkisi gibi.etrafımda bir çok insan var.20 yaşında bir kızın 40 yaşında babası olması.nasıl anlaşıyorsunuz ki?:44:

yaşıtlarımla anlaşamadığım kadar iyi anlaşıyoruz(= birlikte susabiliyoruz, mırç mırç olmadan da mutlu olabiliyoruz. uzun uzun sohbetler yapıyoruz, ya da örneğin ben kitap okurken o bana müzik yapıyor ((=

Burada beni etkileyen bir konu okumuştum, zannedersem yaş farkı da bu kadar fazla değildi, ya da fazla bilemiyorum? Konu sahibi bayan genç, dinamik, en tutkulu anlarını yaşarken eşi ununu elemiş eleğini asmış dinginlik moduna geçmiş bir hayat sürüyordu, o konu çok etkilemişti beni. :ssz:

keşke nerede olduğu aklına gelebilse...

sevgiliniz evlenmiş mi hiç bu yaşına kadar ?
çoluğu çocuğu var mı?

bu durumlar biraz sıkıntı yaratır bence ama diğer konuda çok da emin değilim arada kaldım :44:

peki bu yaşa kadar neden evlenmemis?
ve simdiye kadar neden 30lu yaslarında birine degil de size ilgi duyup gelecek dusunuyor..?

etraf ne der diye cekinmesi normal ama bir yandan da zor bulacagı bir yasta biriyle beraber, partnerim cocukca davransa bile yine de mutlu olurdum sahsen. bir yandan ona genc oldugunu hatırlatıyor...

deseniz ki ben 30u gectim, birkac kez nisan attım, artık umidim yoktu ama bu kisi ile cok iyi anlasıyorum...
eger cocuk konusunda vs sorun olmaz diyorsanız vakit kaybetmeyin yaş farkını onemsemeyin, aşılır derdim.

10yıl sonrasını istekleriniz uyup uymayacagını dusunerek karar verin. hatta en az 5yasında da cocugunuz oldugunu hayal edin. hatta siz sakinlik diyorsunuz ama cocuk olunca bıcır bıcır bir evde yasamıs olacaksınız. o bunu kaldırabilir mi bunu da düsünün.

bunlar bir noktada sizce de çok büyük sorular değil mi? maksatım size karşı çıkmak değil yanlış anlamayın sadece beyin fırtınası biraz. bir erkeğin 5 sene sonra ilşkide ne olacağını, çocuk olunca ne olacağını, nasıl kaldıracağını ben değil onda, hiçbir erkekte tezahür edemiyorum açıkçası. aslında bana kalırsa hiçbir ilşkide 5 sene sonra ne olur söyleyemezsiniz. siz de bilirsiniz. işler hiç planlandığı gibi gitmeyebilir. hem de birbirine iş mevki hayat tecrübesi yaş her açıdan uygun çiftlerde bile. ben bunu benden 2 yaş büyük bir insan için de söyleyemem. insanlar değişiyorlar zaten. ha burada ekstra değişim yaratabilecek bir mevzu daha var sadece. ve bir noktada kalan kısımlarda kalıcı problem çıkmazsa tolere edilebilir mi budur derdim.

Şimdiye kadar gelen yorumlar bir noktada tıkanıyor, benim de tıkandığım nokta, genel bir cevap vereyim.
Öncelikle belirtmek istiyorum bu ilşki sapıkça değil (= kimse bir fantezi yaşamıyor, kimse ego tatmini yapmıyor, ya da iki tarafta bunu sıradan bir ilşkide ne kadarsa o kadar yapıyor. Aktiviteler diyoruz sosyal yaşam sıkıntısı, bilmem, böyle birşey 7 ayda çıkmaz mı açığa? insanlar evlenince de yanyana gezmeye devam ederler, öncesinde de, böyle birşey, bir bakış bir laf rahatsız edecek olsa neden etmesin? (bu arada bi 7 yaş genç gösterir zat yıllarca yoga yapmanın ayurvedik beslenmenin gözle görülesi örneği belki ondan hiç laf yememiş olabilirz ((= )

Bir diğer mesele, 5 10 15 sene sonrası. Ben bunu normal bir ilşkide dahi söyleyemem? Aldatılır mıyım aldatırmıyım Allah korusun günahtan, gider mi gider miyim? çocuklara kim nasıl yaklaşır? Şimdi burada çocuk kaldıramaz bu adam diye düşünen ben, emin olun genç bir adamda da, çocuk olunca ben biraz pörsüyünce gözü dışarı kayar mı diye düşünürüm. Yani bu 5 10 senelk periyod soruları her ilişki içinde sıkıntılı. Güveniriz ya da güvenmeyiz. Ve her güvendiğimizde sıkıntı çıkmayacak diye birşey de yok. Hem hayatlarımızdan hem de buradan biliyoruz bunu. Zaten kafamı bu kurcalıyor. Kişisel bir merak bu.

Sadece şimdiye kadar, gidişata bakalım, oluruna bırakalımdık. 2 taraf da umutlanmamak için gayret etti. Şimdi umutlanmak ya da gitmek gerekiyor. Başta da dediğim gibi bu aslında bir dertleşme, çözüm aramak değil. Ben kararım hangisi olursa olsun, Allah'ın bana uygun gördüğünü vereceğinden eminim. Fikirlerinizi almak istedim. Burası büyük bir platform neticesinde.

Ben 26 yaşındayım
46 yaşındaki adama ancak 'amca' derim :55:

bunlar bir noktada sizce de çok büyük sorular değil mi? maksatım size karşı çıkmak değil yanlış anlamayın sadece beyin fırtınası biraz. bir erkeğin 5 sene sonra ilşkide ne olacağını, çocuk olunca ne olacağını, nasıl kaldıracağını ben değil onda, hiçbir erkekte tezahür edemiyorum açıkçası. aslında bana kalırsa hiçbir ilşkide 5 sene sonra ne olur söyleyemezsiniz. siz de bilirsiniz. işler hiç planlandığı gibi gitmeyebilir. hem de birbirine iş mevki hayat tecrübesi yaş her açıdan uygun çiftlerde bile. ben bunu benden 2 yaş büyük bir insan için de söyleyemem. insanlar değişiyorlar zaten. ha burada ekstra değişim yaratabilecek bir mevzu daha var sadece. ve bir noktada kalan kısımlarda kalıcı problem çıkmazsa tolere edilebilir mi budur derdim.

elbette gelecege dair kesin birsey diyemeyiz ama eldeki verilere göre bilimsel olarak öngorude bulunabiliriz.

her ne kadar insanı etkileyen faktorler fizik kuralları kadar belirgin olmasa da kisinin karakterine ait bazı ozellikleri gözönünde bulundurarak degerlendirmenin yanlıs oldugunu dusunmuyorum.

aksi olsa, burada hic tanımadıkları bir kadın ve erkek icin yorum yapılmasını beklemek cok daha sacma olurdu.
yanlıs anlamayın, yaptıgınız sacmalıktır gibi birsey demeye calısmıyorum. sadece buradan yapabilecegimiz bu, benzer sekilde sizin yapabilecekleriniz de iliskinize farklı sorularla yaklasmak belki.

tum bunlara ragmen olsun diyebiliyorsanız zaten sorun yok, fakat aklıma hic gelmemisti veya bunu göze alamam dediginiz seyler varsa bence onunla acıkca konusup kararınızı daha iyi verirsiniz.

ben de yaş farkına çok fazla önem veren biri değilim ama sanki 20 yaş çok gibi..
şuanlık birşey yoktur fakat, 5 sene sonrayı düşünün bu adam 50 yaşına gelmiş olacak,
ve mutlaka fiziki anlamda da değişimler olacak,
yani çok sevseniz belki bazı şeyler problem olmaz, fakat siz de sevgi de yok, sonrasında büyük bir pişmanlık yaşayabilirsiniz

Ben 5 yaş üstünü çok fazla görüyorum hele 20 yaş babanız oluyor artık kusura bakmayın...

helal olsun beş yaş üstünüzle nasıl anlaşıyorsunuz (= saygı duyuyorum. babamla 34 yaş fark vardı... neredeyse onunla benim aramdaki fark kadar... o da onun babası olabilirmiş o zaman ? şaka yapıyorum aldırmayın. sadece babam yaşında birine baktığımı düşünmüyorum. yaş büyük diye baba sıfatını da doğru bulmuyorum.

evlilik belki olabilir 20 yaş bana göre çok ama güzel uyumlu bir ilşikimiz var diyorsunuz sizce olmuş demektir
ama çocuk düşünüyorsanız bir kere daha düşünün çocuk yetiştirmek çok basit bir iş değil
sizinle aynı enejisi olucakmı bu konuda

helal olsun beş yaş üstünüzle nasıl anlaşıyorsunuz (= saygı duyuyorum. babamla 34 yaş fark vardı... neredeyse onunla benim aramdaki fark kadar... o da onun babası olabilirmiş o zaman ? şaka yapıyorum aldırmayın. sadece babam yaşında birine baktığımı düşünmüyorum. yaş büyük diye baba sıfatını da doğru bulmuyorum.
:9::9:bende abartmışım sabah stresi ama güzelim valla 20 yaş çok be:53:ne bileyim ben 27 yaşındayım 47 yaşında adamla ilişki düşünemiyorum ama senin dediğin çoğu kriterler çok önemli kendini mutlu huzurlu kendin gibi hissetmen ama illa ki aranızda kuşak farkı olacaktır...:31::31:

sizin anlaşma durumunuza bağlı herşey siz mutlu iseniz bu yaş farkı hiç birimizi ilgilendirmez ki..

geleceğide hiç birimiz bilemeyiz, sonuçta arada 1 yaş fark olan bile anlaşamayabiliyor...

ben 20 yaş büyük biriyle birlikte olmak istemezdim...

gerçekten de böyle oldum :53::53: sen 22 yaşında olduğuna göre o da 52 :53: ne diyelim Allah mutluluk versin

Teşekkür ederim aşk ne yaş ne de başka bir şey tanıyor..
Ne babam diyorum kollarımda nede amcam diye seviyorum yani arkadaşlar kendilerine göre yorum yapıyor ama büyk konuşmamak lazım :9:

Back
X